Kako nema niko da bude naš Guardiola ili Enrique, da je prošao kroz omladinske kategorije, da je "potentan" za trenera, da donese novu energiju.
Ne mora nigdje raditi i praviti scene, samo da osjeti klub, navijače itd.
Guardiola je vodio zvijezde, nije došao s djecom da igra, ali je imao sistem, imao je znanje, želio je raditi. Jedan Henry se podredio sistemu, a došao je sa CV-em jačim od svakog igrača tada u Barsi.
Dovedi Mersu (ako ima licencu), napravi tim od 2-3 asistenta i nek probaju uraditi nešto, draže mi je to nego da mi dovodi neke preplaćene i preskupe potrošene stručnjake. Mersu bi igrači poštovali i Krste je tu, znaju igrači da ih navijače vole i uvažavaju i da im neće stvoriti odmah pritisak s kojim se oni ne bi mogli nositi.
Ako već neko mora biti sa strane, onda odriješi kesu brate, uzmi trenerčinu ako već želiš takav model. Bjelica je slobodan, kad si već Ademu dao pare daj i njemu, pa da onda barem gledam vrhunsko ime pored terena. I Zvezda je svašta pokušavala, pa je na kraju vratila Milojevića jer čovjek ima znanje pravi rezultat na vrhunskom nivo i zna igrat i Evropu na rezultat! Bjelica je taj kalibar.
Kod nas se samo barata nekim potrošenim i istrošenim imenima, uvijek se isti vrte u krug.
I da dođe Husref i da dođe Dudić peti deseti, već smo gledali isti model, princip, u neka doba se raja zasiti otjeraš ga itd.
Husref ima svoj način rada i ne sumnjam da bi nešto napravio u ligi u periodu dvije godine, sigurno bi donio titulu al to je model koji u Evropi neće dati rezultat jer čovjek nije u godinama kada mu se uče nove stvari, analizira protivnik, igra takički na rezultat. I svakako je "lud", zakuhaće s Mirvićem u neka doba 100%.
S Dudićem smo igrali najbolji fudbal, napadački, sa milion šansi, al on nije trener za Sarajevo i pritisak koji ovdje vlada. On je nešto poput Emerya, trener srednjih timova, gdje izvlači maks od igrača i gdje nema pritiska ogromnog titula i rezultata. Gdje je izborena Evropa top i gdje je bila osnovna ambicija zadržati premijerligaški status. I nije mi stavom pojavom i svim trener koji ide uz ono što radimo u igračkom kadru, kad dovodiš fakat top imena. Treba neko ko ima pored klupe renome, koga će igrači poštovati radi pojave.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!