Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Portillo
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Portillo » 19 apr 2011, 18:59

jax je napisao/la:Dakle ti tvrdis da Real nije bio povlasten u spanjolskoj za vrijeme francove diktature?

:roll:
Nisi nikada cuo za prisilne odlaske u vojsku igraca barcelone prije utakmica sa realom, zatvaranja u zatvore prije el clasica itd?

Franco se okrece u grobu od smijeha :lol:
Pa kazem ti, kad nemas pojma nemoj se uplitat u raspravu. Cuj prislni odlasci u vojsku igraca Barce pred utakmice sa Realom? I kakvi zatvori? Zadnji Katalonac koji je zavrsio u zatvoru a da je bio nevin je Joan Sala oltiga Serrallonga 1645. O cemu pricas ti bolan, ako nemas argumenata za raspravu bolje nemoj ulazit u istu. I opet ti kazem, mene bi bilo sramota tako pricat o nogometnim legendama i jednim od najvecih igraca ikada, Di Stefano je samo jedan od njih.

Uz to. Danasnji premijer Spanije, Zapatero navija za Barcu, dal' bi to moralo znacit nesto? Znam da da je to glupa poredba, ovog i onog vremena, ali na isto ti dodje. I da znas i ovo, Franco se samo u rijetkim slucajevima pojavljivao na utakmicama a i te utakmice su bile u Kupu kralja, kojeg je Barca osvojila vise od Reala u ono vrijeme, ponavljam, Kup je bio vrijedniji od Lige.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 19 apr 2011, 19:00

To što tvrdiš i govoriš da bi Sevilla prošla da je bilo ovo da je bilo ono, samo ću ti dat primjer utakmice na Nou Campu gdje je Barca razbila Real Madrid 5 - 0, na 1 - 0, ili 2 - 0 penal nije sviran na CR - u, Villin 3 gol iz offsidea, i tko se na to smije obazirat kad ste nas razbili?
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 19 apr 2011, 19:01

Iker, hobotnica-prorok i stanovnik zoološkog vrta u Benalmadeni, gradiću na jugu Španije, dala je svoju prognozu na veliko finale Kupa kralja koji će u srijedu odigrati Real Madrid i Barcelona u Valenciji. Hobotnica iz Tihog okeana nazvana po golmanu Reala Casillasu odbila je jesti sardine iz bilo koje posude, one označene Realovim i one označene Barceloninim grbom, prilikom prognoziranja ishoda prvog "clasica" igranog u subotu na Santiago Bernabeuu. Organizatori su nakon 15-ak minuta čekanja takav epilog prtumačili kao remi, a kasnije su Real i Barcelona odigrali 1-1.

Ovog je puta Iker odlučio jesti iz posude s Realovim grbom, što bi trebalo značiti i Realovu pobjedu.

8-)
Čelik Zenica 1945

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 19 apr 2011, 19:03

Opet ti
Ja sam upoznao nekoliko ljudi koji zive u Barceloni 20 godina i s obzirom da obozavam nacionalizam zanimala me njihova strana price o tom francovom dobu. S njima je bio jedan njihov frend, navijac espanyola, dakle real mu je iznad barcelone. I dok su ovi pricali o svim tim zatvaranjima skoro sat vremena on je samo blijedo slijegao ramenima i govorio ''a ****, takvo je bilo vrijeme, nitko se ne ponosi time''.

Ali eto, ljudi koji zive u spanjolskoj dvadeset godina i u tih 20 godina su stalno na tekmama ipak znaju manje od par bosanaca na forumu.
Udruga AS Roma Hrvatska, vise informacija na www.cro-roma.com

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 19 apr 2011, 19:05

A njima je ispricao djed ili ko vec ne.

Al' i glupo sto se u momentu frustracije simpatizeri i navijaci Barce okrecu Francu, ko da on ima neke veze sa danasnjim Realom :roll: .

