Premijer liga BiH - aktuelno

12345678922
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la 12345678922 » 07 avg 2025, 22:52

let3 je napisao/la:
07 avg 2025, 22:44
12345678922 je napisao/la:
07 avg 2025, 22:38
Eh sad me zanima kako će izgledat financijski izvještaj Sarajeva i dal će opet trošit manje na plate od Želje, a sam Adem Ljajić će primit 1.200.000,00 Konvertibilnih maraka.
Ne znamo kako ce izledati finansijski izvjestaj, ali ako je Mirvic procjenio da mu se isplati davati 100 milja mjesceno samo na Ljajica, ko smo mi da mu sudimo :mrgreen:
Mogla bi poreska radit pogotovo kad čuju koliko se para spominje a prijave ga na minimalac i na najmanje doprinose državi au au au.

:bih: :bih: :bih:

Herson

Post Postao/la Herson » 07 avg 2025, 22:55

07 avg 2025, 22:52
let3 je napisao/la:
Eh sad me zanima kako će izgledat financijski izvještaj Sarajeva i dal će opet trošit manje na plate od Želje, a sam Adem Ljajić će primit 1.200.000,00 Konvertibilnih maraka.
Ne znamo kako ce izledati finansijski izvjestaj, ali ako je Mirvic procjenio da mu se isplati davati 100 milja mjesceno samo na Ljajica, ko smo mi da mu sudimo :mrgreen:
Mogla bi poreska radit pogotovo kad čuju koliko se para spominje a prijave ga na minimalac i na najmanje doprinose državi au au au.

Prvo UEFA i Europol. Nek sačeka porezna malo.

Generation74

Post Postao/la Generation74 » 07 avg 2025, 23:04

Adem Ljajić je najveće ime koje će igrati PL od osamostaljenja ove zemlje. Transfer o kojem bruji region! Kad pročitam komentare navijača Partizana koji su se pomirili sa činjenicom i priznali da Partizan nije mogao pratiti Sarajevo, a za Vojvodinu da ne pričam, shvatim da smo se izdigli iznad prosjeka. Polako će i ostali klubovi početi pratiti ovaj trend jer uvijek se nekako mjeriš prema najboljima. Svaki komentar kojim se obezvrijeđuje ovaj transfer je odraz mentalnog stanja kojim se njeguje vlastiti jad.

Malo mi je zasmetao nastup Štimca na predstavljanju u kojem uzdiže Zrinjski zbog osvojenih titula u PL i hinjski obezvrijeđuje Sarajevo i Borac, a da pri tome zaboravi da je gost u ovoj zemlji u kojoj egzistiraju klubovi koji su bili šampioni bivše Jugoslavije, polufinalisti KUPa UEFA, osvajači KUPa M. Tita i u kojima su igrali najbolji igrači svih vremena bivše Jugoslavije. Ali to u stvari samo o njemu govori i ta izjava je njegova izlizana vizit karta na jeftinom papiru koju uskoro neće imati kome ni dati.

Mi nastavljamo praviti najveće izlazne transfere, dovoditi igrače koji su igrali u Čelziju, Vutfordu, Romi, Interu, Bešiktašu, Portu, Udinezeu, ulagati u akademiju i kamp, oblačiti dres najvećih svjetskih sportskih brendova, formirati B tim, kupovati najveće talente, podizati marketing iz dana u dan i biti klub čija dešavanja se više prate od vlastitog za kojeg se navija...i još kad ako Bog da kada sve ovo isprati rezultat i posjeta na stadionu, zaokružićemo sliku kluba za kojeg će mlađe generacije iz drugih gradova uživati da navijaju. Do tada, još rastemo polako ali sigurno i brzo će doći vakat kad nam ni sudijske lakrdije neće moći stati na put...jer sila zulum ne moli.

slika

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 avg 2025, 23:06

Ma pitari samo husrefa dovedite
Kad niste imali para i kad je trebalo vaditi iz govana tu je bio i napravio je najvece uspjehe s vasim klubom
Sad imate sve i red je da ga ispostujete sa top igracima i uslovima
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 07 avg 2025, 23:19

let3 je napisao/la:

Jedino ako ti mislis da je neko toliko glup u Sarajevu i da ce stvarno prijaviti Ljajića na minimalac iako je region cijeli čitao ovih dana o njegovoj eventualnoj zaradi..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 07 avg 2025, 23:22

Generation74 je napisao/la:
07 avg 2025, 23:04
Adem Ljajić je najveće ime koje će igrati PL od osamostaljenja ove zemlje. Transfer o kojem bruji region! Kad pročitam komentare navijača Partizana koji su se pomirili sa činjenicom i priznali da Partizan nije mogao pratiti Sarajevo, a za Vojvodinu da ne pričam, shvatim da smo se izdigli iznad prosjeka. Polako će i ostali klubovi početi pratiti ovaj trend jer uvijek se nekako mjeriš prema najboljima. Svaki komentar kojim se obezvrijeđuje ovaj transfer je odraz mentalnog stanja kojim se njeguje vlastiti jad.

