FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Nisam bio za to da zekic da ostavku, da sam ljut bio na kiks jesam, za otkaza da je on nije, ali se ne pitamo mi.
Kakav dudic njega ne, ne znam ko sad u ovom trenutku moze doci , ali sto kaze @ noke nikad od nas ozbiljan klub, mijenjamo trenere ko carape, isto tako i svake sezone ode po deset igraca, dodje novih isto nikad se to ne moze uigrati kako treba, neka nam je bog na pomoci.
Kakav dudic njega ne, ne znam ko sad u ovom trenutku moze doci , ali sto kaze @ noke nikad od nas ozbiljan klub, mijenjamo trenere ko carape, isto tako i svake sezone ode po deset igraca, dodje novih isto nikad se to ne moze uigrati kako treba, neka nam je bog na pomoci.
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻
-
- Kontakt:
Kako losa vijest
Sve igrace si doveo za jedan sistem ovdje ljudi pisu o 4231 a mi nemamo krila (osim gulija i keremeha), titula ove godine daBogda
I dalje sam misljenja da je ZZ jedan veliki gospodin i odlican strucnjak i profesionalac bas mi je zao ...
Al ako je to konacna odluka idemo dalje Sarajevo je tu .
Da nesto smrdi u pozadini vjerovatno
Sve igrace si doveo za jedan sistem ovdje ljudi pisu o 4231 a mi nemamo krila (osim gulija i keremeha), titula ove godine daBogda
I dalje sam misljenja da je ZZ jedan veliki gospodin i odlican strucnjak i profesionalac bas mi je zao ...
Al ako je to konacna odluka idemo dalje Sarajevo je tu .
Da nesto smrdi u pozadini vjerovatno
-
- Kontakt:
“Početak ove sezone je neočekivano slab za trenera Zorana Zekića i njegov tim tj. naš FK Sarajevo.
Poslije poraza u Rumuniji “Ljut sam na sebe, teško je biti trener Sarajeva i preživjeti 4:0” reče trener Zekić.
Evo opet preživi i za vikend drugo poluvrijeme, slično onome u Rumuniji. Interesantan je trener Zekić. Po prikazanoj igri Sarajeva u ovosezonskim mečevima čini se da priprema ekipu za maksimalno 60 minuta igre, a ostalo “prepušta” igračima i krajnji rezultat je katastrofalan.
Onda kaže “Pojedini se ponašaju kao da je ovo privatna prčija”. Gledao sam utakmicu i nisam stekao dojam da se neko tako ponaša kao što trener Zekić reče.
A ko su ti igrači na koje misli?
Jesu li to oni sto ih mijenja ili oni koji su ušli u drugom poluvremenu?
A da ima sebičnih igrača, ima. Da je Sarajevo imalo puno neiskorištenih sansi, i to je tačno.
A da li je trebalo primiti devet golova na tri utakmice?
Da li zbog lošeg ponašanja pojedinih igrača?
A gdje je i kolika je odgovornost trenera Zekića?
Poslije ove posljednje, treće ovosezonske utakmice, stiče se utisak da je Zekić trener ziheraš i taj ziheraški pristup je njega i njegove igrače doveo u ovu sadašnju situaciju.
Ustvari, tačnija konstatacija bi bila da on, trener Zekić zna pripremiti ekipu, ali je ne zna kvalitetno voditi do kraja.
Njemu tj. njegovom timu je problem zadnjih tridesetak minuta, gubili (kao u Rumuniji) ili imali dobar rezultat (kao na Koševu).
Neshvatljivo je da na posljednjem meču, kod rezultata 3:0 primiti četiri gola za 17 minuta. I to pri kraju meča i tako gubiti gotovu utakmicu. U tom periodu je i počeo da vrši izmjene koje su, pokazalo se, išle u korist protivnika.
Slično je bilo i u Rumuniji. Tačnije, prva postava prvih 11 funkcioniše a čim počnu izmjene nastupa raspad sistema.
Moglo bi se reći da je do igrača, ali te igrače bira i mijenja trener Zekić.
Razumljivo je da trener reaguje sa izmjenama, ne bi li ojačao igru u smislu očuvanja rezultata ili pokušaja da dođe do pozitivnog rezultata.
U sve tri dosadašnje utakmice je fulio i to je uticalo na krajnji rezultat. Imati roster od 34 igrača, a od toga dobra većina su stranci i “stranci koji nisu stranci”, a postizati ovakve rezultate je neobećavajuće i više nego zabrinjavajuće za navijače FK Sarajevo.”
