FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
51
31%
Darko Milanič
31
19%
Miodrag Božović
2
1%
Fedja Dudić
25
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
15
9%
Samo stranac
41
25%

Ukupno glasova: 165

insimadop
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la insimadop » 08 avg 2025, 08:48

HeavyBassBlues je napisao/la:
08 avg 2025, 08:03
Sad sam vidio Tošu Repuha na romobilu sa kacigom. Repetirao obrve i najmanje 20km/h piči prema gradu. Ispričah to jaranu s posla, nije frajer levat ima pravo dobre informacije, a on se zakle da mu je još prije početka prvenstva od Munibove Ismirovice djeveruša rekla da je Zekić bivši i da je Tošo spreman ko zapeta puška.
Bogami, kako se naperio, ide danas potpis. Navodno u 12:00 sve gotovo.
:rol: :rol: :rol:

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 08 avg 2025, 08:52

slika

Na članku o potencijalnom Slovencu. Ovo treba naći na ulici i izudarat dok mu se ne izbije Varešanović totalno iz sjećanja.
“Teško je biti ikad sretan na klupi Sarajeva. Kad pobijediš, ne osjetiš preveliko olakšanje nego iščekuješ sljedeće dvoboje.” ZZ

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 08 avg 2025, 08:54

Ne nadam se ja nekom treneru. Milanic ne vjerujem da ce doci u ovu zabokrecinu i da ima posla sa Vicom i nasim magom Ismirom, iako bi bio vjerojatno i najbolji izbor od ponuđenih.
Izvalio je pare za Ljaljica predpostavka je da ce ici sa jeftinijim trenerom jer konta da smo sad zemlja pa da moze to svako voditi.. Uglavnom sve je sa egomanijakom moguće.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 avg 2025, 08:57

Samo Baka Sliskovic. :kafa:

Zna ligu, osvajao trofeje ovdje i vani, mangup, veliko igracko ime, zna sa zvijezdama (vec je trenirao Brazzu i Barbu), idol Zidaneu, dosao bi Zizou da ga gleda protiv Prijedora.

"Guli, Guli, reci Ljaji da se ne zayebava"

EDIT: I ima historijat pjevanja "bice Zeljo qrac sampion". Jes da ima i 2 mjeseca na njihovoj klupi al i tako ih je ponizio jer je rekao da ce bit trener ako budu imali za plata. Nisu imali.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 08 avg 2025, 09:01

nokee je napisao/la:
08 avg 2025, 08:54
Izvalio je pare za Ljaljica predpostavka je da ce ici sa jeftinijim trenerom jer konta da smo sad zemlja pa da moze to svako voditi..
Pa zar nije tako :D dolazili su razni strucnjaci pa trece mjesto i drugo pretkolo konferencije plafon :D

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 08 avg 2025, 09:02

admir1946 je napisao/la:
08 avg 2025, 08:45
Svi nešto uspoređuju ZZ i Milanica, kakve su rezultate pravili sa Mariborom i Osijekom, ali koliko dugo su oni vodili te klubove da su došli do nekih rezultata, ne ide ništa preko noći. Što neko napisa gore, nije mi do toga što je ZZ otišao, nego sve ispočetka ide. Kad bi ikakve šanse bilo, volio bih da to bude https://www.transfermarkt.com/victor-sa ... iner/17324 trener koji je zadnju sezonu vodio Olimpiju, fenomenalni rezultati tu sezonu.

🇪🇸 Víctor Sánchez del Amo na klopi Olimpije:

📋 55 tekem
✅️ 33 zmag (60 %)
🤝 14 remijev
❌️ 8 porazov
⚽️ +64 gol razlika
🏆 ligaški prvak
🇪🇺 uvrstitev v izločilne boje konferenčne lige
🙋‍♂️najboljši trener v sezoni 2024/25 po izboru SPINS-a
✳️ 8 zmag v Evropi (največ med vsemi trenerji v zgodovini kluba)
❇️ Eden izmed dveh trenerjev v zgodovini Olimpije, ki je zmagal na svojih uvodnih treh tekmah (v vseh tekmovanjih) brez prejetega zadetka
❇️ Olimpijo je od prvega mednarodnega srečanja (1966) vodilo 27 trenerjev.
Vìctor je prvi, ki je dobil vse 3 uvodne tekme
❇️ Neporažen na prvih 17 zaporednih tekmah v eni sezoni, in sicer v treh različnih tekmovanjih (prva liga, pokal, Evropa)
Takšnega niza v 105-letni zgodovini Olimpije ni dosegel še noben trener
✳️ V jesenskem delu lige je Olimpija prejela zgolj 6 zadetkov, kar doslej v tem obdobju ni uspelo še nobenemu trenerju zmajev
✳️ Tretji trener v zgodovini Olimpije, ki je zmagal na vsaki možni uvodni tekmi (liga, pokal, Evropa)
✳️ Prvi trener v zgodovini zmajev, ki na prvih šestih evropskih tekmah ni doživel poraza
✳️ Olimpija je pod njegovim vodstvom zasedla višje mesto v konferenčni ligi kot Heidenheim, Real Betis, Gent, Astana.

