Odmah nakon tekme su se vratili.NerminFatic je napisao/la: ↑04 avg 2025, 07:41Jesu li igraci sinoc prenocili u Posusju ili su nekad jutros stigli u Sarajevo?
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Bravo Željo, dajte podršku, dosta pljuvanja i Adzema i Krpica i ekipe...treba pustit 5,6 kola pa onda prve zakljucke donositi, Foco mali odlican isto tako nek sljedecu odigra lose pola ce vas pljuvati, a to je dijete logicno da bude oscilacija...podrška i samo podrška trenutno treba, svi koji misle kontra nek zaobilaze Želju, forum,stranicu u širokom luku, navijati da Željo izgubi da bi neko dobio otkaz za moj razum nije normalno...Volim te Željo, svi na Rudar pravi i iskreni zaljubljenici u ovaj klub!
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Njemu je problem što je spreman za 6 minuta...kad se spremi poslije ove pauze pocetkom septembra, ocekujem ga u fullu.avalPacidoroP je napisao/la: ↑04 avg 2025, 09:39Dobro je neko primjetio, Konnings stilom igre dosta podsjeća na Dangubića. Ne bi se reklo da je primarno devetka, jer se sinoć dosta puta nalazio i po krilima, pogotovo na desnoj strani.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
daleko idiotu grbavica bilaavalPacidoroP je napisao/la: ↑04 avg 2025, 00:57Sta konta ovaj Pjanic ?
Bolje u Zelji za 5000 nego 800 sa biroa realno![]()
fočo stvarno igra izvrsno
ovoga koningsa nemogu nikako skontat ali da čemu valja ne bi kod nas došao
- Lokomotifa
- Kontakt:
Moramo shvatiti da se moderni fudbal igra sa igračima koji trče i pokrivaju veliki dio terena, i sa brzim igračima (što je posebno prevaga u našoj ligi, jer brzi igrači uvijek mogu lakše savladati naše mesare nego spori igrači). Obratite pažnju na naše najbolje igrače u godinama ranije, uvijek su to bili takvi profili igrača: Al Jaber, Santos, Amoah, Armin Hodžić itd. Što se mene tiče šetači ne bi nikad bili u prvih 11, pa da su mi od majke rođeni.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
jedan može uvijek, više od toga samo protiv varešaLokomotifa je napisao/la: ↑04 avg 2025, 10:11Moramo shvatiti da se moderni fudbal igra sa igračima koji trče i pokrivaju veliki dio terena, i sa brzim igračima (što je posebno prevaga u našoj ligi, jer brzi igrači uvijek mogu lakše savladati naše mesare nego spori igrači). Obratite pažnju na naše najbolje igrače u godinama ranije, uvijek su to bili takvi profili igrača: Al Jaber, Santos, Amoah, Armin Hodžić itd. Što se mene tiče šetači ne bi nikad bili u prvih 11, pa da su mi od majke rođeni.

po toj logici štila ne bi odigrao tekme od 2017-te naovamo

- dubioza144
- Kontakt:
Da udje penal protiv Radnika niko nikog ne bi pljuvo, sinoc se do X svi i svako pljuje i posle pobjede svi nam dobri, dobro je to sto je Foco dobio sansu i sto se malo Adzem dozvo al ga je mogo isto tako gurnut i kod kuce protiv Radnika a ne mijenjat sve ono zbog jednog veznjaka a evo vidjeli smo na ovom teskom govtovanju uvijek za nas kako mu je ovaj na fin nacin vratio, isto tako Konigsu je trebo dodat pred kraj neke minute a ne od pocetka ako je Krpa moro pocet s klupe Rakic je bio idealan da pocne od prve jer je i duze sa ekipom od Koningsa, drugo poluvrijeme je bilo puno bolje stvarali smi vise sansi zeljeli smo pobjedu neke situacije naprijed previse nelogucno rjesavamo i ne zavrsimo tekmu kad treba i onda strepimo do zadnje minute, Sabic veoma los sinoc umal i da primimo go kad je pustio omog svog igraca kojeg je cuvao, onaj sut u Cemana iz one situacije prelos kao da nije jeo 3 dana, al dobro opet je bolji sa klupe nego da igra od pocetka to smo vidjeli protiv Radnika. Karamarko Sedorf Trupe Alic fino su to drzali dole Erik dobar Foco odlican, ovi gore su malo kriticni, sad Rudar je idealna prilika da se digne forma da procepi i gore.