Poslije poraza u Rumuniji “Ljut sam na sebe, teško je biti trener Sarajeva i preživjeti 4:0” reče trener Zekić.
Evo opet preživi i za vikend drugo poluvrijeme, slično onome u Rumuniji. Interesantan je trener Zekić. Po prikazanoj igri Sarajeva u ovosezonskim mečevima čini se da priprema ekipu za maksimalno 60 minuta igre, a ostalo “prepušta” igračima i krajnji rezultat je katastrofalan.
Onda kaže “Pojedini se ponašaju kao da je ovo privatna prčija”. Gledao sam utakmicu i nisam stekao dojam da se neko tako ponaša kao što trener Zekić reče.
A ko su ti igrači na koje misli?
Jesu li to oni sto ih mijenja ili oni koji su ušli u drugom poluvremenu?
A da ima sebičnih igrača, ima. Da je Sarajevo imalo puno neiskorištenih sansi, i to je tačno.
A da li je trebalo primiti devet golova na tri utakmice?
Da li zbog lošeg ponašanja pojedinih igrača?
A gdje je i kolika je odgovornost trenera Zekića?
Poslije ove posljednje, treće ovosezonske utakmice, stiče se utisak da je Zekić trener ziheraš i taj ziheraški pristup je njega i njegove igrače doveo u ovu sadašnju situaciju.
Ustvari, tačnija konstatacija bi bila da on, trener Zekić zna pripremiti ekipu, ali je ne zna kvalitetno voditi do kraja.
Njemu tj. njegovom timu je problem zadnjih tridesetak minuta, gubili (kao u Rumuniji) ili imali dobar rezultat (kao na Koševu).
Neshvatljivo je da na posljednjem meču, kod rezultata 3:0 primiti četiri gola za 17 minuta. I to pri kraju meča i tako gubiti gotovu utakmicu. U tom periodu je i počeo da vrši izmjene koje su, pokazalo se, išle u korist protivnika.
Slično je bilo i u Rumuniji. Tačnije, prva postava prvih 11 funkcioniše a čim počnu izmjene nastupa raspad sistema.
Moglo bi se reći da je do igrača, ali te igrače bira i mijenja trener Zekić.
Razumljivo je da trener reaguje sa izmjenama, ne bi li ojačao igru u smislu očuvanja rezultata ili pokušaja da dođe do pozitivnog rezultata.
U sve tri dosadašnje utakmice je fulio i to je uticalo na krajnji rezultat. Imati roster od 34 igrača, a od toga dobra većina su stranci i “stranci koji nisu stranci”, a postizati ovakve rezultate je neobećavajuće i više nego zabrinjavajuće za navijače FK Sarajevo.”
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
-
- Kontakt:
Ne valja Zekić a Žižović je odmor za oči...
Šta se sve neće pročitat ovdje, nevjerovatno...
Šta se sve neće pročitat ovdje, nevjerovatno...
@Vanja, mozes li nam ti napraviti anketu koga zelimo za novog trenera? Moj prijedlog bi bio da biramo izmedju dudic, husref, neki stranac ili eto ne znam ko je vise slobodan ili u opticaju. Da vidimo sta raja misli
vratiti Dudica jer covjek ima ovde nedovrsenog posla i otisao je jer je imao parmake u ekipi.
Nas covjek, igra dobar fudbal, zna ligu i nece traziti 15 novih igraca
Nas covjek, igra dobar fudbal, zna ligu i nece traziti 15 novih igraca
Evo letim da pobijem samoprozvane novinareHordas1990 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 14:48Zar je bitno ko je objavio? Bavi se sadrzajem. Hajde pobij argumentovano ovaj tekst. Da cujemo???

Ako dovedu Dudica nek se ubiju
Zbog njihovog dizanja smo tu gdje jesmo. Čim sam vidio da Alispahić, Kreso i kompanija palamude po portalima znao sam da je jama iskopana. Već viđeno copy paste kada je Faruk javno rekao imamo mi naših ljudi ne trebaju nam stranci pred utakmicu Vasoski je poslije utakmice spakovao kofere. Bez obzira na sve koga god da dovedemo ovo je pet koraka u rikverc.roccosiffredi je napisao/la: ↑06 avg 2025, 00:54
Ovog treba otjerati, da spasimo klub dok se još spasiti može. Svaki njegov dan u klubu smo bliži tački bez povratka. HZ, BP, bivše legende, obični ljudi, čaršija, svi se moramo dići i ovog debelog debila otjerati. Dok još ima nade da spasimo klub koji nam je otet od ovog probisvijeta i spletkaroša.
