FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
95
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 233

OldTownDistrict
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la OldTownDistrict » 03 avg 2025, 22:07

plisek je napisao/la:
03 avg 2025, 21:59
Hajmo pljuvaci karte na pregled, ko nije bio na Kosevu nema pravo nista palamudit ovdje! Puno dat za kartu al bi svi tjerali Zekica, tisina klosari. Puna podrska SS i timu, idemo dalje!
Kakve karte na pregled ovo malogradanstvo u zivotu nije krocilo u mahalu Kosevo a ne na stadion sta ti je.
....sve drugo će proći!

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 03 avg 2025, 22:08

Napapijri je napisao/la:
03 avg 2025, 22:03
Mene ce na kraju prozvati braniocem Turkesa, ali za ovaj sistem stalnih centarsuteva on je idealan. Frajer je za 15 minuta asistirao i pogodio precku glavom. Ja bih razumio da se mi branimo, ali napadas i centriras na Guliashvilia i Kyeremeha. Da mi je vidjeti krila Guliashvili i Kyeremeh, u centru Turkes, a iza Mlinaric. Za to se mora odstupiti od 3-5-2 koja ocito nije prava formacija, ali uzalud ja to sve pricam jer je Zekic je jedan veliki egomanijak i ne zeli odstupiti od svoga.
Davno sam ja pisao, da ta formacija nije za nas. Al dzaba on ce to i dalje furati taman ispao iz lige.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 avg 2025, 22:08

:D
gh0stHZ je napisao/la:
03 avg 2025, 22:06
mosarajvosa83 je napisao/la:
03 avg 2025, 22:04
Kakve ku.ceve kladionice kod 4-4 pogadjamo precku kako to nastimaju znaju li ovi strucnjaci? Kao i u Rumuniji od 60te smo totalno pali.
Trajni ban svima koji nas trpaju u taj koš. Pišam i njih i kladionicu.
Ovdje je standard da se ismijava i pisha po klubu a da niko nije banove podijelio. Poslije Rumunije sam sve zivo kritikovao jer su zasluzili al ovo ismijavanje kluba ovo je dno dna,skupina bolesnika a na stadionu 2000 bolesnika standardnih.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 03 avg 2025, 22:09

Ne treba izmisljati toplu vodu,Zekicu
Banic
Beganovic. Ristovski Mujkic. Kupresak
Jata. Elezi
Keremeh. Mlinaric. Guliasvili
Turkes
Mladi jos imas Krdzalica,Hamzica,imas Oliveiru,Djordjevica,Turdu,Jovic,Gojkovic kad se vrati,Mamas,i to treba da bude okosnica
Samo Sarajevo

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 03 avg 2025, 22:09

Igracu divljaju, nedopustivo ponasanje neimenovanih pojedinaca, i onda ce ih opet sve nastaviti stavljati da igraju. I prosle sezone je bila prica nakon kikseva da je nedopustivmo kako se ponasaju pojedinci, ne sjecam se da li je govorio da mu se nesto takvo nikad u karijeri nije desilo. Iduca tekma opet sve po starom.

Lako je glumiti generala poslije bitke, ali **** ga i prije bitke smo znali da su Guli i Kyeremeh veliki potrosaci sansi. Niko ne konta sto smo dovodili Mlinarica ako cemo ga drzati u sredini.
Zadnja izmjena: TETRAPAK, dana/u 03 avg 2025, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.

SilaMoc1946

Post Postao/la SilaMoc1946 » 03 avg 2025, 22:10

ronaldo99 je napisao/la:
03 avg 2025, 21:59
Hajd malo da se smirimo i malo glavu ohladimo. Ova sezona je nikad duza, ima 36 kola, nece nam ovo biti prvi kiks , a sigurno da nece i konkurencija pobjediti 33-34 utakmice. Jes ovo sok za sve jer smo imali 3-0, al ako ce Zekic nekima zatvoriti vrata bolje da nam se to desilo u prvom kolu.

Po meni Turkes zasluzuje vise minuta i da vise starta. Ovaj mali nikad vise da stane na go i ovog Jovica sto dalje od kluba. Eto mislim da to nije problem do kraja roka , a ima jos mjesec dana
Izvini brate ali ja se ne slažem da Turkeš zaslužuje više minuta
Sarajevo ljubavi moja 1946

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 03 avg 2025, 22:11

Lavcina je napisao/la:
03 avg 2025, 22:08
Napapijri je napisao/la:
03 avg 2025, 22:03
Mene ce na kraju prozvati braniocem Turkesa, ali za ovaj sistem stalnih centarsuteva on je idealan. Frajer je za 15 minuta asistirao i pogodio precku glavom. Ja bih razumio da se mi branimo, ali napadas i centriras na Guliashvilia i Kyeremeha. Da mi je vidjeti krila Guliashvili i Kyeremeh, u centru Turkes, a iza Mlinaric. Za to se mora odstupiti od 3-5-2 koja ocito nije prava formacija, ali uzalud ja to sve pricam jer je Zekic je jedan veliki egomanijak i ne zeli odstupiti od svoga.
Davno sam ja pisao, da ta formacija nije za nas. Al dzaba on ce to i dalje furati taman ispao iz lige.
Dze si Sir.Alex nisam te spoznao :urnebes:
....sve drugo će proći!

