Pantelija je napisao/la: ↑02 avg 2025, 22:43
Mislim da nakon svih lutanja sa trenerima jedno je jasno. Nije do njih.
Mi imamo lose igrrace, los sistem dovodjenja i prodaje.
Ne mozemo napraviti bilo kakav kostur ekipe, sovodimo igrace koji nemaju neke osnovne stvari koje moraju imati kada ga dodvodis...
Iskustvo osvajanja, pobjednicki mentalitet ili potencijal (godine) ili instant kvalitet. Takodjer se ne dovode igraci za formaciju koju igramo pa se izmisljaju pozicije.
Dovodi se kvantitet a ne kvalitet. Igraci koji kostaju poprilicno a ne odskacu od kvaliteta lige. Par godina placemo za sobrim napadačem, nikada ga doveli nismo.
Kreativnim veznim, sa zadnjim pasom, nista.
O lijevom beku sa ne pricam, evo 10ak ih je odigralo tum.. truba.
Imas 5 stopera od njih ti je najbolji bek.koji igra stopera.
Zekic na papiru i po forumu ima top ekipu, a realnost je da mu fali bar 3 igraca u prvih 11 da moze reci da ima ekipu.
Prodaju se igraci za koje dodje ponuda malo jaca, ja razumijem jednog dva igraca ito najboljeg, ali mi svaki prelazni smo autobusna stanica. 10 tamo 10 vamo.
I kada se ove stvari dovedu u red, onsa moze ae pricati o taktici, treneru i ostalim stvarima.
Nama je uspjeh zadržati igraca dvije godine. Ekipa onda nema zajednistvo, nema sinergiju, izgledaju kao da su se na putu sreli, cim se primi gol, ne zabije ranije na terenu vidis neke iskrice... One price u kameru o nekom zajednistvu i sl zajebati... To se stvara vremenom a ne na silu.
I zato podraka Zekicu ali mislim da ce i on ili dici ruke ili ce ga otjerati a nece biti kriv kao sto mnogi prije nisu bili.
Respect tebi ali ga malp pretjera. "Nis' nevalja. Pravi sud cemo imati kada vidimo koliko moze U. Krajova. Ako se pokaze kao
dobra ekipa, onda ona nasa izvedba na Hasetu ima tezinu. Renan kao napadac bio ubica, pa zapelo u glavi. Djordjevic i Gojkovic
kvalitet, mozda poskupi, ali ne mozes ih dovesti po dvojicu na istoj poziciji. Da takvi sjede na klupi ?? Slazem se da treba
zadrzavati kostur ekipe, ali zato moramo imati SS bar tri godine. Da li je ZZ taj, mislim da jeste. Svake sezone mjenjati trenera,
znaci ijenjati igrace. Svi treneri su to radili. Dudic, Slovenac i oni prije. Sad je najmanje promjena od 2013 g.
Ugovori na 2-3 god. su bili misaona imenica,
Zao mi je za Bubanju, ali je profitirano i nezadovoljnog ga zadrzavati, bilo bi pogubno. Rogic, Soldo inisu neka prevaga, posu-
djene nismo mogli zadrzati. Bas me intersuje kolko je mjenjao Dinamo(sa promjenom trenera), CZ(najjaca uregiji),Hajduk,
Rijeka. Da li smo doveli kvantitet na ustrub kvaliteta , vrijeme ce pokazati. Do sada vidjeli Banica, Ristovskog, Turdu i Mlinarica.
Meni se sva cetvorica cine kao napredak, neko vise,neko manje.
Neka oni igraju svaku kao protiv Krajove na Hasetu, titula nece biti daleko.

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.