FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
17
26%
Darko Milanič
18
27%
Miodrag Božović
0
Nema glasova.
Fedja Dudić
11
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
7
11%
Samo stranac
13
20%

Ukupno glasova: 66

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 03 avg 2025, 23:45

Zeko87 je napisao/la:
03 avg 2025, 23:43
Da sumiramo:

- Odlična igra 60 min
- Sebičnost igrača kao znak nepovezanosti i nedostatka hemije među njima
- loše izmjene, loša reakcija ekipe u trenucima kad je trebalo stati na loptu (znak nepoštivanja protivnika)
- ponovili iste greške kao protiv Rumuna

Za neke stvari krivi igrači a za neke trener. Tjeranjem Zekića ne bi ništa dobili. Pod hitno definisati prvih 11 i pustiti ih da igraju.

- Gulija prodati zatvoriti troškove sezone na njemu, smanjiti cijene karata i izviniti se navijačima za ovu bruku.
+1

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 03 avg 2025, 23:46

Unatoč Mušijinim dobrim partijama na pripremama mislim da je izbor njega na gol večeras greška. Konstantna odbijanja lopte protivničkim igračima u noge a poslije 2. gola su mu se i njegove noge oduzele. Debi iz noćne more, neće sebi doći do zime.

Osim te greške, Zoranu moram fakturisati i loše vođenje u drugom poluvremenu, tj. loše izmjene.

Ofanzivna varijanta s Guliashvilijem, Kyeremehom i Mlinarićem daje rezultate dok ekipa ima kuveta, kad ponestane snage naš vezni red ne postoji.

Guliashvili mi je postao naporan soliranjem i forsiranjem. Obradovat ću se njegovom prodajom.

Sramotna posjeta, po meni na obraz Klubu koji nema osjećaja za navijače. Ovdje se pojedinci ismijavaju i rugaju drugima, a nekome nije malo izdvojiti 25 KM da dođe i povede dijete. Osim toga ima raje iz Konjica, Kaknja, Visokog i sl. koji na to dodaju još i gorivo, putarinu. Kad dodaš loše vrijeme u jednačinu, imaš 2500 na stadionu na početku sezone. Sljedeću utakmicu vjerovatno još i manje.

Razočaravajući početak sezone, al' možda baš iz tog izdobri. Morat će sad svi ozbiljnije shvatiti stvar i još više potegnuti.

Na hajr, akoBogda.

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 03 avg 2025, 23:46

Najgore od svega je sto smo u prvom kolu svima pokazali koliko smo ranjivi. I to tesko da cemo izvest neki kvalitetniji sastav kad vidis roster. Sad nek svako zna kako cemo se naguzit cim nas malo stisnu.

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 03 avg 2025, 23:46

PapakIzSa je napisao/la:
03 avg 2025, 23:29
**** vas cijena karti, hocete novi stadion hocete kapitalce hocete titulu hocete evropu problem vam dat 15km za kartu
Evo dali smo večeras, gdje da dođemo po kapitalce, titulu, evropu?

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 avg 2025, 23:47

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
03 avg 2025, 23:41
Psiha, nista drugo. Nagli polet nakon prve utakmice protiv Krajove, i naglo hladjenje do Radnika.
Isto tako i kod navijaca.
Igraci i treneri od heroja, miliona, aviona, do smeljista, amatera i neznalica, sve u deset dana. Mentalitet. Nema drugog objasnjenja za prokockati sve dobro u 5 minuta, osim da je problem u glavi.
Za igrace je odgovoran Zekic, za Zekica Mirvic. A navijacima samo Bog moze pomoci, jer imamo kao narod najgori mentalitet u Europi.
Slazem se,medjutim nece Mirvic gadjat precke ili narediti Mlinaricu da doda jbga,treba biti realan i reci da ovi su imali danas srece do neba al to nije opravdanje uostalom sto se tice mentaliteta to nam se vidi po drzavi,narodu stadionu,uspjesima kakav nam je mentalitet i na kojem smo levelu. Odlican mentalitet da evo i Gulija neki tjeraju,to sto lik povuce 300 napada,otvori 300 akcija i prilika to ko hebe. Sad opet je Mirvic kriv sto je doveo sve sto su pokazali da se dovede haha cudo smo. Ono sto mogu primjetiti da Zekic lose zatvara utakmice.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 03 avg 2025, 23:48

Zeko87 je napisao/la:
Da sumiramo:

- Odlična igra 60 min
Sumirao si sve ovim. Kada bi se igralo 60min, cak i nasa reprezentacija bi imala barem bronzu sa svjetskog.

