Dobro ce nam doc u 10 mjesecu
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
I meni tako djeluje, sad meni licno djeluju uslovi nezahvalni da sam ja taj neki guzonja i da trebam skrkat milione u neki klub; hipotetski govoreci, u slucaju da se “igracki segment” ne bude razvijao kako treba, da ne bude eh hajte vi meni moje pare nazad kad vec ne mogu pravit hotele na pomocnom. Ni on mi ne djeluje toliko naivan da ga neko ovako ofirno presvuce, ti nama kes a mi tebi igracki kadar pa pokusaj izvuc koji dinar.Orvel je napisao/la: ↑07 avg 2025, 12:30Pa ja koliko sam skontao iz onog clanka koji je objavljen na klixu, nema nekih velikih informacija o tome sto je i dobro, ne treba svako znati sta i kako.
A isto tako ako je vezano za sportski segment, ne za nekretnije, valjda to znaci da ce imati pravo odlucivanja unutar kluba (u sta spadaju i igracki kadar i strudni stab, UO, skupstina itd) ali ne moze doci i reci eh gradim Bosmal na pomocnon terenu.
- mamonelafo
- Kontakt:
Kakav genijalan potpis

FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
-
- Kontakt:
Nema od toga ništa, pa lakše mu je uzeti Rudar Prijedor i ulagati i dilati igrače nego ovdje, ako će već da se igra fudbal menadzera. Ovo nije sredina za razvoj i prodaju igrača traži se isključivu rezultat i to što prije ako je ikako moguće, a ako neko misli da će preko noći dovesti 11 Adema Ljajića neće sigurno. I za šta će služiti klupske strukture koje se neće brinuti o ekipi, koja će im biti svrha?!svemalim1 je napisao/la: ↑07 avg 2025, 12:35sve je jasno, samo treba javni poziv procitati.Orvel je napisao/la: ↑07 avg 2025, 12:30Pa ja koliko sam skontao iz onog clanka koji je objavljen na klixu, nema nekih velikih informacija o tome sto je i dobro, ne treba svako znati sta i kako.
A isto tako ako je vezano za sportski segment, ne za nekretnije, valjda to znaci da ce imati pravo odlucivanja unutar kluba (u sta spadaju i igracki kadar i strudni stab, UO, skupstina itd) ali ne moze doci i reci eh gradim Bosmal na pomocnon terenu.
tu su definisana dva joint ventura: fudbalske operacije, upravljanje nekretninama.
mirvic se javio iskljucivo za ovo prvo, dakle fudbalske operacije. to podrazumijeva prvi tim, op, sve ostalo sto ide uz to.
upravljanje nekretninama ga ne zanima. pomocni ga ne zanima, nece graditi nikakve bosmale. dakle, imovina je sigurna, a on ulaze u taj sportski dio iskljucivo.
to je idealna opcija za nas kojom bi svi mogli zadovoljni. ne smijemo propustiti ovu sansu. zadnji voz da se nesto pitamo u ovoj ligi i postanemo funkcionalan klub.
-
- Kontakt:
Ubacit cemo tebe u radnu grupu pa nam ti zavrsi Abramovica.perodeformero je napisao/la: ↑07 avg 2025, 13:37Nema od toga ništa, pa lakše mu je uzeti Rudar Prijedor i ulagati i dilati igrače nego ovdje, ako će već da se igra fudbal menadzera. Ovo nije sredina za razvoj i prodaju igrača traži se isključivu rezultat i to što prije ako je ikako moguće, a ako neko misli da će preko noći dovesti 11 Adema Ljajića neće sigurno. I za šta će služiti klupske strukture koje se neće brinuti o ekipi, koja će im biti svrha?!svemalim1 je napisao/la: ↑07 avg 2025, 12:35sve je jasno, samo treba javni poziv procitati.Orvel je napisao/la: ↑07 avg 2025, 12:30Pa ja koliko sam skontao iz onog clanka koji je objavljen na klixu, nema nekih velikih informacija o tome sto je i dobro, ne treba svako znati sta i kako.
tu su definisana dva joint ventura: fudbalske operacije, upravljanje nekretninama.
