FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
20%
2. Borbu za Evropu
98
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 206

1921boy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921boy » 06 avg 2025, 20:59

Hebo vas dan i Ljaic vise.
mosa lošmi stićko tit-ula!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 avg 2025, 21:04

Sto nam jug napreduje masala,vec sad ce probit rok od neki 20 dana.Vec koji dan da se nista ne radi.Butmir je bio puno bolja opcia,al jbg,valja tender ugurat Isakovicu.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 06 avg 2025, 21:07

Poltiicka opcija prosla i tako ti je to.
Moea se i trojka namiriti.

Butmir je za ove svemirski brod.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 avg 2025, 21:09

Jest i Jasko pao kurcu za usi.Ja sam ocekivo da ce se vise potrudit,kako su nabacivali Vargasa,kako je Zeca obezbjedio za zivota,puno vise sam ocekivo za mjesta trenera,makar Cacica il Bjelicu,a on zvao pitara i Petranaca da jedan bude trener kad se on vrati.Ado ga sjebo pobjedom. :urnebes: :urnebes:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 avg 2025, 21:12

zeljovolimte je napisao/la:
06 avg 2025, 21:07
Butmir je za ove svemirski brod.
Slazem se.13tog pocelo skidanje stolica,19tog kamen temeljac,danas je 6ti oni se makli smjesta nisu.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 06 avg 2025, 21:21

Pa građevina je ovo gdje ima da sve ide ko mlijeko, ja jos nisam vidio ful dobar projekat, a bavim se tim 25 godina. Vjerovatno je tehnicku dokumentaciju preuzeo tek nakon potpisa ugovora, nije ni moguce da prije toga uoci nedostatke

Aquamaris
Kontakt:

Post Postao/la Aquamaris » 06 avg 2025, 21:23

Levin je napisao/la:
06 avg 2025, 19:35
Aquamaris je napisao/la:
06 avg 2025, 19:14
Levin je napisao/la:
06 avg 2025, 19:05

Madžid nit će završiti n tribini nit će biti raskid ugovora. Svidjelo se to tebi ili ne on je naš najkorisniji igrač od kako je stigao u klub.

Žao mi je samo što se napravila negativna atmosfera oko njega i da mu je neopravdano prišiven epitet da je sebićan.

Njegov odlazak će se itekako osjetii i zo ne može nadomjestiti niakav polovnjak kao Mehanović. Mirzad nije igrač za Želju i tu treba staviti tačku.

Btw, tebi na obraz što našeg najboljeg i najvrijednijeg igrača nazivaš retardom i glupim.
Nas najkorisniji igrac je Boljevic. Madzid se vec zakacio sa 4 igraca. Jasta nego glup i retardiran. Kapiten je, a najveca mina u svlacionici. Neopravdan dobio epitet sebican? Ti si prespavao Zeljine utakmice i logicno da ce se osjetiti odlazak. Madzid je poslije Boljevica nas najbolji igrac. To je cinjenica.
Ništa ti ne brini, svaku sam utakmicu odgledao. Većinu sa tribina a ono što sam odgledao sa tribina odgledao sam i na TV poslije i odgovorno tvrdim da je Madžid daleko od sebićnog igrača. Ništa on nije sebićniji od Boljevića ili Krpića. Vjerovatno što ti je Boljević toliko drag pa zažmiriš na njegovu sebićnost i forsiranj pasova prema drugu Sulji.

Sa kim se to u slačionici zakačio?! Sa Boljevićem i Krpićem koji su ga uzeli s nož čim je došao. Ne da dijete a sebe i vjerue u svoj kvaliet koji je neosporan a malo je i udario na vladare u slačionici.

Da je težak karakter to stoji ali tu je Adžem da o koriguje a djeluje mi da je na dobrom putu.
Ma nisi gledao.

Boljevic, Krpic, Cvetanoski i Lagumdzija - kod Adzema
Disciplinski postupci - kod Corica
2 razlicita trenera isti problem.

Aquamaris
Kontakt:

Post Postao/la Aquamaris » 06 avg 2025, 21:24

1921boy je napisao/la:
06 avg 2025, 21:04
Sto nam jug napreduje masala,vec sad ce probit rok od neki 20 dana.Vec koji dan da se nista ne radi.Butmir je bio puno bolja opcia,al jbg,valja tender ugurat Isakovicu.
Iz Butmira su sami krivi.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 avg 2025, 21:30

Aquamaris je napisao/la:
06 avg 2025, 21:23
Levin je napisao/la:
Aquamaris je napisao/la:
06 avg 2025, 19:14

Nas najkorisniji igrac je Boljevic. Madzid se vec zakacio sa 4 igraca. Jasta nego glup i retardiran. Kapiten je, a najveca mina u svlacionici. Neopravdan dobio epitet sebican? Ti si prespavao Zeljine utakmice i logicno da ce se osjetiti odlazak. Madzid je poslije Boljevica nas najbolji igrac. To je cinjenica.
Ništa ti ne brini, svaku sam utakmicu odgledao. Većinu sa tribina a ono što sam odgledao sa tribina odgledao sam i na TV poslije i odgovorno tvrdim da je Madžid daleko od sebićnog igrača. Ništa on nije sebićniji od Boljevića ili Krpića. Vjerovatno što ti je Boljević toliko drag pa zažmiriš na njegovu sebićnost i forsiranj pasova prema drugu Sulji.