To do koje minute se dobro igralo, nikog u evropi ne zanima. Imas ekipe koje dobro igraju 60min, a imas one sto tamburaju 4-0 te iste ekipe. Ko je kriv sto igramo 60min?

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 03 avg 2025, 23:51

Ne znam sta je raji puno 15KM za kartu, oni su znali da cemo veceras imat sta vidjet :rol:
Salu na stranu, proklinjao sam upalu pluca s Koseva kad je bila 5 a ne u situaciji kad se igraju s nasom inteligencijom.

huntingseason
Kontakt:

Post Postao/la huntingseason » 03 avg 2025, 23:52

relativizam je napisao/la:
03 avg 2025, 23:45
huntingseason je napisao/la:
03 avg 2025, 23:34
Sve bih razumio, i psovke i blaćenje i pozive na ostavke, sve sve sve jer su zaslužili... ali 2000 ljudi na stadionu na otvorenju sezone ne mogu razumjeti nikako.
I nek su odigrali 4:4, da su bogdo izgubili. Ko ce im sta reci?
Ja da sam prije 10 dana igrao pred 25000 ljudi a nakon toga pred 2000 rekao bih i sam ma boli me ku*ac nek nas gu*e 'ta cu pred 2 milje igrat.

Mi smo navijaci rezultata, hajpa i euforije.
Da Bog da svaku izgubili gdje nema minimum 7000 ljudi.

Nek vas je stid i sramota, pojedinačno svakog pi*kice jedne.
Evo moraliste
Otišao na utakmicu i sad je prepametan.
Onda ću i ja svaku utakmicu koju ne pobjede reci ma boli me qrc otići do Zeke i tražiti povrat novca, kakvo ti je to razmišljanje, čuj ne bi ni on igro ako ima 2 hiljada ljudi ahhahhahah

Pa neka ne igraju ,ko im brani, bolj3 i da ne igraju nego ako će ovako

Fulio si poentu mog posta.
Je*e mi se za igračima.
Pričam o kulturi navijača i odlaska na utakmice koju nemamo.
Kažem, kakvi smo kao navijači, bolje i ne zaslužujemo.
Zamisli Posušje na otvorenju sezone ima više gledaoca od nas.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 avg 2025, 23:54

Inace nek sad pokazu od cega su,sljedece tekme poderes i vozdra,da vidimo od cega su.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 03 avg 2025, 23:54

Ne treba zamišljati ništa, svako sa dvije daske u glavi je znao da će biti ovako čim su objavljene cijene ulaznica. Daleko su navijači od idealnih, no ovo je produkt svih odluka u zadnjih deset godina koje su klub udaljile od prosječnog čovjeka i šlaga na tortu sa abnormalnim dizanjem cijena.

Izgubilo se onako od Trnave prošle godine pa je na stadionu bilo oko 8.000 protiv Slobode ako se ne varam. Zapravo, teško se sjetiti prve utakmice u ligi sa manjom posjetom. Zašto je to tako? Neka se zapitaju ismiri, adriani, ajle, anele i melise.

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 03 avg 2025, 23:57

Zoran Zekić: "Pojedinci se ponašaju kao da je ovo privatna prčija"

slika

huntingseason
Kontakt:

Post Postao/la huntingseason » 03 avg 2025, 23:57

ErosViverosViv je napisao/la:
03 avg 2025, 23:38
Sve bih razumio, i psovke i blaćenje i pozive na ostavke, sve sve sve jer su zaslužili... ali 2000 ljudi na stadionu na otvorenju sezone ne mogu razumjeti nikako.
Ja da sam prije 10 dana igrao pred 25000 ljudi a nakon toga pred 2000 rekao bih i sam ma boli me ku*ac nek nas gu*e 'ta cu pred 2 milje igrat.

Ma jesi mi ti bistar, samo tako.

Kada su stavili potpis na ugovor, dogovorili su za koju svotu igraju, a ne za koliko publike.
Ako igras za FK Sarajevo, ima da ga zivis 24/7 i da igras isto pred 2 i pred 34 hiljade ljudi. Da bog da im niko ne dosao, svakako nisu zasluzili nista.

