Postao/la NisamInSajder » 03 avg 2025, 17:46
Šteta za ispadanje protiv Craiove, što Zekić reče ponašali smo se kao klasični balkanci i jesmo. Otvorio nam se žrijeb, protiv Spartaka se može igrati, vidjeli smo to prošle godine, a definitvno smo jača i zrelija (bar bi trebali biti) ekipa nego prošle godine. Imali smo odličnu šansu, ali mentalitet se taj iskazao i zbog toga balkanci pate godinama u Europi, to potvrđuje i podatak koliko naših klubova nastavlja dalje u Europi, te kako neke ekipe iz manje atraktivnih država, država bez ikakve fudbalske tradicije, sa manje plaćenim igračima imaju bolje "izlete" u Europi nego naši klubovi. Nakon prve utakmice svi su se digli, i Zekić sa onim svojim humorom, šteta što je morao biti ovako bolan poraz da se spustimo na zemlju svi zajedno.
Sada malo o igri. Prva utakmica skoro savršena, na krilima prvog poluvremena gdje igrao bez straha, visoko podignut, strašan presing, nisi dao protivniku da igra, osvajao druge lopte, zabiješ dva gola, imaš još par šansi. Umjesto da tako nastavljamo, mi se povlačimo, dobro hajde nije to taj kvalitet i materijal da se igra čitava utakmica u tom ritmu, i neki taj plan iz drugog poluvremena je normalan, primio si gol, no nema veze, ali si vidio šta prolazi i gdje imamo šansu protiv Rumuna, a gdje je njihova prednost. Druga utakmica, samo se nastavlja prva, dajemo Craiovi loptu, ne izlazimo u taj visoki presing koji nam je donio dva gola i dobru igru, puštaš Craiovu da gradi napade, čekaš ih u srednjem bloku, imali smo neke dvije šanse što nama nije dovoljno da iskoristimo, Rumuni također par vrlo izglednih šansi. Drugo poluvrijeme nastavak, primaš taj gol i počinje gubljenje ekipe, prvo Jatta izlazi koji je držao vezni red, ali je zbog povučenosti, nekog srednjeg bloka i svoje agresivnosti rano zaradio žuti karton, imao još par oštrih reakcija, pa bio na ivici crvnog kartona. Pa onda prelazak u neku 4231 totalna fula, kao i skoro sve izmjene. Utakmica je samo više propadala i išla u gorem smjeru. Potop totalni. Još više boli to što je Craiova nadtrčala, ekipa koja je u 10-12 dana odradila 4 utakmice u nekom skraćenom rosteru, gdje je okosnica ekipe igrala gotovo sve i za njih posebno fizički teške utakmice. Pisao sam prije uzvrata, šta moramo, moraš preslikati prvu utakmicu, izaći visoko, raditi presing, da ne daš Craiovi da razvija igru i što prije postići gol. Kao što sam i rekao da što se više bude išlo u meč, Craiovi rastu šanse.
No, hajde, šteta.Sezona je počela, treba sada ušutiti, glavu gore i nastaviti raditi. Imamo za ligu super sklopljenu ekipu, to je svakako takmičenje u kojem trebamo pokazati mišiće i snagu. Danas je prva utakmica, Radnik, idealan protivnik. Potpuno nova ekipa u odnosu na prošlu sezonu, trener koji je disciplinovan, odlično skautira i analizira protivnika i neutrališe dobre stvari, traži igru i dinamiku. Favoriti smo, neupordivo jači i to treba dokazati. Zaista idealan protivnik da počneš sezonu, da nastaviš graditi ekipu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi