Pa nisu oni bezveze dali milion za ovoj Palestinca. Lik je klasa i vec im se isplatio. Mi se i dalje mucimo sa Renanom, Turkes također cista nula, a ostale ne vrijedi ni spominjati.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Renan je nazalost beskoristan. Trudi se on, trci, ali nikakve koristi. Isto radi i Butic (kad je spreman), ali bar zadrzava i odlaze lopte na stranu. Odnos Zekic - Turkes je enigma. Covjek ti zabije onoliki broj golova u par kola i ti ga opet zakujes na kraj klupe. To mi nije jasno i po tom pitanju bih zahtijevao od Zekica da se izjasni. Evo u nedjelju je idealna utakmica za Turkesa. Imat ces ekipu sa duplim blokom protiv koje ce biti potrebni centarsutevi. Garantujem da ce Turkes opet ostati na klupi i da ce sansu dobiti Renan ili ce Guliashvili glumiti napadaca kao prosle sezone.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
PeppermintSA je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:18Nema ovo veze s mentalitetom ni sa državom. Nemaš ukupno pet Bosanaca u ekipi, sve goli stranac. Evropski fudbal drastično napreduje, otvorilo se sijaset liga po istoku u kojima klubovi mnogo ulažu, a mi ovdje tapkamo u mjestu i sebe ložimo nekim fantomskim avionima kamionima. Prosječna Krajova je istresla milion i dvjesto hiljada eura obeštećenja za Palestinca koji ne u zadnje dvije utakmice zabio pet komada. Mi dovedemo Butića s klupe Slaven Belupa za dž, Ristića iz u23 tima Radničkog za dž, Turkeša za dž iz neke druge švicarske lige, vratimo Renu iz Kolumbije gdje je grijao klupu i onda kad ispadnemo ko fišek pričamo o nakim mentalitetima i žalopojkama.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:02Cudimo se sto niko normalan nece u ovu ligu,cudimo se sto igraci jedva cekaju da idu i sto odu za male pare,ja mislim ove godine San Marino jedini ima losije rezultate u evropi,svi mogu parirati jacim od CG,Mkd,Kosovo,Farani,andorci osim nas,nema izgovora nismo sa Barsom igrali,debakl i igraca koji su bili kao razb8jena ceta do trenera, jadan menatalitet generalno drzave,grada,sporta i to tako treba prihvatiti da smo u rangu San Marina,to je jedina realnost.
Ako hoćeš rezultate, napravi dobru ekipu. Nema tu puno filozofije. Da bi napravio dobru ekipu moraš trošiti puno vise nego sto trošiš, i moraš skautirati puno bolje nego što skautiraš. Ti hoćeš da igraš Evropu a na bekovima imaš Beganovića koji se vucarao po osrednjim slovenackim klubovima, Unušića iz hrvatskog drugoligaša, kapetanovića iz bh drugoligaša i mujkića iz bh drugoligaša. Kad ih sve sastaviš, nemaš jednog krštenog beka.
Dovedeš Elezija kao mega pojačanje koje ti treba izdominirati ligom, dečko igrao po osrednjim hrvatskim klubovima, nešto kratko u Albaniji, otišao u Bochum gdje su ga odmah liferovali jer nije ni blizu taj nivo. I onda očekuješ da udariš na nekog u Evropi. Hajduk koji ne može meda dovede Rakitića, dovede danas Rebića, dovede Livaju koji je igračina. Dinamo potroši 50 miliona na pojačanja u jednom roku, pa popuši 9 komada od Bayerna. CZ samo danas platila 7 miliona eura obeštećenje za dvojicu igrača - rezervu Toulousa i igrača iz češke lige.
Dakle, trebamo prestati kmečati na sopstvenom tužnom sudbinom i držati vazove o mentalitetu i državi, već trebamo pogledati istinu u oči. Uz sve naše “milione i kamione” i šminkanja i furanja i mega giga prelazni rokove, mi imamo ekipu koja nema šta da traži u kvalifikacijama trećerazrednog evropskog takmičenja. Tebi je najjači kreativac, najjači plejmejker, igrač za kojim places 9 mjeseci dečko koji je igrao u nekom tamo zeleznicaru pancevu koji nije bio na radaru ni Vojvodine, kamoli Zvezde i partizana. Tebi kao mega giga golmansko pojačanje dolazi golman kojeg je hajduk htio za rezervnog golmana pa mu se naprasno prestao javljati.

Ne možemo Turkeša nazivati nulom, kad uglavnom počinje na klupi.Taman je i on uhvatio neki kontinuitet golova i nastupa pred kraj proljeca, a Zekić stavi Renana, koji je bio rezerva tokom proljeca u Kolumbiji, 1 gol tamo dao. Ja mislim, nema kluba na svijetu, koji ima toliko nelogičnosti u i oko startnih 11.
