FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
20
28%
Darko Milanič
19
26%
Miodrag Božović
0
Nema glasova.
Fedja Dudić
12
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
8
11%
Samo stranac
13
18%

Ukupno glasova: 72

Maroon1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Maroon1946 » 04 avg 2025, 11:10

Kriviti igrače za sinoćnu blamažu je suludo. Svaki pravi trener bi preuzeo odgovornost. Hem sto je stavio u21 golmana hem sto pravi totalno nerezonske izmjene.

slika

Butic ni cim nije pridonio sinoc. Djordjevic pravi faul ne moze da potrci 3 metra do lopte. Dok na klupi sjede Vrban i Krdzalic.
Zadnja izmjena: Maroon1946, dana/u 04 avg 2025, 11:11, ukupno mijenjano 1 put.

HZSydney
Kontakt:

Post Postao/la HZSydney » 04 avg 2025, 11:11

Jos sebi ne mogu doci prvo od cetvrtka pa onda od sinocnje utakmice. Sve smo probali, trener, igrace, k..ce, pal..e...izgleda da mi kao navijaci ne zasluzujemo vise I bolje. Karma JE ...
Za nas JE Safet Susic teleca glava, Husref Musemic JE usro, Hadzibegic supak...mogao bih do prekosutra.
Necu o mrtvima jer obicno tek tad pocnemo cijeniti ono sto smo imali.
Ne valja nam Kosevo, cijene, termini, dresovi, marketing, shopovi...
Dodje 2000 na utakmicu u Avgustu, sta ce bit u Novembru...
Sportski razlozi staganacije:
Svaka nasa generacije je imala bar jednog prepoznatljivog odbrambenog igraca koji je nosio tu odbranu godinams, Hadzibegic, Nedic, Zukic, Krupinac, Trivunovic, Torlak, Dupovac...Nisu uvijek bili najkvalitetniji Ali su bili pouzdani I konstantni. Mi vec godinama mijenjamo stopere a nijednog se ne sjecamo nakon 2 sedmice. Isto Tako nemamo konstantnog napadaca kao sto smo imali Musemic, Barnjak, Avduc, Skoro, Obuca, Hadzic, Benko, Ahmetovic...
Zrinski u godinama u kojima je dominirao JE imao upravo to Jakovljevica I Bilbiju I njih dvojica su sprecavsli da dozive sunovrate ko mi sinoc...
Izgleda da Niko u klubu nema viziju I znanje jer ocigledno novca ima. Umjesto da prepoznaju lidera u nekom od mladjih iz akademije I da ga guraju kao Celika oni samo gledaju da prodaju igraca I ostvare profit.
Super JE to sa strane biznisa Ali sportski nas nece biti nigdje Jos dugo
.. jer Stari je volio Sarajevo...

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 04 avg 2025, 11:13

_weella_ je napisao/la:
04 avg 2025, 10:57
DaBogda se raspali svi koji prizivaju novog trenera i promjene neke.

Nije Zekić kriv što Guliashvili zamahuje i baca neke lobove na prazan go, nije Zekić kriv što na 3-1 Mlinarić cirkus izvodi ne dodaje loptu samom igraču, nije Zekić kriv što su ovi umislili da su zvijezde protiv Radnika na 3-0 pa neće da trče i drže taktiku i linije.

Da Zekić ne zna, ne bi 65 minuta izgledalo onako, pravili smo šanse poigravali se zabijali, e to je Zekićeva zasluga nacrto je sve kako treba, dok su bili ozbiljni i poštovali izgledalo je savršeno.

Sve što stane u 15 minuta od 65-80, ne može objasniti ni naučna fantastika. Nije dirao koncept, pa da kažeš eskperiment izvodi kaznili nas. Na 3-0 bi svako živ uveo djecu i dao priliku, on čak ni to nije uradio pa da kažeš glupira se.

Ovo što se sinoć desilo čista je krivica onih na terenu, koji karakter nisu pokazali i vjerujem da će on na tome poraditi i riješiti stvari unutra. Vrlo je jasno da kvalitet postoji, postoje mehanizmi u igri samo je stvar glave i maksimalne ozbiljnosti u malim utakmicama. Jer od 65-80 primiš4 gola i onda se u zadnjih 5 minuta uozbiljiš i mogao si okrenuti. To ti je pokazatelj samo neozbiljnosti u glavama.

