FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
47%
3. Sredinu tabele
39
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 211

Orvel
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Orvel » 31 jul 2025, 23:40

Levin je napisao/la:
31 jul 2025, 23:33
Orvel je napisao/la:
31 jul 2025, 23:08
Levin je napisao/la:
31 jul 2025, 23:04

Nisam ja protiv investitora. Ne valja nam sistem i sve je poprilično truhlo iznutra. Mene je samo strah ljudi koji će istog savjetovati. Obzirom da će, evidentno nama investitor biti čovjek koji je karijeru izgradio u mesnoj industriji i koji nema ama baš nikakve poveznice sa fudbalom isto ćemo mi ovako kao i kone. Borba za 3 ili 4 mjesto sa njima zajedno.
Sreca pa sad imamo fudbalske strucnjake u organizacionim struktutama kluba.. previse mi idealiziramo sebe a od kluba nam svi bjeze u sprintu.
Ja se samo nadam da će dotični biti pametniji od buraza mu i posvetiti se izgradnji sistema, OP i okružiti se ljudima koji znaju šta rade. U suprotnom... džaba si krečio.
Prvo niko nije ni usao u klub jos tako da su smijesne sve ove spekulacije.

A sad sta bi bilo kad bi bilo. Nece niko investirati u nesto bez da mu se vrati investicija. Dal ce to biti kroz razvoj mladih igraca ili preprodaju to zavisi od osobe koja bude ulagala pare. Dodatni novac pored nasih clanskih, sezonskih i pojedinacnih karata pune Grbavice, kad jos dodas fan shop i sponzore bi trebao znaciti stabilizaciju kluba koju nismo imali haman nikad duze od 2 sezone. Naravno da moze krenuti u dobrom i losem smjeru ali bez tog investitora mi cemo ostati tu gdje jesmo dok drugi napreduju.

Ja ne vjerujem u nista dok se to ne ostvari tako da su mi i ove price o investitoru, roku izgradnje juga i slicne price jos uvijek populisticke. Prevario sam se pa sam Adzemu povjerovao u one najave prije sezone. Svake godine povjerujem u bar jednu laz vezanu za nas klub tako da ne vjerujte svemu sto dodje do vasih usiju dok oci to ne potvrde hahah

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 31 jul 2025, 23:52

Levin je napisao/la:
Mene je samo strah ljudi koji će istog savjetovati.
Opusti se stari,ako udje u klub,svi ce mo bit sretni i svi ce bit zadovoljni s ljudima koje je odabro da mu vode projekt.
mosa lošmi stićko tit-ula!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 31 jul 2025, 23:54

Navodno kamp ce nam biti
Kamp Josip Katalinski (Igman Ilidza)
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 31 jul 2025, 23:56

iguita je napisao/la:
31 jul 2025, 22:06
Grčka , Grcka.To je nasa nada.
:thumbup:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 31 jul 2025, 23:57

Kakva su ocekivanja za sledecu utakmicu?Trener nam je slabo aktivan,valda se gavraniso.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 31 jul 2025, 23:59

Na kraju ispade da smo se mi najbolje pokazali u europi

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 01 avg 2025, 00:04

1921boy je napisao/la:
31 jul 2025, 23:57
Kakva su ocekivanja za sledecu utakmicu?Trener nam je slabo aktivan,valda se gavraniso.
Loše vrijeme, nije za bazena :kafa:

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 01 avg 2025, 00:20

Levin je napisao/la:
31 jul 2025, 22:51
Gdje su ovi što svrša*aju na investitora (čitaj Mirvića) svaki put kad kone nekoga pobijede?
Evo me, tu sam.

Sarajevo je otkad ima vlasnika osvojilo 3 titule i nekoliko kupova dok smo mi za to vrijeme podigli 1 kup

Prodaju igrače za milione i milione a mi smo u zadnjih 5 godina prodali Dadu Sadikovića za 100 hiljada i Al Jabera za one pare samo zato što je Al Jaber, da se preziva Mahmutović dobili bi 400k max.

Sarajevo je od tada dobilo svoj kamp, mi ga i dalje nemamo.

