FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
95
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 233

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 05 avg 2025, 23:52

Vjecnobordo je napisao/la:
05 avg 2025, 23:48
Realno govoreci da ode Mirvic, Sarajevo bi propalo u roku godine dana vjerujte mi, kao sto sada propada dinamo zagreb i samo sto je dinamo 100 mjesta ispred sarajeva. Ljudi nece da igraju bez para, ziv dokaz ona titula koju smo izgubili kad smo bjezali borcu 13 bodova i kad nisu imali za plata da plate ljudi igrali koliko jje bilo para toliko muzike. Plus ionako niko vise ne ide na sjever i to je ziv dokaz jer smo vidjeli sta je bilo za ovu evropsku protiv rumuna(istok i zapad puni a sjever polu prazan) jer su sve narkomani tamo i oni nesto sad hoce mirvica da bojkotuju kojima je glavni cilj otic na utakmicu i nadrogirat se. Ljudi budimo realni ne odlucuje mirvic, on daje pare samo jer ima struktura ljudi koja mu daje savjete itd... Pustite narkomane
Zasto generaliziranje ? Ja sam vidio i na istoku svacega, na zapadu malo manje. Kakvo je to vrijedjanje sopstvenih navijaca? Mozes imati drukcije misljenje ali vrijedjati momke koji su jedini pristali na uzasne uslove MUPova sirom drzave je nepromisljeno. Zna se koji su te zahtjeve odbili i sto. Ima svega na svakoj tribini, ne pravi (ne)svjesno razdor izmedju navijaca pogotovo sad.

Edit:
Sad sam vidio da je Husref po tebi najbolje rjesenje. Sve okej, ne moras elaborirati dalje nista.
Zadnja izmjena: Mourinhokilledbarca, dana/u 05 avg 2025, 23:54, ukupno mijenjano 1 put.
1946

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 05 avg 2025, 23:52

Realno govoreci da ode Mirvic, Sarajevo bi propalo u roku godine dana vjerujte mi, kao sto sada propada dinamo zagreb i samo sto je dinamo 100 mjesta ispred sarajeva. Ljudi nece da igraju bez para, ziv dokaz ona titula koju smo izgubili kad smo bjezali borcu 13 bodova i kad nisu imali za plata da plate ljudi igrali koliko jje bilo para toliko muzike. Plus ionako niko vise ne ide na sjever i to je ziv dokaz jer smo vidjeli sta je bilo za ovu evropsku protiv rumuna(istok i zapad puni a sjever polu prazan) jer su sve narkomani tamo i oni nesto sad hoce mirvica da bojkotuju kojima je glavni cilj otic na utakmicu i nadrogirat se. Ljudi budimo realni ne odlucuje mirvic, on daje pare samo jer ima struktura ljudi koja mu daje savjete itd... Pustite narkomane
Prvo, niko nece otici, a da prethodno ne proda upravljacka prava. Dakle, Mirvic je kreten s kojim nikad nece biti napretka i u ovom trenutku je bolje da proda svoja prava makar i onom Fudi sto se farbao u bordo.

Drugo, onog trenutka kada ne bude Sjevera (a to se nece desiti), tada ce propasti i Fudbalski klub Sarajevo. Treba da imas respekta prema svakoj garnituri na toj tribini, bila ona bolja ili gora, ali zasigurno ima samo jedan cilj, bolji klub! Mnoge borbe su vodili i ovi koji su trenutno tu, a svakom ste se dicili nakon zavrsetka jer se ispostavila pobjedonosnom za klub!
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 05 avg 2025, 23:53

misstianopenaldo je napisao/la:
Ado_77 je napisao/la:
05 avg 2025, 23:41
misstianopenaldo je napisao/la:
05 avg 2025, 23:25
Serete o kontinuitetu igraca, a ok vam je da se trener svake godine mjenja. Mirvicu rijesavaj ovo kako znas.
Znas li ti ili si ikako upucen ko je klub digao na noge izguglaj malo nije ovaj amerikanac koji je dosao na gotovo. :crazy:
Znam itekako, nemam sta guglati prezivljavao svaki momenat.
od od onog rahmetli Uscuplicevog gola, 98, virsli, blekica, zapada, itd. samo ne znam sto me to pitas
80
Znam i ja od sredine 80 mnogo sta,ali nikad nije bilo ovoliko turbulencija od ovoga kada je dosao,nije jedini i klub ne postoji od njega,samo da mu vidim ledja.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 05 avg 2025, 23:53