Ja vjerujem da će ovo naleći, samo da ekipa vidi da Zekić ima podršku i da se moraju podići. Ako se ijedne minute osjeti da Zekić nema podršku, klošari na terenu će odmah počet minirati tako to bude.
:!: :!:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 avg 2025, 11:13

luckystrike je napisao/la:
04 avg 2025, 10:54
bordobijeli je napisao/la:
04 avg 2025, 09:17
ŠTA_JE je napisao/la:
04 avg 2025, 08:32

Pa i treba biti nasmijan i poslat je da se slika s navijacina. Sta treba da bude smrknut pa da napises:"Boli ga k. za nama sta ko preko klinca s rajom sw slikat jer je morao doci." Daj ba malo ohani ne mora se sve negativno gledat i komentarisati.
Ma ocito je drugo vrijeme doslo i da je sve ok . Meni nije ok , ja da sam fudbaler i da me neko posalje na tribine nebi s smjeskao sigurno al ocito da je sad tako i kad si na tribinama osmjeh i lagano sto reko plata ide .
Mislim da nisi upravu u ovom slučaju. Renan je ostavljen na tribinama samo iz razloga jer ne mogu tri stranca u zapisnik. Trener je procjenio da mu on najmanje treba jer ga može nadomjestiti Butićem i Turkešom. Za ostale je već teže izmisliti zamjenu.

Njegov angažman među navijačima čak gledam kao pozitivnu stvar. Neko mu je vjerovatno to predložio i on je pristao što je dobra stvar u povezivanju zajednice sa Klubom i igračima. Fotografije, potpisi, mali razgovori... jedino mi je taj roštilj viška.
Ok. Postujem i tvoje misljenje. Al ono sto sam zelio reci je da nam trebaju igraci s karakterom koji zele pobjedu i koji se nece pomiriti s porazima i da budu van rostera i da im je svejedno . Nama trbaju karakter igraci ,pobjednici ,ratnici tipa Ahmetovic,Rahman,Stanojevic,Bilbija,Jakovljevic koji su zeljni igre ove nabrojane kad bi ostavio van rostera oni bi svoja muda pojeli al bi uzorali teren samo da igraju i pobjede . E to mi nedostaje,ja se nikad nebi mogao smjeskati kad bi mi trener rekao nisi medju 18 koji god da je razlog .

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 04 avg 2025, 11:17

Imali smo slično nakon Torpeda i Sloge u prvom kolu ali opet je postojao taj neki optimizam da će krenuti bolje i postojala je ta neka nada ali ovo danas je nešto sasvim drugo.
Trenutno niti jedan segment kluba ne daje znakove za optimizam.
Uprava koja cijenama ulaznica tjera navijače sa stadiona
Igrači koji imaju europske uslove za sve, ponašaju se kao boliqurci
Trener koji za godinu dana nije uspio filtrirati 8 igrača za prvi tim, ustvari za godinu dana nije uspio izvesti isti sastav u tri utakmice.
Nek se svi dobro zapitaju šta rade i šta pokušavaju da naprave, da li su ikad razmislili da je to možda pogrešno.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 avg 2025, 11:18

Sinoc posle utakmice pokusam da procitam sve sto je pisano i nakon dva lista stanem, evo posle ne prespavane noci popijem kahvu haj reko da procitam kad ono spominju vladu jagodica fedju dudica, smjesno i degutantno i glupo ZORAN ZEKIC MORA IMAT PODRSKU NAS NAVIJACA CAK AKO I NEBI IMAO PODRSKU NAVIJACA MIRVIC MORA UDARIT SAKOM U STO I RECI ZEKIC OSTAJE TAMAN NIKO (2000 ljudi juce vise posjetu gabela ima) ne doso da gleda..

Pobjedili smo kup pod vodstvom tog covjeka pobjedili crajovu na kosevu nadigrali trnavu na kosevu trebali osvoit duplu krunu i sta sad ga treba otjerat jer je primio 4 gola cisto zato sto je Musija podlegao pritisku i sigurno da je odbranio onaj sut sa 38 m (to je moro uradit) bilobi 5-2 i svi bi ovde pisali kako smo ih sa pola snage poderali..