Sarajevo ima najbolje moguće uslove za djecu, naši navijači vode svoju djecu u Sarajevo zbog uslova jer žele najbolje svom djetetu, odvode najbolje klince BiH, daju im stipendije..idu na turnire po državama avionom besplatno dok naša djeca plaćaju odlazak na utakmice i članarinu. Hej članarinu.

Sarajevo dovodi Zekića koji u CVu ima Osijek i Sheriff Tiraspol dok je nama trener Admir Adžem koji je prošle sezone ispao iz Prve lige federacije. Njihov Zekić napiše Mirviću poruku hoću tog i tog igrača ovaj pošalje kofer para i dovede mu. Plate 300 ili koliko već hiljada dovedu najboljeg strijelca lige. Mi prije 4 godine skoro se ugasili, pripreme sa Mulalićem počeli sa 9 igrača zimske.

Na kraju krajeva, prošle sezone nas je samo dragi Allah sačuvao od 3 potopa. U sva 3 derbija se vidjeli nismo, ljudi nas odučili od fudbala i trebali nam u te 3 zabiti 10 komada.

Ti ako misliš da Sarajevu investitor nije pomogao lud si.
Grupa iznad svakog pojedinca.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 01 avg 2025, 00:21

1921boy je napisao/la:
31 jul 2025, 23:52
Levin je napisao/la:
Opusti se stari,ako udje u klub,svi ce mo bit sretni i svi ce bit zadovoljni s ljudima koje je odabro da mu vode projekt.
Cekam ga i nadam se da ce se gledati i Sportsko Drustvo Željezničar i da ga vratimo gdje i pripada
Hocemo fudbal, kosarsku, rukomet, boks, futsal, sah,skijanje, tekvando, judo, tenis… da haramo Europom kao nekad
Zamisli KK Željezničar Aba Liga….
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 01 avg 2025, 00:23

istokzeljo je napisao/la:
31 jul 2025, 23:13
sassari je napisao/la:
31 jul 2025, 23:00
Bolje biti četvrti sa našom djecom i ispasti odma u Evropi nego isto to sa plaćenim polovnjacima. Nisam protiv stranaca al ako će zaista donijeti prevagu al ako će biti za gram bolji od našeg onda bolje da bude naš. Bolje i za klub i za reprezentaciju.

Realno je da ne možemo biti četvrti sa našom djecom. Ja ne znam o kakvoj djeci mi pričamo, pa u jednom Bayernu ja ne znam da li ima 3-4 igrača iz njihove škole, evo Njemaca, ne mora biti iz akademije. Fudbal je postao biznis, i mi ovako ne možemo na duge staze, ugušit će nas stari sistem poslovanja.
Moramo ići naprijed!
Slažem se da ne možemo ove sezone i one tamo jer smo uništili OP al trebamo se truditi da u ekipi bude uvijek barem 5-6 onih koji Želju vole od malih nogu. Ni ova nas politika ne vodi boljotku zar ne?
Drug djeca nam se u svom uzrastu borila za opstanak prošle sezone. Kako bi onda čuvali Guliašvilija i Keremeha.

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 01 avg 2025, 00:44

Riquelme1921 je napisao/la:
01 avg 2025, 00:23
sassari je napisao/la:

Realno je da ne možemo biti četvrti sa našom djecom. Ja ne znam o kakvoj djeci mi pričamo, pa u jednom Bayernu ja ne znam da li ima 3-4 igrača iz njihove škole, evo Njemaca, ne mora biti iz akademije. Fudbal je postao biznis, i mi ovako ne možemo na duge staze, ugušit će nas stari sistem poslovanja.
Moramo ići naprijed!
Slažem se da ne možemo ove sezone i one tamo jer smo uništili OP al trebamo se truditi da u ekipi bude uvijek barem 5-6 onih koji Želju vole od malih nogu. Ni ova nas politika ne vodi boljotku zar ne?
Drug djeca nam se u svom uzrastu borila za opstanak prošle sezone. Kako bi onda čuvali Guliašvilija i Keremeha.
Znam da jesu al sve je to rezultat pogresne politike. Ako nastavimo ovako borit ce se i za tri sezone opet za opstanak a prvi tim na istom. Zbog toga promijeniti politiku pa da za tri četiri godine imamo super malce za prvi tim. Do tada kuburiti kako znamo i umijemo. Al na ovaj način sigurno još dugo ćemo čekati trofej.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 01 avg 2025, 00:53