Tu matematiku baci macku o rep.
Poenta posta nije o igračima, već o činjenici da Sarajevo na otvorenju sezone gleda 2000 ljudi. To se ne bi smjelo desiti nikad klubu kao što je Sarajevo.
Mislim da se više postova ovdje na forumu skupilo u toku utakmice nego gledaoca.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 03 avg 2025, 23:59

03 avg 2025, 23:52

Evo moraliste
Onda ću i ja svaku utakmicu koju ne pobjede reci ma boli me qrc otići do Zeke i tražiti povrat novca, kakvo ti je to razmišljanje, čuj ne bi ni on igro ako ima 2 hiljada ljudi ahhahhahah

Je*e mi se za igračima.
Slazem se, ali ako su ikad zasluzili pljuvanje to je danas. A brojka je fuj

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 avg 2025, 23:59

Zeko87 je napisao/la:
Da sumiramo:

- Odlična igra 60 min
- Sebičnost igrača kao znak nepovezanosti i nedostatka hemije među njima
- loše izmjene, loša reakcija ekipe u trenucima kad je trebalo stati na loptu (znak nepoštivanja protivnika)
- ponovili iste greške kao protiv Rumuna

Za neke stvari krivi igrači a za neke trener. Tjeranjem Zekića ne bi ništa dobili. Pod hitno definisati prvih 11 i pustiti ih da igraju.

- Gulija prodati zatvoriti troškove sezone na njemu, smanjiti cijene karata i izviniti se navijačima za ovu bruku.
Imao je cijele pripreme da definiše prvih 11, ali on je izgleda privržen tome, da svaku utakmicu izvede drugi tim, da svaku utakmicu izmisli nesto. Ne odstupa od pokušaja zbunjivanja protivnika.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 avg 2025, 00:00

03 avg 2025, 23:52

Evo moraliste

Je*e mi se za igračima.
Opet ponavljam ljudi koji vode klub takodje bi trebali da se zapitaju zasto je vise u Posušju ljudi nego na Koševu, nista nije slucajno .

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 04 avg 2025, 00:00

macahz je napisao/la:
03 avg 2025, 22:34
Ko god misli da smo dobro igrali veze nema da fudbalom. Vidjelo se da odbrane nema. Imas dva desna beka koja nisu ofanzivna. Jedan igra full beka s ne zna driblati ni centrirati, a to je Bega, on bi možda zadnji vezni bio dobar ili box to box igrač. Ristovski igra stopera a nikad ga nije igrao. Kuprešak igra isto što i Bega a momak prespor. On bi se uklapao samo u 442 gdje bi igrao iza Keremehs ili Gulijasvilija gdje bi ga oni nekad mogli izbaciti svojom brzinom. Znači već 3 igrača igraju naopako. Gulijasvili i Keremeh nisu napadači već krila, ali jednog bi i preživio u paru sa Turkešom ili Olivierom da imaš i snagu i visinu. To je opet najmanje jedna fula. Veza hajde više manje u konfuznoj igri neću je ni komentarisat, ali svejedno previše ofanzivna. Kad zadnji vezni radi pritisak na 30 metara od protivničkog golmana a niko ne preuzme njegovo mjesto već Elezi i Mlinarić ostanu po stranama.
Ako gledaš City što hoće da kopira Zekić mora znati da kad se brane igraju 532 gdje si tri zadnja pravi štoperi a fulbekovi krila. A kad napada napada sa 325 gdje ofanzivna vezni idu u liniju sa napadaćem. Te kretnje ja na terenu ne vidim, zato ima toliko prostora. Ili im ne zna objasniti ili naši igrači ne mogu igrati takvu igru sa ovom fizičkom spremom.
Ali ako vidiš da ne prolazi onda prilagodi a ne glavom kroz zid.
Koliko ovdje ljudi lupetaju nije realno. Ristovski je lani pola sezone igrao stopera u Dinamu. Silom prilika, ali je igrao i lani i prethodne.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 04 avg 2025, 00:01

scholsey je napisao/la:
03 avg 2025, 22:24
Klubovi obično forsiraju 3-5-2 (i slične ofirluke sa ljudima nazad) ne zbog sporta, nego zbog finansija - jeftinije je dovoditi/održavati zadnje i veznjake nego napadače (kao i uvijek, najskuplji su oni koji su vidljivo efikasni).

Ovo večeras i ona crna rupa u Evropi su do Zekića - koliko god ga branili. Ali sa njim ili bez njega, mi imamo strukturalni problem.. i imaćemo ga sve dok trener ne postane isključivo trener, a ne produžena ruka kvazi filantropa i priučenih stručnjaka oko njega.