mirvic se javio iskljucivo za ovo prvo, dakle fudbalske operacije. to podrazumijeva prvi tim, op, sve ostalo sto ide uz to.
upravljanje nekretninama ga ne zanima. pomocni ga ne zanima, nece graditi nikakve bosmale. dakle, imovina je sigurna, a on ulaze u taj sportski dio iskljucivo.
to je idealna opcija za nas kojom bi svi mogli zadovoljni. ne smijemo propustiti ovu sansu. zadnji voz da se nesto pitamo u ovoj ligi i postanemo funkcionalan klub.
covjek je zainteresovan da ulaze. prije par godina je iskazao interes, pa je izminiran. sad je opet tu. na skupstini je da odobri, a on je 100% unutra. tako da, ne mozes nikako reci da nema od toga nista. do nas je.perodeformero je napisao/la: ↑07 avg 2025, 13:37Nema od toga ništa, pa lakše mu je uzeti Rudar Prijedor i ulagati i dilati igrače nego ovdje, ako će već da se igra fudbal menadzera. Ovo nije sredina za razvoj i prodaju igrača traži se isključivu rezultat i to što prije ako je ikako moguće, a ako neko misli da će preko noći dovesti 11 Adema Ljajića neće sigurno. I za šta će služiti klupske strukture koje se neće brinuti o ekipi, koja će im biti svrha?!svemalim1 je napisao/la: ↑07 avg 2025, 12:35sve je jasno, samo treba javni poziv procitati.Orvel je napisao/la: ↑07 avg 2025, 12:30Pa ja koliko sam skontao iz onog clanka koji je objavljen na klixu, nema nekih velikih informacija o tome sto je i dobro, ne treba svako znati sta i kako.
morate shvatiti da fudbal nije profitabilan biznis i da ogromna vecina svjetskih klubova posluje u crvenom. ako hoces siguran povrat investicije postoje nekretnine, berza, svasta nesto. u fudbal se ulaze iz sasvim drugacijih pobuda.
za sta ce sluziti klupske strukture, pa za ono cemu i sad sluze, samo sto ce biti profesionalizirane i ne toliko glomazne kao sto su sada.
moraju ljudi shvatiti da mi jednostavno nemamo opcija. ima ovo sad sto nesto kao guramo sami, ali tu je maksimum 3-4 mjesto i vjecna patnja. ima opcija da budes politicka kurava kao borac, zrinjski ili velez. i ima investitor, strateski partner, kako ti je draze. ne postoji cetvrta opcija.
-
- Kontakt:
NEka hvala, samo hoću da kažem da klubu treba vlasnik, a ne invetitor, ili kako već izmišljaju ta imena. Ti što se kao boje za nekretnine, boje se da im ne izmaknu iz ruku, a ne da ih gazda ne poruši i napravi Bingo, koji će qurac nekome stadion osim da ulaže u njega i na taj način diže cijenu svom klubu, a kao svi čuvaju nekretnine od zlog nekog tamo. Dakle vlasnik, ne ulagač u sportski segment
vlasnika u pravom smislu te rijeci ne mozes imati jer to zakonom nije dozvoljeno. tu sva prica oko toga pocinje i zavrsava.perodeformero je napisao/la: ↑07 avg 2025, 13:51NEka hvala, samo hoću da kažem da klubu treba vlasnik, a ne invetitor, ili kako već izmišljaju ta imena. Ti što se kao boje za nekretnine, boje se da im ne izmaknu iz ruku, a ne da ih gazda ne poruši i napravi Bingo, koji će qurac nekome stadion osim da ulaže u njega i na taj način diže cijenu svom klubu, a kao svi čuvaju nekretnine od zlog nekog tamo. Dakle vlasnik, ne ulagač u sportski segment
-
- Kontakt:
Ako ima Sarajevo znači da je dozvoljeno, može se on zvati i paja patak suština mora biti da on ulaže svoj novac, da se on pita za sve i da odgovara za svesvemalim1 je napisao/la: ↑07 avg 2025, 13:53vlasnika u pravom smislu te rijeci ne mozes imati jer to zakonom nije dozvoljeno. tu sva prica oko toga pocinje i zavrsava.perodeformero je napisao/la: ↑07 avg 2025, 13:51NEka hvala, samo hoću da kažem da klubu treba vlasnik, a ne invetitor, ili kako već izmišljaju ta imena. Ti što se kao boje za nekretnine, boje se da im ne izmaknu iz ruku, a ne da ih gazda ne poruši i napravi Bingo, koji će qurac nekome stadion osim da ulaže u njega i na taj način diže cijenu svom klubu, a kao svi čuvaju nekretnine od zlog nekog tamo. Dakle vlasnik, ne ulagač u sportski segment
-
- Kontakt:
Ništa od tog novog veznjaka? Ko je druga opcija?
