FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
99
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 209

Lokomotifa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Lokomotifa » 07 avg 2025, 16:46

Pact1921 je napisao/la:
07 avg 2025, 16:08
Evo ja imam iskreno nepopularno misljenje za ovaj forum kao i vecina ljudi sa kojim ja idem svake sedmice na utakmicu . Ja bi radije da se mi ugasimo kao klub ali da znamo da smo klub radnicke klase protiv ratova , rezima i partija. Ako dodje taj neki drugi mirvic meni vise nece biti taj moj klub u kojim sam se zaljubio i uz koji sam odrastao . Bit cemo isto kao i pitari nisu mogli pa ih privatizovali , naravno zakonski tehnicki nisu ali u praksi jesu . Pa mi ako bog da kad osvojimo opet tu titulu a nismo je osvojili evo od 2013 pa bit ce prelijepa stvar jer ce biti osvojena uz pomoc navijaca i radnicke klase koja svaku utakmicu dolazi i uclanjuje i kupuje stvari i podrzava gdje god moze , a ne zbog tamo nakog sto niti je kad dosao na utakmicu ni na jug ni nigdje i hoce da ulozi pare kako bi imao sebi profita.
Sličan background su imali Morecambe i Brescia, pa evo ugasili se. A klubovi su sa stogodišnjom tradicijom, Morecambe osnovan 1920., Brescia 1911.

Ja imam istu filozofiju, volim Želju jer je radnički klub, kontra režima i partija, klub raje i običnih ljudi, ali upravo zato što volim ovaj klub ne želim da doživi sudbinu Brescie ili Čelika kod nas, i upravo zato što volim klub podržavam investitora. Sve drugo nam je potencijalno gašenje zbog dugova i gubitak licence kroz narednu deceniju.

P. S. A da ne govorim da su nam kone toliko odmakle da ovi stranci što treba da im potpišu za B team, da bi hladno kod nas bili standardni prvotimci.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 avg 2025, 17:08

Opustite se nije to neki nedodirljivi stranac iz Vijentama
To je covjek o kojem se vecinom zna sve i nema potrebe za pricama da nas neko hoce ugasiti
Jbg moramo i mi nesto dati da bi nesto dobili, ali sigurno mozemo vise dobiti nego izgubiti
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 07 avg 2025, 17:10

:opaopa:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 07 avg 2025, 17:56

Zna li neko nešto o ova dva fudalera Slavije na "probnom radu"?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 07 avg 2025, 17:57

Admir74 je napisao/la:
07 avg 2025, 17:10
Eh znaci nesto nece na dobro
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 07 avg 2025, 18:11

dubioza144 je napisao/la:
07 avg 2025, 17:57
Admir74 je napisao/la:
:rol: isto mi je palo na pamet. Koliko se jadni Admir isplesao sve one godine. Samo jos KANA fali,da mi posalje poruku da je sve zavrseno. A sutra grmi od bijesa kako se nesto u zadnji tren sjebalo.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 07 avg 2025, 18:14

A bosnji glavna tema "kako je on dobar ako ulozi?" I "Gdje sam tu ja".

Da mi sta znamo imali bi milione pa bi znali zasto uloziti ili ne uloziti u klub a ovako dok vecina raje ima kredit znaci u startu si u minusu finansijski, dzaba trosis slova pokusavajuci artikulisati svoje misli kad nemas pojma kako zaraditi ogromne pare i kako ih trositi tj investirati.

Druga stvar, gore onaj neki napisa da mu nece to biti taj klub vise, rasnicka klasa i navijaci. Pa meni ne oada na pamet prestati pratiti klub i dolaziti na tekme jer je tu investitor, pratit cu ga i da je najbolji i da je najgori, to je valjda filozofija prema klubu. A radnicki klub smo bili u trenutku osnivanja i u bivsoj drzavi, ti vise nisi radnicki klub, ti samo prezivljavas radi ludih navijaca koji su voljni odvojiti od svojih usta da bi klub prezivio.

Ja ne vjerujem ni u sta dok to ne bude na papiru. Neko pustio info o saninu mirvicu kao i o diglisicu a ko zna jesul uopste to tr osobe jer iz clanaka koje sam procitao ocigledno su napisane od nekog ko nema info nego je info skupljao po forumima i komentarima na drustvenim mrezama.

