Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko
Re: Real Madrid C.F.
-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 16 maj 2015, 01:12, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA
nisam procitao na wikipediji nego je to prvi link kada upises franco u google, a mislim da bi cak i debili trebali znati tko je franco i sta je on sve napravio za real.anonymousHD je napisao/la:I šta sad? Ti pročitao to na wikipediji i zaključio da je Real Madrid uz pomoć Franka osvojila sve titule. Smešan si. Bože dragi, pa zašto onda tog velikog Di Stefana smatraju jednim od najboljih fudbalera svih vremena? Kao trebala im u to vreme pomoć Franka, sure! Onaj, mene apsolutno ne zanima šta je bilo tad, jer nisam bio ni u ebenom planu, niti me zanima. Ne opterečujem se tim stvarima. Bla, bla...
Meni je važno ono što sam vidio za svojih 22 godine. A vidio sam dosta toga, i vidio sam kako sudije guraju Farsu. A ti nemaš nijedan dokaz da je Franko pomagao Realu, a uostalom neko je napisao na ovom forumu da je on bio simpatizer Atletika, tako da. khm..
A kako je Di Stefano dosao u Real? Znas li to mozda

DI cu ti ja davat dokaze, to ti je ko da ja tebi dam dokaze za holkaust ili granatiranje sarajeva.
Ajde ti meni reci di su to suci gurali Barcelonu, osim Overba u polufinalu ? Koji je jos poznati slucaj krađe u tih 22 godine u korist Barcelone?
Jebote, nerealan si u 3PM.
Udruga AS Roma Hrvatska, vise informacija na www.cro-roma.com
- Nail for Real
- Kontakt:
Procitao na wikipediji i pokupio svo znanje svijeta.
Protiv koga je Barca potpomognuta?
Espanyol, Mallorca, Real(prosla godina), Valencia....i jos masa klubova.
A indirektno, pa nesudjeni penali u Almeriji, Deportivu, pa jos prosle godine Gijon....
To je mnogo bodova. E sad ce vjerovatno ovaj poceti kako je Barca zasluzila da bude ispred Reala i hajmo jovo nanovo. Al' ja cu ponovit', Barca je bolja ali ne toliko koliko tabela pokazuje.
A indirektno, pa nesudjeni penali u Almeriji, Deportivu, pa jos prosle godine Gijon....
To je mnogo bodova. E sad ce vjerovatno ovaj poceti kako je Barca zasluzila da bude ispred Reala i hajmo jovo nanovo. Al' ja cu ponovit', Barca je bolja ali ne toliko koliko tabela pokazuje.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Bitno je da Real nikad nije imao pomoc sudije i da svaki dobijeni bod su zasluzili.Nail for Real je napisao/la:Procitao na wikipediji i pokupio svo znanje svijeta.
Pa ne desava se samo Barceloni da sudija nekad svira u njihovu koristist ili suprotno.I sudije su ljudi i pogrese ponekad.Koliko puta je imala pomoc sudija,toliko puta su im i odmogli.To vazi za sve klubove.
Zato nepricaj nista,samo da bi podbadao navijace Barcelone.
MVP - Messi-Villa-Pedro
Stavio bih ti ja linkove na engleskom, samo onda ti nebi razumio bez google translatora, ovako ti moram dat wikipediju.
Kako vas nije sram pricat o sucima kada vas Barca guzi sa 5:0, 6:2 i slicnim rezultatima?
Ovo o cem ti pricas je pizdarija, obicno navlacenje za veci klub, isto tako se za real navlaci u prvenstvu pa opet gubite od sportinga doma, a za to vam nije Barca kriva.
Ja sam real pratio dok je bio capello kod vas, i na svakoj drugoj tekmi su vas suci gurnuli naprijed, ali to ne spominjes. A to je bilo u te 22 godine
.
Kako vas nije sram pricat o sucima kada vas Barca guzi sa 5:0, 6:2 i slicnim rezultatima?
Ovo o cem ti pricas je pizdarija, obicno navlacenje za veci klub, isto tako se za real navlaci u prvenstvu pa opet gubite od sportinga doma, a za to vam nije Barca kriva.
Ja sam real pratio dok je bio capello kod vas, i na svakoj drugoj tekmi su vas suci gurnuli naprijed, ali to ne spominjes. A to je bilo u te 22 godine

- Nail for Real
- Kontakt:
To sto je bilo prije 3,4 godine nema smisla sada spominjati. Realnost je da se Barceloni pomaze. Opet kazem, Barcelona je bolja ali joj sudije pomazu. Dao sam konkretne primjere za razliku od ovog @losmia i tebe.
. Al' dobro, ne moze svako biti pametan.
Ma nemoj, i ti mislis nesto me spustiojax je napisao/la:Stavio bih ti ja linkove na engleskom, samo onda ti nebi razumio bez google translatora, ovako ti moram dat wikipediju.