Mi nikada odustati necemo...
Fuj fuj fuj. Ne pratim vise Sarajevo
Radnički je u Srbiji politički projekat koji je naravno povezan sa vladajućom strankom. Zvezda je pustila Radnički u toj utakmici da se Vojvodina ne bi plasirala u kvalifikacije, čime bi se ovaj klub dodatno ojačao po pitanji i finansija, što je kod njih manje bitno, ali ono što je važnije po pitanju igračkog kadra. Feđa nije za nas i daleko mu lijepa kuća bila.Lucas je napisao/la: ↑06 avg 2025, 02:13Imao je stvarno dosta pehova u prvom mandatu, iako je i on imao bisera (prešaltavanje na 3-5-2, nakon sto je razvalio u prve tri-četiri utakmice sa 4-2-3-1, Dzafic u špicu, Irfan Ramic desni bek, Avramovski zadnji vezni, Čatakovic desno krilo.....).Sada je tri godine iskusniji, fino se pokazao u jačoj ligi, razvalio Zvezdu 4:1, uzeo bodove Partizanu....a u Radnickom je stalno forsirao 4-2-3-1.MokraKifla je napisao/la: ↑06 avg 2025, 01:50Imam neki pozitivan osjecaj ako dodje dudic natrag mora se vratiti za sve promasaje ondaLucas je napisao/la: ↑06 avg 2025, 01:24
Dudic je poceo sa 4-2-3-1 (tri pobjede zaredom, Borac, Sloga, Posusje gol razlika 10:3), onda je i on poceo eksperimentisati, igrati 3-5-2. Sjeti se derbija na Grbavici kad smo vodili 2:0 do 90 minute i nismo pobjedili, ostavio Ćirjaka samog na zadnjem veznom. Doduše, imao je i problema sa povrjeđenim igračima, prodali mu Mujakica, iako mu se nije išlo, igranje u Zenici..... Haj znaj, mozda je i napustio Radnicki zbog nase ponude, tamo su ga molili da ostane.
Hajde, jos cemo vidjeti tokom današnjeg dana sta ce biti, ja se jos uvijek nadam vecem trenerskom imenu.
Trebao je još kojeg igrača otpisati i da mu se dovedu još 2-3 po želji pa onda da da otkaz, taman oko trećeg kola. Picketina.
E i jesmo prćija rahmeta mi…
Pa ko god dodje nek potpiše na godinu dana, svakako neće puno duže ostati.
Dodjes bez priprema krpiš se do zime kako znaš i umiješ, prodje zima, ugasi te Vico nekad u martu, naredno ljeto, pripreme, Evropa malo se oklizneš ne možeš proći objektivno jačeg, počne liga, ne možeš dobiti 7-8/0, digne se hajka i da si Capello moraš otić jer niko normalan ne bi trpio da mu polusvijet i novinarčići pritisak stvaraju svaki dan bez osnova. Da se čeka sekunda da te zakolju sa svih strana + interno ti barem 40% ljudi radi o glavi jer ne daš klošarima da biraju igrače.
A ja bi rekao na kraju, VI ŠTO DIŽETE MEDIJSKE HAJKE, **** VAM MAJKE!
Nadam se da slavite sad smećari novinarski i interni dušmani. Ovo i nije liga i klub za gospodina Zekića.
Hvala ti i oprosti nam!
Dodjes bez priprema krpiš se do zime kako znaš i umiješ, prodje zima, ugasi te Vico nekad u martu, naredno ljeto, pripreme, Evropa malo se oklizneš ne možeš proći objektivno jačeg, počne liga, ne možeš dobiti 7-8/0, digne se hajka i da si Capello moraš otić jer niko normalan ne bi trpio da mu polusvijet i novinarčići pritisak stvaraju svaki dan bez osnova. Da se čeka sekunda da te zakolju sa svih strana + interno ti barem 40% ljudi radi o glavi jer ne daš klošarima da biraju igrače.
Nadam se da slavite sad smećari novinarski i interni dušmani. Ovo i nije liga i klub za gospodina Zekića.
