Muška Odbojkaška reprezentacija BiH

Moderator/ica: rio_Ferdy88

maho_sa
Kontakt:

Re: Muška Odbojkaška reprezentacija BiH

Post Postao/la maho_sa » 08 avg 2025, 11:00

ASD je napisao/la:
07 avg 2025, 14:25
Iako nikog ne zanima. Opet vrijedi spomenuti za neke buduće generacije.
Ove sedmice počinju kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Bivše ex-yu republike su tu, kao i Kosovo, osim BiH.
Pisao sam na temi ženske odbojkaške reprezentacije o ovome. Krivci se znaju, imenom i prezimenom. Zbog njihovih prepucavanja reprezentacije BIH u odbojci su propale. Dok se ženska koliko toliko drži i postoji, muška je skroz nestala sa odbojkaške mape. Manje pratim mušku od ženske ali znam da odbojkaške mladosti ima i da bi se uz pravilan rad i podršku Saveza muška barem vratila na scenu. Reprezentacije moraju postojati i to ne samo seniorske, nego sve omladinske.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 avg 2025, 11:13

Ne bih rekao da su krivi pojedinci. Krivi smo svi mi jer nema dovoljne mase da to prati kao što prati fudbalsku, košarkašku ili rukometnu, pa gašenje repke može proći ispod radara.

Naravno da odbojkaške mladosti ima.
Adis i Mirza Lagumdžija, kao i Marko Matić su reprezentativci Turske. Imamo kapitena Toursa. Sve su to igrači koji su ponikli kod nas. Čak nam ni liga nije potpuno amaterska, to je bara bara s regionom izuzev par klubova koji imaju veće budžete. Kada bi svi igrali za nas ta bi repka bolje kotirala od fudbalske ili rukometne.
Mada opet, neka momci idu igrati za druge države, nije šteta. Šteta je što ne sastavimo repku da ide na takmičenja pa nek budu zadnji ako treba, ali treba igrati jer je ovo sport u kojem imamo tradiciju.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 08 avg 2025, 11:31

Zar nisu rekli, da ce makar juniori (ili kadeti?) igrati neke utakmice uskoro...pa je onda dosla vijesti da ce i odbojkaski savez dobiti dodadnu financijsku pomoc, znaci odmah se moze jos neka selekcija pokrenuti...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 avg 2025, 11:47

Isto tako bi bilo i sa kosarkaskim omladinskim selekcijama. Da su ih ugasili, nikad ih vise ne bi pokrenuli, kao u20 selekciju. Sramota je da se u 21 vijeku ugasi haman komplet reprezentacija u jednom sportu...

Umjesto da guramo dvoranske sportove, gdje smo uvijek imali puno vise uspjeha nego u fudbalu, mi se svezali samo fudbala, a bukvalno nikakvog uspjeha nema, sto reprezentacija, sto klubovi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 08 avg 2025, 12:09

DamirT je napisao/la:
08 avg 2025, 11:47
Isto tako bi bilo i sa kosarkaskim omladinskim selekcijama. Da su ih ugasili, nikad ih vise ne bi pokrenuli, kao u20 selekciju. Sramota je da se u 21 vijeku ugasi haman komplet reprezentacija u jednom sportu...

Umjesto da guramo dvoranske sportove, gdje smo uvijek imali puno vise uspjeha nego u fudbalu, mi se svezali samo fudbala, a bukvalno nikakvog uspjeha nema, sto reprezentacija, sto klubovi.
Jbg kad niko ne vidi da se isplati ulagati u te sportove.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 avg 2025, 19:15

Po meni ovo nije dobro. Odbojka je strašno popularan sport u Svijetu jer ga igraju svi. Pogotovo reprezentativna odbojka.
Prije 5 dana igrali Francuska i Poljska u19 prvenstvo. Youtube prijenos meča ima 265 hiljada pregleda.

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije BiH u ostalim sportovima”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.