01 avg 2025, 00:44

Znam da jesu al sve je to rezultat pogresne politike. Ako nastavimo ovako borit ce se i za tri sezone opet za opstanak a prvi tim na istom. Zbog toga promijeniti politiku pa da za tri četiri godine imamo super malce za prvi tim. Do tada kuburiti kako znamo i umijemo. Al na ovaj način sigurno još dugo ćemo čekati trofej.
Razumijem ja to ali bez novca se mi ne možemo promjeniti. Nema Sarajevo onakvu akademiju jer talentovanija djeca navijaju za njih, nego jer im nešto ponude. Evo neki momak iz Zavidovića igra ekstra lopte, najbolji u generaciji u kantonu, i ima ponudu Želje i Sarajeva. Jedni mu nude smještaj, stipendiju, roditeljima naći posao, besplatnu opremu i odličan kamp. Drugi ti nudi da plaćaš autobus kad ideš na gostovanje, da plaćaš članarinu klubu, nemaš kampa itd...I naravno jasno je koga bi izabrao.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 01 avg 2025, 02:05

01 avg 2025, 00:53

Razumijem ja to ali bez novca se mi ne možemo promjeniti. Nema Sarajevo onakvu akademiju jer talentovanija djeca navijaju za njih, nego jer im nešto ponude. Evo neki momak iz Zavidovića igra ekstra lopte, najbolji u generaciji u kantonu, i ima ponudu Želje i Sarajeva. Jedni mu nude smještaj, stipendiju, roditeljima naći posao, besplatnu opremu i odličan kamp. Drugi ti nudi da plaćaš autobus kad ideš na gostovanje, da plaćaš članarinu klubu, nemaš kampa itd...I naravno jasno je koga bi izabrao.
A koliko je sarajevo proizvelk reprezentativaca koji imaju preko 10 nastupa odkad je dosao Tan orginalno bukvalno 0 . Drugo su ovi varesanovici i buljubasici koji odigraju 1 utakmicu da se prodaju za vece pare , ili cimirot i dupovac koji su bili seniori od 20 i nesto godina kad su dosli u sarajevo . Evo veceras su izveli ekipu bez i jednog igraca koji je prosao njihovu tu famoznu akademiju. Ljudi to velicaju a meni je to smijesno . Nije nama problem sto sarajevo uzima igrace mi trebamo korupciju unutar Omladinskog pogona istrijebiti . Hoces sine da igras a ne znas udariti loptu fino idi u akademiku ili Fk stup fazon i igraj tamo. Nikad kod nas nisu uslovi bili dobri pa smo vjecito proizvodili predobre igrace. Ali zadnjih 5 , 6 godina je nastao problem korupcije i ja se nadam da ce to starovlah pokusati istrijebiti i da se Omladinski pogon vrati na stare slave gdje je svake godine izlazio igrac na nivou zolotica ili stilica .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 01 avg 2025, 05:01