Ovde se pise kako nam je obrana tanka (slazem se da je slabi tim) al ako pogledamo da do 60 minute nije radnik imao nijednu sansu a da smo mi imali 9 sansi i 3 gola, kako tu moze bit do obrane, ako za 1 sat igre 0 sansi neko ima, oko 15-20 minuta upali smo u rupu cisto sto smo olahko prihvatili prvi go kao haj **** 3-1 i onda sut sa 40 m primis go radi mladog golmana (treba djetetu dat podrsku)

Gledao sam sad highlightse posusje zeljo, posusje je bilo bolji protivnik, minimalno su zasluzili bod, al nekad kad je 1-0 igraci jednostavno igraju jace ozbiljnije neopustaju se..

Naravno da se to nesmije desavat da ides sa 3-0 na 3-4 za 15 minuta to nemoze bit greska trenera niti takticka priprema radnika da mi vodimo 3-0 pa da oni nama zabiju 4 to je DO IGRACA , ne do igraca kao sto je musins jatta, vec igraca tipa RISTOVSKI GULI KEREMEH BEGANOVIC TURKES.. ti igraci moraju imat karakter i moraju prepoznat kad ekipa pada i kad ekipi treba kupit vrijeme nakon 3-2 morali su malo imat tog fakinluka leci napravit zuti karton zvat doktora malo pokoskat se sa igracima radnika nabit loptu gurnut igraca radnika (oni gube tad njima je vuna osjete da te imaju a ti ih sjeces prekidas mnogo lakse se izfrustriraju)) TO JE TAJ MANGLUPLUK..

Nemanja Bilbija cinimi se u kup utakmici na kosevu naseg igraca udari sakom u ledja iza naseg gola izbaci ga iz cipela 2 min posle toga igrac pogrijesi napravi penal..

Sudjenje juce prvih 15 minuta uzasno ostalo ok za bh standarde al velka razlika je euro sudjenje i ono u pl bh. Nadam se da ce euro sudije sudit. Nekazem da je sudija ostetio ijednu ekipu al BH FUDBAL JESTE sigurno 7/8 faulova svirano bez potrebe..

Podrska Zekicu100%

Mjenjanje trenera jer je vodio 3-0 i imso 9 sansi 100% koji je i krajovu uzo i imao jos 4-5 100% sansi je isto ko sa nemanjom bilbijom da samo 9 golova al ga treba otjerat jer mu je odbranio golman obarske penal u 90 minuti kod 1-1.

Gresaka ima, vecina ovih gresaka su esteske prirode i vrlo lako ispravljive.. ako smo 100x radili isti put gresku i svaki put greska pokazala da je bila greska zasto onda radit isto 101 prvi put

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 04 avg 2025, 11:21

Guliashvili i Kyeremeh koliko god da su dobri i dali su mnogo vaznih golova itd, ja jedva cekam da se prodaju jer toliko su obojica sebicni i kvare timsku igru da je to nevjerovatno

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 04 avg 2025, 11:24

_weella_ je napisao/la:

Nije Zekić kriv što Guliashvili zamahuje i baca neke lobove na prazan go, nije Zekić kriv što na 3-1 Mlinarić cirkus izvodi ne dodaje loptu samom igraču, nije Zekić kriv što su ovi umislili da su zvijezde protiv Radnika na 3-0 pa neće da trče i drže taktiku i linije.

Da Zekić ne zna, ne bi 65 minuta izgledalo onako, pravili smo šanse poigravali se zabijali, e to je Zekićeva zasluga nacrto je sve kako treba, dok su bili ozbiljni i poštovali izgledalo je savršeno.

Sve što stane u 15 minuta od 65-80, ne može objasniti ni naučna fantastika. Nije dirao koncept, pa da kažeš eskperiment izvodi kaznili nas. Na 3-0 bi svako živ uveo djecu i dao priliku, on čak ni to nije uradio pa da kažeš glupira se.

