Neizmjerno sam sretan zbog odlaska ovog ublehasa sa klupe

Davno je bilo vrijeme. Vrijeme je bilo od onog sramnog poraza protiv Sirokog na Kosevu,kada nas je prodao i predao. Iduce jutro je morao biti bivsi. Zasto nije,ne shvatam,no konacno se i ta nepravda ispravila.
Neka vas ne zavarava to sto je on 'dao ostavku' to je samo formulacija razlaza. Razlaza koji je bio neminovan.
Ko ce ga zamijeniti ? Ja bih volio pravog trenera,sposobnog,ambicioznog a ne nekog izgladnjelog jadnika sa biroa za nezaposlene. Volio bih trenera koji Sarajevo vidi kao stepenicu u karijeri,kao nacin napredovanja. Spreman garantovati rezultat ali i traziti da mu se da ekipa za to. Lika koji ce biti spreman popickarati se s Mirvicem oko pojacanja,kako prvi dan,tako i uvijek. No,znamo da od toga nema nista. Angazovace se neko trenutno dostupan. A dostupni su Dudic,Ivankovic,Zizovic.
Dudic nas je izbrukao u vrijeme svog prvog mandata,tesko izbrukao. Izbrukao se i u Radnickom. Dudic ima isti problem kao i Zekic. Pokusaj da u mahalskoj ligi,sa mahalskim igracima provode neke njihove fix zamisli taktika iz EPL i slicno. A to ne ide.Najnoviji primjer toga je tekma sa Craiovom,kada suludi Zekic igra visoki presing sa fizicki nespremnim igracima i kada igraci ispusu oko 60-e minute ,onda te protivnik filuje ko paprike. Ispravno i jedino moguce je procijeniti ali dobro procijeniti kakve igrace imas i koje su njihove mogucnosti i shodno tome postaviti igru. A za to treba znanje i iskustvo. A s tim je Dudic bio jako deficitaran ,prilikom boravka kod nas. Sad bi mogao biti malo bolji ali sumnjam.
Ostaju Ivankovic i Zizovic. Obojica su otjerani ko psi iz bivsih klubova. No,uprkos tome imaju nekih kvaliteta i rezultata iza sebe. Ivankovic djeluje pismenije ,no to znaci da je veliki demagog a drugo,sve sto je postigao,postigao je na krilima Beusa a mi u Sarajevu,Beusa nemamo. Zizovic je pravi mahalski trener,expert za nasu ligu. Ja sam za njega ,bio bi pravi odmor za oci i usi ,poslije ovih HR demagoga i ublehasa.