Pact1921 je napisao/la:
01 avg 2025, 02:05
01 avg 2025, 00:53

A koliko je sarajevo proizvelk reprezentativaca koji imaju preko 10 nastupa odkad je dosao Tan orginalno bukvalno 0 . Drugo su ovi varesanovici i buljubasici koji odigraju 1 utakmicu da se prodaju za vece pare , ili cimirot i dupovac koji su bili seniori od 20 i nesto godina kad su dosli u sarajevo . Evo veceras su izveli ekipu bez i jednog igraca koji je prosao njihovu tu famoznu akademiju. Ljudi to velicaju a meni je to smijesno . Nije nama problem sto sarajevo uzima igrace mi trebamo korupciju unutar Omladinskog pogona istrijebiti . Hoces sine da igras a ne znas udariti loptu fino idi u akademiku ili Fk stup fazon i igraj tamo. Nikad kod nas nisu uslovi bili dobri pa smo vjecito proizvodili predobre igrace. Ali zadnjih 5 , 6 godina je nastao problem korupcije i ja se nadam da ce to starovlah pokusati istrijebiti i da se Omladinski pogon vrati na stare slave gdje je svake godine izlazio igrac na nivou zolotica ili stilica .
Ima istine kod obojice što kažete a istina je tu negdje na sredini. Mi moramo uozbiljiti OP, a da bi ouzbiljili pare moraju biti kojih sad nemamo. Ali nam putokaz ne smiju biti kone jer koga su to oni proizveli od igrača za reprezentaciju ili svoj prvi tim? Mi moramo proizvesti nove Džeke, Višće, Štiliće, Hasagiće....

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 01 avg 2025, 07:41

Univerzitatea je jak klub, puno jaci od svih u nasoj ligi.

Nije to mjerilo, eto njima ne ide sa investitorom.. ali su jaci opet od nas i sa investitorom su neki faktor u ovoj ligi. Priije njega su bili na ivici gasenja tipa Celika, Slobode, Veleza.
Njih trenutno ubi neznanje u sportskom dijelu jer i sam Zekic kaze da se ne pita, a pitaju se levati.

Mi smo iz tog perioda iscupali zahvaljujuci Amaru Osimu, koji kad se vratio 2009 vratio nas tamo gdje pripadamo. I u zadnjem njegovom mandatu (osim perioda korone) ti vidis koja he razlika kad neko zna oko lopte i terena..
A osjetili smo i danss osjecami i kako je to kad neko veze nema i kad se ne pitaju strucne osobe.

Nama investitor treba jer smo trenutno na nivou Sloge. Samo na taj nacin mozemo iskorijeniti uhljebe i parazite koji su tu jos od reintegracije. Generacije su unistene zbog raznih Berjana, Zerica.. moramo krenuti tim putem jednostavno.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 01 avg 2025, 08:51

Orvel je napisao/la:
31 jul 2025, 23:40
Levin je napisao/la:
31 jul 2025, 23:33
Orvel je napisao/la:

Sreca pa sad imamo fudbalske strucnjake u organizacionim struktutama kluba.. previse mi idealiziramo sebe a od kluba nam svi bjeze u sprintu.
Ja se samo nadam da će dotični biti pametniji od buraza mu i posvetiti se izgradnji sistema, OP i okružiti se ljudima koji znaju šta rade. U suprotnom... džaba si krečio.
Prvo niko nije ni usao u klub jos tako da su smijesne sve ove spekulacije.

A sad sta bi bilo kad bi bilo. Nece niko investirati u nesto bez da mu se vrati investicija. Dal ce to biti kroz razvoj mladih igraca ili preprodaju to zavisi od osobe koja bude ulagala pare. Dodatni novac pored nasih clanskih, sezonskih i pojedinacnih karata pune Grbavice, kad jos dodas fan shop i sponzore bi trebao znaciti stabilizaciju kluba koju nismo imali haman nikad duze od 2 sezone. Naravno da moze krenuti u dobrom i losem smjeru ali bez tog investitora mi cemo ostati tu gdje jesmo dok drugi napreduju.

Ja ne vjerujem u nista dok se to ne ostvari tako da su mi i ove price o investitoru, roku izgradnje juga i slicne price jos uvijek populisticke. Prevario sam se pa sam Adzemu povjerovao u one najave prije sezone. Svake godine povjerujem u bar jednu laz vezanu za nas klub tako da ne vjerujte svemu sto dodje do vasih usiju dok oci to ne potvrde hahah
Investitor i mora vratiti uloženo. Ne smije poslovati sa gubitkom duži vremenski period inače ćemo ostati bez njega ali i u još goroj situaciji nego sada vjerovatno. Karte, članske i ostalo što si nabrojao ne mogu poklopiti budžet dovoljan za uspješno poslovanje. Bez kvalitetnog OP, prodaje igrača i evropskih takmičenja si go k'o lipa.

