FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Musemić je igračka legenda Sarajeva i bivse Jugoslavije. Moze on hladno spustiti sve ove igrace na zemlju, ima autoritet i za ovu ligu usudit cu se reci nema boljeg, a za dalje vidjet ćemo. Ljudi nama treba titula, ona na Kosevu vec odavno ne stanuje!
Probali smo kao sto neko rece, sa makedoncima, hrvatima, slovencima, srbijancima, ali ne ide i nije islo, dajte domaceg trenera koji zna ligu i koji zna uzeti titulu, takvi nam trebaju, a to je Musemić. Volio bi da ima neke bolje pomocnike jer su i oni jako vazni..
Probali smo kao sto neko rece, sa makedoncima, hrvatima, slovencima, srbijancima, ali ne ide i nije islo, dajte domaceg trenera koji zna ligu i koji zna uzeti titulu, takvi nam trebaju, a to je Musemić. Volio bi da ima neke bolje pomocnike jer su i oni jako vazni..
-
- Kontakt:
Lucas je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:23Ukupno 117 bodova zaostatka na kraju zadnjih pet sezona (2020/2021-2024/2025), sa modernim trenerima i inovatorima, koji su nas samo opljačkali, zajedno sa svojim stručnim štabovima i sportskim direktorima, a zauzvart isporučili 1 kup, za koji ce jos dugo biti sumnja, da je namješten.Tatamata1946 je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:13Nakon slovenaca i hrvata treba dati sansu i husrefu. Ne vjerujem da ce zaostati 20 bodova za prvakom kao oni

-
- Kontakt:
U posljednih 5-6 godina pored Musa,Martinovica,Gigovica Real nebi bio prvak ili vam je memorija kao kod covjecje ribice?Kaunas je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:25Posljednjih 5-6 trenera su igrali taj famozni moderni fudbal pa 1 trofej i to kup za 5 godina. Smarate sa tim "modernim" fudbalom bez trofeja.riki46 je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:21Husref Musemić je igračka i trenerska legenda kluba. Čovjek koji je , kroz godine, donio velik broj trofeja i svaka mu čast na tome i veliko hvala za sve lijepe momente, ali on je uz Dudića i Hadžibegića najožgora moguća opcija.
Nama treba trener koji igra moderan fudbal, a Husref to sigurno nije.
Čovjek je osim nas u karijeri vodio drugoligaše i klubove koji se bore za opstanak. On jeste osvajao trofeje, ali je, od tada, liga dobro napredovala i taktike koje su prolazile prije 5-6 godina sada neće raditi.
Nije mi jasno sklapanje ozbiljne ekipe u kojoj igraju igrači kao sto su Ljajić i Ristovski, a onda im dat Husrefa za trenera. Stava sam da će on brzo izgubit svlačionicu i da neće moći iskontrolisat silne zvijezde koje ima u ekipi, ali dobro, sta je tu je...
Kad te podrzava bipolarni Lucas i TataMata koji je dadilja, znas koliko je sati !!!
Nismo mi za bolje od ovog...
Izdobrit ce, pa cojvek je trenirao Djerzelez, Mladost DK, Tuzlu...
Nismo mi za bolje od ovog...
Izdobrit ce, pa cojvek je trenirao Djerzelez, Mladost DK, Tuzlu...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
- Kontakt:
To tj je zagarantovano. Idu opet turneje po Americi, igrat ce malo i Junuzevicev mali. Mahala je opet u klubu...
Evo i oni tebe selame!
Ljudi moji nije vise ni do trenera kada cete to shvatiti da dodje Arne Slot i njega bi Homer sj.ebao
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
Dobra stvar je ta sto sada 100 % idemo na DUPLU KRUNU !!!
Svaki kiks je neuspjeh, svaki izgubljeni bod tragedija...i nema izgovora "sudije nas syebale", samo DUPLA KRUNA !!!