ado-hz je napisao/la:
05 avg 2025, 23:49
Ja opet kazem sve je sada do Mirvica i moze da ne prihvati ostavku.
Niko nije tjerao Zekica da potpise ugovor, uradio je to samovoljno.
Sta sad Guardiola kaze vlasnicima Man Citija necu ja vise sa budem trener, odo ja. Oni bi rekli Ok ne moras, malo sutra.
Imas jos uvijek vazeci ugovor sa Zekice i samo Mirvic moze ovo da rijesi ako zeli.
Odnosno da se otarasi mahale i da odrijesi ruke Zekicu da uvede red u ekipu, a ne da neko drugi iz kulisa radi oko ekipe.
Ako to ne ucini kao sto kaze gore @Junior sve isto ce docekati novog trenere taman on bio Klop
Rjesava se mahale 5 godina evo.
A mi iz cirkusa u cirkus, iz propasti u propast, iz razocarenja u razocarenje...
evo pamtis li ista lijepo u eri Mirvica ?
Ja pamtim samo namjesten kup.
Ostalo su puke sramote i razocarenja.
Gadi mi se i on i sve one kuravele oko njega.

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 05 avg 2025, 23:53

Nikad od nas nista ozbiljno . Laku noc i nemojte mi se puno sikirati , vidite da ove u klubu zaboli i za klubbi za navijace .
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 05 avg 2025, 23:54

Mirvicu ne smijes dozvoliti odlazak Zeke. Ne moze to niko popraviti ako ode. Mi nismo imali ovakvog trenera da ga navijaci vole mozda nikada od rata. Taman kada je napravio sistem dolazi ostavka. To ce rastjerati i ovo malo podrske sto je ostalo na tribinama a onda je sve moguce.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 05 avg 2025, 23:54

ajdohordas je napisao/la:
05 avg 2025, 23:30
Armija1987 je napisao/la:
05 avg 2025, 23:26
Za ove sto govore Mirvicu odlazi jel znaju koliko je svojih para covjek dao u klub?
Ko ce ga smijenit?
Qrac me vise boli za paru i ulaganje. Qrac me boli za šminke, dresove, marketing mega giga imena i sta sve ne
Druže hocu pobjede i uspjehe, hocu iskorak ! Zeljan sam uspjeha.
Imam osjecaj da nemam snage ni da se razocaram vise u ova desavanja i u ove poteze i odluke
Pa ima li granice majku im yebem svima odreda !!!
E čuj demagoga
Ku.rac me boli za pare i ulaganje, ali hoću uspjeh.
E ne može budali u glavu dok ne primi u šu.pak
Eno masu klubova bez para, nemaju feninga, u evropskim ligama, aha jes al u žutom.

Mislim da nije trebao dati ostavku, mogao je još dati meda.

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 05 avg 2025, 23:54

Mirvic je fudbalska i generalno sportska neznalica koja je okupila oko sebe toliko sumnjivih faca samo da bi ostvario neki instant uspjeh a to mu nikako ne ide. Finansije, sve super, sve pet. Ali nijedan klub na ovim prostorima nema toliko odbora, predsjednika, direktora i govana koji su lafo zaduzeni za nesto. Taman covjek misli tu je neki plan, ide akademija prvo, pa ide B ekipe, razvoj igraca za prvi tim itd. kad sve propade u danu. Gradis nesto s covjekom i napokon ima podrsku i pored rezultata i ti ga otjeras. Covjek prosle godine uzme kup pored svih desavanja, ima neku viziju i fura svoju igru i umjesto da bar u necemu izgledamo kao stabilan klub mi pokazujemo da fkt jesmo "privatna prcija". Nikad necemo ostvariti uspjeh koji sanjamo u Evropi na ovaj nacin. Zrinjski to uspjeva kroz stabilnost uprave i trenera. Borac kroz kontrolu saveza. Cak je nas bilmez od vlasnika i na tu ideju bio dosao, zamislite dove Ibrakovica da nam povlaci veze u savezu da ojaca uticaj tamo kad je vidio sta nam rade. Pa gurno legendu Calu da proba bar kantonalni savez uzet pa i na tome pao. Sve sto je pokusao pao je osim preprodavat juznoamerikance koji ne odigraju ni utakmice u nasem klubu. I sta sad dovest cemo novog trenera i par igraca za njegov sistem i dokad? Dok Mirvicu odgovara kako jest da se zaradjuje, a kad trener zeli nesto da se pita onda nema sklonit igraca, ja ti ga doveo i igrat ce!