Sa kim se to u slačionici zakačio?! Sa Boljevićem i Krpićem koji su ga uzeli s nož čim je došao. Ne da dijete a sebe i vjerue u svoj kvaliet koji je neosporan a malo je i udario na vladare u slačionici.

Da je težak karakter to stoji ali tu je Adžem da o koriguje a djeluje mi da je na dobrom putu.
Ma nisi gledao.

Pišeš nebuloze. Nema tu problema koji neće i već nisu riješeni. Bez veze pljuješ po momku. Ne bi bilo na odmet da i neki ostali pokažu kur*evitosti na terenu koju on pokazuje.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Aquamaris
Kontakt:

Post Postao/la Aquamaris » 06 avg 2025, 21:32

Levin je napisao/la:
06 avg 2025, 21:30
Aquamaris je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Ma nisi gledao.

Pišeš nebuloze. Nema tu problema koji neće i već nisu riješeni. Bez veze pljuješ po momku. Ne bi bilo na odmet da i neki ostali pokažu kur*evitosti na terenu koju on pokazuje.
Kurcevitos je samo pokazao protiv svojih

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 avg 2025, 21:33

perodeformero je napisao/la:
06 avg 2025, 21:21
Pa građevina je ovo gdje ima da sve ide ko mlijeko, ja jos nisam vidio ful dobar projekat, a bavim se tim 25 godina.
Nemoj mi branit neobranjivo.Sjebu neke cijevi,traze da se sanacija dodatno uracuna na racun kluba.Sad traze od kluba da se mijenja projekat,da idu prepravke projekta i slicna sranja.Valjda i tu ima sema da neko uzme neki dinar.Da nije nasa stara drugarica projektantica?Opuco na tenderu da najeftniji bude sad pravi sranja.Vec sad kasne sa radovima uveliko,zadnja radnja je bila skidanje semafora i ono ravnanje bagerima.Vec par dana bageri stoje,ne rade nista.
Necemo mi na jug stat tako skoro.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 avg 2025, 21:47

Aquamaris je napisao/la:
06 avg 2025, 18:44
bhsport je napisao/la:
06 avg 2025, 18:27
Aquamaris je napisao/la:
06 avg 2025, 17:58
Je li realno da je Mirzad Mehanovic i dalje slobodan i mi to jos sve posmatramo. Lik sa iskustvom i jos kamaru asistencija. Treba vezni igrac i ti ne samo sto je Madzid retardiran
Star, spor, mina u svlačionici, on u Krpic lom bi bio.
Nije za Adzemov stil igre definitivno.
A skup da sjedi na klupi za zadnjih 20 minuta. Jedino kad bi htio tu ulogu za male novce.
Madzid je bas super za svlačionici. Adzem ima zamisao, a nema jos stila pogotovo sa krilima koja igraju toplo-hladno. Za do kraja sezone sigurno nije skup.
Vec 2 povrede i ozbiljni problemi, a imaju kartoni, imaju jake utakmice. I on nam treba i pored ovog portugalca.
Čekaj zasto spinuješ za Madzida, prica se o klovnu Mehanovicu?
Ima mjesta za 20 minuta sa Krpom da ulazi a ima Radnik Bineljinu ili Slobodu, Tuzlu pa nek se tamo zeza.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 avg 2025, 21:49

Aquamaris je napisao/la:
06 avg 2025, 21:32
Levin je napisao/la:
Aquamaris je napisao/la:

Ma nisi gledao.

Vrlo interesantno protiv kojih ali da ne dubimo dalje, tvoj stav je vrlo jasan ali bih te zamolio samo za malo više respekta i strpljenja za one koji su potekli i odasli u ovom klubu. Ako bi sve sabrao i oduzeo ovdje se najviše pljuju Adžem, Šošić, Jaganjac, Šabić i Pejić. Zanimljivo da su 4/5 djeca ovog kluba.