Svaki kiks je neuspjeh, svaki izgubljeni bod tragedija...i nema izgovora "sudije nas syebale", samo DUPLA KRUNA !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Moj favorit za trenera je Fedja. Gledajuci trenutni izbor realno je najbolji i kao trener i najvise poznaje ligu.
U prvom njegovom mandatu igrali smo dobar fudbal s dosta slabijim igrackim kadrom od trenutnog. Nije bio miljenik srece na bar 5-6 utakmica. Da je tada samo rezultat bio na njegovoj strani u tim utakmicama ostao bi trener. Plus igrao je u Zenici i prodali su mu Mujakica bez da se dovela zamjena. Ako je ijednog trenera trebalo istrpiti, trebalo je njega u toj sezoni.
U prvom njegovom mandatu igrali smo dobar fudbal s dosta slabijim igrackim kadrom od trenutnog. Nije bio miljenik srece na bar 5-6 utakmica. Da je tada samo rezultat bio na njegovoj strani u tim utakmicama ostao bi trener. Plus igrao je u Zenici i prodali su mu Mujakica bez da se dovela zamjena. Ako je ijednog trenera trebalo istrpiti, trebalo je njega u toj sezoni.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Ma možes ti ovim crtati ali ljudi ne vide , džaba.Trener bio Husref , Slot ili Zekić Homer će njih sjebati.Samo što će ove "Husrefovce" smiriti makar 1 period + Ljajić , a poznati smo da padamo na te seljačke fazone.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Nije mi mrzak koliko nekima, ne mislim da je najlošije rješenje, ali fakat ne kontam kako ima obraza.
Ne zbog prijašnjih ubleha i cmizdrenja, više zbog toga što ga je prošli put vizionar ofirno izradio - kad je mislio će doći, naupustio Igman, a ono qrko.
Sve u svemu, sigurno nismo bolje ni zaslužili. Debeli i qrave su nam navukli šuhe za pet života.
Ne zbog prijašnjih ubleha i cmizdrenja, više zbog toga što ga je prošli put vizionar ofirno izradio - kad je mislio će doći, naupustio Igman, a ono qrko.
Sve u svemu, sigurno nismo bolje ni zaslužili. Debeli i qrave su nam navukli šuhe za pet života.
The saddest thing in life is wasted talent.
dušmani poput tebe i Usre i glasaju na tim debilnim anketamasamoFKS je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:05https://www.klix.ba/sport/nogomet/ko-ce ... /250808127
Vecinu?
dobar, eto te ko dodik
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
- relativizam
- Kontakt:
I amar osim ima titule pa nije bolji od ZZ ili od Rozmana sigurno, ili trebamo i njeg zaganjati jer zna ligu i ima trofejeNoProfit je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:23Husref Musemićbhfanatic14 je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:06Bravo ima sve crno na bijelo. Ovo je novo igranje sa navijacima, zna shrek sta radi. Husre je tu da smiri i zamaze oci navijacima, da moze se u pozadini nastavljat cirkus ayle junuzovica I ostalih sto se mijesaju u sastav i rad trenera. Huso je marioneta al ce uzet dobre pare. Pametan
2x Titule
2x Kupa
1x Dupla kruna
Vinko Marinović
Simon Rožman
Mirza Varešanović
Feđa Dudić
Goran Sablić
Zoran Zekić
1x Titula
2x Kupa
0x Dupla kruna
Kad već spominješ crno na bijelo.![]()
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Nećem izmišljati.scholsey je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:30Nije mi mrzak koliko nekima, ne mislim da je najlošije rješenje, ali fakat ne kontam kako ima obraza.
Dobio je nogu iz Igmana tad jer se pokačio sa rukovodstvom kluba radi pregovora sa nama.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Ne znam sto se toliko napinje **** u vama i iz kojeg razloga vrijedjate Husrefa toliko.
Nista nije zvanicno jos uvijek iako bude trener, podrsku treba da ima kao i svaki do sad sve do momenta dok ne bude uocljivo da ne ide u pravom smjeru.