Hvala ti i oprosti nam!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Kakav si ti bijedni klošar i **** podmuklo štrumfovsko. Adžema zamijeni sa Zizovicem. Ionako su obojica pukli, a i ti si.Antikloc je napisao/la: ↑06 avg 2025, 06:23Neizmjerno sam sretan zbog odlaska ovog ublehasa sa klupeDavno je bilo vrijeme. Vrijeme je bilo od onog sramnog poraza protiv Sirokog na Kosevu,kada nas je prodao i predao. Iduce jutro je morao biti bivsi. Zasto nije,ne shvatam,no konacno se i ta nepravda ispravila.
Neka vas ne zavarava to sto je on 'dao ostavku' to je samo formulacija razlaza. Razlaza koji je bio neminovan.
Ko ce ga zamijeniti ? Ja bih volio pravog trenera,sposobnog,ambicioznog a ne nekog izgladnjelog jadnika sa biroa za nezaposlene. Volio bih trenera koji Sarajevo vidi kao stepenicu u karijeri,kao nacin napredovanja. Spreman garantovati rezultat ali i traziti da mu se da ekipa za to. Lika koji ce biti spreman popickarati se s Mirvicem oko pojacanja,kako prvi dan,tako i uvijek. No,znamo da od toga nema nista. Angazovace se neko trenutno dostupan. A dostupni su Dudic,Ivankovic,Zizovic.
Dudic nas je izbrukao u vrijeme svog prvog mandata,tesko izbrukao. Izbrukao se i u Radnickom. Dudic ima isti problem kao i Zekic. Pokusaj da u mahalskoj ligi,sa mahalskim igracima provode neke njihove fix zamisli taktika iz EPL i slicno. A to ne ide.Najnoviji primjer toga je tekma sa Craiovom,kada suludi Zekic igra visoki presing sa fizicki nespremnim igracima i kada igraci ispusu oko 60-e minute ,onda te protivnik filuje ko paprike. Ispravno i jedino moguce je procijeniti ali dobro procijeniti kakve igrace imas i koje su njihove mogucnosti i shodno tome postaviti igru. A za to treba znanje i iskustvo. A s tim je Dudic bio jako deficitaran ,prilikom boravka kod nas. Sad bi mogao biti malo bolji ali sumnjam.
Ostaju Ivankovic i Zizovic. Obojica su otjerani ko psi iz bivsih klubova. No,uprkos tome imaju nekih kvaliteta i rezultata iza sebe. Ivankovic djeluje pismenije ,no to znaci da je veliki demagog a drugo,sve sto je postigao,postigao je na krilima Beusa a mi u Sarajevu,Beusa nemamo. Zizovic je pravi mahalski trener,expert za nasu ligu. Ja sam za njega ,bio bi pravi odmor za oci i usi ,poslije ovih HR demagoga i ublehasa.
Mi nikada odustati necemo...
Jes glupo kad si upravu za Mirvica i kad na njegove gluposti upozoravas dugo unazad.
-
- Kontakt:
E, cuj Žižović

. Koji smo mi cirkus od kluba, a za sve je kriv Mirvic. Je li iko od vas misli da će iti jedan ozbiljan trener ikada doći da nas trenira? Nece! Svako ko drži do sebe i svog digniteta zna da nikada neće imati podršku od strane uprave, u slučaja krize rezultata, mahalski zakulusni radnji, koje su kod nas uobičajene, pokušaja dovodjenj u red igrače koji misli da je ovo njihova prcija. Sad na polusezoni ide tjeranje ovih igrača, koje nije doveo Zekuc, i to je covihek hiljadu puta ponovio, vec Mirvic I ekipa oko njega, pa isplate njima u kojima će se nalaziti razni menadzeri, prodaja Gulija, ako Bog da, što prije jer on je dao sto ima da da, i tu ugradjivanje. Koji ozbiljan trener bi ovo trpio? Mi smo seljački mentalitet, zaostali u svemu i takvi ćemo uvijek biti. E, za nas takve i jesu Žižovici, Dudici, Musemici i ti nigdje, nikada, dokazani treneri. Nama treba trener koji ce surovati sa upravom i raditi sta mu oni kažu. Očit primjer je dovođenje Ljajica, a nama kao suho zlato treba u21 igrac za prve ekipe. Ko je to smislio, pa "nas" vrli Mirvic. Zar nije malo čudno da je ostavka i informacija o Ljajicu izašla u vremenskoj razlici nekih dvadesetak minuta? Uvijek sam staja sa postovima uz upravu i trenere, cak napadao navijače, ali sad vidim da nekome nisu bitne titule i radost navijača, vec izvlačenje novca kroz transfere i isplate nakon raskida ugovora. Zao mi je sto sam postao svjestan da mi nikada nećemo biti ni blizu klub kao pojedini klubovi iz regiona, a cini mi se da za nekih desetak godina, nećemo biti ni blizu Zrinjskig. I da odmah znate, nije meni zao Zekica, zao mi je jer sam pomisli da smo krenuli naprijed i prestali sa mijenjanjem svake godine trenera i igračkog kadra. Mahala bili, mahala ostali i takvi cemo i nestati.