Šošić ima svoje mane ali treaba vjerovati i treneru a će ih popraviti a ne zvižati sa tribina ako momak drži loptu više od tri sekunde u nogama a sve zbog toga što je opšta hajka na njega a potencijalno može donijeti dobru zaradu klubu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 06 avg 2025, 21:57

1921boy je napisao/la:
06 avg 2025, 21:33
perodeformero je napisao/la:
06 avg 2025, 21:21
Pa građevina je ovo gdje ima da sve ide ko mlijeko, ja jos nisam vidio ful dobar projekat, a bavim se tim 25 godina.
Nemoj mi branit neobranjivo.Sjebu neke cijevi,traze da se sanacija dodatno uracuna na racun kluba.Sad traze od kluba da se mijenja projekat,da idu prepravke projekta i slicna sranja.Valjda i tu ima sema da neko uzme neki dinar.Da nije nasa stara drugarica projektantica?Opuco na tenderu da najeftniji bude sad pravi sranja.Vec sad kasne sa radovima uveliko,zadnja radnja je bila skidanje semafora i ono ravnanje bagerima.Vec par dana bageri stoje,ne rade nista.
Necemo mi na jug stat tako skoro.
Ne branim, firma gleda svoj interes pa nece gledati interes Zelje. Naravno da ce gledati da sto bolje prodje, pogotovo na ovako velikim projektima, plus sto su generalno svi projekti katastrofa

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 06 avg 2025, 22:44

Što se tiče izgradnje juga, Butmir je svemirski brod u poređenju sa firmom ITC Zenica. Ljudi stagniraju u augustu kad je vrhunac građevinske sezone, šta treba u decembru da se aktiviraju kad krenu ćuskije padati. S obzirom da je vlasnik ITC-a povezan sa strukturama Islamske zajednice, ostaje nam samo da Boga molimo i dovimo da znaju završiti ovaj prezahtjevan posao.

Što se tiče Madžida Šošića on treba da bude lider na terenu i da ekipa to prihvati, rezultati će biti odlični. Pominjanje Mirzada Mehanovića neću komentarisati, jednostavno nije vrijedno pomena.

Što se tiče Krpića i Boljevića oni nikad više ne trebaju u istom teenutku biti na terenu, previše je ofirno to njihovo jaransko nabacivanje.

Klub treba biti iznad svih ego tripova!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 06 avg 2025, 23:24

1921boy je napisao/la:
Kao da smo nesto bolje ocekivali kad je tender dodijeljen firmi koja je prodala hiljade multikultivatora povratnicima u IB, preko donacija...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 07 avg 2025, 00:38

Levin je napisao/la:
06 avg 2025, 21:49
Aquamaris je napisao/la:
06 avg 2025, 21:32
Levin je napisao/la:

Vrlo interesantno protiv kojih ali da ne dubimo dalje, tvoj stav je vrlo jasan ali bih te zamolio samo za malo više respekta i strpljenja za one koji su potekli i odasli u ovom klubu. Ako bi sve sabrao i oduzeo ovdje se najviše pljuju Adžem, Šošić, Jaganjac, Šabić i Pejić. Zanimljivo da su 4/5 djeca ovog kluba.

Šošić ima svoje mane ali treaba vjerovati i treneru a će ih popraviti a ne zvižati sa tribina ako momak drži loptu više od tri sekunde u nogama a sve zbog toga što je opšta hajka na njega a potencijalno može donijeti dobru zaradu klubu.
A ne pazite Adzem odkad je dosao on je digao toliku halabuku da je on malo smanjio pritisak na ekipu i taj pritisak prebacio na sebe. U ove 4 utakmice govorilo se za igrace da je pejic pogrijesio kod 2 gola u koperu i osmanovic protiv radnika i ljudi ne vole madzida jer je skrt igrac. Ali vecinu kritika je adzem popio i po medijima i svemu . I puno je lakse jednom igracu kao npr sabicu izaci na teren gdje ako losije odigra nece udarit po njemu nego ce udariti po treneru sto ga je stavljao na teren . Jer vecina medija je protiv adzema i samo o njemu pisu .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 07 avg 2025, 06:15

Jedina greska Adzema je sto je Krpic puco penal.Ostalo solidno pogotovo izmjene u Posušju.Holandjanin i Rakić će bit dobar napadacki dvojac.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 07 avg 2025, 08:34

1921boy je napisao/la:
Da li da se bojimo na kraju kada to bude i završeno aBD da stanemo na tu tribinu zbog statitke?

Nadam se da su uračunali i nabacivanje krova ti iz IZ-a, tj dodatna opterećenja na strukturu, uključujući i publiku, skakanje i sl. :crazy:
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 07 avg 2025, 09:12

Prije par dana je pao plafon u Federalnom zavodu za agropedologiju u centru, kojeg su renovirali prije par mjeseci, izvođač radova su bili ovi uhljupi iz Zenice.
Zadnja izmjena: Anpa, dana/u 07 avg 2025, 09:24, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Anpa, b00t, Levin, UltraSa46 i 50 gostiju.