Victor, hvala za vse! In srečno v nadaljnji karieri! 💚🤍

Víctor, gracias por todos los buenos recuerdos!

📸 Vid Ponikvar (Sportida)
Sanchez bi bio idealan izbor. Da konancno imamo stranca za trenera koji nije u semi sa lokalnim sanerima i koji neyebe ove menadzercice.
A lik igra napadacki fudbal samo tako.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 08 avg 2025, 09:03

Dovodjenje ljajica je pokazivanje ambicije i to svakako olaksava dovodjenje i boljeg trenera.
Mada meni sve nekako u glavi da ce to biti dudic, ali eto vidjeti cemo

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 08 avg 2025, 09:14

admir1946 je napisao/la:
08 avg 2025, 08:47
Rahmet nasem Dzeni i neka mu laka ova zemlja bosanska...

Da je ziv, zna se ko bi nas vodio protiv Sloge...

Odmori legendo...

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 08 avg 2025, 09:14

boki86 je napisao/la:
08 avg 2025, 09:03
Dovodjenje ljajica je pokazivanje ambicije i to svakako olaksava dovodjenje i boljeg trenera.

Ma nece ni jedan iz nase zemlje, ili slovenac ili hrvat
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 08 avg 2025, 09:15

boki86 je napisao/la:
Ne moze Dudic nikako, vec mu je saopsteno od Ayle kad je otisao da je neznalica i da je sve pogresno radio i plus od Krste da je statisticki najgori trener u povijesti FKS...
I tesko je vise spojiti te tri osobe.

Valjda ce sto prije nekoga postaviti. Zekic nas je zavalio s ovim otkazom, moramo brzo naci adekvatnu zamjenu dok nismo jos koji bod prosuli jer tesko je ganjati zaostatak za vodecim

admir1946
Kontakt:

Post Postao/la admir1946 » 08 avg 2025, 09:17

Lavcina je napisao/la:
08 avg 2025, 09:02
admir1946 je napisao/la:
08 avg 2025, 08:45
Svi nešto uspoređuju ZZ i Milanica, kakve su rezultate pravili sa Mariborom i Osijekom, ali koliko dugo su oni vodili te klubove da su došli do nekih rezultata, ne ide ništa preko noći. Što neko napisa gore, nije mi do toga što je ZZ otišao, nego sve ispočetka ide. Kad bi ikakve šanse bilo, volio bih da to bude https://www.transfermarkt.com/victor-sa ... iner/17324 trener koji je zadnju sezonu vodio Olimpiju, fenomenalni rezultati tu sezonu.

🇪🇸 Víctor Sánchez del Amo na klopi Olimpije:

📋 55 tekem
✅️ 33 zmag (60 %)
🤝 14 remijev
❌️ 8 porazov
⚽️ +64 gol razlika
🏆 ligaški prvak
🇪🇺 uvrstitev v izločilne boje konferenčne lige
🙋‍♂️najboljši trener v sezoni 2024/25 po izboru SPINS-a
✳️ 8 zmag v Evropi (največ med vsemi trenerji v zgodovini kluba)
❇️ Eden izmed dveh trenerjev v zgodovini Olimpije, ki je zmagal na svojih uvodnih treh tekmah (v vseh tekmovanjih) brez prejetega zadetka
❇️ Olimpijo je od prvega mednarodnega srečanja (1966) vodilo 27 trenerjev.
Vìctor je prvi, ki je dobil vse 3 uvodne tekme
❇️ Neporažen na prvih 17 zaporednih tekmah v eni sezoni, in sicer v treh različnih tekmovanjih (prva liga, pokal, Evropa)
Takšnega niza v 105-letni zgodovini Olimpije ni dosegel še noben trener
✳️ V jesenskem delu lige je Olimpija prejela zgolj 6 zadetkov, kar doslej v tem obdobju ni uspelo še nobenemu trenerju zmajev
✳️ Tretji trener v zgodovini Olimpije, ki je zmagal na vsaki možni uvodni tekmi (liga, pokal, Evropa)
✳️ Prvi trener v zgodovini zmajev, ki na prvih šestih evropskih tekmah ni doživel poraza
✳️ Olimpija je pod njegovim vodstvom zasedla višje mesto v konferenčni ligi kot Heidenheim, Real Betis, Gent, Astana.

