Nema ovo veze s mentalitetom ni sa državom. Nemaš ukupno pet Bosanaca u ekipi, sve goli stranac. Evropski fudbal drastično napreduje, otvorilo se sijaset liga po istoku u kojima klubovi mnogo ulažu, a mi ovdje tapkamo u mjestu i sebe ložimo nekim fantomskim avionima kamionima. Prosječna Krajova je istresla milion i dvjesto hiljada eura obeštećenja za Palestinca koji ne u zadnje dvije utakmice zabio pet komada. Mi dovedemo Butića s klupe Slaven Belupa za dž, Ristića iz u23 tima Radničkog za dž, Turkeša za dž iz neke druge švicarske lige, vratimo Renu iz Kolumbije gdje je grijao klupu i onda kad ispadnemo ko fišek pričamo o nakim mentalitetima i žalopojkama.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:02Cudimo se sto niko normalan nece u ovu ligu,cudimo se sto igraci jedva cekaju da idu i sto odu za male pare,ja mislim ove godine San Marino jedini ima losije rezultate u evropi,svi mogu parirati jacim od CG,Mkd,Kosovo,Farani,andorci osim nas,nema izgovora nismo sa Barsom igrali,debakl i igraca koji su bili kao razb8jena ceta do trenera, jadan menatalitet generalno drzave,grada,sporta i to tako treba prihvatiti da smo u rangu San Marina,to je jedina realnost.
Ako hoćeš rezultate, napravi dobru ekipu. Nema tu puno filozofije. Da bi napravio dobru ekipu moraš trošiti puno vise nego sto trošiš, i moraš skautirati puno bolje nego što skautiraš. Ti hoćeš da igraš Evropu a na bekovima imaš Beganovića koji se vucarao po osrednjim slovenackim klubovima, Unušića iz hrvatskog drugoligaša, kapetanovića iz bh drugoligaša i mujkića iz bh drugoligaša. Kad ih sve sastaviš, nemaš jednog krštenog beka.
Dovedeš Elezija kao mega pojačanje koje ti treba izdominirati ligom, dečko igrao po osrednjim hrvatskim klubovima, nešto kratko u Albaniji, otišao u Bochum gdje su ga odmah liferovali jer nije ni blizu taj nivo. I onda očekuješ da udariš na nekog u Evropi. Hajduk koji ne može meda dovede Rakitića, dovede danas Rebića, dovede Livaju koji je igračina. Dinamo potroši 50 miliona na pojačanja u jednom roku, pa popuši 9 komada od Bayerna. CZ samo danas platila 7 miliona eura obeštećenje za dvojicu igrača - rezervu Toulousa i igrača iz češke lige.
Dakle, trebamo prestati kmečati na sopstvenom tužnom sudbinom i držati vazove o mentalitetu i državi, već trebamo pogledati istinu u oči. Uz sve naše “milione i kamione” i šminkanja i furanja i mega giga prelazni rokove, mi imamo ekipu koja nema šta da traži u kvalifikacijama trećerazrednog evropskog takmičenja. Tebi je najjači kreativac, najjači plejmejker, igrač za kojim places 9 mjeseci dečko koji je igrao u nekom tamo zeleznicaru pancevu koji nije bio na radaru ni Vojvodine, kamoli Zvezde i partizana. Tebi kao mega giga golmansko pojačanje dolazi golman kojeg je hajduk htio za rezervnog golmana pa mu se naprasno prestao javljati.