Najprvi
Kontakt:

Post Postao/la Najprvi » 03 avg 2025, 22:14

slika

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 03 avg 2025, 22:14

Nadam se da ce Mujkic biti igrac sa zasticenim godistem u igri kad se oporavi, uglavnom bolji je od Paskaleva i Jovica zajedno, mislio sam da to necu reci, ali to je Zekiceva greska koju mu ja zamjeram i u prvoj tekmu protiv Rumuna. Jovic je razocarenje kao i Djordjevic. O Paskalevu ne zelim, njega sam prekrizio jos na derbiju kad je prodao onu loptu za gol.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 03 avg 2025, 22:15

Sve na stranu ali fkt fizicka sprema ekipe je tanka, takode i psihicki uzas, pa u Krajovi cim su primili prvi gol prestali su igrati i pomirili se sa porazim. Isto i veceras Radnik dade gol nadi se pogubise, uzas.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 03 avg 2025, 22:16

bosnas_ je napisao/la:
03 avg 2025, 22:06
Realno da je Banic bio na golu uzeli bi 3 boda ali gotovo je sad, Musija stvarno izgleda amaterski i to protiv jedne prosjecne ekipe, sta kad dodju Zrinjski, Borac.. Paskalev isto los.. trebaju ovdje rezovi pod hitno, ne mislim tu na trenera niposto.
Golman se sam ,postavio na gol u prvi sastav :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 03 avg 2025, 22:18

Sve ce.biti ok, samo Turkes da bude starter i osim sto igramo brzo i leprsavo gore moramo ucvrstut i upzbiljit odbranu.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 03 avg 2025, 22:22

Fazon je sto mi i veceras nismo odigrali uopste loše osim tih 15 kljucnih minuta gdje se desio neshvatljiv pad i realno i njih je islo, sve sto su šutnuli u gol sve je i ušlo.

Glupo je reci da igramo lose, stvaramo 10 zicera na utakmici. Međutim očigledno imamo problem psihičke prirode gdje se raspadnemo nakon jednog primljenog gola, a taj problem je jako tesko rijesit. U pitanju je mentalitet koji se gradi mjesecima.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 03 avg 2025, 22:23

Jedino "dobro" veceras je to da znamo da od titule nema nista ! Da se ne nadamo, a nadali smo se, ja prvi...
Ocito je klub uklet i to ti je. Nemas drugog objasnjenja.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 avg 2025, 22:23

kanarinac je napisao/la:
03 avg 2025, 22:09
Ne treba izmisljati toplu vodu,Zekicu
Banic
Beganovic. Ristovski Mujkic. Kupresak
Jata. Elezi
Keremeh. Mlinaric. Guliasvili
Turkes
Mladi jos imas Krdzalica,Hamzica,imas Oliveiru,Djordjevica,Turdu,Jovic,Gojkovic kad se vrati,Mamas,i to treba da bude okosnica
Pa ni jednog stopera nemas u ovoj postavci zadnja linija sve 1.70 visine .

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 03 avg 2025, 22:24

Fudo je napisao/la:
03 avg 2025, 21:35
Gomis99 je napisao/la:
03 avg 2025, 21:31
Joj ova dva levata banujte sa njihovim prijedlozima i Dudicima raspalim i Musemicima.
Jes vala, banujte ih, nesmiju imati svoje misljenje.
Nema to veze sa misljenjem, ustvari ima sa placenickim. Nisam dzaba naveo dvojicu. Zna se ko truje temu mjesecima i kad dobijemo i kad gubimo. Cuj Dudic. Prebrzo mi zaboravljamo sve dobre tekme koje su zasluga iskljucivo Zekica. Zato nam se i vraca na ovaj nacin sve.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 03 avg 2025, 22:24

Klubovi obično forsiraju 3-5-2 (i slične ofirluke sa ljudima nazad) ne zbog sporta, nego zbog finansija - jeftinije je dovoditi/održavati zadnje i veznjake nego napadače (kao i uvijek, najskuplji su oni koji su vidljivo efikasni).