Sve u svemu jedino dobro sinoc je 3 boda do kojih smo tesko dosli ne veoma teskom gostovanju za nas oduvijek, Foco koji je pokazo da se treba rscunat na njega, Erik koji je pojacanje za razliku od Karjasevica, Radovca, i stoperi i bekovi koji su isto pojacanja za Markovica i Galica
Sve u svemu jedino dobro sinoc je 3 boda do kojih smo tesko dosli ne veoma teskom gostovanju za nas oduvijek, Foco koji je pokazo da se treba rscunat na njega, Erik koji je pojacanje za razliku od Karjasevica, Radovca, i stoperi i bekovi koji su isto pojacanja za Markovica i Galica
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Nemoj stavljati slike kvazimenadzera po temi molim te.zeljovolimte je napisao/la: ↑04 avg 2025, 00:25Jel isti "manager"
Hvala mu gdje cuo i ne cuo.
Mozda i doceka da ugasi male Plave kako je najavljivao prije par godina..
Frajer je nebitan ovdje ima lavor pa nek gore tuši koga hoce.
I samo da mi je znati gdje su oni poznavaoci lopte kada su za Foču govorili ne moze protiv Kruševa a kamol ovdje.
Takvim nikad objasniti ne mozes.
Sinoc smo bili odlični jer smo svi trčali (Cvetanovski najmanje) i sinoc se pokazalo da nam Boljevic, Krpic i Radovac samo usporavaju ekipu i handre koncept.
Prva dvojica mogu poslužiti za zadnjih 30tak minuta a Bolja je pokazao da moze kada hoce i nazad se vraćati.
Od Pejica je bolji.
Erik nam bas puno znaci, cvrst, voli uci u duel, ono baš solidan igrac.
Odbrana odlično, cak Alic najslabiji defanzivno ali zato ofanzivno perfektno.
Adzeme mani se filozofije i drustvenih mreza.
Nastavi ovako kao sinoc i nece bit problema.
Naša djeca ispred poluigraca sa strane, recept za uspjeh.
Krpicu sinoc falio Boljevic nije imao kome dodati. Hahahha
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Jok,ne moze taj proc ljekarski.Strpite se jos dan,dva.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Erik je po meni najveće pojačanje. I Fočo je dobro odigrao zbog njega. Nadam se da naši ne razmišljaju o prodaji Karamarka, jer djeluju dobro on i Sedorf. Pored toga dobro i zatvara Alića. Za Koningsa je rano (evidentno da je nespreman), vidjećemo. Rakić djeluje nabrijan, baš ono da ne ferma nikog (vidjećemo i njega). Šošića bih prodao, ako dovedemo nekog ko Amer Gojak ili približno tih kvaliteta. I da, što neko napisa trka donosi prevagu. Pa i sinoć Posušje je na trku prvo poluvrijeme odigralo dobru utakmicu. Gurava je liga komplet. Biće izjednačenije, nego prošle godine.
- Hrammm1921
- Kontakt:
Odjednom se svi hvale?
1 pol jucer je bilo katastrofalno, bas nista ni sa cim
Sta su se dogovorili u svlacionici ne znam, drugo isto druga ekipa da je izasla , nije bilo fakat lose. Pohvalio bih Alica zbog dobrih centarsuteva i dobrog gola, fakat je pojacanje momak
Foco mangupski odradio, ima nesto u njemu
Stoperski par dosta dobro
Sad protiv Rudara rutinski zavrsiti napokon nekog?
Onda u Mostar invazija
1 pol jucer je bilo katastrofalno, bas nista ni sa cim
Sta su se dogovorili u svlacionici ne znam, drugo isto druga ekipa da je izasla , nije bilo fakat lose. Pohvalio bih Alica zbog dobrih centarsuteva i dobrog gola, fakat je pojacanje momak
Foco mangupski odradio, ima nesto u njemu
Stoperski par dosta dobro
Sad protiv Rudara rutinski zavrsiti napokon nekog?
Onda u Mostar invazija

Sretno ili spretno?
Ipak bih rekao – spretno.
Kao prvo, treba napomenuti da je ovo prva pobjeda na Mokrom Docu još od 31.08.2022. Dakle, nakon skoro pune tri godine i tek druga pobjeda od povratka Posušja u elitni rang bh. fudbala.
