Svi ocekujemo rutiniranje i 3-4 razlike, bojim se da ne bude ono nase
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Hrammm1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Hoce li dovijeka biti "ono nase"? Neki medju nama pisu kako nismo odavno imali bolju priliku za titulu i onda se pise kako protiv sigurnog putnika u nizi rang na Grbavici ne moze da dobijemo 2:0 bez da se sekiramo ili nesto slicno?Hrammm1921 je napisao/la: ↑08 avg 2025, 11:01Svi ocekujemo rutiniranje i 3-4 razlike, bojim se da ne bude ono nase
- svrakino1921
- Kontakt:
Vidljivo je da imamo podršku članova Uprave kluba i šefa stručnog štaba. Mislim da ćemo od 500 dječaka napraviti 50 onih koji će pokucati na vrata prvog tima, a ona su koliko vidim širom otvorena - dodao je Starovlah.
Prema trenutnom planu, pionire Željezničara koji se takmiče o Omladinskoj Premijer ligi vodit će Aldin Kametović, kadete Edim Hadžialagić, a juniore Muamer Svraka. Oni su danas i predstavljeni.
Prema trenutnom planu, pionire Željezničara koji se takmiče o Omladinskoj Premijer ligi vodit će Aldin Kametović, kadete Edim Hadžialagić, a juniore Muamer Svraka. Oni su danas i predstavljeni.
Po meni najbolja Adzemova odluka trenutno jeste da se igraju ove tekme poslije ligaske gdje ce igrati igraci koji nisu imali minute i juniori zajedno.
Ok, moze doci do povrede ali realno afirmacija juniora ce ovim potezom dostici novi nivo jer ce upravo taj junior imati kontinuitet igre sa starijim (seniorskim) igracima i samim tim ce vidjeti gdje mu je mjesto i gdje mora napredovati. Pritisak ce biti manji kad istrci na glavni teren u ligaskoj tekmi. Potpuna podrska za ovo!
Sto se tice Radnika, naivno je ocekivati da ce biti golijada jer se kod nas uvijek moze zakomplikovati. Ali realno, ako budemo stvarali velik broj sansi kao protiv Radnika, s tim da sad napadaci sutaju na gol, mislim da bismo mogli gledati vise golova.
Kako bilo da bilo, najbitnije je uzeti 3 boda. Nadam se da se necu previse nervirati zbog igre i ovu tekmu.
Ok, moze doci do povrede ali realno afirmacija juniora ce ovim potezom dostici novi nivo jer ce upravo taj junior imati kontinuitet igre sa starijim (seniorskim) igracima i samim tim ce vidjeti gdje mu je mjesto i gdje mora napredovati. Pritisak ce biti manji kad istrci na glavni teren u ligaskoj tekmi. Potpuna podrska za ovo!
Sto se tice Radnika, naivno je ocekivati da ce biti golijada jer se kod nas uvijek moze zakomplikovati. Ali realno, ako budemo stvarali velik broj sansi kao protiv Radnika, s tim da sad napadaci sutaju na gol, mislim da bismo mogli gledati vise golova.
Kako bilo da bilo, najbitnije je uzeti 3 boda. Nadam se da se necu previse nervirati zbog igre i ovu tekmu.
definitivno jako pametna ideja i nadam se da se ta praksa nece mijenjati u buducnosti ko god bio trener.Orvel je napisao/la: ↑08 avg 2025, 12:25Po meni najbolja Adzemova odluka trenutno jeste da se igraju ove tekme poslije ligaske gdje ce igrati igraci koji nisu imali minute i juniori zajedno.
I na kraju, na budzet od cca 4M eura neka ulozi 2M eura godisnje uz sredjivanje kluba, to ce biti duplo bolje nego sto je sad.NoDi80 je napisao/la: ↑07 avg 2025, 23:16Moze brateArgentina je napisao/la: ↑07 avg 2025, 21:33Meni mnogi ovdje nisu jasni. Kad na igrici i monopolu investoras, ocekujes povrat i danupravljas novcem i strukturama u koje si ulozio. Samo kod nas ljudi misle da treba neko dati novac i **** ga, pa kad se potrosi opet da daje novac i sve tako u krug.
A veliki mi je upitnik iznad glave, kako se nekome moze isplatiti ulaganje u nasoj ligi dok su stvari ovakve kakve jesu.
