FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
45
30%
Darko Milanič
29
19%
Miodrag Božović
2
1%
Fedja Dudić
23
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
14
9%
Samo stranac
36
24%

Ukupno glasova: 149

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 07 avg 2025, 08:21

Poslije odlaska svakog trenera idu analize kako nije nikad ni valjao. :rol:

Da mi nije mrsko sad bih vratio postove poslije odlaska Rozmana. Trener za djecu, statisticar, kompjuteras, nema osjecaj za igru, Zeka je mangup, igrao je fudbal, zna kako to ide, bolji duplo... na kraju prodjose maltene isto, u 5 deka. Zekic jest uzeo kup al su Rozmana vise klali realno.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 07 avg 2025, 08:23

luckystrike je napisao/la:
06 avg 2025, 19:11
Za starije generacije šmeker je lafac, i šmeka trebe.

Za tik tok degeneracije...
Ti garant nisi iz Sa čim tako kontam.
Šmeker je vazda bio cinkaroš

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 07 avg 2025, 08:23

10.Skoro je napisao/la:
07 avg 2025, 07:57
Hightower je napisao/la:
07 avg 2025, 07:50
Jeste vi meni simpatični 🤣 cim je trener lijep, zgodan vi se odmah zaljubite. Tako isto u Savu Miloševića pa sad Zekića a nista nije uradio kako treba. To sto je elokventan i zgodan nista ne znaci. Bitni su rezultati
To zgodan, lijep nema veze ali treba da je elokventan a ne da se češka po glavi i baca imaginarne mrve sa stola ko Mulalić ili da se peči ko Adžem ili da ima poštapalicu kao naš Hus šta ja znam. A to da ništa nije uradio kako treba nije tačno. Kup uzeti Borcu i Zrinjskom na njihovom terenu, Želju razmontirati u tri utakmice i Krajovu na Koševu ne može biti plod slučajnosti.
Slazem se, mada ja to vise gledam ovako. Nama je svima dosta stalnih promjena trenera, pocelo je sa Dudicem i onom cistkom kad je bila velika euforija pa smo se razocarali i tako u krug. Zekic je djelovao dovoljno ozbiljno da nesto napravio. Nije otjeran sam je otisao i mozda je tako najbolje jer stil igre koji on forsira nama ocigledno ne odgovara.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 07 avg 2025, 08:35

napoleon72 je napisao/la:
07 avg 2025, 08:21

Da mi nije mrsko sad bih vratio postove poslije odlaska Rozmana. Trener za djecu, statisticar, kompjuteras, nema osjecaj za igru, Zeka je mangup, igrao je fudbal, zna kako to ide, bolji duplo... na kraju prodjose maltene isto, u 5 deka. Zekic jest uzeo kup al su Rozmana vise klali realno.
Sta si mogao reci za trenera koji je konacno dosao nakon sto se 18 zima povezivao s nama, previsoko misljenje ljudi imali i precijenili ga. Na kraju, najgori moguci scenario, naravno da ces popljuvati.
Covjek stavi ruku na grb i povede navijanje, ovdje atmosfera kao da je osvojio ligu prvaka. Treba prestati pricati o njemu.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 avg 2025, 08:37

ErosViverosViv je napisao/la:
07 avg 2025, 08:35
07 avg 2025, 08:21

Sta si mogao reci za trenera koji je konacno dosao nakon sto se 18 zima povezivao s nama, previsoko misljenje ljudi imali i precijenili ga. Na kraju, najgori moguci scenario, naravno da ces popljuvati.
Covjek stavi ruku na grb i povede navijanje, ovdje atmosfera kao da je osvojio ligu prvaka. Treba prestati pricati o njemu.
Ma iza nas je svakako al mi smijesno kako se nakon svakog otkaza jave strucnjaci da kazu kako su svi znali da nikad nije ni valjao.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 avg 2025, 08:39

Najjače Sarajevo od 1967, definitivno.Ja još ne mogu da vjerujem, da ce Ljajić za nas potpisati, previše mi dobro, da bude istinito.Nadam se da ce Mirvić i u naredna dva prelazna roka odrješiti kesu za ovakve igrace i napraviti tim za prolazak prvog pretkola Lige prvaka.Šta znače strani kapitalci, najbolje se vidjelo sinoc na primjeru Zvezde protiv Lecha.
Ovaj sastav je jači od finog broja klubova, koji ce igrati grupnu fazu EL/KL

slika
Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 07 avg 2025, 08:40, ukupno mijenjano 1 put.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 avg 2025, 08:39

Naj jaca je ova kad rece za mulalica kako kupi nepostojece mrve.

