BH klubovi u Evropi 25/26
Re: BH klubovi u Evropi 25/26
Zabraniti ove odgode utakmica domace lige. Pa to je presmjesno. Amateri bi da igraju Europu, a pocetkom godine ne mogu sastaviti dvije utakmice sedmicno.
I nije problem ovo brukanje sa kim god da se igra, problem je sto ovi ovdje fudbaleri dobreeee pare dobijaju za to.
Fakat fudbal u BiH treba proglasiti amaterskim sportom, neka igraci rade i usput igraju. Sramota je da dobijaju i po 15-20 000KM mjesecno za ovo sto gledamo.
I nije problem ovo brukanje sa kim god da se igra, problem je sto ovi ovdje fudbaleri dobreeee pare dobijaju za to.
Fakat fudbal u BiH treba proglasiti amaterskim sportom, neka igraci rade i usput igraju. Sramota je da dobijaju i po 15-20 000KM mjesecno za ovo sto gledamo.
-
- Kontakt:
Ždrijeb playoff-a Europske lige, ponedjeljak 4.8. u 13 sati. Podgrupe se objavljuju u ponedjeljak u 8.30 ujutro. Mogući protivnici pobjednika Zrinjski-Breidablik:
Shakhtar Donetsk (UKR) - Panathinaikos (GRE)
Braga (POR) - CFR Cluj (ROM)
PAOK (GRE) - Wolfsberger (AUT)
Maccabi TA (ISR) - Hamrun (MLT)
Young Boys (SWI)
Midtjylland (DEN) - Fredrikstad (NOR)
Legia (POL) - AEK Larnaca (CYP)
*gubitnik Ludogorets (BUL) - Ferencvaros (HUN)
*gubitnik Lech (POL) - Crvena Zvezda (SRB)
*gubitnik Malmo (SWE) - Copenhagen (DEN)
Utrecht - Servette
Ždrijeb playoff-a Konferencijske lige, ponedjeljak 4.8. u 14 sati. Podgrupe se objavljuju u ponedjeljak u 8.30 ujutro. Mogući protivnici gubitnika Zrinjski-Breidablik:
Levadia (EST) - Differdange (LUX)
*gubitnik Hamrun (MLT) - Maccabi TA (ISR)
Milsami (MLD) - Virtus (SMR)
*gubitnik Noah (ARM) - Lincoln (GIB)
*gubitnik Shelbourne (IRL) - Rijeka (HRV)
I da ispadne od Islanđana Zrinjski opet ima ekstra ždrijeb, ne vidim kako ne izboriti barem KL.
Shakhtar Donetsk (UKR) - Panathinaikos (GRE)
Braga (POR) - CFR Cluj (ROM)
PAOK (GRE) - Wolfsberger (AUT)
Maccabi TA (ISR) - Hamrun (MLT)
Young Boys (SWI)
Midtjylland (DEN) - Fredrikstad (NOR)
Legia (POL) - AEK Larnaca (CYP)
*gubitnik Ludogorets (BUL) - Ferencvaros (HUN)
*gubitnik Lech (POL) - Crvena Zvezda (SRB)
*gubitnik Malmo (SWE) - Copenhagen (DEN)
Utrecht - Servette
Ždrijeb playoff-a Konferencijske lige, ponedjeljak 4.8. u 14 sati. Podgrupe se objavljuju u ponedjeljak u 8.30 ujutro. Mogući protivnici gubitnika Zrinjski-Breidablik:
Levadia (EST) - Differdange (LUX)
*gubitnik Hamrun (MLT) - Maccabi TA (ISR)
Milsami (MLD) - Virtus (SMR)
*gubitnik Noah (ARM) - Lincoln (GIB)
*gubitnik Shelbourne (IRL) - Rijeka (HRV)
I da ispadne od Islanđana Zrinjski opet ima ekstra ždrijeb, ne vidim kako ne izboriti barem KL.
- Shategabri
- Kontakt:
Hoću da kažem da su opravdali ulogu favorita.Suki46 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 08:38Bili su favoriti , nema govora , bila je i Trnava , bio je i Slovan protiv Zrinjskog.To su jednostavno ekipe koje moraš nekad proći ako hočeš ozbiljno da razmišljaš za neki iskorak u Europi.Škendija i Ararat su izbacili FCSB i Universitatea Cluj , koji su također bili u podređenom položaju.Morala se 1 utakmica dobiti sa minimalno 2:0 ili većim rezultatom ili sinoć kod 0:0 zabiti 1 od ona 2 zicera i završiti utakmicu.Shategabri je napisao/la: ↑01 avg 2025, 07:50Ne bih rekao da je neuspjeh. Bili su nosioci i daleko skuplja ekipa.
Onaj mali što nas je natrpao, mi nemamo takvog igrača realno.
Ne znam kakav će biti Mamas, al kad je izašao Jatta, raspad sistema.
Gore je kad ispadneš kao Borac od ovih ili Velež prošle sezone.
Znali smo i mi ispadati od ekipe koja je po svemu ispod nas.
A znali i proći jedan Genk i slično.
Pa mi smo u obje utakmice prvo poluvrijeme odlično igrali.
U drugom smo pali i na Koševu, na kraju čovjek promaši loptu za 2-2.
Koševo Zapad
Nemamo fizičke spreme na početku sezone , i zato nije dobro da se odgađaju utakmice.Tako je kako je , par smo imali skalpova u zadnjih 20 godina za jače ekipe ali nažalost više ispadanja od lošijih ekipa.Shategabri je napisao/la: ↑01 avg 2025, 10:51Hoću da kažem da su opravdali ulogu favorita.Suki46 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 08:38Bili su favoriti , nema govora , bila je i Trnava , bio je i Slovan protiv Zrinjskog.To su jednostavno ekipe koje moraš nekad proći ako hočeš ozbiljno da razmišljaš za neki iskorak u Europi.Škendija i Ararat su izbacili FCSB i Universitatea Cluj , koji su također bili u podređenom položaju.Morala se 1 utakmica dobiti sa minimalno 2:0 ili većim rezultatom ili sinoć kod 0:0 zabiti 1 od ona 2 zicera i završiti utakmicu.Shategabri je napisao/la: ↑01 avg 2025, 07:50
Ne bih rekao da je neuspjeh. Bili su nosioci i daleko skuplja ekipa.
Onaj mali što nas je natrpao, mi nemamo takvog igrača realno.
Ne znam kakav će biti Mamas, al kad je izašao Jatta, raspad sistema.
Gore je kad ispadneš kao Borac od ovih ili Velež prošle sezone.
Znali smo i mi ispadati od ekipe koja je po svemu ispod nas.
A znali i proći jedan Genk i slično.
Pa mi smo u obje utakmice prvo poluvrijeme odlično igrali.
U drugom smo pali i na Koševu, na kraju čovjek promaši loptu za 2-2.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
- LavoviGabela
- Kontakt:
Tko je dirao horde, tko je dirao horde 

Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"
- Hrammm1921
- Kontakt:
NoProfit je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:42Ti si vjerovatno pretrpio ozbiljne traume u djetinjstvu i ja to razumijem i vjerojatno si u suštini i dobar momak, ali molim te, drži se sebi sličnih i zaobiđi me.Hrammm1921 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:37
Odakle god bio , popisho se on dobro na sarajvo![]()
Nek je vala, previse se diglo to sarajvo![]()
Ti si momEK zaobidjen od uspjeha i zdravog razuma
Vidis da se svi pishaju po tvom jadnom klubu, a ja sam ipak posten, necu po tvom klubu al zato zini
- Burberry46
- Kontakt:
1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- akisarajevo92
- Kontakt:
samo mi nije jasno kako smo opet liga gdje se ne trci, ne moze se izdrzati evropski tempo, padamo nakon 60' minute, ovo ono, a Zrinjski igrao onako sa Villom, okretao AZ u drugom poluvremenu, Borac prosle sezone skoro sve bodove uzeo u 90+ (napominjem da je sve to bilo kad su i Borac i Zrinjski igrali prvenstvo izmedju tih utakmica)
bice ipak da su krive lose pripreme i odgadjanje utakmica
ali znajuci kako se ovdje lako donose zakljucci da sljedece sezone npr. Sarajevo ne odgodi utakmicu pa ispadne od neke ekipe koja je odgodila svoju utakmicu, bilo bi da je razlog to sto je protivnik imao vise odmora
bice ipak da su krive lose pripreme i odgadjanje utakmica
ali znajuci kako se ovdje lako donose zakljucci da sljedece sezone npr. Sarajevo ne odgodi utakmicu pa ispadne od neke ekipe koja je odgodila svoju utakmicu, bilo bi da je razlog to sto je protivnik imao vise odmora