Ja samo ne shvatam kako moderatori ne brisu ova s.ranja, evo utakmica sutra a mi o Francu :roll: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 19 apr 2011, 19:06

Toxicity je napisao/la:To što tvrdiš i govoriš da bi Sevilla prošla da je bilo ovo da je bilo ono, samo ću ti dat primjer utakmice na Nou Campu gdje je Barca razbila Real Madrid 5 - 0, na 1 - 0, ili 2 - 0 penal nije sviran na CR - u, Villin 3 gol iz offsidea, i tko se na to smije obazirat kad ste nas razbili?
Toxicity care, uprati malo od 1:02 ;) pri rezultatu 0-0

[youtube][/youtube]

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 19 apr 2011, 19:11

[youtube][/youtube]

Zaustavi i ti na 0. 50 ;)

Real Madrid

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 19 apr 2011, 19:12

Nail for Real je napisao/la:A njima je ispricao djed ili ko vec ne.

Al' i glupo sto se u momentu frustracije simpatizeri i navijaci Barce okrecu Francu, ko da on ima neke veze sa danasnjim Realom :roll: .

Ja samo ne shvatam kako moderatori ne brisu ova s.ranja, evo utakmica sutra a mi o Francu :roll: .
Ja samo ne shvacam koliki si ti debos da mi odgovoris post i ne odgovoris na nista iz njega.

Tema je Real Madrid, a ne el clasico

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 19 apr 2011, 19:14

Tema je Real Madrid C.F a ne prezvakana tema Franco i jos ponesto vezano za njega :roll: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 19 apr 2011, 19:15

Ja malo odmorio od foruma(2 dana :mrgreen: ) izgleda da je to bilo pametno sa moje strane...
Nego sutra SK od 12:00 pocinje specijalnu emisiju o finalu kupa..
gosti su Antic,Prosinecki izmedju ostalih...
9,5 sati otvoren studio...ljepota...

A opet ne znam sto se pojedini trude...rekao je covjek da je barca osvojila vise titula kupa(koji je bio vazniji) od Reala..tacno...rekao je da je Franco bio navijac Atletika...tacno...i sto je opce poznato da Franco i nije volio fudbal,bio je kao neki navijac Atletika dok je Real koristio(kada je vec osvojio par titula prvaka Evrope) da preko njih uspostavi dobre odnose sa ostatkom evrope i njihovim liderima...i na kraju kao sto je rekao,jel to Franco prijetio Milanu i ostalim..jel to Puskas koji je sa repkom imao vec onaj ebeni niz,Di Stefano,Gento i com. toliko losi..
Al dobro on zna nekog havera sto zna nekog havera koji zna njegovog djeda koji je rekao **** takvo je vrijeme..

I da zaobidjite me...dobre sam volje danas,daj da ostanem :)

Sutra cemo saznati dosta toga,jer ipak nece se valda barca opet cuvati..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 19 apr 2011, 19:16

Svrni kod nas malo, nema price oko Franca :lol: .

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 19 apr 2011, 19:17

jax je napisao/la:Opet ti
Ja sam upoznao nekoliko ljudi koji zive u Barceloni 20 godina i s obzirom da obozavam nacionalizam zanimala me njihova strana price o tom francovom dobu. S njima je bio jedan njihov frend, navijac espanyola, dakle real mu je iznad barcelone. I dok su ovi pricali o svim tim zatvaranjima skoro sat vremena on je samo blijedo slijegao ramenima i govorio ''a ****, takvo je bilo vrijeme, nitko se ne ponosi time''.

Ali eto, ljudi koji zive u spanjolskoj dvadeset godina i u tih 20 godina su stalno na tekmama ipak znaju manje od par bosanaca na forumu.
I to bi ti kao trebao biti argument jel? To su gluposti, bas zanimljivo da tako nesto kaze jedan Katalonac. Znam da je to besmislica, ali recimo da ja znam da im Kubala bio najbolji igrac, Luis Suarez, Martinez i Kocis nikad nisu bili zatvarani u zatvore, uz to, bas me zanima odakle Barci onda tolike pare da kupi par igraca iz one velike Madjarske generacije, bili su kao sirotinja koja se separatizmom borila protiv Francove hegemonije jel, a gradili su stadion od 60 000, a i zanimljivo je i to da su ti to vjerovatno pricali momci od 15-20 godina ida su oni svi u to vrijeme imali minus pedeset godina.

Jos jedna referenca kojom te mogu pobiti jeste i ta da su se Real i Barca vise puta sastajali u Ligi prvaka (Kupu Sampiona), i da je Real uvijek bio uspjesniji, ne vidim opet ti kazem da je Franco mogao na to utjecati. I stvarno ne mogu razumjeti vas zatupljeni mozak, kako ne mozete shvatiti da je Real u to vrijeme imao bolje igrace, jednostavno bolje, Di Stefano, pa sama ta rijec ti vec govori nesto, dok ti ja mislim evo prvi put cujes za ove igrace Barce sto sam ti ih gor nabrojao.