Ovo što se sinoć desilo čista je krivica onih na terenu, koji karakter nisu pokazali i vjerujem da će on na tome poraditi i riješiti stvari unutra. Vrlo je jasno da kvalitet postoji, postoje mehanizmi u igri samo je stvar glave i maksimalne ozbiljnosti u malim utakmicama. Jer od 65-80 primiš4 gola i onda se u zadnjih 5 minuta uozbiljiš i mogao si okrenuti. To ti je pokazatelj samo neozbiljnosti u glavama.

Ja vjerujem da će ovo naleći, samo da ekipa vidi da Zekić ima podršku i da se moraju podići. Ako se ijedne minute osjeti da Zekić nema podršku, klošari na terenu će odmah počet minirati tako to bude.
:salut:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 04 avg 2025, 11:25

_weella_ je napisao/la:

Tako je. :salut:

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 04 avg 2025, 11:27

04 avg 2025, 11:13
luckystrike je napisao/la:
04 avg 2025, 10:54
04 avg 2025, 09:17

Ma ocito je drugo vrijeme doslo i da je sve ok . Meni nije ok , ja da sam fudbaler i da me neko posalje na tribine nebi s smjeskao sigurno al ocito da je sad tako i kad si na tribinama osmjeh i lagano sto reko plata ide .
Mislim da nisi upravu u ovom slučaju. Renan je ostavljen na tribinama samo iz razloga jer ne mogu tri stranca u zapisnik. Trener je procjenio da mu on najmanje treba jer ga može nadomjestiti Butićem i Turkešom. Za ostale je već teže izmisliti zamjenu.

Njegov angažman među navijačima čak gledam kao pozitivnu stvar. Neko mu je vjerovatno to predložio i on je pristao što je dobra stvar u povezivanju zajednice sa Klubom i igračima. Fotografije, potpisi, mali razgovori... jedino mi je taj roštilj viška.
Ok. Postujem i tvoje misljenje. Al ono sto sam zelio reci je da nam trebaju igraci s karakterom koji zele pobjedu i koji se nece pomiriti s porazima i da budu van rostera i da im je svejedno . Nama trbaju karakter igraci ,pobjednici ,ratnici tipa Ahmetovic,Rahman,Stanojevic,Bilbija,Jakovljevic koji su zeljni igre ove nabrojane kad bi ostavio van rostera oni bi svoja muda pojeli al bi uzorali teren samo da igraju i pobjede . E to mi nedostaje,ja se nikad nebi mogao smjeskati kad bi mi trener rekao nisi medju 18 koji god da je razlog .
Jasno mi je šta želiš reći i s tom filozofijom se slažem.

Samo što je Renan sada sklonjen nakon 2 starta u Evropi i iz razloga koje sam naveo. Nema potrebe ni prostora da se ljuti i mrgodi kao ni da mu neko od nas zamjera osmijeh. Da utakmica nije završila kako jeste o ovome ne bi bilo ni jednog jedinog slova.

Hvala mu što je bio od koristi jučer za promociju Kluba i na izdvojenom vremenu za navijače. Njemu se ima šta zamjeriti na terenu a ovo pored, klupske aktivnosti, nema potrebe zaista.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 04 avg 2025, 11:27

Ja ne znam što se piše o Zekicu uopste.
Kakav je to igrač profesionalac qrac palac da mu poluamateri zabiju 4 komada u 15 minuta.
Ajde u evropi primio 4 nekako prozvakati ali od ljudi koji bi dali mater i oca da budu na tvom mjestu,oni te izigraju i prave budalom ,ljudi po 2,3 milje mjesečno zaradjuju a naša dva igrača više od njihove cijele ekipe.

Tu nije problem trener nego sistem dovodjenja skautiranja i sklapanja ugovora sa igračima, da se nakon ovakve partije jedan pošalje u B tim pa da se ukinu bonusi smanji plata zbog sramote i nezalaganja, qrac bi sljedeći put ovo dozvolili nego bi nakon drugog gola lomili i ruke i noge da sprijece sramotu.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 avg 2025, 11:38

_weella_ je napisao/la:

100%

Dodacu jos da igraci sami od sebe moraju otic do banke podic 30% mjesecni primanja i dat Mirvicu i izvinut se njemu a i treneru.. ovo je njihov poraz a bogami svi oni koji su sinoc igrali moraju se priupitat dali zaista vrijede plate koju primaju (sve ijedan kojinje igrao sinoc) i svi trebaju danas samoincijativno otic u butmir ( igraci sami) pogledat se u oci i reci ZORAN ZEKIC I NAVIJACI I KLUB FK SARAJEVO OVO NEZASLUZUJE STO SMO MI SINOC URADILI, a sinocna utakmica ce sigurno u 90% igraca njihovu karijeru poprilicno unistit..

