Ja ne vidim da neko tu brani Laportu. Ja ga uopće ne pominjem, niti na njega mislim.
On radi posao za koji je izabran. Želim da ga obavlja najbolje što zna i to je sve, što se mene tiče.
Ima tu vjerovatno stvari iza zavjese o kojima niko od nas pojma nema. Vodstvo kluba je svjesno
sa kakvim smećem ima posla, ja u to ne sumnjam, ali na takvoj poziciji moraš biti pomalo i diplomata.
Ja se sjetim Laportine reakcije u januaru na odluku sportskog suda sa kakvim emocijama to sve doživljava
i kad im je svima pokazao lakat, kakvi su bili odzivi. Sve to treba uzeti u obzir. Vodstvo lige drži platno i makaze
i to ne treba zaboraviti. Ti mediji koji su tad zbog "Marka od naramka" napali Laportu su napali, recimo, i Yamala zbog
rođendana, Barcelonu zbog tuče stranih radnika na gradilištu Camp Nou-a, itd......neki dan sam pobrojao još i neke
druge stvari, pa da se ne ponavljam, dakle, imaju probleme sa ljudima koji svoj antagonizam prema Barceloni ne skrivaju
i sve to su prenijeli, očito je, i na razinu osobne netrpeljivosti.
"Tebas was on Spanish radio this week when he was asked about Spain's political changing landscape, and having been a member of the fascist Fuerza Nueva party in the 1980s he was asked his opinion on the surging far-right party of 2019.
"They seem good to me", Tebas said on Cadena Cope. "I've been saying it for a while. Spain needed an alternative like Vox. You have to respect the 400,000 people that have voted for them in Andalucia. If they stay on this line then I will vote for Vox.
"I'm not a militant but I am a voter. If I work for Spanish football then I work for Spain and the Spanish brand."
The 56 year old has a history of making strong political statements, previously discussing his past with Fuerza Nueva and expressing his support for fascist politicians in neighbouring France.
"If extreme right means to defend the unity of Spain, life and the Catholic way of life, I am in that group and I continue to think the same as when I was in Fuerza Nueva," Tebas admitted in a 2016 interview in which he also heaped praise on French far-right leader Marine Le Pen. Le Pen has called for an end to all immigration, the 'de-Islamisation' of France and withdrawal from the Schengen area."
Treba zamisliti kakav je to mentalni sklop čovjeka, koji ne krije da podupire ultradesničare iz Vox-a, koji ne prikriva
da je navijač molera, koji na funkciji predsjednika LL ističe kako brani državu Španiju, institucije, tradiciju, itd, itd....... a na drugoj strani
svega tog je Barcelona, problem Katalonije, itd..........kontekst je tu puno širi od puke izjave o FFP.
Već sam to nekoliko puta uradio, pa ću opet prenijeti pisanje na portalu putem ovog linka:
https://www.mundodeportivo.com/us/en/20 ... cerns.html