I tare sto rukavom

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 07 avg 2025, 08:45

Lucas je napisao/la:
07 avg 2025, 00:49
Posejdon je napisao/la:
06 avg 2025, 23:36
Što se mene tiče može Ivaylo, nije **** tip kao Zeka, ali gospodin sa znanjem koji radi na sebi. Moderan pristup fudbalu, zna naš jezik, raja ga je u BiH zavolila jer je lik fakat ljudina, a i on je zavolio nas. Sjećam se da je u jednom intervjuu govorio da je na njega najveći utjecaj ostavio Unai Emery i da njegove seminare redovno posjećuje. Opet, ne znam da li je to izvodiva opcija, tek je preuzeo ovaj tim, ali danas se u fudbalu sa lovom sve može desiti.
Racunaj da bi Obuca bio prvi pomocnik, jer se znaju iz Bugarske, jedno vrijeme zajedno igrali. Dok je Petev bio selektor, nisu izlazili iz Huremove kafane, znaci mahala bi 100 % bila u klubu.
Nema veze, nije ni zekic izlazio iz muharemovica

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 07 avg 2025, 08:47

BANIC
BEGAN RISTOVSKI TURDA MUJAKIĆ

JATTA

KEREMEH ELEZI(ĐORĐEVIĆ) MLINARIĆ

ADEM
GULI
Zadnja izmjena: propoklopac, dana/u 07 avg 2025, 09:02, ukupno mijenjano 1 put.

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 07 avg 2025, 08:50

Samozdravlje je napisao/la:
06 avg 2025, 22:50
Ako je razlog "ostavke" ZZ to sto je htio klupirati Guliashvili-a, onda smo napravili gresku. Guliashvili jeste jako dobar igrac, vise
bio, nego sto je trenutno njegov doprinos. Jesmo li Kup uzeli bez njega, a sa ZZ. Ozbiljan klub(a FKS , to jeste) uvijek treba stati
uz trenera. Trener koji je imao toliko pehova oko povreda, osvoio Kup i svi ste ga u zvijezde ukivali. Na onakav nacin dobiti:
Borac, Zrinjski i SB nije malo. Titulu zbog "vise sile" nije mogao osvojiti, a i tih povreda.
Da ovaj remi najvise ide na dusu ZZ, ali i do igraca je. Mozda je Guliashvili "zlatna koka", ali do $$$$ je vjv daleko (mozda i ne).
Sto ga ne zabi ili asisitira Guliashvili protiv Radnika. Svaki, ali svaki prekid on izvodi. Slobodnjak u prv. pol. kao stvoren za
Kupresaka on izvodi. Prekid is lijeve i desne strane, bez obzira na distancu, kornere...
Guliashvili jeste igracina za ovu ligu, ali jedan gol u 3 utakmice ??
Mozda nisam kompetentan, ali igrali smo lijep fudbal pod palicom ZZ. Da utisak je samo 60 min., ali realno i nije imao nekog
izbora na klupi. Elezi, Djordjevic nespremni, Turkes nam nije trebao 60 min, ulaskom se i nije nesto snasao(da asist.).
Sa ZZ i Ljajicem bi bili top. ZZ je neopravdano otisao, ako je razlog klupiranje igraca. Mozda je nesto drugo, onda je druga prica.

Ps. Moje misljenje, a ono kao i dupe, svak ga ima.
Ovako se to rjesava, a ne otkazom.

https://www.facebook.com/share/v/1C62jrY4cj/

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 07 avg 2025, 08:51

eccehomo je napisao/la:
07 avg 2025, 08:23

Predlažem da popustimo i Zekića i Ljajića dok se ne utvrdi jel šmeker lafac ili cinkaroš 😊😊😊.

Ako gledate Sarajevaki sleng šmeker je šupak koji šemka raju muriji, starcima, razrednicima.
Ako gledate Beogradski sleng šmeker jeb lafac, yebač, mangup. Imate film “Šmeker”, snimljen u Beogradu 80 ih godina, koji oslikava sve gore navedeno.
Eh sad da li je @luckystrike iz Sarajeva, to je tema za sebe 😂😂😂.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 avg 2025, 08:55

Lucas je napisao/la:
07 avg 2025, 08:39
Najjače Sarajevo od 1967, definitivno.Ja još ne mogu da vjerujem, da ce Ljajić za nas potpisati, previše mi dobro, da bude istinito.Nadam se da ce Mirvić i u naredna dva prelazna roka odrješiti kesu za ovakve igrace i napraviti tim za prolazak prvog pretkola Lige prvaka.Šta znače strani kapitalci, najbolje se vidjelo sinoc na primjeru Zvezde protiv Lecha.

slika
Zanimljivo da ti koji ne volis izmisljanje pozicija ovdje guras Guliashvilija na neprirodnu poziciju. :lol:

U karijeri je najmanje igrao lijevo krilo i statisticki je daleko najslabiji na toj poziciji (27 utakmica, 2 gola, 4 asistencije). I ovdje ti fali Jatta u sredini i fali u21 igrac.