Nase ambicike treba da su titula i kup ove sezone sa ovim igrackim kadrom, koji god trener bio na klupi i nista sem toga.
Uostalom, bolja Fudbalskog Kluba Sarajevo su navijaci i niko drugi, previse olahko shvataju ulogu navijaca, zele da se pitaju za sve, iznose kontantno neke nebuloze u vidu primjedbi i podstrekuju medjusobne tenzije dok je realno gledajuci stadion prazan ili poluprazan a silni 'navijaci' piskaraju po forumu, krevelje se i izmisljaju toplu vodu. Neki bi cak, clanske i sezonske da vrate, toliko taj egoizam ide daleko da se smatraju bitnijim od kluba.
Drugari, gdje ste po silnim gostovanjima, hajde sto vas nema kuci na tribinama, gdje ste po evropskim utakmicama, gdje ste opcenito, jel se navijanje za FKS svodi na forum?
Smijesni ste, ma koliko god ovo ogavno izgledalo, nekad imam osjecaj da ne navijamo za isti klub.
Da se osvrnem i na Mirvica kratko.
Nemam pojma o covjeku nikakvog, ali sam svjestan cinjenice da je investitor, koji ulaze svoja sredstva i ko sam ja peti, deseti da ga omalovazavam, vrijedjam i nazivam pogrdnim imenima, jer sam toBoze uplatio clansku, sezonsku i kupio dres u shopu?! Nema logike, covjek ulaze i on je valjda svjestan da uöaze svoja i sredstva svojih partnera i zeli prije svega ucinak i profit sa klubom. Deuga stvar je da se sigurno ne obazire sta pojedinci misle i predlazu, sto je izvan okvira njegovih poslovnih narativa. Covjek da je slusao mazlume poput 'nas' na forumu nikad ne bi imao regress u firmu u kojoj bi bio u najboljem slucaju zaposlen, kamoli milione i u vlasnistvu prestiznih firmi u SADu i na eveopskom tlu. Zato treba malo da se svaka individua zapita, zasto zapravo navija za Sarajevo?! Je li to iz dosade i da bi lijecio licne frustracije ili sto voli klub kao takav kakav jeste. Ne razumijem nas nekad nikako. Svi sve kritikuku a sutra da se zatrazi od nas podrska za klub, bila ona finansijska ili prisustvom na stadionu, ispali bi smijesni. Kritikama nije mjesto trenutno, bili smo na dnu, trenutno imamo kakvu takvu stabilnost, rezultati ce doci, samo treba vrijeme sazrijevanja. Liga je kompletna politicki obojena i valjda smo svjesni da se mi kao klub trenutno slabo st pitamo.
Nista nije zvanicno jos uvijek iako bude trener, podrsku treba da ima kao i svaki do sad sve do momenta dok ne bude uocljivo da ne ide u pravom smjeru.
Nase ambicike treba da su titula i kup ove sezone sa ovim igrackim kadrom, koji god trener bio na klupi i nista sem toga.
Uostalom, bolja Fudbalskog Kluba Sarajevo su navijaci i niko drugi, previse olahko shvataju ulogu navijaca, zele da se pitaju za sve, iznose kontantno neke nebuloze u vidu primjedbi i podstrekuju medjusobne tenzije dok je realno gledajuci stadion prazan ili poluprazan a silni 'navijaci' piskaraju po forumu, krevelje se i izmisljaju toplu vodu. Neki bi cak, clanske i sezonske da vrate, toliko taj egoizam ide daleko da se smatraju bitnijim od kluba.
Drugari, gdje ste po silnim gostovanjima, hajde sto vas nema kuci na tribinama, gdje ste po evropskim utakmicama, gdje ste opcenito, jel se navijanje za FKS svodi na forum?
Smijesni ste, ma koliko god ovo ogavno izgledalo, nekad imam osjecaj da ne navijamo za isti klub.
Da se osvrnem i na Mirvica kratko.
