broj6 je napisao/la: ↑06 avg 2025, 00:22
Amcho1 je napisao/la: ↑06 avg 2025, 00:14
broj6 je napisao/la: ↑06 avg 2025, 00:01
Nije problem u pokusavanju nego u transparentnosti. Ne bi on bio tu da se nije nasao. Da zeli dobro klubu pa toliko ulaze ne bi nam ove face kruzile oko kluba.
Normalno da se našao, ko se to ne bi našao? Gdje su godinama legende kluba pa neka se nađu? Vratite se u realnost jer sa neba ne padaju investitori kao što neko gore reče. Nema tu mnogo opcija, prihvatiš ono što imaš, predaš se politici ili ploviš u milionskim dugovima uz podršku navijača i legendi kluba. Niko od nas se ne slaže sa mnogim potezima, svi smo umorni od kruženja ali svi koji prozivaju i tjeraju investitora nikada ne ponude ni jednu alternativu? Oprosti ali meni nije svejedno kao što neki kažu taman da igramo u kantonu ili da smo u milionskim dugovima. Do prije nekoliko dana izdizanje u nebesa i najbolja transfer politika, vizija Europe na Max. Pa onda potop.Šta misliš od čega bi se klub finansirao da ne radimo transfere, da ne radimo brending isl. Prođi roster od akademije, b tima, a tima, stručnog štaba isl pa pokušaj izračunati okvirne troškove, to je strašno ali vizija je dobra i treba vrijeme. Pozzz
Vizija je dobra ali na papiru, na sto sam se i osvrnuo u postu. Sve super sve pet i kroz dva dana nista ne valja. Zasto? Zato sto oni koji izvrsavaju plan pojma nemaju. Koliko dugo vec postoji akademija? Necu da kazem da nije izbacila igrace jer jesmo imali uspjeha pogotovo s golmanima. Ali koliko smo direktora te akademije imali? Dovodili svakakve strance muljatore i doktore Dogane i sta se desava s tim sad? Desava se da odustajemo od toga jer prelazimo na B tim. Ocito da Belgijanac ima jos posla u skautiranju i dovodjenju stranaca umjesto da razvijamo igrace, jer eto i sam mozes pogledat sastav koji igra za B tim. Ali i to sve super sve 5, ali sta je plan s njima, samo unovcit i prodat, sta se radi u prvom timu? Trener se ne pita za transfere i desavanja u ekipi, gdje to ima? Od prve izjave Zekica da on samo zahtjeva "tip igraca" koji mu treba sve je smrdilo. Vidimo dokle nas je to dovelo jer nemamo postenog veznjaka.
Uvijek ima i drugi par cipela. Proces bi trebao podrazumjevati i razvoj igrača i dovođenje stranaca, od kvantiteta do kristalisanja i prelaska u A tim, tako ćeš imati širinu kroz vrijeme.Razmisli, ima malo i do tvrdoglavosti trenera generalno. Jel misliš da Dudić nije mogao povući nekog juniora da igra štopera, nego je trošio jadnog Dokanovica na toj poziciji što je na kraju bilo kobno i za klub i za njega, a bilo je kvalitete. Jel misliš da Krdzalic, Vrban itd ne mogu odigrati bar 20 minuta na nivou, a ja ti garantujem da su oba spremnija trenutno od Đorđevića koji ne može da trči, ipak ti guraš svoje. Dosta je tih slučajeva. Meni je žao jedino što nemamo kontinuitet sa trenerima, kako bi se napravio kostur, a onda bi imali i rezultat, ali generalno i do istih je, tačnije nisu bezgrješni. Misliš da je bilo gdje u svijetu 11 igrača na terenu želja trenera, možda im se nekad želja ispuni ali uglavnom se radi po principu potrebe po profilu igrača i poziciji, a onda scauting obavlja dalje. Elem, neka nam je Bog na pomoći. Pozzz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.