Da je Posušje napravilo ozbiljnu selekciju igračkog i trenerskog kadra, pokazali su i sinoć, kao i protiv Širokog u prethodnoj utakmici. Visok pritisak, brza tranzicija, precizni pasovi i izuzetan voljni momenat. Ono što im još nedostaje jeste uigranost, ali kako sezona bude odmicala, siguran sam da će – uz malo sreće – i taj segment biti na većem nivou.
Dokaz dobre pripreme Posušja je i prva prilika nakon pasa između Karamarka i Alića, preslikana sa prvim i drugim pogotkom koji smo primili u Kopru. Također, stalni ataci na našu lijevu stranu odakle su stvorili sve ozbiljne šanse.
Na toj lijevoj strani postoji problem koji treba hitno riješiti. Iako to često izgleda stabilno, prečesto protivnici tu prave višak i stvaraju šanse.
Biti trener Želje u ovom trenutku vjerovatno je najgora pozicija u ligi. Kone prime osam golova u dvije utakmice i Zekić neće dobiti otkaz – jer ima podršku većinskog vlasnika. Kod nas – remi je dovoljan da se traži nečija glava, a Upravni odbor se jedva drži iznad vode. Naravno, to nema direktne veze s remijem, ali nije potreban veliki povod da se stvari zakotrljaju.
Taktički smo pokazali iznenađujuću zrelost. Posušje je, očekivano, bilo spremno na presing i očekivali su opsadu svog gola, a umjesto toga smo im dali loptu i tempo. Sastav, pristup i taktika – bez zamjerki, ali postoje segmenti koji moraju naprijed – i ofanzivno i defanzivno.
Gledano ka naprijed
Najveći problem u prvom poluvremenu bio je što je Posušje potpuno zatvorilo naša krila. I to ćemo često viđati kroz sezonu. Pejić i Cvetanovski bili su potpuno neutralisani, dok Šošić evidentno ispada iz forme.
Kod njega su vidni problemi s kontrolom lopte i oslobađanjem pod pritiskom. Djeluje mi kao da nosi ogroman teret očekivanja. Ne mislim na kapitensku traku – već na pritisak publike i njegovu želju da ubrza igru, što ne mora uvijek raditi.
Ako želimo maksimalno iskoristiti Šošićev potencijal – i sportski i finansijski – moramo mu prilagoditi igru, a ne očekivati da se on prilagodi sistemu. Treba igrati onako kako najbolje zna.
Problem krila je strukturni – previše zavisimo o centaršutevima i igri po strani. Svaka ekipa sa visokim stoperima i blokom 4-2 će nas lako zatvoriti. Rješenja moraju biti raznovrsnija:
Realno, bez obzira na izmjene, postignut gol je promijenio tok utakmice, jer je Posušje tada moralo više naprijed čime se otvorilo više prostora za nas.
Gledano ka nazad
Odbrana je vidno bolja nego prošle sezone, ali i dalje pravimo naivne greške. Problem sa loptama između linija i prebacivanja na drugu stativu i dalje postoji.
Zaključak
Zaslužena i zrela pobjeda, ali nedostataka i dalje ima dosta:
Možda sam staromodan, ali meni je ova igra – temeljna, čvrsta, odgovorna – stil koji trebamo graditi. Ubrzanje igre će doći s vremenom i uigranošću.
“Atomski fudbal” koji mnogi priželjkuju dolazi tek kada imate:
Najbliže tome su kone, ali i kod njih taj stil ne prolazi jer – nema sistema, ni kontinuiteta, ni temelja.
Vidim podcjenjivanje Posušja, kao i ranije Radnika. Zato ću ponoviti: svakoj utakmici treba pristupiti maksimalno ozbiljno – taktički, trkački i mentalno. Nema mjesta za eksperimente ili potcjenjivanje. Svaka utakmica mora biti projekat za sebe, sa detaljnom analizom protivnika. Nema nepobjedivih. Radnik, Posušje, Velež, Sloga i Rudar su timovi koji svakome mogu napraviti probleme – pod pravim okolnostima.
Ova utakmica bila je po paroli: “Strpljen – spašen”. Imali smo kvalitet više, ali i jedna greška nas je mogla koštati svega.
Od igrača, izdvajam Foču kao najboljeg pojedinca. Postavlja se pitanje: Zašto se ne koristi više? Moguće je da se čeka potpis višegodišnjeg ugovora da bi se "gurnuo u vatru". Ostali su uglavnom bili na traženom nivou – posebno zadnja linija i vezni red.