Nedjelja, Koševo.
03.8.2025. - 18:45
Olimpijski stadion Asim Ferhatović - Hase
Olimpijski stadion Asim Ferhatović - Hase
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
Idalje mislim da ovaj roster, uz fer suđenje moze prekucat ligu.
Evo malo čitam potrebna su puno veća ulaganja. Međutim puno tu ima onog "ako i kako".U naš ligu niko neće uložiti 50 miliona ili više ...prvo jer ne možeš privući dobre igrače u našu ligu,sklopiti tim od pitaj boga koliko miliona i igrati uz dužno poštovanje protiv Radnika,Prijedora,Goška ,Posušja ..nemoguća misija...liga je duboko korumpirana i ne možeš krojiti svoju sudbinu bez obzira na silna ulaganja...Ono što mene čudi je da mi 30 godina ne Sarajevo nego čitav naš prostor ne može proizvesti kvalitetnog igrača.Džeko je izuzetak a i njega nije proizvela naša liga.Ja lično ne vidim način kako napraviti neki iskorak...
PeppermintSA je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:18Nema ovo veze s mentalitetom ni sa državom. Nemaš ukupno pet Bosanaca u ekipi, sve goli stranac. Evropski fudbal drastično napreduje, otvorilo se sijaset liga po istoku u kojima klubovi mnogo ulažu, a mi ovdje tapkamo u mjestu i sebe ložimo nekim fantomskim avionima kamionima. Prosječna Krajova je istresla milion i dvjesto hiljada eura obeštećenja za Palestinca koji ne u zadnje dvije utakmice zabio pet komada. Mi dovedemo Butića s klupe Slaven Belupa za dž, Ristića iz u23 tima Radničkog za dž, Turkeša za dž iz neke druge švicarske lige, vratimo Renu iz Kolumbije gdje je grijao klupu i onda kad ispadnemo ko fišek pričamo o nakim mentalitetima i žalopojkama.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:02Cudimo se sto niko normalan nece u ovu ligu,cudimo se sto igraci jedva cekaju da idu i sto odu za male pare,ja mislim ove godine San Marino jedini ima losije rezultate u evropi,svi mogu parirati jacim od CG,Mkd,Kosovo,Farani,andorci osim nas,nema izgovora nismo sa Barsom igrali,debakl i igraca koji su bili kao razb8jena ceta do trenera, jadan menatalitet generalno drzave,grada,sporta i to tako treba prihvatiti da smo u rangu San Marina,to je jedina realnost.
Ako hoćeš rezultate, napravi dobru ekipu. Nema tu puno filozofije. Da bi napravio dobru ekipu moraš trošiti puno vise nego sto trošiš, i moraš skautirati puno bolje nego što skautiraš. Ti hoćeš da igraš Evropu a na bekovima imaš Beganovića koji se vucarao po osrednjim slovenackim klubovima, Unušića iz hrvatskog drugoligaša, kapetanovića iz bh drugoligaša i mujkića iz bh drugoligaša. Kad ih sve sastaviš, nemaš jednog krštenog beka.
Dovedeš Elezija kao mega pojačanje koje ti treba izdominirati ligom, dečko igrao po osrednjim hrvatskim klubovima, nešto kratko u Albaniji, otišao u Bochum gdje su ga odmah liferovali jer nije ni blizu taj nivo. I onda očekuješ da udariš na nekog u Evropi. Hajduk koji ne može meda dovede Rakitića, dovede danas Rebića, dovede Livaju koji je igračina. Dinamo potroši 50 miliona na pojačanja u jednom roku, pa popuši 9 komada od Bayerna. CZ samo danas platila 7 miliona eura obeštećenje za dvojicu igrača - rezervu Toulousa i igrača iz češke lige.
Dakle, trebamo prestati kmečati na sopstvenom tužnom sudbinom i držati vazove o mentalitetu i državi, već trebamo pogledati istinu u oči. Uz sve naše “milione i kamione” i šminkanja i furanja i mega giga prelazni rokove, mi imamo ekipu koja nema šta da traži u kvalifikacijama trećerazrednog evropskog takmičenja. Tebi je najjači kreativac, najjači plejmejker, igrač za kojim places 9 mjeseci dečko koji je igrao u nekom tamo zeleznicaru pancevu koji nije bio na radaru ni Vojvodine, kamoli Zvezde i partizana. Tebi kao mega giga golmansko pojačanje dolazi golman kojeg je hajduk htio za rezervnog golmana pa mu se naprasno prestao javljati.
Uz dužno poštovanje druže, ovo je klasična relativizacija i postavka stvari koja nema veze sa istinom. Ili se ne razumiješ u fudbal ili si isti učio na Football Manageru gdje svake godine budžet raste, od sponzora/navijača itd.