Ulazi kvalitetno u op, trenere, infrasturkturu
Broj zaposlenih smanji na minimum
Prihodi od karata rastu sa vecim kapacitetom
Izadji u Europu , prodaji igrace i sve se vrati
Isto sve sto Dinamo radi i zato su iznad svih, jer vise ulazu u op nego u prvi tim
Kad je klub jak i stabilan, automatski privlaci i ozbiljnije investitore
Uradi jug i zapad vec si napravio iskorak za reklamu nekog investitora da se stadion zove krakorocno lupam Bingo arena, Red bull arena
Sve ima svoje i Zeljo hvala gospodaru napreduje u ove dvije godine
Ko god, samo da dodje neko ozbiljan i kako treba!!!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- Lokomotifa
- Kontakt:
Nakon par kritika zbog utakmice sa Radnikom, evo i pohvala za Adžema. Svidjela mi se izjava sa pressice sa Starovlahom kad je rekao da su se sada vremena promijenila i da je on naučen da je drugo mjesto za Želju uvijek bila tragedija, i prije rata i poslije rata. Željo uvijek mora ići na prvo mjesto, bez obzira na roster i na protivnike. I ja sam isto naučen kao navijač, i zato mi nisu bile jssne situacije da aplaudiramo poslije boda u Posušju ili u Doboju.
Svjestan sam ja kvaliteta ekipe, odnosno koliko smo slabiji u odnosu na kone, Borac i Zrinjski, ali ja znam da kad imaš vjeru u sebe, samopouzdanje i visoke ciljeve, i tijelo igrača će prihvatiti taj mindset.
Treba zacrtati visok cilj, i dati maksimum pa ćemo se sabrati na kraju sezone, a ako si zadao cilj da budeš sredina tabele i zadovoljavaš se time, onda nećeš ni vjerovati ni u sebe, ni u pobjedu i rezultat će to pratiti.
Zato protiv Rudara izaći maksimalno ozbiljno i igrati do kraja bez oscilacija u igri. Ja ću biti na stadionu kao i uvijek i nadam se da će posjeta opet biti dobra kao i protiv Radnika.
Svjestan sam ja kvaliteta ekipe, odnosno koliko smo slabiji u odnosu na kone, Borac i Zrinjski, ali ja znam da kad imaš vjeru u sebe, samopouzdanje i visoke ciljeve, i tijelo igrača će prihvatiti taj mindset.
Treba zacrtati visok cilj, i dati maksimum pa ćemo se sabrati na kraju sezone, a ako si zadao cilj da budeš sredina tabele i zadovoljavaš se time, onda nećeš ni vjerovati ni u sebe, ni u pobjedu i rezultat će to pratiti.
Zato protiv Rudara izaći maksimalno ozbiljno i igrati do kraja bez oscilacija u igri. Ja ću biti na stadionu kao i uvijek i nadam se da će posjeta opet biti dobra kao i protiv Radnika.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Ako išta drago mi je što nema previše palamuđenja i floskula po ovim konferencijama za medije. Adžem mi od početka djeluje odlučan i nadam se da će se s vremenom to počet prenosit i na teren. Vjerovatno zbog toga je i ispljuvan od strane dijela navijača na internetu poslije utakmice protiv Radnika, jer smo navikli da se vazda ponavljaju iste isprane izjave.
Dobar potez da se uspostave “dodatne” utakmice za igrače koji nisu u užem izboru, to bi trebalo biti slično onom što i pitari hoće da rade sa B ekipom, samo što nas to ne bi trebalo koštati toliko.
Dobar potez da se uspostave “dodatne” utakmice za igrače koji nisu u užem izboru, to bi trebalo biti slično onom što i pitari hoće da rade sa B ekipom, samo što nas to ne bi trebalo koštati toliko.
Ispljuvan je jer je na najgori moguci nacin zaobisao istinu. Pljuvanje navijacima u lice je nesto najgore sto mozes uraditi tako da se ne pravimo ovdje da ga je neko neosnovano pljuvao.Anpa je napisao/la: ↑08 avg 2025, 13:22Ako išta drago mi je što nema previše palamuđenja i floskula po ovim konferencijama za medije. Adžem mi od početka djeluje odlučan i nadam se da će se s vremenom to počet prenosit i na teren. Vjerovatno zbog toga je i ispljuvan od strane dijela navijača na internetu poslije utakmice protiv Radnika, jer smo navikli da se vazda ponavljaju iste isprane izjave.