Don't believe the hype.
- LavoviGabela
- Kontakt:
Problem je luzerski mentalitet u Sarajeva.
Treba nastaviti sa ulaganjima i kontinuitet će donijeti rezultat. Najgore bi sad bilo tjerati Zekica.
Treba nastaviti sa ulaganjima i kontinuitet će donijeti rezultat. Najgore bi sad bilo tjerati Zekica.
zasto kad god u europi nabuse neki nas klub prica se liga nam je smece, mentalitet nam ne valja, picke smo itd?
kad je borac igrao osminu kl i kad se zrinjski nosio s aston villom, tada nam je liga bila dobra i mentalitet super, je li? tom logikom, ispade tako.
dokazano je da nasi klubovi mogu nesto napraviti u europi. naravno, najlaksi put je kad uzmes prvenstvo, ali ja nisam siguran da bi ovi rumuni tek tako iskarali proslogodisnji borac.
nisam gledao utakmicu sinoc, pa ne mogu da je komentarisem, ali ne treba pretjerivati.
kad je borac igrao osminu kl i kad se zrinjski nosio s aston villom, tada nam je liga bila dobra i mentalitet super, je li? tom logikom, ispade tako.
dokazano je da nasi klubovi mogu nesto napraviti u europi. naravno, najlaksi put je kad uzmes prvenstvo, ali ja nisam siguran da bi ovi rumuni tek tako iskarali proslogodisnji borac.
nisam gledao utakmicu sinoc, pa ne mogu da je komentarisem, ali ne treba pretjerivati.
O našoj ligi dovoljno govori da se su npr sarajevski klubovi na plate prošle godine potrošili oko 4 miliona maraka (svaki) i da nisu sposobni pronaći 22 osobe koje mogu trčati 90 minuta, a da ne govorimo 180 minuta u toku sedmice.
Nisu ni ostali bolji, ali makar ne žive na uspomena Newcastlea na Koševu i izbacivanja Levskog.
Nisu ni ostali bolji, ali makar ne žive na uspomena Newcastlea na Koševu i izbacivanja Levskog.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Sarajevo je malo ulozilo u ekipu, mislim da to jos treba pojacati da se prebaci jedno kolo u Evropi.
Puno vise potrosimo i mi i kone ali problem je u tome sto ni mi a pogotovo oni ne trazimo igrace kakve si opisao nego se traze “igraci” sa kojima se mogu igrati neke druge igrice. Kod nas se to malo pocelo popravljati ali i dalje se krade na veliko, a kod zelje je jos gore.Otelo je napisao/la: ↑01 avg 2025, 13:24O našoj ligi dovoljno govori da se su npr sarajevski klubovi na plate prošle godine potrošili oko 4 miliona maraka (svaki) i da nisu sposobni pronaći 22 osobe koje mogu trčati 90 minuta, a da ne govorimo 180 minuta u toku sedmice.
Objasnio.Mojne ganje imam ja svog i tako dalje.Onda talovi i sionapu.
Odlaže se i u ostalim ligama. Ne ko kod nas po 3 utakmice, ali 1-2 odlože i Zvezda, Leh, Šerif, i tako dalje.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
- LavoviGabela
- Kontakt:
Imaš ljestvicu svjetskih sveučilišta nijedno iz BiH nema u prvih 1500, dovoljno govori o obrazovanju. Jedino možda zeniĆkochily-rz je napisao/la: ↑31 jul 2025, 15:35Gdje je to toliko bolje i regiji i kakvo je to školstvo u društvu gdje pola miliona ljudi prisustvuje religiozno političko fašističkom koncertu pjevača koji je pravio koncert u znak podrške osuđenim ratnim zločincima?LavoviGabela je napisao/la: ↑31 jul 2025, 14:44
Dosta obrazovaniji od vas. Samo što ne studiraju u ovoj državi gdje je školstvo najgore u Europi.![]()

Hrvatska već ima ih par

A ovdje nobelovci iz Travnika, Kiseljaka i Logosa u Mostaru zauzimaju vodeća mjesta

- TylerBurey
- Kontakt:
chily-rz
loženje guma i snifanje smoga je ostavilo trajne posljedice na te.
prikopčaj se na auspuh nekog dizelaša, bit' ćeš razumniji.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Ako ne mozes na pocetku sezone odigrati 2 utakmice sedmicno, pa i nisi za fudbala. Da su amateri, pa bi i razumio. Ali ovo ti je posao i nisi ni to u stanju raditi...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Hercegovački kamenjari i škutori ne mogu poništiti presude, HB je fašistička tvorevina sa presudom u Hagu a Tupson je sluga politike i lažni domoljub, znamo šta je bilo, uteko je sa linije.TylerBurey je napisao/la: ↑02 avg 2025, 00:28chily-rz
Trenutno korisnika/ca: Amco46, Bing [Bot], boatenkk, Combattente87, Direktorcic, jurisicduska, kontra, leo1946, Paromlinac, Shategabri i 104 gosta.