ne, nije dozvoljeno. ne razumijes, ali nebitno. logicno da bi se sanin pitao ako bi ulozio, a pitao bi se jer bi imao vecinu u upravnom odboru i skupstini.perodeformero je napisao/la: ↑07 avg 2025, 13:55Ako ima Sarajevo znači da je dozvoljeno, može se on zvati i paja patak suština mora biti da on ulaže svoj novac, da se on pita za sve i da odgovara za svesvemalim1 je napisao/la: ↑07 avg 2025, 13:53vlasnika u pravom smislu te rijeci ne mozes imati jer to zakonom nije dozvoljeno. tu sva prica oko toga pocinje i zavrsava.perodeformero je napisao/la: ↑07 avg 2025, 13:51NEka hvala, samo hoću da kažem da klubu treba vlasnik, a ne invetitor, ili kako već izmišljaju ta imena. Ti što se kao boje za nekretnine, boje se da im ne izmaknu iz ruku, a ne da ih gazda ne poruši i napravi Bingo, koji će qurac nekome stadion osim da ulaže u njega i na taj način diže cijenu svom klubu, a kao svi čuvaju nekretnine od zlog nekog tamo. Dakle vlasnik, ne ulagač u sportski segment
Kad smo mi bodove Borcu poklonili?F1921B je napisao/la: ↑07 avg 2025, 11:05Al najjace mi je sto mi nesto fol pratimo ligu, neko cak spominje da idemo na titulu a znamo da je Borac 99% osvajac 25/26 sezone za jubilarnu 100. godisnjicu i gazice se preko mrtvih da se to i ostvari. Mi smo jedan najbjedniji narod koji je jednostavno navikao biti maltretiran i gazen, Vico nam drzi fudbal u rukama, VAR se crta u paintu, sudija te ismijava na Grbavici - niko nista. I dodje krezavi medvjed psuje s istoka Madzidu ili Boljevicu jer nije dodao ili sta vec.
Al zaista moram opet iskoristiti priliku da Tunovica hraknem u one frljave oci za ‘razloge koji nisu fudbalske prirode’ na pitanje o Coricu. Samo se nadam da se taj neki ocigledno dug prema Borcu i Vici rijesio i da se nece svi bodovi poklonit fasistima iz Banja Luke. Sve ce se samo uskoro pokazati, a volio bih da grijesim.