Naravno da 70% problema koje imamo su to neuigranos, i smatram da igraci samoincijativno moraju trebaju Danas nadju nacin i kroz treniranje a i u slobodno vrijeme kroz druzenje pricanje da se upoznaju i sto brze dignu taj tim bilding a i da se bolje upoznaju..

Ovde ljudi govore karta poskupila a negovore da je kutija cigara Drina mehko pakovanje ( od orahovog lista duhan) 6,5 km i 90% ljudi pusi minimum1,5 kutiju dnevno u prevedu 10 km

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 04 avg 2025, 11:38

Samo destimulaciju udariti, samo po dzepu i to po 50 posto od plate za ovakve stvari koje su sinoc radili Guli i Mlinaric. Praviti takve ugovore gdje ces za odredjeni broj golova dobiti toliko para, a duplo vise za asistenciju za gol. I tako nagradjivati a izmedju ostalog ces time dobiti i zajednistvo, a ne igraca koji ce u situaciji dva na jedan da se glupira.

JalaBrat

Post Postao/la JalaBrat » 04 avg 2025, 11:39

nije ovo menadzer da mozes samo tako uzimat od plate halo

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 04 avg 2025, 11:40

Fali klupa, nemas koga ubacit.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 04 avg 2025, 11:41

JA sam siguran 99% da je Bubanja tu bio prosli bi i Craiovu i ovim bi zabili bar 5 a ne bi primili ni jedan
Guli nadam se da je vec otisao negdje

Pod hitno nam treba zadnji vezni, Jatta nije zadnji vezni i nije nikad bio. Sta je s Mamasom

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 04 avg 2025, 11:45

Krivi su svi vala, za 15 minuta primit 4 komada od Radnika je nestvarno, ne mozes nikog amnestirat. Zekic mi ide na qrac sa svojim prozivkama "pojedinaca". Deseti put on spominje neke "pojedince" a NIKAD NIKO nije udaljen iz ekipe. Igraci presebicni, mi smo prodisali bez Guliashvilija u finisu prosle sezone, jednostavno se dig'o previse i hoce sve sam da zavrsava i pumpa statistiku. U rosteru imamo 4 spica, sve da ih sastavis i iskombinujes, nemas kvalitet jednog Merse a kamoli dalje. Groblje smo spiceva, od vremena Skore i Avdica smo uboli sa dva napadaca, Benko i Merso. Isti problem smo imali u sezoni 20/21 kad je ekipa ostala na Handzicu. Stvore mu 4 zicera, on promasi, razyebe koncentraciju svima na terenu jer svi osim njega odrade posao, i onda dodje kiks. Pa na terminu pop.izdis kad neko ne zna gol zabit a kamoli na utakmici.

Posjeta je plod neuslovnog stadiona i skupih ulaznica. Mislim da se vise kod ljudi radja revolt jer gledaju kako nicu stadioni u drzavi i regionu a Kosevo maltene isto zadnjih 40 godina. Vrapcici od livade postali top stadion, Grbavica od krompirista sa dvije tribine postade ko Hajberi. Mi i dan danas gledamo u nebo i vadimo zimske jakne iz naftalina kad hocemo na utakmicu. I za taj "luksuz" za sebe i porodicu trebas izdvojit 100 maraka. Onda i ostanes na 2k bolesnika, jer ni ti bolesnici nisu toliko bolesni da povedu bilo koga po kisi gore.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Posejdon
Kontakt:

Post Postao/la Posejdon » 04 avg 2025, 11:53

Od Kovacika nista, nije prosao ljekarske ? Hahahahahahah
Are you not entertained ?!

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 04 avg 2025, 11:53

Tačno.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 04 avg 2025, 11:55

Hahaahhaahah pa fakat Duska koga najavi, prije ce ga meteor pogodit na putu do stadiona nego sto ce potpisat :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”