Ovo večeras i ona crna rupa u Evropi su do Zekića - koliko god ga branili. Ali sa njim ili bez njega, mi imamo strukturalni problem.. i imaćemo ga sve dok trener ne postane isključivo trener, a ne produžena ruka kvazi filantropa i priučenih stručnjaka oko njega.

Uspjehe komotno zaboraviti, mi smo razvojni klub.
The saddest thing in life is wasted talent.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 avg 2025, 22:30

ajdohordas je napisao/la:
03 avg 2025, 22:22
Fazon je sto mi i veceras nismo odigrali uopste loše osim tih 15 kljucnih minuta gdje se desio neshvatljiv pad i realno i njih je islo, sve sto su šutnuli u gol sve je i ušlo.

Glupo je reci da igramo lose, stvaramo 10 zicera na utakmici. Međutim očigledno imamo problem psihičke prirode gdje se raspadnemo nakon jednog primljenog gola, a taj problem je jako tesko rijesit. U pitanju je mentalitet koji se gradi mjesecima.
To se desava zbog neuigranosti igraci ne znaju uloge . Puno promjena u svlačionici i jos se prica da cekamo da dodju jos 2 igraca sve to stvara konfuziju u glavi igraca . Na to sve imas i nespremni igraca .

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 03 avg 2025, 22:30

Nevjerovatno na sta smo spali zadnjih 10 godina... 3:0 ne mozes odbraniti. Kako su dosle pare u klub tako se utrostrucio broj ubleha koji rade u klubu. Samo pogledati svecanu lozu na utakmicama i ko je sve tamo je zalosno. Trenutno trener je peti problem, imamo puno vecih problema. Vlasnik nek se bavi transfermarketom i dijeljenjem storija na instagramu i zaposljavanju debila u klubu. Da zna sta o fudbalu dosao bi u svlacionicu i kaznio sviju sa 30% mjesecne plate. Trenutno jedina osoba u klubu koja istinski voli klub je Nermin Huskic, ostalo sve gleda kako izvuci sto vise novca sebi. Brzo smo se mi navikli na ove rezultate, fali energija i zajednistvo godinama unazad u ekipi i na tribinama, nismo mi tukli gent,levski,helsinborg, atromitos sa nekim milionima, nego smo imali srcane igrace. Vi koji vrijeđati Husrefa, prosetajte do kluba(ako znate gdje je) pa pogledajte trofeje u vitrinama i ko ih je donio, a taj isti covjek nije valjao kada je bio prvi na tabeli i dobio otkaz. Nama ostaje samo da pricamo o transferima(od kojih nemamo koristi), kako nas je zahebo vico i sudija, prvaci nicega, ali najbolji dresovi. Prije se sezona bez titule smatrala neuspjesnom, a danas govorimo ostaviti trenera ako ne bude zaostajao vise od 10 bodova za prvim na sta smo spali. Neka nam mirvic,anela,leterme i ajla odlucuju o voljenom klubu, do nekih boljih vremena.
Saraj'vo za tebe zivimo...

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 03 avg 2025, 22:34

Ko god misli da smo dobro igrali veze nema da fudbalom. Vidjelo se da odbrane nema. Imas dva desna beka koja nisu ofanzivna. Jedan igra full beka s ne zna driblati ni centrirati, a to je Bega, on bi možda zadnji vezni bio dobar ili box to box igrač. Ristovski igra stopera a nikad ga nije igrao. Kuprešak igra isto što i Bega a momak prespor. On bi se uklapao samo u 442 gdje bi igrao iza Keremehs ili Gulijasvilija gdje bi ga oni nekad mogli izbaciti svojom brzinom. Znači već 3 igrača igraju naopako. Gulijasvili i Keremeh nisu napadači već krila, ali jednog bi i preživio u paru sa Turkešom ili Olivierom da imaš i snagu i visinu. To je opet najmanje jedna fula. Veza hajde više manje u konfuznoj igri neću je ni komentarisat, ali svejedno previše ofanzivna. Kad zadnji vezni radi pritisak na 30 metara od protivničkog golmana a niko ne preuzme njegovo mjesto već Elezi i Mlinarić ostanu po stranama.
Ako gledaš City što hoće da kopira Zekić mora znati da kad se brane igraju 532 gdje si tri zadnja pravi štoperi a fulbekovi krila. A kad napada napada sa 325 gdje ofanzivna vezni idu u liniju sa napadaćem. Te kretnje ja na terenu ne vidim, zato ima toliko prostora. Ili im ne zna objasniti ili naši igrači ne mogu igrati takvu igru sa ovom fizičkom spremom.
Ali ako vidiš da ne prolazi onda prilagodi a ne glavom kroz zid.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”