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- anonymousHD
- Kontakt:
I ja sam nerealan? Pa ja sam vidio tri puta kako Real osvajal LP i svaki put je bilo zasluženo. A kad pogledaš kako je Farsa osvojila ove dvije titule, pa presmešno. Ono što su sudije uradile Chelsea-u, je bilo Bože sačuvaj. Pa ja ono ne bi želio da sudije urade ni Farsi. Eto koliko mi ih je žao.
Kako je Di Stefano stigao u Real? Je li mu Franko preko interneta prijetio? Slao mu virus na računar. Ma veruj svima, ali novinarima nikad! Pa ono više vole slagati nego hljeba se najesti.
Pa to ti je isto da ja npr za 20tak godina napišem, Messi je trebao preći u Real Madrid, ali FIFA i UEFA su naredili Messiju da pređe u Farsu. Pa shvati da mi nemamo pojma šta je bilo prije, zato prestani o tim sra*ima pričati. Gledaj sadašnjost i sam ćeš vidjeti koliko se Farsa gura
Kako je Di Stefano stigao u Real? Je li mu Franko preko interneta prijetio? Slao mu virus na računar. Ma veruj svima, ali novinarima nikad! Pa ono više vole slagati nego hljeba se najesti.
Pa to ti je isto da ja npr za 20tak godina napišem, Messi je trebao preći u Real Madrid, ali FIFA i UEFA su naredili Messiju da pređe u Farsu. Pa shvati da mi nemamo pojma šta je bilo prije, zato prestani o tim sra*ima pričati. Gledaj sadašnjost i sam ćeš vidjeti koliko se Farsa gura

I opet vi sa ulozenih 85 miliona u prvi tim , u dugu duplo vecem nego Real..izzo je napisao/la:Evo malo cinjenica neoborivih, da malo razmislite dokle više tako![]()
:
prvih 11 Realovih koštalo je nevjerovatnih 290,4 miliona eura.
Real Madrid:
Casillas (formiran u klubu)
Pepe: 30 miliona eura
Carvalho: 7,9 miliona eura
Albiol: 15 miliona eura
Marcelo: 6,5 miliona eura
Ramos: 27 miliona eura
Xabi Alonso: 30 miliona eura
Khedira: 20 miliona eura
Di Maria: 25 miliona eura
Cristiano Ronaldo: 94 miliona eura
Benzema: 35 miliona eura
FC Barcelona:
Valdés: (formiran u klubu)
Puyol: (formiran u klubu)
Pique: 5 miliona eura
Adriano: 10 miliona eura
Alves: 30 miliona eura
Busquets: (formiran u klubu)
Xavi: (formiran u klubu)
Iniesta: (formiran u klubu)
Pedro: (formiran u klubu)
Messi: (formiran u klubu)
Villa: 40 miliona eura
Kao što izreka kaže, novac ne donosi sreću...
-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 16 maj 2015, 01:12, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA
pa jel bolje iz nase pozicije navijaca biti u dugu i osvajati titule ili biti u manjem dugu i gledati u ledja rivalu ?L_blancos je napisao/la: I opet vi sa ulozenih 85 miliona u prvi tim , u dugu duplo vecem nego Real..
btw sandi ohladi ba za sudije.. koji ti je bgt

ser del barça es el millor que hi ha !
Isuse dragi, kako mozes takvu glupost napisat? Nema smisla spominjat sto su vas gurali prije 3-4 godine?Nail for Real je napisao/la:To sto je bilo prije 3,4 godine nema smisla sada spominjati. Realnost je da se Barceloni pomaze. Opet kazem, Barcelona je bolja ali joj sudije pomazu. Dao sam konkretne primjere za razliku od ovog @losmia i tebe.
Ma nemoj, i ti mislis nesto me spustiojax je napisao/la:Stavio bih ti ja linkove na engleskom, samo onda ti nebi razumio bez google translatora, ovako ti moram dat wikipediju.. Al' dobro, ne moze svako biti pametan.