Nemam pojma o covjeku nikakvog, ali sam svjestan cinjenice da je investitor, koji ulaze svoja sredstva i ko sam ja peti, deseti da ga omalovazavam, vrijedjam i nazivam pogrdnim imenima, jer sam toBoze uplatio clansku, sezonsku i kupio dres u shopu?! Nema logike, covjek ulaze i on je valjda svjestan da uöaze svoja i sredstva svojih partnera i zeli prije svega ucinak i profit sa klubom. Deuga stvar je da se sigurno ne obazire sta pojedinci misle i predlazu, sto je izvan okvira njegovih poslovnih narativa. Covjek da je slusao mazlume poput 'nas' na forumu nikad ne bi imao regress u firmu u kojoj bi bio u najboljem slucaju zaposlen, kamoli milione i u vlasnistvu prestiznih firmi u SADu i na eveopskom tlu. Zato treba malo da se svaka individua zapita, zasto zapravo navija za Sarajevo?! Je li to iz dosade i da bi lijecio licne frustracije ili sto voli klub kao takav kakav jeste. Ne razumijem nas nekad nikako. Svi sve kritikuku a sutra da se zatrazi od nas podrska za klub, bila ona finansijska ili prisustvom na stadionu, ispali bi smijesni. Kritikama nije mjesto trenutno, bili smo na dnu, trenutno imamo kakvu takvu stabilnost, rezultati ce doci, samo treba vrijeme sazrijevanja. Liga je kompletna politicki obojena i valjda smo svjesni da se mi kao klub trenutno slabo st pitamo.
kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi..
-
- Kontakt:
Nadam se da ce se usrivoje u svom zadnjem mandatu ogaditi svakom preostalom navijacu kojem do sada nije i zelim mu iz srca mnostvo neuspjeha kao trenera privatne prcije Ismira Mirvica koja se nekad zvala Fk Sarajevo
Kad aBd usro zavrsi sa klubom nadam se da ce sreka povesti sa sobom i da ce poslije toga nase Sarajevo ponovo da prodise i da se vrati gdje i pripada
Do tada se sigurno ja a i vjerujem mnogi od nas nece sekirati bespotrebno i moci cemo da odmorimo malo od nerviranja i srkleta koje nam je klub zadnjih mjeseci/godina priredio
Titulu se nadam da ce uzeti Borac i to uz sto vise malverzacija i zelim im svu srecu
Kad aBd usro zavrsi sa klubom nadam se da ce sreka povesti sa sobom i da ce poslije toga nase Sarajevo ponovo da prodise i da se vrati gdje i pripada
Do tada se sigurno ja a i vjerujem mnogi od nas nece sekirati bespotrebno i moci cemo da odmorimo malo od nerviranja i srkleta koje nam je klub zadnjih mjeseci/godina priredio
Titulu se nadam da ce uzeti Borac i to uz sto vise malverzacija i zelim im svu srecu
strahmeipomisliti je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:35Titulu se nadam da ce uzeti Borac i to uz sto vise malverzacija i zelim im svu srecu
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- napoleon72
- Kontakt:
Evo primjer, Man City je na guzzove uzeo titulu 11/12, golom u zadnjoj minuti zadnjeg kola, nakon ulupanih stotina miliona eura. Naredne sezone se raspali i Mancini dobio otkaz. Kad je dosao Guardiola u prvoj sezoni je bio treci. Nisu ga otjerali nego su ga pustili da radi i sklapa sebi ekipu i razvija sistem. Rezultat? 6 titula u 8 godina. E o tom se radi. Ako cemo svaku godine dovodit novog trenera i novih 10 igraca, onda OK, Hus je najbolji izbor. Iduce sezone otkaz, pa opet tamo u sezoni 29/30 probat s njim, sto da ne.TarpiTarpi je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:20Treća stavka mi nije jasna, šta podrazumijevaš pod instant uspjeh? Nijedan trener nam nije ostao dugo pa ne vidim problem da i Husref bude godinu tu, a mislim da je bolji Husrefov instant uspjeh nego instant neuspjeh ostalih trenera.GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:14Vi ste moroni. Ne govori niko da je Husref los trener, eto osvojio je neke trofeje, legenda je, dobar cova sve te tragove ne moze niko izbrisati. Stvar je da:
1. Dovodis ga peti put
2. Ima problema sa ponasanjem jer se svaki put zakacio sa nekim zbog svog psovanja mrtvih, familija, majki itd.
3. Eventualni instant uspjeh jer se on ne moze zadrzati dugo. Ne sto ne moze ostati dugo vec uvijek guzicom zatvori vrata (suze na Hayatu ne spominjati)
4. Sto neko rece, imas Formulu koju vozi nana od 80 godina
Ja nemam nista licno protiv Husrefa ali po peti put dolazi. Ako ne valja cetiri puta kako ce valjati peti? Neka dodje samo cete mu za dva mjeseca psovati, tjerati ga i nazivati usrom. Klub se gubi odavno, Mirvic se gubi, a gube se i navijaci
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
napoleon72 je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:20Husref je dobar za neki instant uspjeh. Nije los trener, zna ligu, zna protivnike, nema puno filozofije. Pozitivna stvar je sto cemo 99% uzet barem jedan trofej ove sezone.
Negativna stvar je sto se dolaskom Husrefa u klub vracaju i carsijski pacovi. Pa on je iz Amerike dovodio levate i pokusavao ih utopit u klub sa Rundom. "Novi Misimovic" Ado Jahic, golman Tucakovic koji je isao na pripreme ispred Vladana. Obojica su zavrsili karijere sa 25 godina, Tucakovic poslije nas nije nigdje branio, Jahic zbog pritiska javnosti tad nije ni potpisao, otisao u Jedinstvo i odigrao 20ak utakmica. Znaci idealan za ovo sto je Mirvic probao sa Zekicem - da dobije spisak igraca koji moraju igrat.
Dalje, dolazi opet do podjele navijaca. Poslije otkaza u novembru 2019., su tribine bile gore nego ikad. Bukvalno mu pola stadiona skandiralo, pola psovalo.
Trece, ja sam se fkt pomirio s tim da od ovog kluba nikad nece bit neki evropski moderan klub. Homer koji sam sebi cestita rodjendan na bilbordima, Ayla kurava, Potura, Vildana, Melisa, Numanovicka, kante pavlake medju trofejima, Ceca u kampu "Zelimir Vidovic Keli", kupljeni followeri na drustvenim mrezama... i ne zasluzuju jednog Zekica, Pusica ili Stanojevica. Bosanski Manchester United, unutra se sve raspada al se dovode bombasticna pojacanja i trose treneri, a klub tone sve dublje i dublje.
Kako mi je se sve zgadilo, taman kada pomislis pocinjemo da budemo ozbiljni.
Vrate sve 20godina u nazad
Ali izgelda da je plan da tako sve ide i funkcijonise
Sto balija moze da se proda za sicu to svijet nije vidjeo.
Sad onaj ublehas na You Tubu neka svrsava na njega.
A igraci ce uzivati kada im trener opsuge BOG
-
- Kontakt:
Po cemu,ti si lafo trener a zavisis od jednog igraca znaci da si k a ne trener. Ono sto zna da radi je da place i kuka,da prica kako on nije imao Jattu,Gulija nece spomenuti da nam je natovario 1000 polovnjaka i kloceva tipa Dzafic i slicni,trebalo mu je dat podrsku lik izgubio sve sto je mogao izgubiti,najgori trener Sarajeva u historiji po rezultatima,vas da nema majke mi trebalo bi vas izmisliti,samo ga ti podrzi ja necu ni za 10 zivota,odvratno ga je bilo gledati i slusati price o visim silama,kako ce nam se se vratiti i slicne idiotarijevedinjo98 je napisao/la: ↑08 avg 2025, 15:30Moj favorit za trenera je Fedja. Gledajuci trenutni izbor realno je najbolji i kao trener i najvise poznaje ligu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.