Malo mi je zasmetao nastup Štimca na predstavljanju u kojem uzdiže Zrinjski zbog osvojenih titula u PL i hinjski obezvrijeđuje Sarajevo i Borac, a da pri tome zaboravi da je gost u ovoj zemlji u kojoj egzistiraju klubovi koji su bili šampioni bivše Jugoslavije, polufinalisti KUPa UEFA, osvajači KUPa M. Tita i u kojima su igrali najbolji igrači svih vremena bivše Jugoslavije. Ali to u stvari samo o njemu govori i ta izjava je njegova izlizana vizit karta na jeftinom papiru koju uskoro neće imati kome ni dati.

Mi nastavljamo praviti najveće izlazne transfere, dovoditi igrače koji su igrali u Čelziju, Vutfordu, Romi, Interu, Bešiktašu, Portu, Udinezeu, ulagati u akademiju i kamp, oblačiti dres najvećih svjetskih sportskih brendova, formirati B tim, kupovati najveće talente, podizati marketing iz dana u dan i biti klub čija dešavanja se više prate od vlastitog za kojeg se navija...i još kad ako Bog da kada sve ovo isprati rezultat i posjeta na stadionu, zaokružićemo sliku kluba za kojeg će mlađe generacije iz drugih gradova uživati da navijaju. Do tada, još rastemo polako ali sigurno i brzo će doći vakat kad nam ni sudijske lakrdije neće moći stati na put...jer sila zulum ne moli.

slika
Pa sta ce drugo nego ih uzdici? Jel ih trebo popljuvat jer osvajaju ligu redovno? Covjek je sve rekao kako jeste, to sto je tebi to tesko prihvatiti je sasvim druga stvar. Nicim on nije uvrijedio nijedan drugi klub.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 07 avg 2025, 23:24

let3 je napisao/la:

Lagano cemo mi sa poreznom, nego sto lajes?

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 avg 2025, 23:29

Generation74 je napisao/la:
07 avg 2025, 23:04

slika
I opet zavrsite treci, ispadnete u prvom pretkolu i sl. Sve bi to mogli i sa pojacanjima iz Stupcanice i Slobode. Kakav je cilj Sarajeva? **** vas Mirvic ko kantu, nemate cilja, zaglibili u medjuprostoru izmedju instant uspjeha prodaje igraca i dugorocnog projekta

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 avg 2025, 23:31

Finansijski aspekt Ljajićevog dolaska je poprilično nevažan, to je igrač koji je godišnje zarađivao i do 4 miliona eura plus ko zna koliko bonusa i igrač koji je do sada u karijeri zaradio preko 30 miliona eura. Ogroman je to novac, sad možemo lupati koliko trenutno ima para, ali sigurno ima dovoljno za još dvije generacije iza sebe.

Mogao je njemu Partizan ponuditi toliko, pa i više, ali za njega to nije izazov. Srbijanska liga je veoma jasna i sve se zna, on je svoj cilj sa Pazarom ispunio - istorijski plasman u Evropu i to je maksimum koji je ta ekipa mogla ostvariti. Sa Partizanom je mogao biti maksimalno drugi, sa Vojvodinom isto tako. U Sarajevu ipak ima za šta da se bori i da ostane upamćen, sa druge strane većina njih iz Sandžaka imaju ogromnu želju za gradom Sarajevom, uče ih tome odmalena i on je sve to lijepo upakovao.

U našu ligu dolazi kao najbolji igrač srbijanske lige, što nije mala stvar. Nisu ga birali forumaši već treneri i kapiteni te lige.

E sad, je li ovo pravi momenat za dolazak, vjerovatno nije, ali isto tako on može posložiti kockice u FKS pa da možda nekako i profunkcionišu. Dolazak takvog igrača svaku strukturu kluba tjera da bude bolja, a posebno onu strukturu na terenu - igrače. Ljajić će u normalnim uslovima izvući još 20% iz svakog igrača, a o tome sam pisao kad se povezivao sa nama.