Vjecnobordo
Kontakt:

Post Postao/la Vjecnobordo » 05 avg 2025, 23:55

relativizam je napisao/la:
05 avg 2025, 23:51
Ne igraju oni ni kad primaju pare,primjeri od slobode, sloge do eto radnika
tek onda ne bi igrali, al ljudi ne kontaju

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 05 avg 2025, 23:55

Amcho1 je napisao/la:
luckystrike je napisao/la:
05 avg 2025, 23:34
Nemojte večeras napisati nešto zbog čega ćete se ujutro već kajati.

i kad sam patio, u tvoje ime sam se kleo...
Ma neće se kajati Druže isto kao situacija od najboljeg odrađenog transfer roka prije nekoliko dana, do najgore odrađenog u historiji. Nekim ljudima nije problem da pojedu ono što su pos.... Jedan dan Real drugi dan Kanton. Jedan dan najjači trener drugi dan veze nema. Danas Mirva kralj, sutra smeće. Jedan dan izdizanje, a drugi dan psovanje. Kolju nas sudije, pa je do nas i tako u nedogled. Neki ljudi nemaju ni obraza ni stida ili je to jednostavno manjak inteligencije. Ostaje žal ako smo ostali bez trenera jer opet gubimo kontinuitet, ali šta je tu je i idemo dalje. Umor i tegoba je velika ali nema odustajanja, jer od prave ljubavi se nikada ne odustaje. :bih:
PS: Kone dove da im dođe Ismirov brat, a mi bi nešto tjerali. Oni bi dali sve na svijetu da imaju ovo što mi imamo. Treba malo i razmisliti prije nego neko nešto napiše. Danas nema fudbala bez para. Doći ćemo mi na svoje kad tad.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 05 avg 2025, 23:55

E daBogda mi propali i negledali ovog debilcinu vise sto umace prst u kafu, nek povede sve debile iz kluba sa sobom i one koji ga podrzavaju, j.ebem mu komplet porodicu prevarantsku i je.bem dan kad je usao u klub sto je mogao usrati usrao je.
Zadnja izmjena: guadalupe, dana/u 05 avg 2025, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 05 avg 2025, 23:55

Jedini uslov za novog trenera treba postaviti da neće dobiti marku za pojačanja. Ovo ti je ekipa koju ćeš imati narednih 12 mjeseci, izvoli i poz. Pa bujrum.

Nikad više ne dozvoliti da jedan trener otjera 15 i dovede svojih 15 igrača jer nikad ne znaš hoće li sutradan napustiti Sarajevo.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 05 avg 2025, 23:57

Napapijri je napisao/la:
05 avg 2025, 23:38
Ostavka je podnesena zbog toga sto iz kluba nisu zeljeli da ispostuju cinjenicu da je Zekic htio odstraniti neke igrace. Tu se vracam na likove tipa Dzeke o kojemu sam neki dan pricao. Vratite se malo unazad i skontajte ko je prebio Dzeku, onda skontajte da se isti pomirio s Mirvicem.
Istina ziva!!!!

Ja sam u jednom od prvih postova ovdje objasnjavao sta se desava i s kim se Mirvic okruzio, cime se frajer bavi. Dobro smo mi prosli od uefe kakve sve su varijante u klubu. A Dzeka se lagano u transfere ugradjivao, samo od Mlinarica uzeo 25k jos se kurcio po Hercegovini da je menadzer kluba nudio igrace na posudbu Velezu nema sta nije radio.

Pretuku ga a guran u savez prije toga kao da on se bori za nase interese lafo Mirvic eto ide protiv Vice a ide **** moj. Nije smio Dzeka ni da osmeka a Mirvic u medjuvremenu sa Vicom ispija kafe i ide s rucka na rucak. Ovdje je to svetogrdje bilo napisati a Horde su se pljuvale najstrasnije.