Mi ovdje nemamo na čemu i zasnivati budžete i novce osim na pukom ulaganju privatnog novca. Ta "prosječna" Craovia ima stadion koji mi nećemo imati ni za 20 godina, ima 15-20K ljudi u prosjeku na utakmicama. Uz dužno poštovanje svima, Rumunija je ispred nas 10 svjetlosnih godina u fudbalskim aspektima, samo mi živimo na postulatima predratnih vremena, mi smo majstori najjači u svemiru.
Pogledaj ko sve igra konferencijsku ligu, ko u kojim duelima pravi iznenađenja i izbacuje favorite pa će te teze o enormnim ulaganjima pasti u vodu. I ko dolazi kroz stazu šampiona, ko dolazi regularno pa će ti se samo reći. Mi ovdje imamo problem mentaliteta, nismo navikli da izađemo s mudima, tučemo se, trčimo, ginemo i to je problem zadnjih 20 godina. Jel te malo ljudi stisnu ili primiš go, raspada se sve. Posebno klubovi iz glavnog grada, gdje je pritiska ko u pretisu. Ovi iz manjih sredina, bez pritiska i prave nešto.
Sarajevo trenutno poimenice, ima najjači igrački kadar poslije rata (ako gledamo CV i karijere i potentnost igrača). I najiskusnijeg trenera sa evropskim pedigreom. Gdje god je bio pravio je neke rezultate čak je i u Evropi skalpove uzimao timovima. Sarajevo KUPUJE igrače, to je u našoj ligi još uvijek imaginarno. Sarajevo ne dovodi igrače koji ne igraju po pola godine i više, to je MISAONA imenica za sve klubove ovdje.
Nemojte mi sad porediti šampionsku generaciju kvalitetom - jer u ovom postu koji imaš i kudiš Beganovića, Elezija itd - Tatar i Rahman (ti igrači su ovdje došli i bili su s velikim upitnicima (Tatar Slaven Belupo najveći klub u karijeri, Rahman po Sloveniji igrao neke sporedne uloge, pa smo od njih dobili najbolje jer smo dali priliku. I opet si u Evropi ispao od nekog DInamo Bresta, imao si sve otvoreno. Ova Craovia je za taj Dinamo Brest, Real Madrid. Ovo Sarajevo sa Zekićem bi Bresta prepišalo.
Tako da, prva utakmica ZEKIĆ odradio majstorski posao - kreirao sistem i postavku koja je stvorila 10 šansi. On go ne može zabiti, ono što imamo u igračkom kadru i mogućnostima svojim, očekivano je trebalo zabiti još barem jedan go. Taktički savršena utakmica za 3-0, desi se ta nesreća primiš ni iz čega go ali i to je kvalitet protivnika jbg.
Sinoć je od 90, barem 60 minuta izgledalo dobro, taktički si zatvarao sve prilaze. Opet je stvorio sistem koji je rekao čekamo doći će naša šansa, došle su 3 (Mlinarić, Guli i Oliveira odmah poslije gola) morali smo jednu barem kapitalizirati da se može pričati o bilo čemu.
U dva meča Zekić je napravio jednu grešku - izveo je Jattu, u sistemu koji nema destruktivca i srušio je vezni red. Bože moj rizikuje crveni, OK odradi to tako, i Kyeremeh je imao žuti igrao je u sredini, zna se valjda kontrolisati nije umobolan da ide i tuče. Stavio je relativno nespremne igrače Elezija, Djordjevica i Bralića i to je bio kraj. Jer kad te razvuku oni ne mogu odogovoriti i zatvoriti trkom. Izašo si poslije golova visoko da se probaš nadigravati, nije uspjelo, ljudi su kvalitetniji na takve postavke, ne možeš praviti presing jer si umoran, ne možeš stići jer imaš 3-4 igrača sa po 10 treninga. I rekao je da preuzima odgovornost, pokazao je veličinu. Nije bilo šta je tu je.