Victor, hvala za vse! In srečno v nadaljnji karieri! 💚🤍

Víctor, gracias por todos los buenos recuerdos!

📸 Vid Ponikvar (Sportida)
Sanchez bi bio idealan izbor. Da konancno imamo stranca za trenera koji nije u semi sa lokalnim sanerima i koji neyebe ove menadzercice.
A lik igra napadacki fudbal samo tako.
Valjda htio od Olimpije 500-600k za komplet SŠ, ne znam koliko je realno ali eto, mašta radi svašta :rol:

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 08 avg 2025, 09:24

Tatamata1946 je napisao/la:
08 avg 2025, 09:15
boki86 je napisao/la:
Ne moze Dudic nikako, vec mu je saopsteno od Ayle kad je otisao da je neznalica i da je sve pogresno radio i plus od Krste da je statisticki najgori trener u povijesti FKS...
I tesko je vise spojiti te tri osobe.

Valjda ce sto prije nekoga postaviti. Zekic nas je zavalio s ovim otkazom, moramo brzo naci adekvatnu zamjenu dok nismo jos koji bod prosuli jer tesko je ganjati zaostatak za vodecim
Nek je i Ayla jednom u pravu u necemu... ublehas koji moze samo na hajc voditi ekipe sa dna tabele i valjanjem i cigancenjem uzimati bodove. koga je ikad dudic dokazao da moze voditi, a da je ozbiljna ekipa koja se bori za titulu?

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 08 avg 2025, 09:28

Prođe godina otkako ode naš Dženo rahmetli.
Zoran je držao njegovu fotku u kancelariji.
slika

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 avg 2025, 09:33

Ne znam sto raja smatra da smo s tim Dudicem igrali neki lijep fudbal. Ja pamtim horuk fudbal gdje se nije znalo ko pije a ko placa. Jest bilo onih stativa i to, al po meni nije ljepota nabijanje naprijed i rokanje sa svih pozicija, sto je Dal radio precesto. A mnoge uzasne ekipe su nas skolovale tad. Najgori trener koji je ikad vodio Sarajevo, a znamo kakva je konkurencija. Daleko mu kuca od Koseva.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 08 avg 2025, 09:36

Moje neko misljenje...

Ovu ekipu ne moze voditi trener tipa Dudic, Musemic, Zizovic...
Izbor takvog trenera moze krahirati cijelu ekipu...
Kako ovakvi treneri mogu izvuci maksimum od Elezija, Ljajica, Mamasa, Gojkovica... ?
Nekakvim hajcom i lozenjem ili nekom taktikom koja je bila aktuelna 2012 g ?

Da me neko ne shvati pogresno, nisam neko ko zivi u nerealnim idejama niti patim za imenima, ali upravo realnost ti namece takvu situaciju...

Nekazem ja da je ovo LA liga ili Seria A, ali imas ekipu koju ne mozes prepustiti svakom u ruke, ovo nisu igraci iz Travnika, Stupcanice, Zvijezda 09, uz duzno postovanje prema tim klubovima...
Ovakvim se igracima autoritet i sprovodjenje ideja moze ugraditi samo znanjem i kvalitetom...

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 08 avg 2025, 09:45

Doći će neki Njegoš Marinković CV otprilike - Dinamo Tbilisi, Craiova, Milsami, i bio pomoćni u Shaktaru i Dinamo Kievu. Od trofeja ima osvojenih 6 moldavskih titula, 2 rumunska kupa. "Moderan" trener sa harizmom koji igra 3-5-2 i forumski puleni će biti prezadovoljni. Sezona će početi fenomenalno bit ćemo prvi u ligi 6 kola na kraju ćemo polusezonu završiti četvrti. Do kraja sezone će biti borba za treće mjesto i eventualno osvajanje kupa. Na kraju sezone ista priča; forum podijeljen neki hoće da dotični ostane (treba istrpiti jer cemo sljedece sezone biti prvaci svijeta), drugi ga tjeraju govore da je ubleha. Poslije njega dolazi opet neki sličan njemu i opet ista priča kao i sa Njegošom. Samo ne daj Bože da se dovede najtrofejniji trener u historiji FK Sarajeva - nije moderan i neće igrati sa wingbackovima.

mire971
Kontakt:

Post Postao/la mire971 » 08 avg 2025, 09:47

Vanja8 je napisao/la:
08 avg 2025, 09:36
Moje neko misljenje...