Ne radibse ovdje o vjerovanju i spekulacijama. Uostalom sve će se znati u narednih mjesec-dva dana jer je novi statut spreman i čeka nas novi saziv Skupštine a postoji samo jedna zainteresovana stranka za strateškog partnera.

Ja ne znam majke mi koje si ti Adžemove izjave slušao ili čitao. Čovjek je jasno rekao čim je došao da je cilj Evropa i smanjenje zaostatka za vodećom trojkom. Ovdje se ljudi ponašaju kao da je obećao bar ligašku fazu konferencije majke mi.
1921boy je napisao/la:
31 jul 2025, 23:52
Levin je napisao/la:
Da budem iskren, nisam oduševljen ali vidjet ćemo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 01 avg 2025, 09:04

01 avg 2025, 00:20
Levin je napisao/la:
31 jul 2025, 22:51
Gdje su ovi što svrša*aju na investitora (čitaj Mirvića) svaki put kad kone nekoga pobijede?
Evo me, tu sam.

Sarajevo je otkad ima vlasnika osvojilo 3 titule i nekoliko kupova dok smo mi za to vrijeme podigli 1 kup

Prodaju igrače za milione i milione a mi smo u zadnjih 5 godina prodali Dadu Sadikovića za 100 hiljada i Al Jabera za one pare samo zato što je Al Jaber, da se preziva Mahmutović dobili bi 400k max.

Sarajevo je od tada dobilo svoj kamp, mi ga i dalje nemamo.

Sarajevo ima najbolje moguće uslove za djecu, naši navijači vode svoju djecu u Sarajevo zbog uslova jer žele najbolje svom djetetu, odvode najbolje klince BiH, daju im stipendije..idu na turnire po državama avionom besplatno dok naša djeca plaćaju odlazak na utakmice i članarinu. Hej članarinu.

Sarajevo dovodi Zekića koji u CVu ima Osijek i Sheriff Tiraspol dok je nama trener Admir Adžem koji je prošle sezone ispao iz Prve lige federacije. Njihov Zekić napiše Mirviću poruku hoću tog i tog igrača ovaj pošalje kofer para i dovede mu. Plate 300 ili koliko već hiljada dovedu najboljeg strijelca lige. Mi prije 4 godine skoro se ugasili, pripreme sa Mulalićem počeli sa 9 igrača zimske.

Na kraju krajeva, prošle sezone nas je samo dragi Allah sačuvao od 3 potopa. U sva 3 derbija se vidjeli nismo, ljudi nas odučili od fudbala i trebali nam u te 3 zabiti 10 komada.

Ti ako misliš da Sarajevu investitor nije pomogao lud si.
Treba itekako razlikovati šta su dobili dolaskom Tana a šta dolaskom Mirvića. Također, kad govoriš o "našoj djeci" pogledaj politiku Akademije i odakle su ta djeca

Ne znam šta ste se uhvatili Zekića kao nekog vrhunskog trenera. Nigdje veze. Garantujem da je Adžem bolji trener od njega. To da je Adžem "zamalo ispao" iz Prve lige federacije možeš reći samo ako nisi pratio Prvu ligu federacije. Uostalom, proguglaj malo o Zekićevom prethodnom angažmanu ali i o nekim drugim angažmanima mimo Šerifa. Btw, kakva je to referenca Moldavska liga majke ti.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 01 avg 2025, 09:18

Hocel Adzem makar na press danas izac da ga vidimo malo ove sedmice, na mrezama mu je zatisje pred buru haman
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 01 avg 2025, 09:21

Danteova komedija
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 01 avg 2025, 09:36

dubioza144 je napisao/la:
01 avg 2025, 09:18
Hocel Adzem makar na press danas izac da ga vidimo malo ove sedmice, na mrezama mu je zatisje pred buru haman
Ništa nek ne izlazi. Do daljnjeg.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Blackwargreymon, Bosanac1991, broj6, Ferroviere1987, Proximic i 88 gostiju.