Investitor bi znacio da se mozemo fokusirati na fudbal bez da se bojimo hocemol prezivjeti sljedecu sezonu. Ako smo se do sad ovako drzali, realno je ocekivsti da bi sa dodatnim novcem i tim fokusok na fudbal uspjeli biti bolji nego sad.

A ako jeste Sanin opcija, onda je jasno da zeli istu situaciju kao i brat mu (pricaju medjusobno, braca su). Pa tako i on zna i upucen je kako novac moze teci i kako moze sebi podici vrijednost jer preko fudbala se niko nije obogatio ali je narastao u drugim sferama sto prosjecnom covjeku nikad nece biti jasno jer nije nikad ni razmisljao o tome a ne da se nasao u toj situaciji.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 avg 2025, 18:17

BarbareZeljin je napisao/la:
07 avg 2025, 18:11
Admir74 je napisao/la:
:rol: isto mi je palo na pamet. Koliko se jadni Admir isplesao sve one godine. Samo jos KANA fali,da mi posalje poruku da je sve zavrseno. A sutra grmi od bijesa kako se nesto u zadnji tren sjebalo.
A fkt dje nam je KANA, nije prezivio onaj neulazak DIglisica.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 avg 2025, 18:33

Orvel je napisao/la:
07 avg 2025, 18:14

Da mi sta znamo imali bi milione pa bi znali zasto uloziti ili ne uloziti u klub a ovako dok vecina raje ima kredit znaci u startu si u minusu finansijski, dzaba trosis slova pokusavajuci artikulisati svoje misli kad nemas pojma kako zaraditi ogromne pare i kako ih trositi tj investirati.

Druga stvar, gore onaj neki napisa da mu nece to biti taj klub vise, rasnicka klasa i navijaci. Pa meni ne oada na pamet prestati pratiti klub i dolaziti na tekme jer je tu investitor, pratit cu ga i da je najbolji i da je najgori, to je valjda filozofija prema klubu. A radnicki klub smo bili u trenutku osnivanja i u bivsoj drzavi, ti vise nisi radnicki klub, ti samo prezivljavas radi ludih navijaca koji su voljni odvojiti od svojih usta da bi klub prezivio.

Ja ne vjerujem ni u sta dok to ne bude na papiru. Neko pustio info o saninu mirvicu kao i o diglisicu a ko zna jesul uopste to tr osobe jer iz clanaka koje sam procitao ocigledno su napisane od nekog ko nema info nego je info skupljao po forumima i komentarima na drustvenim mrezama.

Investitor bi znacio da se mozemo fokusirati na fudbal bez da se bojimo hocemol prezivjeti sljedecu sezonu. Ako smo se do sad ovako drzali, realno je ocekivsti da bi sa dodatnim novcem i tim fokusok na fudbal uspjeli biti bolji nego sad.

A ako jeste Sanin opcija, onda je jasno da zeli istu situaciju kao i brat mu (pricaju medjusobno, braca su). Pa tako i on zna i upucen je kako novac moze teci i kako moze sebi podici vrijednost jer preko fudbala se niko nije obogatio ali je narastao u drugim sferama sto prosjecnom covjeku nikad nece biti jasno jer nije nikad ni razmisljao o tome a ne da se nasao u toj situaciji.
To je to
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 07 avg 2025, 18:42

Može li Bolja u subotu?

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 07 avg 2025, 18:47

irfo je napisao/la:
07 avg 2025, 18:17
BarbareZeljin je napisao/la:
07 avg 2025, 18:11

A fkt dje nam je KANA, nije prezivio onaj neulazak DIglisica.
Bukvalno tad nekad je i nestao.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 07 avg 2025, 18:57

Mi k'o da smo u Nizozemskoj naftu pronašli...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 07 avg 2025, 18:58

Levin je napisao/la:
07 avg 2025, 18:57
Mi k'o da smo u Nizozemskoj naftu pronašli...
Sto to

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 07 avg 2025, 18:59

tiagofaria25 je napisao/la:
07 avg 2025, 18:42
Može li Bolja u subotu?
Ne može
Brohra ribo se...