Ne pricamo o 1910. godini, nego o 2007. godini. Izvrces cinjenice kako tebi pase,a u oba slucaja ispadas neozbiljan.
Sam DI stefano je rekao sve kako je bilo, ali ocito ti to znas boljeanonymousHD je napisao/la:na

Mogao si izvuc place tih ''formiranih u klubu'' pa bi opo na dupe.L_blancos je napisao/la:Evo malo cinjenica neoborivih, da malo razmislite dokle više tako![]()
:
prvih 11 Realovih koštalo je nevjerovatnih 290,4 miliona eura.
Real Madrid:
Casillas (formiran u klubu)
Pepe: 30 miliona eura
Carvalho: 7,9 miliona eura
Albiol: 15 miliona eura
Marcelo: 6,5 miliona eura
Ramos: 27 miliona eura
Xabi Alonso: 30 miliona eura
Khedira: 20 miliona eura
Di Maria: 25 miliona eura
Cristiano Ronaldo: 94 miliona eura
Benzema: 35 miliona eura
FC Barcelona:
Valdés: (formiran u klubu)
Puyol: (formiran u klubu)
Pique: 5 miliona eura
Adriano: 10 miliona eura
Alves: 30 miliona eura
Busquets: (formiran u klubu)
Xavi: (formiran u klubu)
Iniesta: (formiran u klubu)
Pedro: (formiran u klubu)
Messi: (formiran u klubu)
Villa: 40 miliona eura
Kao što izreka kaže, novac ne donosi sreću...
Neboj se ti za mene. Ja prema kataloncima imam postovanje zbog 1992. godine. Po tvojoj logici ja sam vec par godina zestoki navijac manchesteraek0 je napisao/la:Ne vidim kakve to veze ima. Niko nije napisao da nas je Barcelona neposteno dobila u tim navedenim utakmicama, ali je cinjenica da su u nekim drugim imali vjetar u ledja od strane sudija. Ta ista Barcelona je pocjepala Sahtar 5:1 koji je tu tvoju Romu razbio 3:0, pa se meni cini da se u tebi rodio novi navijac Barcelone na baterije.
jax je napisao/la: Kako vas nije sram pricat o sucima kada vas Barca guzi sa 5:0, 6:2 i slicnim rezultatima?

Zanimljivo je sto simpatizeri (jer brate, nitko od vas nije navijac reala ili barce) ne znaju slozit dvije recenice i vikat nesto drugo osim mes qe un club (namjerno sam napisao krivo, samo da se netko ponada da me moze ispravit

- anonymousHD
- Kontakt:
Kako ste vi prevarili sudiju u utakmici protiv Chelsea?Scof1eld je napisao/la: btw sandi ohladi ba za sudije.. koji ti je bgt![]()
jedan dan kazes da je umjetnost prevarit sudiju, drugi dan obrnuto...
![]()
E retarde,za svoje 22 godine znam verovatno bolje engleski nego ste ces ti ikad nauciti.jax je napisao/la:Stavio bih ti ja linkove na engleskom, samo onda ti nebi razumio bez google translatora, ovako ti moram dat wikipediju.
Ja sam real pratio dok je bio capello kod vas, i na svakoj drugoj tekmi su vas suci gurnuli naprijed, ali to ne spominjes. A to je bilo u te 22 godine.
Skoro sve textove koje vidis na Barcelona Balkan fans ja prevodim zato ne pricaj gluposti.
MVP - Messi-Villa-Pedro
- Nail for Real
- Kontakt:
@jax, postoji sadasnjost i proslost. Ranije su nam pomagali (Mada i Barci su-Messi ruka) ali vise to nije slucaj. Sada se Barceloni konstantno pomaze. Vidi se da nemas adekvatan odgovor cim skreces s teme.
Ja izvrcem cinjenice
. Pa ti ni ne znas sta to znaci
. Ja kazem Barceloni se pomaze(a ne pomagalo) a Realu se ne pomaze(nijesam rekao nije mu se pomagalo). Mozak treba ukljuciti.
@losmi, to je on meni rekao
.
Ja izvrcem cinjenice