Ja se naravno iskreno nadam da će ipak prevagnuti čuveni pitarluk pa da za pola godine čitamo da se posvađao sa trenerom, da je neko šiljio kurrac na njemu i sve ono što ide uz to. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 avg 2025, 23:44

Ima razlog sto niko nije bio spreman da plati za Ljajica koliko je Sarajevo platilo. Jednostavno nema kvalitet koji opravadava cijenu. To ti slicno dodje kad Turski klub dovede igraca iz Serie A gdje ce imati velika primanja, jer niko iz Serie A ne vidi tu vrijednost.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 07 avg 2025, 23:45

Partizan mu u ovom trenutku nije mogao ponuditi te pare ni blizu, a kamo li više. Peđa je izjavio da je max plata 20 hiljada eura mjesecno. On ovu platu u ovom trenutku ne moze dobiti nigdje drugo, pogotovo u ligi koja je slicnog nivoa kao nasa. Suludo je pricati o tome da igrac koji je igrao na takvom nivou ima bilo kakav sportski motiv za doci u ovu ligu, vec su to iskljucivo pare, sto je i normalno.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 07 avg 2025, 23:50

Najprvi je napisao/la:
07 avg 2025, 23:43
slika
mora on makar sliku iz Tuzle uzet.

poliklinika irac 😂
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Generation74

Post Postao/la Generation74 » 07 avg 2025, 23:53

nastrojeni21 je napisao/la:
07 avg 2025, 23:22
Pa sta ce drugo nego ih uzdici? Jel ih trebo popljuvat jer osvajaju ligu redovno? Covjek je sve rekao kako jeste, to sto je tebi to tesko prihvatiti je sasvim druga stvar. Nicim on nije uvrijedio nijedan drugi klub.
Da ne bude zabune, ja Zrinjski kao klub poštujem jer uvijek je lijepo igrati u Mostaru gdje nerijetko i pobjeđujemo. Ljudi izgube, pruže ti ruku, čestitaju i sve za 10.

"Sarajevo i Borac trebaju naučiti pobjeđivati", Želju i ne spominje. O tome se radi. Ono...kakva je to izjava!? Kao da je liga tek formirana i svi klubovi zajedno sa njom. Meni ne treba nikakvo tapšanje po ramenima, jer smo najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini sa najvećom istorijom i bazom navijača i nemamo se kome dokazivati. Prijatelju riječ je o prepotentnosti i nepoštovanju i žao mi je da to nisi i ti zaključio.

Ali da postaje i više nego zabavno, da naravno!

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 07 avg 2025, 23:56

Koliko ce se sada tek kone zaduziti drzavi, izgleda da polahko ka povrsini izlazi jasan cilj uprave a to je zaduzivanje kluba do maksimuma i onda ce se morati ili ugasiti ili kao Celik
Crni Cerak 🐦‍⬛

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 08 avg 2025, 00:04

Seferovic.
- FKS -

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 08 avg 2025, 00:06

Orden43 je napisao/la:
07 avg 2025, 23:56
Koliko ce se sada tek kone zaduziti drzavi, izgleda da polahko ka povrsini izlazi jasan cilj uprave a to je zaduzivanje kluba do maksimuma i onda ce se morati ili ugasiti ili kao Celik
Celik ce za dvije godine biti ispred Zelje, Sarajevo je za vas misaona imenica, mozete samo plakati i diviti se gradnji nove tribine.
🔴⚫️

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 08 avg 2025, 00:17

slika
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Generation74

Post Postao/la Generation74 » 08 avg 2025, 00:18

Sheyi je napisao/la:
07 avg 2025, 23:29
I opet zavrsite treci, ispadnete u prvom pretkolu i sl. Sve bi to mogli i sa pojacanjima iz Stupcanice i Slobode. Kakav je cilj Sarajeva? **** vas Mirvic ko kantu, nemate cilja, zaglibili u medjuprostoru izmedju instant uspjeha prodaje igraca i dugorocnog projekta
Ne sporim! Napisao sam kada sve ovo isprati rezultat i posjeta na stadionu, zaokružićemo sliku kluba za kojeg će mlađe generacije iz drugih gradova uživati da navijaju.

Ali moraš priznati da si gledao Sarajevo protiv Rumuna na Koševu pred 25.000 gledalaca i uživao u nitro fudbalu kojeg smo prikazali gazeći ih pred očima čitave Rumunije i naravno šire?!

Nama je to sasvim dovoljno da svake godine imamo po jedan takav event. Mnogi veliki svjetski događaji se dešavaju jednom godišnje...Wimbledon, Tour de France, Roland Garros, NBA All Star, Čevljanovići... :mrgreen:

12345678922
Kontakt:

Post Postao/la 12345678922 » 08 avg 2025, 00:38

rishovski je napisao/la:
07 avg 2025, 23:19
let3 je napisao/la:

Jedino ako ti mislis da je neko toliko glup u Sarajevu i da ce stvarno prijaviti Ljajića na minimalac iako je region cijeli čitao ovih dana o njegovoj eventualnoj zaradi..
Ovaj drugi post je bio sarkastičan, naravno da ga neće prijavit na minimalac, al zato sve ostale redom hoće.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Grk1234 i 22 gosta.