Nauka za dalje. Idemo igrati ligu, uraditi sve što je u našoj moći da uzmemo tu titulu jer sad imaš enorman fond igrača i kvalitet da je možeš napasti.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

mirzatele je napisao/la: ↑01 avg 2025, 08:45PeppermintSA je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:18Nema ovo veze s mentalitetom ni sa državom. Nemaš ukupno pet Bosanaca u ekipi, sve goli stranac. Evropski fudbal drastično napreduje, otvorilo se sijaset liga po istoku u kojima klubovi mnogo ulažu, a mi ovdje tapkamo u mjestu i sebe ložimo nekim fantomskim avionima kamionima. Prosječna Krajova je istresla milion i dvjesto hiljada eura obeštećenja za Palestinca koji ne u zadnje dvije utakmice zabio pet komada. Mi dovedemo Butića s klupe Slaven Belupa za dž, Ristića iz u23 tima Radničkog za dž, Turkeša za dž iz neke druge švicarske lige, vratimo Renu iz Kolumbije gdje je grijao klupu i onda kad ispadnemo ko fišek pričamo o nakim mentalitetima i žalopojkama.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:02Cudimo se sto niko normalan nece u ovu ligu,cudimo se sto igraci jedva cekaju da idu i sto odu za male pare,ja mislim ove godine San Marino jedini ima losije rezultate u evropi,svi mogu parirati jacim od CG,Mkd,Kosovo,Farani,andorci osim nas,nema izgovora nismo sa Barsom igrali,debakl i igraca koji su bili kao razb8jena ceta do trenera, jadan menatalitet generalno drzave,grada,sporta i to tako treba prihvatiti da smo u rangu San Marina,to je jedina realnost.
Dakle, trebamo prestati kmečati na sopstvenom tužnom sudbinom i držati vazove o mentalitetu i državi, već trebamo pogledati istinu u oči. Uz sve naše “milione i kamione” i šminkanja i furanja i mega giga prelazni rokove, mi imamo ekipu koja nema šta da traži u kvalifikacijama trećerazrednog evropskog takmičenja. Tebi je najjači kreativac, najjači plejmejker, igrač za kojim places 9 mjeseci dečko koji je igrao u nekom tamo zeleznicaru pancevu koji nije bio na radaru ni Vojvodine, kamoli Zvezde i partizana. Tebi kao mega giga golmansko pojačanje dolazi golman kojeg je hajduk htio za rezervnog golmana pa mu se naprasno prestao javljati.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
+mnon46 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 08:07Preskočim komentar sinoć jer vruća glava. Jutros ustanem i na 3 zadnje strane stavim 5 ljudi na listi gnjavatora. Samim tim skontam da je ikakav komentar suvišan, osim da kažem da se popisham u usta svakom ko priziva Husrefa, Čatakovića, ovima što guraju na silu neke svoje igrače tj poznanike i ovima što kažu da je prva tekma dobijena na sreću.
Vidimo se u nedjelju.

Da li će neko u klubu odgovarati za kondicionu spremu igrača? Pa mi u ovom ritmu možemo igrati 60 minuta i to jednu utakmicu, drugu smo vec pali na 45.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
ledesma je napisao/la: ↑01 avg 2025, 08:28sinoć se vidjelo da beganović, jović, kuprešak, banić, bralić jednostavno nisu za evropskih utakmica, nije to ta japija i taj level, ok su mozda u našoj ligi i to je domet, sve duele su maltene izgubili, pasova pogrešnih more, banić nesiguran em proleti ko rogic em lagane lopte u korner šalje..
ristovski sta reci, godine su stigle, dobar je za premijer lige BiH, po mogucnosti da protivnici nemaju brzog igrača na njegovoj strani
Jatta naš najbolji igrač u ove dvije tekme, Guliashvili odradio svoje majstorski, Mlinarić po meni odličan, Kyeremeh standardica, Oliveira pao qrcu za uši, Turda solidan,
Zekić i njegove formacije u toku igre, totalni promašaj, ali dobro neka ga, bolji nece doci sigurno
A evropa ko evropa narednih 20 godina nama nedostižna, iskreno bolje je ne igrati, najbolje da budemo utočište talenata i trgovina za prodaju, pa nek makar neko uspije u životu kad već Sarajevo ne može..
-
- Kontakt:
Kakve su ovo opet pizdarije međusobne bile ?
Pobili se navijači Freiburga i dinamo dresdena na našoj tribini hahaha
ISTINA ZA VEDRANA!
-
- Kontakt:
Treba ih pisati ovdje?? Rasčlanjivati? Mahali objasnjavati...

I dalje sam uvjeren da sa ovim rosterom i ZZ na čelu možemo do titule. Kerovi u žutom su velika prepreka ali mislim da smo toliko dobri da nam neće ništa moći. Ako ne titula onda makar sigurno drugo mjesto sa finom razlikom u odnosu na trećeg.
otkud freiburg na tribini i zar nismo prekinuli prijateljstvo sa drezdenovcima?
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
Trenutno korisnika/ca: Amco46, Amidzaa, Bejker, Bordo10, Ferrante071, Galantni, Gomis99, Hamagara, head88, HyperOS, HZbec, johntravolta123, Kaunas, keli, Lokomotifa, MaroonWhite1946, Mourinhokilledbarca, muhamedhulk, NeSamSafetee, Oerde, Proximic, rimljanin90, Rodman, sekac, SilaMoc1946, Tatamata1946, TefalTava, umrobihzbogtebe1946, WeekendOffender i 427 gostiju.