@losmi, to je on meni rekao

Ajde ba ohladite malo, taj nacin poslovanja je dvosjekli mac.. Mogu ti ispast glipani iz omladinske skole pa propast taj nacin izgradnje tima, a opet moze se dogodit ovo sto jest sa ovom Barcom..Real i nije imao neke talente u posljednje vrijeme koji bi ih drzali u vrhu ali su opet bolje poslovali nego Barca..
Druga stvar, Barca je radi ove politike i ovog nacina vodjenja kluba morala trpit neke gubitke koje Real ne moze sebi priustit i kojih se vi vjerovatno i ne sjecate. To su one 2-3 sezone prije Ronaldinha kad nisu ni Kup Uefa mogli izborit jer su radili tu smjenu generacija, iskreno real je prevelik klub da bi jednu sezonu pauzirao u LP,
BTW Jax ,sumnjam da si ti 1992 imao TV a kamoli pratio Barcu.
Druga stvar, Barca je radi ove politike i ovog nacina vodjenja kluba morala trpit neke gubitke koje Real ne moze sebi priustit i kojih se vi vjerovatno i ne sjecate. To su one 2-3 sezone prije Ronaldinha kad nisu ni Kup Uefa mogli izborit jer su radili tu smjenu generacija, iskreno real je prevelik klub da bi jednu sezonu pauzirao u LP,
BTW Jax ,sumnjam da si ti 1992 imao TV a kamoli pratio Barcu.
Mozda i znas engleski, ali to ne opravdava tvoj los odgoj. ''Retarde'' upucivati nekome samo zbog pomanjkanja argumenata pokazuje nizak stupao civiliziranosti pojedinca. Ali ne brini, necu ti to uzeti za zlo.losmi je napisao/la:E retarde,za svoje 22 godine znam verovatno bolje engleski nego ste ces ti ikad nauciti.jax je napisao/la:Stavio bih ti ja linkove na engleskom, samo onda ti nebi razumio bez google translatora, ovako ti moram dat wikipediju.
Ja sam real pratio dok je bio capello kod vas, i na svakoj drugoj tekmi su vas suci gurnuli naprijed, ali to ne spominjes. A to je bilo u te 22 godine.
Skoro sve textove koje vidis na Barcelona Balkan fans ja prevodim zato ne pricaj gluposti.
Ali ono sto me jos vise cudi je to sto ja s tobom ne raspravljam ovdje, naprotiv, cak i branim Barcelonu

Nail for Real ..ja cu ti reci samo 5-0...pa to pricaj historijske priceNail for Real je napisao/la:@jax, postoji sadasnjost i proslost. Ranije su nam pomagali (Mada i Barci su-Messi ruka) ali vise to nije slucaj. Sada se Barceloni konstantno pomaze. Vidi se da nemas adekvatan odgovor cim skreces s teme.
Ja izvrcem cinjenice. Pa ti ni ne znas sta to znaci
. Ja kazem Barceloni se pomaze(a ne pomagalo) a Realu se ne pomaze(nijesam rekao nije mu se pomagalo). Mozak treba ukljuciti.
@losmi, to je on meni rekao.
- anonymousHD
- Kontakt:
Pa i to je historija. Onaj, 1-1 je sadašnjost, zadnja utakmica. Po ovom rezultatu niste ništa bolji, zapravo ste gori, jer smo mi sa 10 igrača igrali.Kakanj je napisao/la: Nail for Real ..ja cu ti reci samo 5-0...pa to pricaj historijske price

Jesi li siguran da vam suci nisu pomogli niti jedan put tokom ove sezone? Nemoj da sad idem kopat po drugim forumima, ali sam itetako siguran da je par puta bilo smijanja na racun realovih pobjeda uz pomoc sudaca. Nisam te utakmice gledao, kao ni barcelonine o kojima ti pricas, tako da ne mogu reci da je netko ostecen a netko nije. Ali da je bilo vecih previda pricalo bi se o tome, ovo o cem ti pricas je obicno navlacanje za velike, kojeg ima oduvijek u nogometu.Nail for Real je napisao/la:@jax, postoji sadasnjost i proslost. Ranije su nam pomagali (Mada i Barci su-Messi ruka) ali vise to nije slucaj. Sada se Barceloni konstantno pomaze. Vidi se da nemas adekvatan odgovor cim skreces s teme.
Ja izvrcem cinjenice. Pa ti ni ne znas sta to znaci
@losmi, to je on meni rekao.
Sramota je da uz toliko beneficija po pitanju poreza barcelona i real imaju tolike dugove u zemlji koja ima ogromnu stopu nezaposlenosti.L_blancos je napisao/la:Ajde ba ohladite malo, taj nacin poslovanja je dvosjekli mac.. Mogu ti ispast glipani iz omladinske skole pa propast taj nacin izgradnje tima, a opet moze se dogodit ovo sto jest sa ovom Barcom..Real i nije imao neke talente u posljednje vrijeme koji bi ih drzali u vrhu ali su opet bolje poslovali nego Barca..
Ljudi nisu znali kako osvojiti naslov dok Realu nije dosadilo
Pa i rukama su zabijali golove a sudije ih gurale, pa im ni to nije uspjelo, ove sezone ne moram ni nabrajati sta se sve desavalo sa sucima, i oni spominju Franca, nekog covjeka za vrijeme cije vladavine je Real imao samo nekoliko naslova vise od Barcelona.
11:1 je neosporiv rezultat, ali samo to je najveca klupska blamaza i ona se nekako mora pravdati

Pa i rukama su zabijali golove a sudije ih gurale, pa im ni to nije uspjelo, ove sezone ne moram ni nabrajati sta se sve desavalo sa sucima, i oni spominju Franca, nekog covjeka za vrijeme cije vladavine je Real imao samo nekoliko naslova vise od Barcelona.
11:1 je neosporiv rezultat, ali samo to je najveca klupska blamaza i ona se nekako mora pravdati

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.