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 07 avg 2025, 19:03

Orvel je napisao/la:

Znate sta je najgore sto bi ja majkemi htio da se desi isto nama ko onima iz zenice Čeliku . Oni su imali investitora Aydina Olguna pa ih raznio . Ljudi morali otici u kantonalnu ligu morali mlade igrace gurati i evo sad imaju priliku da se vrati tamo gdje pripadaju . I ja bi volio isto nama tako pa da vidimo ko ce ici u kanton da gleda Zelju protiv Moscanice . A ne ovdje ljudi nisu otisli na tekme nisu uopce iz bosne naglabaju treba ovo treba ono . Draze mi je da se borimo za opstanak i da se jedva izvlacimo nego da budemo necija prcija .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 avg 2025, 19:07

Pazite, ovaj sistem je veoma jednostavan, polagao bi prava na sportski segment kluba dok bi nekretnine ostale netaknute.

Proguglajte "CPO Chelsea" pa ćete vidjeti kako je to tamo regulisano, navijači su vlasnici imena kluba, imena stadiona i zemljišta na kojem se nalazi stadion. Roman Abramovič, a sada novi vlasnici kontrolišu sve osim ovoga pobrojanog. Tako su oni zaštitili klub i tradiciju. Abramovič je 2011. pokušao kupiti nazad to zemljište, navijači su ga odbili.

Mi to, naravno, ne možemo tako regulisati zakonski jer je VB uređena i normalna država ali se može pokušati približiti tome.

Klub zarađuje na nekoliko načina, prodajom igrača, putem sponzora, prodajom ulaznica i klupskih artikala, i od nastupa u Evropi. To je bazen iz kojeg vlasnik može crpiti sredstva odnosno profit. Prvo ide neometano funkcionisanje kluba, ulaganjem, pa vremenom ako se pojavi višak u odnosu na budžet za tu godinu - to je zarada vlasnika.

Mene samo zanima da li bi u sklopu ovog dogovora bio kamp.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 07 avg 2025, 19:09

Ma meni nije jasno kako mozes biti klub sa najvise navijaca u drzavi, najvecu posjecenost imas, imas svoju imovinu i opet si **** a titula je u domenu piramide u Visokom - postoji al ne kod nas. Za proucavat 🤲

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 07 avg 2025, 19:09

Mi smo i ovako prcija necija samo niko nema 1% odgovornosti. Dovode, odvode, krcem, potpisuju i na kraju ispare iz kluba.

I Celik nije propao zbog Ajdina, nego zbog Kasumovica i ovi sto kao zive za Celik, u stvari zivjeli od Celika.
I kod nas je to u par deka.

Imas ljude u i oki kluba koji su tu od 96te i ne moze niko drugi ni prici klubu.

A da ne pricam o praznim glaavam koje klub kostaju minimalno 100.000 KM godisnje.. (cast izuzecima).

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 avg 2025, 19:14

F1921B je napisao/la:
07 avg 2025, 19:09
Ma meni nije jasno kako mozes biti klub sa najvise navijaca u drzavi, najvecu posjecenost imas, imas svoju imovinu i opet si **** a titula je u domenu piramide u Visokom - postoji al ne kod nas. Za proucavat 🤲
Pa nece tebi 8000 ljudi na tribinama isplacivati igracima plate od 20-30 hiljada, pa da mozes privuci neke jace igrace.
Sta ocekivati kad nam je plafon ispadanje u prvom pretkolu, u najboljem slucaju do drugog da doguramo...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 07 avg 2025, 19:18

Pact1921 je napisao/la:
07 avg 2025, 19:03
Orvel je napisao/la:

Znate sta je najgore sto bi ja majkemi htio da se desi isto nama ko onima iz zenice Čeliku . Oni su imali investitora Aydina Olguna pa ih raznio . Ljudi morali otici u kantonalnu ligu morali mlade igrace gurati i evo sad imaju priliku da se vrati tamo gdje pripadaju . I ja bi volio isto nama tako pa da vidimo ko ce ici u kanton da gleda Zelju protiv Moscanice . A ne ovdje ljudi nisu otisli na tekme nisu uopce iz bosne naglabaju treba ovo treba ono . Draze mi je da se borimo za opstanak i da se jedva izvlacimo nego da budemo necija prcija .
Pa kakve veze ima sto ovdje neko naglaba hahahhaha znas koliko nekog svrbi racku sta se ovdje pise od sitne buranije..
Po tebi je znaci bolje ovako prezivljavati i docekati vrijeme kad cemo doci u tu situaciju da ce nas vrijeme pojesti i da ceno ispasti iz lige (prije 2 sezone smo zamalo otisli u federalnu). Danas Sloga moze platiti igraca koliko ga i mi placamo, ako je tebi ovo put u kojem vidis svijetlu buducnost onda svaka cast na optimizmu.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.