Ovu ekipu ne moze voditi trener tipa Dudic, Musemic, Zizovic...
Izbor takvog trenera moze krahirati cijelu ekipu...
Kako ovakvi treneri mogu izvuci maksimum od Elezija, Ljajica, Mamasa, Gojkovica... ?
Nekakvim hajcom i lozenjem ili nekom taktikom koja je bila aktuelna 2012 g ?

Da me neko ne shvati pogresno, nisam neko ko zivi u nerealnim idejama niti patim za imenima, ali upravo realnost ti namece takvu situaciju...

Nekazem ja da je ovo LA liga ili Seria A, ali imas ekipu koju ne mozes prepustiti svakom u ruke, ovo nisu igraci iz Travnika, Stupcanice, Zvijezda 09, uz duzno postovanje prema tim klubovima...
Ovakvim se igracima autoritet i sprovodjenje ideja moze ugraditi samo znanjem i kvalitetom...
Slažem se u potpunosti. Koliko god oni bili “naši” treneri, poražavajuća je činjenica da se ti treneri 10 godina nisu pomjerili sa mrtve tačke. U 2025. godini da ne znaš engleski, pa to je čisti amaterizam. Apsolutno nema rada na sebi, na jezicima, na nadogradnji filozofije i taktike. Treninzi su im isti kao i prije 10 godina. Za razliku od stranaca koji svake sezone odu na 15 seminara kako bi se modernizovali. I nauci jedan novi jezik.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 08 avg 2025, 09:48

admir1946 je napisao/la:
08 avg 2025, 08:47
Veliki covjek,veliki trener.
El Fatiha !!

Arhitekt
Kontakt:

Post Postao/la Arhitekt » 08 avg 2025, 09:49

enzo1 je napisao/la:
07 avg 2025, 12:45
Fascinantno mi je koliko pljujemo po Mirviću i krivimo ga za sve a realnost je da ga levati ko stigne a on nikako da ubode pravu i iskrenu osobu za saradnju koja ne gleda vlastiti interes već interes FKS. (90% normalnih bi reklo dosta više odo ja dalje al on i dalje gura)
Samo u zadnje 2g izlevatio ga je Ibričić i Rožman (pola ekipe i uposlenika akademije otjerali i doveli svoje), pa je onda došao Zekić i rastjero ono što su ova dvojica prije doveli i na kraju ispali se (za nadat se da je na njegovu štetu i da mu ne trebami isplaćivati nešto).
Sad neko novi da nastavi i rastjera ono što je Zekić doveo....
Izlevatili ga Ibraković i Trbić za savez.... Izlevatili ga "legende kluba" koji su se lafo nešto skupili i hoće da pomognu pa ih nigdje....
Ajla ga levati al očito njemu ona odgovara jer je još nije otjerao..... itd.

P.S. Nisam za njega i smatram da trebamo novog pametnijeg vlasnika al nije uredu da čovjeka toliko pljujemo. Troši svoje ili nečije tuđe pare a mi možemo samo posmatrati i pokrit se ušima kad nemamo nekog "našeg" istinskog navijača FKS ko je voljan uložiti u klub.
Nije njega niko izlevatio nego on levati navijace Sarajeva. Ali vi i dalje vjerujte u bajke

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 08 avg 2025, 09:54

Maroon1946 je napisao/la:
08 avg 2025, 09:45
Doći će neki Njegoš Marinković CV otprilike - Dinamo Tbilisi, Craiova, Milsami, i bio pomoćni u Shaktaru i Dinamo Kievu. Od trofeja ima osvojenih 6 moldavskih titula, 2 rumunska kupa. "Moderan" trener sa harizmom koji igra 3-5-2 i forumski puleni će biti prezadovoljni. Sezona će početi fenomenalno bit ćemo prvi u ligi 6 kola na kraju ćemo polusezonu završiti četvrti. Do kraja sezone će biti borba za treće mjesto i eventualno osvajanje kupa. Na kraju sezone ista priča; forum podijeljen neki hoće da dotični ostane (treba istrpiti jer cemo sljedece sezone biti prvaci svijeta), drugi ga tjeraju govore da je ubleha. Poslije njega dolazi opet neki sličan njemu i opet ista priča kao i sa Njegošom. Samo ne daj Bože da se dovede najtrofejniji trener u historiji FK Sarajeva - nije moderan i neće igrati sa wingbackovima.
:rol: :rol:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”