Ko što već rekoh Šošić i krila nisu bili na visini zadatka, a o napadaču je suvišno trošiti riječi – Konings je imao dvije odlične situacije, ali ih nije realizovao na pravi način. Šteta.
Ipak bih rekao – spretno.
Kao prvo, treba napomenuti da je ovo prva pobjeda na Mokrom Docu još od 31.08.2022. Dakle, nakon skoro pune tri godine i tek druga pobjeda od povratka Posušja u elitni rang bh. fudbala.
Da je Posušje napravilo ozbiljnu selekciju igračkog i trenerskog kadra, pokazali su i sinoć, kao i protiv Širokog u prethodnoj utakmici. Visok pritisak, brza tranzicija, precizni pasovi i izuzetan voljni momenat. Ono što im još nedostaje jeste uigranost, ali kako sezona bude odmicala, siguran sam da će – uz malo sreće – i taj segment biti na većem nivou.
Dokaz dobre pripreme Posušja je i prva prilika nakon pasa između Karamarka i Alića, preslikana sa prvim i drugim pogotkom koji smo primili u Kopru. Također, stalni ataci na našu lijevu stranu odakle su stvorili sve ozbiljne šanse.
Na toj lijevoj strani postoji problem koji treba hitno riješiti. Iako to često izgleda stabilno, prečesto protivnici tu prave višak i stvaraju šanse.
Biti trener Želje u ovom trenutku vjerovatno je najgora pozicija u ligi. Kone prime osam golova u dvije utakmice i Zekić neće dobiti otkaz – jer ima podršku većinskog vlasnika. Kod nas – remi je dovoljan da se traži nečija glava, a Upravni odbor se jedva drži iznad vode. Naravno, to nema direktne veze s remijem, ali nije potreban veliki povod da se stvari zakotrljaju.
Taktički smo pokazali iznenađujuću zrelost. Posušje je, očekivano, bilo spremno na presing i očekivali su opsadu svog gola, a umjesto toga smo im dali loptu i tempo. Sastav, pristup i taktika – bez zamjerki, ali postoje segmenti koji moraju naprijed – i ofanzivno i defanzivno.
Gledano ka naprijed
Najveći problem u prvom poluvremenu bio je što je Posušje potpuno zatvorilo naša krila. I to ćemo često viđati kroz sezonu. Pejić i Cvetanovski bili su potpuno neutralisani, dok Šošić evidentno ispada iz forme.
Kod njega su vidni problemi s kontrolom lopte i oslobađanjem pod pritiskom. Djeluje mi kao da nosi ogroman teret očekivanja. Ne mislim na kapitensku traku – već na pritisak publike i njegovu želju da ubrza igru, što ne mora uvijek raditi.
Ako želimo maksimalno iskoristiti Šošićev potencijal – i sportski i finansijski – moramo mu prilagoditi igru, a ne očekivati da se on prilagodi sistemu. Treba igrati onako kako najbolje zna.
Problem krila je strukturni – previše zavisimo o centaršutevima i igri po strani. Svaka ekipa sa visokim stoperima i blokom 4-2 će nas lako zatvoriti. Rješenja moraju biti raznovrsnija:
- više igre kroz sredinu,
lopte između linija,
napadi po zemlji,
nepredvidivost u završnici.
Realno, bez obzira na izmjene, postignut gol je promijenio tok utakmice, jer je Posušje tada moralo više naprijed čime se otvorilo više prostora za nas.
Gledano ka nazad
Odbrana je vidno bolja nego prošle sezone, ali i dalje pravimo naivne greške. Problem sa loptama između linija i prebacivanja na drugu stativu i dalje postoji.
Zaključak
Zaslužena i zrela pobjeda, ali nedostataka i dalje ima dosta:
- Diversifikacija napada,
bolje zatvaranje pasova između linija,
fokus na pokrivanje druge stative.
Možda sam staromodan, ali meni je ova igra – temeljna, čvrsta, odgovorna – stil koji trebamo graditi. Ubrzanje igre će doći s vremenom i uigranošću.
“Atomski fudbal” koji mnogi priželjkuju dolazi tek kada imate:
- uigran tim,
automatske kretnje,
kvalitetne uslove i trenere.
Najbliže tome su kone, ali i kod njih taj stil ne prolazi jer – nema sistema, ni kontinuiteta, ni temelja.