Zamijenio si nas sa konama, oni mu daju bodove sa 0 suteva prema golu a mi smo prosli sezonu 4:4 u bodovima sa Borcem a onu prije 6:3.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
Razumijem ja jako dobro, privatni kapital nije ušao samo u Sarajevo, ušao je i u druge klubove, ali nigdje nema modela kao ovdje da se klub dijeli na sporski tim i nekretnine, to nisam nigdje vidio. Ako on ne bude bukvalno u svaku pore kluba mogao da postavi svoje ljude od ove priče nema ništa, ili je on glupan, ili neki prevarant nema treće. Ili evo da pojednostavim odgovori argumentovano, Boga ti zbog čega se toliko te nekretnine čuvaju od tog nekog invetitora?! Kao treba ih se zaštititi, izvini ne kontam kao on će ih srušiti, ili šta?! Pa može ih se zaštititi jednom rečenicom u ugovoru, zašto tolika drama godinama oko toga?! Nemaš pravo da ih rušiš i prodaš, imaš da ih napucaš i to je to. Ti koji čuvaju te nekretnine i lokacije nikada neće dozvoliti nikome da diskutuje oko toga, od kluba će napraviti teški krš i frankeštajna, prodavat će raji ublehe, zapravo iskreno ne vjerujem da uopšte postoji neka mogućnost da tu ikada neko ozbiljan dođe, upravo zbog ovogasvemalim1 je napisao/la: ↑07 avg 2025, 13:58ne, nije dozvoljeno. ne razumijes, ali nebitno. logicno da bi se sanin pitao ako bi ulozio, a pitao bi se jer bi imao vecinu u upravnom odboru i skupstini.perodeformero je napisao/la: ↑07 avg 2025, 13:55Ako ima Sarajevo znači da je dozvoljeno, može se on zvati i paja patak suština mora biti da on ulaže svoj novac, da se on pita za sve i da odgovara za sve
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Klix napisao članak, samo da se nešto napiše, nikakva konkretna informacija.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Bar ne cure info, bolje je da sve u miru prodje do sjednice.StrikeWarzone je napisao/la: ↑07 avg 2025, 14:18Klix napisao članak, samo da se nešto napiše, nikakva konkretna informacija.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
totalno pogresno razmisljanje. imovina je nase najvece bogatstvo i mora se zastiti pod svaku cijenu. nije to samo jedna recenica u ugovoru. lako je pitarima koji ni stadiona nemaju ili slobodi, sta ja znam. kod nas je to komplikovanije. mogucnost da dodje neko postoji, taj neko je sanin mirvic i covjek zeli da udje u klub, a na skupstini je da to odobri ili ne. razumijem da si skeptican, ali to nisu nikakve ublehe nego realnost koja nam se odvija pred ocima.perodeformero je napisao/la: ↑07 avg 2025, 14:09Razumijem ja jako dobro, privatni kapital nije ušao samo u Sarajevo, ušao je i u druge klubove, ali nigdje nema modela kao ovdje da se klub dijeli na sporski tim i nekretnine, to nisam nigdje vidio. Ako on ne bude bukvalno u svaku pore kluba mogao da postavi svoje ljude od ove priče nema ništa, ili je on glupan, ili neki prevarant nema treće. Ili evo da pojednostavim odgovori argumentovano, Boga ti zbog čega se toliko te nekretnine čuvaju od tog nekog invetitora?! Kao treba ih se zaštititi, izvini ne kontam kao on će ih srušiti, ili šta?! Pa može ih se zaštititi jednom rečenicom u ugovoru, zašto tolika drama godinama oko toga?! Nemaš pravo da ih rušiš i prodaš, imaš da ih napucaš i to je to. Ti koji čuvaju te nekretnine i lokacije nikada neće dozvoliti nikome da diskutuje oko toga, od kluba će napraviti teški krš i frankeštajna, prodavat će raji ublehe, zapravo iskreno ne vjerujem da uopšte postoji neka mogućnost da tu ikada neko ozbiljan dođe, upravo zbog ovogasvemalim1 je napisao/la: ↑07 avg 2025, 13:58ne, nije dozvoljeno. ne razumijes, ali nebitno. logicno da bi se sanin pitao ako bi ulozio, a pitao bi se jer bi imao vecinu u upravnom odboru i skupstini.perodeformero je napisao/la: ↑07 avg 2025, 13:55
Ako ima Sarajevo znači da je dozvoljeno, može se on zvati i paja patak suština mora biti da on ulaže svoj novac, da se on pita za sve i da odgovara za sve
Ako dodje X investitor, on ce uloziti novac i naravno kroz odredjeni broj godina ce zeljeti povrat, logicno kao i svaki posao.
Ne mozemo ocekvati da neko daje novac, dovodi bolje igrace, a da njegova zarada ovisi o transferu ili plasmanu u Evropi (nazalost jako lose rolaze svi nasi klubovi. Evo Borac je dogurao daleko i zaradio 10tak miliona. To je manji iznos nego je ulozeno u Sarajevo). Mislim da ce novi investitor, kod god bude zeljeti i kirije od sjevera, vjerovatno srediti istok i uzimati kiriju od tih prostora, poboljsati fanshop i tu zaradjivati itd.