Sudeci po kvaliteti rostera i pravilima koje moramo ispostovat, najvise potencijala bismo imali sa 442 romb formacijom. Jatta kao DMF, ispred Elezi i Krdzalic, Ljajic AMF, napad Mlinaric i Turkes/Butic/Guliashvili ako se ne proda. Ili 343 gdje bi Ljajic igrao lijevo krilo koje je igrao podjednako cesto i dobro kao i AMF. Tu bi mogao Mujkic bit treci stoper kao u21 opcija a sredina Elezi i Jatta.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 07 avg 2025, 08:55

mosarajvosa83 je napisao/la:
07 avg 2025, 00:06
Evo kod ovog Marijana kazu da mu se dala podrska medjutim dao ostavku,sad kome vjerovat Bog samo zna.
Ma tebi cemo vjerovati, samo reci.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 avg 2025, 09:03

07 avg 2025, 08:55
Lucas je napisao/la:

slika
Zanimljivo da ti koji ne volis izmisljanje pozicija ovdje guras Guliashvilija na neprirodnu poziciju. :lol:

U karijeri je najmanje igrao lijevo krilo i statisticki je daleko najslabiji na toj poziciji (27 utakmica, 2 gola, 4 asistencije). I ovdje ti fali Jatta u sredini i fali u21 igrac.

Sudeci po kvaliteti rostera i pravilima koje moramo ispostovat, najvise potencijala bismo imali sa 442 romb formacijom. Jatta kao DMF, ispred Elezi i Krdzalic, Ljajic AMF, napad Mlinaric i Turkes/Butic/Guliashvili ako se ne proda. Ili 343 gdje bi Ljajic igrao lijevo krilo koje je igrao podjednako cesto i dobro kao i AMF. Tu bi mogao Mujkic bit treci stoper kao u21 opcija a sredina Elezi i Jatta.
Ma ovo je od igraca iz trenutnog rostera, Guli lijevo, jer mi nešto žao Keru staviti na klupu, drag mi je :D .Sigurno ce se tu dosta toga promjeniti do sljedeceg ljeta, ali vec treba polako gledati unaprijed, jer se dolaskom Ljajića grudva zakotrljala i klub pokazuje ambicije za iskorak.Mislim da ovom sastavu titula ne može izmaci, da ne znam kakvo suđenje budemo imali.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 07 avg 2025, 09:08

Sazg je napisao/la:
07 avg 2025, 08:51
eccehomo je napisao/la:

Predlažem da popustimo i Zekića i Ljajića dok se ne utvrdi jel šmeker lafac ili cinkaroš 😊😊😊.

Ako gledate Sarajevaki sleng šmeker je šupak koji šemka raju muriji, starcima, razrednicima.
Ako gledate Beogradski sleng šmeker jeb lafac, yebač, mangup. Imate film “Šmeker”, snimljen u Beogradu 80 ih godina, koji oslikava sve gore navedeno.
Izasao film Rane i ovdje propricaju srpskim, radio-televizije pocele hrvatskim… bosanskim ili sarajevskim malo ko vise zna sta je sta i ko od lingvistike. Bez opravdanja o licnoj svjesti korijena i historije, ali kako ce pogotovo mlada raja i znati kad najgora familija u historiji BiH vladala 30 godina pa se nije bavila kulturom, jezikom, historijom, historijom prije osmanlija… drzavom.

Nego, novi dan novi stres, bordo jutro ja te volim Saraj’vo :salut:
....sve drugo će proći!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 avg 2025, 09:16

Lucas je napisao/la:

slika
A ko ti je ovdje U21? To glupo pravilo samo kod nas ima

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 07 avg 2025, 09:16

Ljajic nema brzine vise za krila
Njega treba koristit samo na AMF

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 07 avg 2025, 09:17

Sazg je napisao/la:
07 avg 2025, 08:51
eccehomo je napisao/la:

Lucky je onda beogradjanin :kafa:

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 07 avg 2025, 09:17

Jesam se nagledo glupih prijedloga za formaciju...

laznokrilo
Kontakt:

Post Postao/la laznokrilo » 07 avg 2025, 09:19

ronaldo99 je napisao/la:
07 avg 2025, 09:16
Lucas je napisao/la:

slika
A ko ti je ovdje U21? To glupo pravilo samo kod nas ima
Ma glupo pravilo do neba,vecina tih igraca koja se pokazu igraju za Hrvatsku reprezentaciju i imamo x takvih primjera,samo Hrvatskoj cinimo uslugu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”