Svaka cast. Istina. Ne treba sad ni ocajavati, treba znati da vecinu klubova u regionu drzava gura zivotom, nama daju 200 hiljada i to nabijaju na nos citavu godinu.mirzatele je napisao/la: ↑01 avg 2025, 08:45Nema ovo veze s mentalitetom ni sa državom. Nemaš ukupno pet Bosanaca u ekipi, sve goli stranac. Evropski fudbal drastično napreduje, otvorilo se sijaset liga po istoku u kojima klubovi mnogo ulažu, a mi ovdje tapkamo u mjestu i sebe ložimo nekim fantomskim avionima kamionima. Prosječna Krajova je istresla milion i dvjesto hiljada eura obeštećenja za Palestinca koji ne u zadnje dvije utakmice zabio pet komada. Mi dovedemo Butića s klupe Slaven Belupa za dž, Ristića iz u23 tima Radničkog za dž, Turkeša za dž iz neke druge švicarske lige, vratimo Renu iz Kolumbije gdje je grijao klupu i onda kad ispadnemo ko fišek pričamo o nakim mentalitetima i žalopojkama.PeppermintSA je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:18Cudimo se sto niko normalan nece u ovu ligu,cudimo se sto igraci jedva cekaju da idu i sto odu za male pare,ja mislim ove godine San Marino jedini ima losije rezultate u evropi,svi mogu parirati jacim od CG,Mkd,Kosovo,Farani,andorci osim nas,nema izgovora nismo sa Barsom igrali,debakl i igraca koji su bili kao razb8jena ceta do trenera, jadan menatalitet generalno drzave,grada,sporta i to tako treba prihvatiti da smo u rangu San Marina,to je jedina realnost.
Ako hoćeš rezultate, napravi dobru ekipu. Nema tu puno filozofije. Da bi napravio dobru ekipu moraš trošiti puno vise nego sto trošiš, i moraš skautirati puno bolje nego što skautiraš. Ti hoćeš da igraš Evropu a na bekovima imaš Beganovića koji se vucarao po osrednjim slovenackim klubovima, Unušića iz hrvatskog drugoligaša, kapetanovića iz bh drugoligaša i mujkića iz bh drugoligaša. Kad ih sve sastaviš, nemaš jednog krštenog beka.
Dovedeš Elezija kao mega pojačanje koje ti treba izdominirati ligom, dečko igrao po osrednjim hrvatskim klubovima, nešto kratko u Albaniji, otišao u Bochum gdje su ga odmah liferovali jer nije ni blizu taj nivo. I onda očekuješ da udariš na nekog u Evropi. Hajduk koji ne može meda dovede Rakitića, dovede danas Rebića, dovede Livaju koji je igračina. Dinamo potroši 50 miliona na pojačanja u jednom roku, pa popuši 9 komada od Bayerna. CZ samo danas platila 7 miliona eura obeštećenje za dvojicu igrača - rezervu Toulousa i igrača iz češke lige.
Dakle, trebamo prestati kmečati na sopstvenom tužnom sudbinom i držati vazove o mentalitetu i državi, već trebamo pogledati istinu u oči. Uz sve naše “milione i kamione” i šminkanja i furanja i mega giga prelazni rokove, mi imamo ekipu koja nema šta da traži u kvalifikacijama trećerazrednog evropskog takmičenja. Tebi je najjači kreativac, najjači plejmejker, igrač za kojim places 9 mjeseci dečko koji je igrao u nekom tamo zeleznicaru pancevu koji nije bio na radaru ni Vojvodine, kamoli Zvezde i partizana. Tebi kao mega giga golmansko pojačanje dolazi golman kojeg je hajduk htio za rezervnog golmana pa mu se naprasno prestao javljati.
Zekica ostaviti, nek radi ne spominjite mi Husrefe i slicne koji ne mogu nikog na svijetu voditi ali eto Sarajevo mogu.
Nejasno mi je samo jos zasto je neko procijenio da nama Pavicic ne treba, uzgred covjek je nakon toga raskinuo i sa Arisom. Okosnica tima su bili on i Bubanja. Ako se znalo da Bubanja ide zasto se bar pavicic nije ostavio uz Jattu samo da nastavi. Bolje je imati igraca koji je uz tim citavu sezonu bio nego dovoditi nekog deset dana pred mec. Smatram da se moglo isposlovati da on ostane nakon raskida sa Arisom ili kim vec nego sto se dovodio novi da se uigrava. I dalje smatram bez Gojkovica da ce nam stoperi biti problem. Niko od njih nije uvjerljiv izuzev Ristovkog mozda.