Vidim podcjenjivanje Posušja, kao i ranije Radnika. Zato ću ponoviti: svakoj utakmici treba pristupiti maksimalno ozbiljno – taktički, trkački i mentalno. Nema mjesta za eksperimente ili potcjenjivanje. Svaka utakmica mora biti projekat za sebe, sa detaljnom analizom protivnika. Nema nepobjedivih. Radnik, Posušje, Velež, Sloga i Rudar su timovi koji svakome mogu napraviti probleme – pod pravim okolnostima.
Ova utakmica bila je po paroli: “Strpljen – spašen”. Imali smo kvalitet više, ali i jedna greška nas je mogla koštati svega.
Od igrača, izdvajam Foču kao najboljeg pojedinca. Postavlja se pitanje: Zašto se ne koristi više? Moguće je da se čeka potpis višegodišnjeg ugovora da bi se "gurnuo u vatru". Ostali su uglavnom bili na traženom nivou – posebno zadnja linija i vezni red.
Ko što već rekoh Šošić i krila nisu bili na visini zadatka, a o napadaču je suvišno trošiti riječi – Konings je imao dvije odlične situacije, ali ih nije realizovao na pravi način. Šteta.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Ne znam zašto se pljuje Troupee, vidi se da je čovjek klasa u ovom što radi, prema nazad je presiguran i nemam uopšte bojazan da će ga neko pretjerano handrit. Prema naprijed nije klasični bek jer ne prolijeće ko Alić, ali donosi sigurne odluke a ne ziheraške. Bilo je par situacija kada je mirno s čovjekom na leđima bez ikakvih problema dao siguran i tačan pas koji rijetko možemo vidjeti i kod naših veznih igrača. Nije atraktivan ali je itekako siguran i iskusan.
Krpić trenutno ima jedan problem a to je golgeterska forma a mislim da će pročepit kad najviše bude trebalo. Nije uopšte loše šuto sinoć ali bi ga zapakovo sigurno da je u boljoj formi.
Krpić trenutno ima jedan problem a to je golgeterska forma a mislim da će pročepit kad najviše bude trebalo. Nije uopšte loše šuto sinoć ali bi ga zapakovo sigurno da je u boljoj formi.
levin je napisao dobru analizu. nas problem trenutno je veza. radovac je grohnuo, sosic je van forme, erick i lagumdzija nisu igraci koji ce nesto kreirati. zato je bolje focu gurati nego se glupirati sa seedorfom i nekim slicnim varijantama. barem dok ne dodje taj veznjak, a suska se o jako ozbiljnim imenima.
zbog toga kakva nam je veza mi napadamo preko krila i bokova. trenutno nas ofanzivno najopasniji igrac je alic kao lijevi bek. to donosi duge probleme, jer on ide jako visoko, pa nam prave sanse po njegovoj strani. zbog toga se cijela zadnja pomjera lijevo kad se branimo od kontri i polu-kontri, a mislim da je to razlog i sto troupee ne ide previsoko.
zbog toga kakva nam je veza mi napadamo preko krila i bokova. trenutno nas ofanzivno najopasniji igrac je alic kao lijevi bek. to donosi duge probleme, jer on ide jako visoko, pa nam prave sanse po njegovoj strani. zbog toga se cijela zadnja pomjera lijevo kad se branimo od kontri i polu-kontri, a mislim da je to razlog i sto troupee ne ide previsoko.
@Levin
Mislim da Adzem i ne zeli igrati kroz sredinu, djeluje mi kao da zeli da ekipa igra direktan fudbal po krilima, cak i Sosic koji bi trebao biti desetka se generalno izvlaci na krilo radi kratkih kombinacija.
Generalno mi djeluje da ekipa igra sablonski gdje svako obavlja preciznu ulogu bez puno slobode (osim Madzida). Logicki mi djeluje da na taj nacin igraci lakse usvajaju taktiku dok ce s vremenom dovesti do predvidivosti gdje ce ekipe znati sta ih ocekuje.
Mislim da Adzem i ne zeli igrati kroz sredinu, djeluje mi kao da zeli da ekipa igra direktan fudbal po krilima, cak i Sosic koji bi trebao biti desetka se generalno izvlaci na krilo radi kratkih kombinacija.
Generalno mi djeluje da ekipa igra sablonski gdje svako obavlja preciznu ulogu bez puno slobode (osim Madzida). Logicki mi djeluje da na taj nacin igraci lakse usvajaju taktiku dok ce s vremenom dovesti do predvidivosti gdje ce ekipe znati sta ih ocekuje.