Uspjehe komotno zaboraviti, mi smo razvojni klub.
Momak je sve rekao.

Ko je pametan shvatice ;)

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 04 avg 2025, 00:01

luckystrike je napisao/la:
03 avg 2025, 23:46
Unatoč Mušijinim dobrim partijama na pripremama mislim da je izbor njega na gol večeras greška. Konstantna odbijanja lopte protivničkim igračima u noge a poslije 2. gola su mu se i njegove noge oduzele. Debi iz noćne more, neće sebi doći do zime.

Osim te greške, Zoranu moram fakturisati i loše vođenje u drugom poluvremenu, tj. loše izmjene.

Ofanzivna varijanta s Guliashvilijem, Kyeremehom i Mlinarićem daje rezultate dok ekipa ima kuveta, kad ponestane snage naš vezni red ne postoji.

Guliashvili mi je postao naporan soliranjem i forsiranjem. Obradovat ću se njegovom prodajom.

Sramotna posjeta, po meni na obraz Klubu koji nema osjećaja za navijače. Ovdje se pojedinci ismijavaju i rugaju drugima, a nekome nije malo izdvojiti 25 KM da dođe i povede dijete. Osim toga ima raje iz Konjica, Kaknja, Visokog i sl. koji na to dodaju još i gorivo, putarinu. Kad dodaš loše vrijeme u jednačinu, imaš 2500 na stadionu na početku sezone. Sljedeću utakmicu vjerovatno još i manje.

Razočaravajući početak sezone, al' možda baš iz tog izdobri. Morat će sad svi ozbiljnije shvatiti stvar i još više potegnuti.

Na hajr, akoBogda.
Ma to za karte nije prošlo kako je zamišljeno. Trebalo je da ide pumpanje, pojačanja, uigravanje, prolasci u Europi, euforija , rezultati, lijepa igra, publika i opravdan momenat za povećanje cijena karata. Nažalost nije išlo po planu i kod nas se uvijek nekako zabedaći i okrene te dobiješ šta dobiješ 2000 publike. Raspad igračkog kadra, ispadanje iz EU na ružan način jer smo bili blizu, katastrofalan start posebno jer znamo sa kakvim se vjetrenjačama borimo. Treba pustiti Zekića da radi i pružiti čovjeku podršku jer jedino gore od svega bi bilo mijenjati trenera sada, nebi došli na početak nego bi se vratili dva koraka nazad. Ponavljam, nama treba kontinuitet sa trenerom i uigran kostur, tek onda možemo očekivati nešto više. Do tada poneki bosaurin, apaurin kišobran i kabanica jbga.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 avg 2025, 00:04

feniksptica je napisao/la:
02 avg 2025, 16:34
Tajna uspjeha Zrinje je izmedju ostalog sto su dugo godina imali istu odbranu. Tu se krije mnogo toga.
Nisam ja ovo momci bezveze pisao prije utakmice.

Jbg, omasili ste fudbal
Svi ste poletili gledat napadace, brojat sanse i ocjenjivat realizaciju.

A glavno zanemarili.
Mrsko mi vracat, al nadam se da ste bili realni i kritikovali i Rileta jer je zbog njeg pao jedan gol
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 04 avg 2025, 00:04

03 avg 2025, 23:57
ErosViverosViv je napisao/la:
03 avg 2025, 23:38

Ma jesi mi ti bistar, samo tako.

Kada su stavili potpis na ugovor, dogovorili su za koju svotu igraju, a ne za koliko publike.
Ako igras za FK Sarajevo, ima da ga zivis 24/7 i da igras isto pred 2 i pred 34 hiljade ljudi. Da bog da im niko ne dosao, svakako nisu zasluzili nista.

Tu matematiku baci macku o rep.
Poenta posta nije o igračima, već o činjenici da Sarajevo na otvorenju sezone gleda 2000 ljudi. To se ne bi smjelo desiti nikad klubu kao što je Sarajevo.
Mislim da se više postova ovdje na forumu skupilo u toku utakmice nego gledaoca.
Neka imaju vise
Niko nikome ne brani.
Da se gledaju posjete hajduk bi bio 20 godina prvak.

Mene vise ne zanimaju ni posjete ni pojacanja ni vico ni dodick.
Neka se zapitaju oni koji žive od toga,zašto nema ljudi.

Dres Musije košta 220km

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”