Zapamtite vec jednom kakve su god Horde i kakva su god previranja na tribini Horde su uvijek na strani kluba i uvijek budu u pravu na kraju!!! Sad razmisljajte zasto je Zekic posebno podrzan u onom saopstenju i sta se sve radi od kluba!!!!

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 05 avg 2025, 23:58

I sta se to mi bojimo odlaska Mirvica sad jel? Pa Sarajeva je bilo i prije njega i bice i poslije! Po ovom statutu kluba svakako bi morao doci novi ulagac. Sta sad poslije svega mislite da bi i on samo tako digao ruke i otisao? Pa logicno da bi koristoljubac gledao da mu neko isplati stoje ulozio, a vjerujem da je vise opro i zaradio kroz Viverose i sad ce na Guliju.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 05 avg 2025, 23:58

Pitaristok je napisao/la:
05 avg 2025, 23:54
05 avg 2025, 23:30
Armija1987 je napisao/la:
05 avg 2025, 23:26
Za ove sto govore Mirvicu odlazi jel znaju koliko je svojih para covjek dao u klub?
Ko ce ga smijenit?
Qrac me vise boli za paru i ulaganje. Qrac me boli za šminke, dresove, marketing mega giga imena i sta sve ne
Druže hocu pobjede i uspjehe, hocu iskorak ! Zeljan sam uspjeha.
Imam osjecaj da nemam snage ni da se razocaram vise u ova desavanja i u ove poteze i odluke
Pa ima li granice majku im yebem svima odreda !!!
E čuj demagoga
Ku.rac me boli za pare i ulaganje, ali hoću uspjeh.
E ne može budali u glavu dok ne primi u šu.pak
Eno masu klubova bez para, nemaju feninga, u evropskim ligama, aha jes al u žutom.

Mislim da nije trebao dati ostavku, mogao je još dati meda.
vodi ga kuci sebi, ako ti je drag toliko
Ovakve uspjehe kakve imas sa njim, imao si i prije.
Igrao Evropu i bio 4 uz poneki bljesak protiv Zrinjskog i Zelje.
Evo demantuj me pa reci sta imamo sada a da prije njega nismo imali ? Konkrento na rezultate mislim. Šminka, dresovi marketing i te stvari me trenutno ne interesuju.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 05 avg 2025, 23:58

broj6 je napisao/la:
Mirvic je fudbalska i generalno sportska neznalica koja je okupila oko sebe toliko sumnjivih faca samo da bi ostvario neki instant uspjeh a to mu nikako ne ide. Finansije, sve super, sve pet. Ali nijedan klub na ovim prostorima nema toliko odbora, predsjednika, direktora i govana koji su lafo zaduzeni za nesto. Taman covjek misli tu je neki plan, ide akademija prvo, pa ide B ekipe, razvoj igraca za prvi tim itd. kad sve propade u danu. Gradis nesto s covjekom i napokon ima podrsku i pored rezultata i ti ga otjeras. Covjek prosle godine uzme kup pored svih desavanja, ima neku viziju i fura svoju igru i umjesto da bar u necemu izgledamo kao stabilan klub mi pokazujemo da fkt jesmo "privatna prcija". Nikad necemo ostvariti uspjeh koji sanjamo u Evropi na ovaj nacin. Zrinjski to uspjeva kroz stabilnost uprave i trenera. Borac kroz kontrolu saveza. Cak je nas bilmez od vlasnika i na tu ideju bio dosao, zamislite dove Ibrakovica da nam povlaci veze u savezu da ojaca uticaj tamo kad je vidio sta nam rade. Pa gurno legendu Calu da proba bar kantonalni savez uzet pa i na tome pao. Sve sto je pokusao pao je osim preprodavat juznoamerikance koji ne odigraju ni utakmice u nasem klubu. I sta sad dovest cemo novog trenera i par igraca za njegov sistem i dokad? Dok Mirvicu odgovara kako jest da se zaradjuje, a kad trener zeli nesto da se pita onda nema sklonit igraca, ja ti ga doveo i igrat ce!
Ovaj bar nešto pokušava, koja je alternativa po tebi? Da postanemo sluge politike ili da navijači preuzmu klub? Koja je alternativa?
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 06 avg 2025, 00:00

GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
05 avg 2025, 23:39
junioR je napisao/la:
05 avg 2025, 23:33
Na vrijeme je podnio ostavku, mudar i pametan trener. (Nakon naše podrške javno od strane Krste)
Sad je na njima da ispostuju njega za neke stvari koje odavno insistira a nema odrešene ruke.