Sve u svemu to je proslo i nadam se da je i on shvatio da je pogrijesio i u postavci utakmixe i u komentaru poslije nje. Sastav protiv posusja mi daje za pravo da kazem da je shatio gresku. Ziv covjek grijesi i to je normalno, samo ne treba izbjegavati krivicu. Idemo dalje!
Koliko se sjećam, dva komentara su bili problem. Onaj da je on najbolji psiholog na svijetu za svoje igrače (u vezi sa Osmanovićem), i da on nije čuo zvižduke nakon utakmice.
Za oba mogu reći da je opalio kontru jer mu je djelovalo da mu se potkopava autoritet. Vadi igrače jer ne poštuju plan koji je on zamislio, a za drugu kritiku vjerovatno je prebacio pritisak na sebe jer smo morali dobit Radnik. 5 dana poslije:
- istu stvar uradio Pejiću kao i Osmanoviću,
- Radnik uzima bod Sarajevu, pokazuju da nisu levati i da se ne moze uzimati za gotovo da cemo uzeti tri boda.
Meni je lično zasmetalo što je govorio na konferenciji sa žvakom u ustima ko zadnji pijačar.
Za oba mogu reći da je opalio kontru jer mu je djelovalo da mu se potkopava autoritet. Vadi igrače jer ne poštuju plan koji je on zamislio, a za drugu kritiku vjerovatno je prebacio pritisak na sebe jer smo morali dobit Radnik. 5 dana poslije:
- Radnik uzima bod Sarajevu, pokazuju da nisu levati i da se ne moze uzimati za gotovo da cemo uzeti tri boda.
Meni je lično zasmetalo što je govorio na konferenciji sa žvakom u ustima ko zadnji pijačar.
Od svih takmicenja koje smo igrali
Liga Prvaka
Europa Liga
Konferencijska Liga
Mitropa Cup
Intertoto Cup
Prva liga Jugoslavije
Prva Liga BiH
Kup BiH
Kup Jugoslavije
(Ne pikam takmicenja sto smo igrali samo jednu utakmicu)
Koliko sam upucen samo u Ligi prvaka i konferencijskoj ligi imamo negativan omjer i to u konferencijskoj vec naredne sezone moze biti pozitivan
Veliki Zeljeznicar
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Orvel je napisao/la: ↑08 avg 2025, 12:25Po meni najbolja Adzemova odluka trenutno jeste da se igraju ove tekme poslije ligaske gdje ce igrati igraci koji nisu imali minute i juniori zajedno.
Slažem se, to je i Amar radio u sezoni 19/20, tada smo igrali najbolji fudbal u ligi
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Najavi i Adžem borbu za vrh i finale kupa, pa da vidimo...
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Mozemo sada dok nije sezona počela u drugim ligama i kantonalnim. Sta kada počne?svemalim1 je napisao/la: ↑08 avg 2025, 12:36definitivno jako pametna ideja i nadam se da se ta praksa nece mijenjati u buducnosti ko god bio trener.Orvel je napisao/la: ↑08 avg 2025, 12:25Po meni najbolja Adzemova odluka trenutno jeste da se igraju ove tekme poslije ligaske gdje ce igrati igraci koji nisu imali minute i juniori zajedno.
Ponedjeljak nece biti opcija sigurno. Jedino srijedu probati.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ne smije se niko podcijeniti. Rudar je sam sebi dao 3 gola protiv ŠB. Borcu je sve ušlo što su ošutali...tako da, treba igrati kao da je finale LŠ. Lako ćemo i nonšalancija ne smiju biti opcija, ali nikako. Šteta za Radnik i gimnastike.