Jos... po toj logici Atletico je takodjer bio favoriziraniji od Barce (ponavljam, Franco je bio navijac Atletica), ali zasto Atletico nije imao uspijeha kao Real i Barca u to vrijeme? Zato sto nisu imali dobre igrace, zato sto im nije igrao nijedan igrac iz lake konjice niti jedan Argentinac niti Brazilac, igrali su samo srednjoskolci koji su se poznavali jos od ranih dana da bi kasnije bili prekomandovani u prvi tim.

A evo ti ovaj jedan od najboljih golova ikada, pa reci da je Franco naredio igracima Frankfurta da samo stoje i ne napadaju Realove igrace:
[youtube][/youtube]

Mislim toliko besmislica pises da ne znam ni sam odakle da krenem da te pobijam. Vidjecemo sta ces u narednom postu reci pa da i to opovrgnemo.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 19 apr 2011, 19:29

Cijeli post ti se zasniva na DI Stefanu kojeg je Franco politickim igrama uzeo Barceloni. :roll:

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 19 apr 2011, 19:33

jax je napisao/la:Cijeli post ti se zasniva na DI Stefanu kojeg je Franco politickim igrama uzeo Barceloni. :roll:
Naredbom :!: ukazom buraz...covjek jednostavno morao preci, ode glava ako se bude lud pravio.

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 19 apr 2011, 19:45

izzo je napisao/la:
jax je napisao/la:Cijeli post ti se zasniva na DI Stefanu kojeg je Franco politickim igrama uzeo Barceloni. :roll:
Naredbom :!: ukazom buraz...covjek jednostavno morao preci, ode glava ako se bude lud pravio.
ma nije, kaj brijes ti, pa di stefano je sam skuzio da je barca smece i presao u real koji je klub kojeg su osnovali Isus, alah i buda, klub koji je savrsen i ciji konkurenti pobjeđuju samo kada se realu neda igrat :lol: :lol:

Madridism
Kontakt:

Post Postao/la Madridism » 19 apr 2011, 19:46

Evo je :lol:

[youtube][/youtube]

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 apr 2011, 19:53

Toxicity je napisao/la:[youtube][/youtube]

Zaustavi i ti na 0. 50 ;)
Zaustavi ti na 00:38, cist crveni karton za Carvalha, zbog udarca laktom, a ovaj off sto spominjes u kojem "je bio Villa", linija ti povucena, polozaj tijela prikazan, zaustavi, pogledaj, vidi je li pomocnik mogao da vidi da li je u sekundu Villa bio u offside-u. Na snimci ne vidis je li off ili ne (sekunda odlucuje). Vama odgovara to sto sudija ne vidi gol Seville, odnosno sto je ponisten gol zbog offside-a, kojeg nije ni bilo (Kup Kralja, 2 tekme se igraju, gol razlika bitnija od hljeba) i "to ne predstavlja nista, jer bi vi njima dali 5 komada", a mi vas vodimo 2 - 0, ubijamo vas igrom, ne znate gdje je lopta, od nemoci tucete nase fantaziste, ali vama je taj off (ako ga je bilo) bio u odlucujucem momentu. Koja kontradikcija jbt.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 19 apr 2011, 20:07

Čovječe Villin offside i hebeni sljepac bi vidio, nemoj mi tu sad mogao nije mogao vidit sudija.. To nije poenta priče bila, prošli smo u finale jer smo bolji i doviđenja!

Real Madrid

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 19 apr 2011, 20:10

anonymousHD je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la: btw sandi ohladi ba za sudije.. koji ti je bgt :roll: :roll: jedan dan kazes da je umjetnost prevarit sudiju, drugi dan obrnuto... :roll: :roll:
Kako ste vi prevarili sudiju u utakmici protiv Chelsea?
tako sto smo trazili da igramo sa 10 igraca 40 minuta i da opet prodjemo :lol: :lol:

joj sto volim pregledat ovaj klip kad neki ovrebrohater se javi 8-) 8-) 8-)
ser del barça es el millor que hi ha !

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.