Zadnja izmjena: obrijanopile, dana/u 06 avg 2025, 08:09, ukupno mijenjano 1 put.
Evo i oni tebe selame!
-
- Kontakt:
Sve dok nama treneri budu otkaz dobijali zbog 2-3 poraza i ne zadrze se duze od godine. Nema hljeba ovdje i napretka. A tome svemu kumujemo i mi satro navijaci, jer imamo prevelika ocekivanja i u dosta situacija nas treba na zemlju spustiti realnost. I tako svake sezone. Uvijek ista prica i uvijek ista kuknjava, a nikad napredovati.
Cuj oprosti nam i hvala ti._weella_ je napisao/la: ↑06 avg 2025, 07:34E i jesmo prćija rahmeta mi…
Hvala ti i oprosti nam!
Pa nije ga niko otjerao, sam je otisao ko pi*ka ! I za sta mu hvala ? Za 8 primljenih golova u dvije utakmice ? Nisam za njegov odlazak da me pogresno ne shvatis, ali napravite razliku izmedju, otisao sam i otjeran. Zekic je sam podvio rep a to cini razliku!
U novi boj ...
- Shategabri
- Kontakt:
Ako je tačno da dolazi Dudić i Ljajić, onda ovo nije od jučer.
Onda je Mirvić radio Zekiću iza leđa, time i neopoziva ostavka.
Jasno je da Mirvić hoće trenera kojem će on uređivati i transfer politiku i da moraju igrati određeni igrači.
Zekić nije taj sigurno. Mislim nije da nije uvažavao predsjednikove želje, eto vidjeli smo i zadnju utakmicu sa golmanom koji je na kraju bila kap koja je prelila čašu. Al očito dalje tako ne ide.
Jasno je i da s ovim sistemom nećemo do titule.
Pishaj ga, tako je kako je. Slavićemo kakav slučajni kup i rekordne transfere.
Onda je Mirvić radio Zekiću iza leđa, time i neopoziva ostavka.
Jasno je da Mirvić hoće trenera kojem će on uređivati i transfer politiku i da moraju igrati određeni igrači.
Zekić nije taj sigurno. Mislim nije da nije uvažavao predsjednikove želje, eto vidjeli smo i zadnju utakmicu sa golmanom koji je na kraju bila kap koja je prelila čašu. Al očito dalje tako ne ide.
Jasno je i da s ovim sistemom nećemo do titule.
Pishaj ga, tako je kako je. Slavićemo kakav slučajni kup i rekordne transfere.
Koševo Zapad
Moja želja je Pape, a realna opcija je Fedja. Mislim da je on tražio Ljajića i zajedno da dolaze. Ako krene rezultat, za mjesec dva imati će podršku svih nas. Ako zezne na početku, onda na zimu nova promjena..pa ja, to smo mi. 
Sad gledajući ponudu nama poznatih trenera, Fedja je napravio rezultat gdje je god bio osim kod nas. Imali smo tada neku i igru, mislim da bi novi update sa njim nakon par godina iskustva mogao ovu sezonu učiniti zanimljivom.

Sad gledajući ponudu nama poznatih trenera, Fedja je napravio rezultat gdje je god bio osim kod nas. Imali smo tada neku i igru, mislim da bi novi update sa njim nakon par godina iskustva mogao ovu sezonu učiniti zanimljivom.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bejker, boki86, bordobijeli, Combattente87, Cwirek, dark44, Gomis99, greenwood, Hamagara, Hrammm1921, Hrasno15, HyperOS, HZbec, Imamkarbarum, Jadnimi, JavierBosnia, laznokrilo, Lecler, ledesma, leo1946, Lokomotifa, NazorUso, Oerde, Pantelija, Posejdon, Proximic, rimljanin90, ronaldo99, siroliver69, USB, Zlatu075 i 366 gostiju.