Priželjkujem:
Muftić
Trouppe (Odinaka od 70 min) Sedorf, Karamarko (Osmanović od 70 min) Alić
Fočo, Erik (Radovac od 80 min)
Cvetanoski (Ibrahim od 45 min) Šošić; Boljević ( Peixoto od 60 min)
Krpić (Konings od 45 min)
Očekujem:
Koningsa i Peixota u prvoj postavi i uvođenje Šabića i Obradova
Priželjkujem:
Muftić
Trouppe (Odinaka od 70 min) Sedorf, Karamarko (Osmanović od 70 min) Alić
Fočo, Erik (Radovac od 80 min)
Cvetanoski (Ibrahim od 45 min) Šošić; Boljević ( Peixoto od 60 min)
Krpić (Konings od 45 min)
Očekujem:
Koningsa i Peixota u prvoj postavi i uvođenje Šabića i Obradova
Boljevic nece igrati
Vidim da smo fin broj mladih igraca doveli u juniore i kadete
Behlilovic (17) Sloboda
Avdukić (17) Zrinjski
Grbić (17) Sarajevo
Kospo (16) Olimpik
Dziho (16) Velez
Fejzic (16) Sarajevo
Jokanovic (16) Zrinjski (zabio vec dva gola za kadete protiv Sirokog)
Behlilovic (17) Sloboda
Avdukić (17) Zrinjski
Grbić (17) Sarajevo
Kospo (16) Olimpik
Dziho (16) Velez
Fejzic (16) Sarajevo
Jokanovic (16) Zrinjski (zabio vec dva gola za kadete protiv Sirokog)
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Lokomotifa
- Kontakt:
Muftić
Troupee Seedorf Karamarko Alić
Fočo Erick
Cvetanoski Šošić Peixoto
Koenings
Po meni idealnih 11 za Rudar Prijedor. Razlog vrlo prost, ovo su igrači koji znaju igrati lopte i kroz pas, brzinu i kreaciju u stanju su probiti blok koji će sigurno Rudar postaviti. Igrati sa sidrašima protiv ovakvih ekipa je patnja u najavi.
Troupee Seedorf Karamarko Alić
Fočo Erick
Cvetanoski Šošić Peixoto
Koenings
Po meni idealnih 11 za Rudar Prijedor. Razlog vrlo prost, ovo su igrači koji znaju igrati lopte i kroz pas, brzinu i kreaciju u stanju su probiti blok koji će sigurno Rudar postaviti. Igrati sa sidrašima protiv ovakvih ekipa je patnja u najavi.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Da se ne lazemo, Adzema je "spasio" kiks pitara protiv Radnika jer ocigledno se ovdje povrsno gleda fudbal i poredi se sa komsijama. Ako cemo sa fudbalske strane, i on je to sam rekao, prvo poluvrijeme protiv posusja je bilo katastrofa, u drugom smo bili malo bolji i opet cu reci "sretno" zabili gol. Daleko je ono bilo od dobrog ali uzeli smo 3 boda iz Posusja koje nam je tradicionalno nezgodno, treba biti sretan nakon toga. Ali da me brine igra, brine me jer i dalje mislim ako se ne dozovemo da nemamo sta traziti protiv ozbiljnijih ekipa.Anpa je napisao/la: ↑08 avg 2025, 13:48Koliko se sjećam, dva komentara su bili problem. Onaj da je on najbolji psiholog na svijetu za svoje igrače (u vezi sa Osmanovićem), i da on nije čuo zvižduke nakon utakmice.
Evo sad ti dolazi Rudar i raja su vec upisala 3 boda, a realno mi ne znamo kreirati napad kako treba a Rudar ce se vjv zatvoriti. Ako opet budemo bezveze nabijali lopte u napad u kojem neka nikog onda nema sanse gola da zabijemo na taj nacin.
I jos jedna stvar koju sam primijetio i sad je se sjetio. Kaze Adzem igracima u onom gameweek videu da im je rekao da ce ih Radnik napasti od pocetka i da je on bio u pravu a ne igraci koji su rekli da ce se Radnik braniti. Mozda Adzem misli na rano primljen gol pa mu se to cini kao ds nas je Radnik napao, ali ako je analizirao tekmu, jasno je da se Radnik branio citavu utakmicu i da su isli na kontre. A to je suprotno onog sto je rekao u videu i u sta ubjedjuje igrace. Malo manje tog ego tripa ne bi skodilo.
Ima stvari koje dobro radi ali i dosta nelogicnih poteza, a o izjavama da ne govorim. Spominjanje da je on osvojio zadnji kup u svakom obracanju, najave nekog boljeg Zelje, sta mu to treba, stavlha pritisak na ekipu i sebi metu na celo bez ikakvog razloga, a ja licno mislim da je problem ego.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.