Vise puta sam napisao, njegov cilj je titula i zbog toga je prihvatio i ovu sezonu da bude dio nas! Nakon svih zavrzlama prošle sezone i sa vaše strane gledanja kako neke ekipe imaju protekciju, trebate biti svijesni da 90% vas ne zna pola stvari koje se dešavaju i kako je sve to izgledalo iza zatvoreni vrata. Zekic je i pored svega navedenog bio spreman na sve to! Da li su vlasnici spremni na isti cilj (titula) vidjet cemo u narednim danima :arrow:

Ne branim Zekica ali bilo ko da dođe dočekat ce ga isti problem prije ili kasnije. Neke stvari se trebaju rješavati u hodu.

P.s Situacija koja se plasirala večeras se moze odraditi na jako dobar način, kao dezinformacija ili javno se oglasiti sa podrškom i ne prihvatanjem iste a ispostaviti stvari koje Zekić insistira.
Po tvojoj prici jos nista nije gotovo? Sto je onda dao izjavu za Germanijak?
Moraš biti svjestan da nemam informaciju o njegovoj neopozivoj ostavci, sastanak se održao danas i nakon njega niko nije imao bilo kakvu informaciju, ako je tako sigurno je da nije ispostovan sa naše strane i da nije dozovoli sebi da pređe preko toga.

Dosta kasno je vijest plasirana, a Sanel je jako bilzak našem klubu i sigurno da je dobio informaciju iz prve ruke.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 06 avg 2025, 00:01

Amcho1 je napisao/la:
05 avg 2025, 23:58
broj6 je napisao/la:
Ovaj bar nešto pokušava, koja je alternativa po tebi? Da postanemo sluge politike ili da navijači preuzmu klub? Koja je alternativa?
Pa i Mirvić je pao sa neba,valjda će i sljedeći pa se molit bogu da nije baš ovoliko retardiran kao dotični.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 06 avg 2025, 00:01

05 avg 2025, 23:53
ado-hz je napisao/la:
Ja opet kazem sve je sada do Mirvica i moze da ne prihvati ostavku.
Niko nije tjerao Zekica da potpise ugovor, uradio je to samovoljno.
Sta sad Guardiola kaze vlasnicima Man Citija necu ja vise sa budem trener, odo ja. Oni bi rekli Ok ne moras, malo sutra.
Imas jos uvijek vazeci ugovor sa Zekice i samo Mirvic moze ovo da rijesi ako zeli.
Odnosno da se otarasi mahale i da odrijesi ruke Zekicu da uvede red u ekipu, a ne da neko drugi iz kulisa radi oko ekipe.
Ako to ne ucini kao sto kaze gore @Junior sve isto ce docekati novog trenere taman on bio Klop
Rjesava se mahale 5 godina evo.
A mi iz cirkusa u cirkus, iz propasti u propast, iz razocarenja u razocarenje...
evo pamtis li ista lijepo u eri Mirvica ?
Ja pamtim samo namjesten kup.
Ostalo su puke sramote i razocarenja.
Gadi mi se i on i sve one kuravele oko njega.
Davno je meni mozda i 2000god dva nasa legendarna igraca rekla, da ne pisem imena syebala bi se raja ko je u pitanju.
E moj Ado Sarajevo ti je klub samo za pranje para, sta god to pranje para znacilo. Jer ce sad njih 100 ovdje da napise a kako se to peru pare ajde nam reci bas nas zanima.
To pranje para moze znaciti i licni interes svakog ko je u bilo kojem trenutku u i oko kluba, licno bogacenje preko 1001 nacina kada si u kubu kao sto je Sarajevo.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 06 avg 2025, 00:01

@broj6 Zrinjski je promjenio 4-5 trenera od 2021, rezultat uglavnom ne trpi.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”