Samo ne treba izmišljati pozicije, nema potrebe, imamo to sto imamo. Ako je Fočo mogao odigrati prošlu tekmu nije trebalo izmišljati toplu vodu. Evo recimo Hajduk, igrali su Evropu u četvrtak, stoper neki nije mogao igrati, igrao je dečko koji ima 17-18 godina al je stoper. Trener je rekao da će svaki igrač igrati svoju poziciju i doviđenja. Foču gurnuti i sljedeću, daj da napravimo igrača za 4-5 sezona!
Prvo po meni ovo nije spretna pobjeda. Spretno smo sacuvali svoju mrezu ali smo sretno zabili. Ako na to dodamo Krpicev sut i Koningsovu precku, ne mogu reci da ovaj put nismo napadali (bar u drugom poluvremenu).
Da smo zreli takticki, mislim da jos nismo prije svega jer ne znamo izgraditi napad, izmedju linija imamo prostora 20 metara u izgradnji napada. Igraci nam nabijaju loptu naprijed i kunemo se u to da ce neka proci ka napadacu. Nerijetko 2 igraca skacu na istu loptu. Pohvalno je sto se krila vracaju nazad, iako bi ovo trebalo biti normalno, nakon Boljevicevog spavanja na suprotnoj polovini ovo je ipak napredak.
Nit sam podcijenio Posusje, mislio sam da necemo dobiti iskreno ali je kao sto neko rece prevaga bila to sto nismo mi napadali nego smo pustili Posusje da igra. A opet su nam stvorili 2-3 sanse iz kojih smo mogli primiti gol. Da smo stajali bolhe u odbrani, sigurno (Sedorf na svojoj poziciji i Foco koji je odlicno odigrao), da moramo puno bolje koristiti sredinu i graditi napad to je valjda svima jasno jer kad ti dodje ekipa sa sistemom i dobrim igracima, mi tesko da cemo stvoriti sansu, a kako je krenula sezona golovi nece doci tako lako (nadam se boljoj formi napadaca)
Da smo zreli takticki, mislim da jos nismo prije svega jer ne znamo izgraditi napad, izmedju linija imamo prostora 20 metara u izgradnji napada. Igraci nam nabijaju loptu naprijed i kunemo se u to da ce neka proci ka napadacu. Nerijetko 2 igraca skacu na istu loptu. Pohvalno je sto se krila vracaju nazad, iako bi ovo trebalo biti normalno, nakon Boljevicevog spavanja na suprotnoj polovini ovo je ipak napredak.
Nit sam podcijenio Posusje, mislio sam da necemo dobiti iskreno ali je kao sto neko rece prevaga bila to sto nismo mi napadali nego smo pustili Posusje da igra. A opet su nam stvorili 2-3 sanse iz kojih smo mogli primiti gol. Da smo stajali bolhe u odbrani, sigurno (Sedorf na svojoj poziciji i Foco koji je odlicno odigrao), da moramo puno bolje koristiti sredinu i graditi napad to je valjda svima jasno jer kad ti dodje ekipa sa sistemom i dobrim igracima, mi tesko da cemo stvoriti sansu, a kako je krenula sezona golovi nece doci tako lako (nadam se boljoj formi napadaca)
- grbavicka1921
- Kontakt:
Imamo problem kada krilni napadač ide na našeg beka pogotovo po desnoj strani Troupe mi ne izgleda brz da zaustavi krilnog napadača poput npr. Keremeha, Alić je druga priča, brži je niže težište, ali se on zaboravi izgleda nekad da je bek pa krene izlaziti naprijed iako ima nesporno top u nogama.
Realizacija treba da brine, više šutova u gol ili prema golu! Tako se moraju akcije više završavati!
Realizacija treba da brine, više šutova u gol ili prema golu! Tako se moraju akcije više završavati!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
- gegenpressing
- Kontakt:
A kako zaustavi u Koperu onog Matonda?grbavicka1921 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 14:31Imamo problem kada krilni napadač ide na našeg beka pogotovo po desnoj strani Troupe mi ne izgleda brz da zaustavi krilnog napadača poput npr. Keremeha, Alić je druga priča, brži je niže težište, ali se on zaboravi izgleda nekad da je bek pa krene izlaziti naprijed iako ima nesporno top u nogama.
Brohra ribo se...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.