Mislim da model koji trebamo je da damo sve na raspolaganje uz par stvari koje se ne smiju dirati (boja, grb i te stvari, sto se podrazumijeva. A druga stvar je imovina, stadion mora biti stadion, pomocni mora biti pomocni itd, jedino da ih unaprijedi, napravi boljima, ali i da ima korist od njih (kirije, drugi biznis u tim prostorima, ali da nikad ne dodje da se izgubi imovina).
Upravljati imovinom i imati koristi od nje DA, prodati NE.
Ne mozemo ocekvati da neko daje novac, dovodi bolje igrace, a da njegova zarada ovisi o transferu ili plasmanu u Evropi (nazalost jako lose rolaze svi nasi klubovi. Evo Borac je dogurao daleko i zaradio 10tak miliona. To je manji iznos nego je ulozeno u Sarajevo). Mislim da ce novi investitor, kod god bude zeljeti i kirije od sjevera, vjerovatno srediti istok i uzimati kiriju od tih prostora, poboljsati fanshop i tu zaradjivati itd.
Mislim da model koji trebamo je da damo sve na raspolaganje uz par stvari koje se ne smiju dirati (boja, grb i te stvari, sto se podrazumijeva. A druga stvar je imovina, stadion mora biti stadion, pomocni mora biti pomocni itd, jedino da ih unaprijedi, napravi boljima, ali i da ima korist od njih (kirije, drugi biznis u tim prostorima, ali da nikad ne dodje da se izgubi imovina).
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- invincible1921
- Kontakt:
Lako cemo za povrat novca...problem je sto mi ocekujemo da neko daje pare i da se ne pita odnosno u prevodu da nam halali pareArgentina je napisao/la: ↑07 avg 2025, 15:12Ako dodje X investitor, on ce uloziti novac i naravno kroz odredjeni broj godina ce zeljeti povrat, logicno kao i svaki posao.
Stadion prodaja, grb, ime, boja se ne smije dirat..ostalo sve ce bit cista volja investitora i kako njemu bude ceif ili ga inace necemo nilad nac. Ako mu se isplati dw se grbavica godinu zove Amko arena radi sponzora, zvace se Amko arena i niko mu ne moze prigovorit
=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Nece, hvala ti.invincible1921 je napisao/la: ↑07 avg 2025, 15:23Lako cemo za povrat novca...problem je sto mi ocekujemo da neko daje pare i da se ne pita odnosno u prevodu da nam halali pareArgentina je napisao/la: ↑07 avg 2025, 15:12Ako dodje X investitor, on ce uloziti novac i naravno kroz odredjeni broj godina ce zeljeti povrat, logicno kao i svaki posao.
Stadion prodaja, grb, ime, boja se ne smije dirat..ostalo sve ce bit cista volja investitora i kako njemu bude ceif ili ga inace necemo nilad nac. Ako mu se isplati dw se grbavica godinu zove Amko arena radi sponzora, zvace se Amko arena i niko mu ne moze prigovorit
ne razumijem zasto vam je mrsko citati.
nema potrebe za nagadjanjem.
evo javni poziv: https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... tva/76900/
tu na dnu imate link gdje je jako temeljito i detaljno opisano kako bi se i na koji nacin ulagalo u klub.
danasnji tekst klixa:
nema potrebe za nagadjanjem.
evo javni poziv: https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... tva/76900/
tu na dnu imate link gdje je jako temeljito i detaljno opisano kako bi se i na koji nacin ulagalo u klub.
danasnji tekst klixa:
sta nije jasno?Željezničar je prije 14 mjeseci objavio javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima. a saradnja podrazumijeva podjelu na nogometne operacije i upravljanje nekretninama, a Mirvić je, kako saznaje portal Klix.ba, poslao pismo namjere za investiranje u nogometne operacije.
To u praksi znači da bi Mirvić investirao u igrački kadar, odnosno da se ne bi pitao oko dijela oko nekretnina koji podrazumijeva ekskluzivno pravo građenja na nekretninama veličine gotovo 50.000 m2 u urbanom dijelu Sarajeva, koji će sadržavati stadion, poslovnu zgradu, hotel i tržni centar sa garažama.
Trenutno korisnika/ca: Dave, Ferroviere1987, Levin, obagol i 24 gosta.