FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
45
31%
Darko Milanič
28
19%
Miodrag Božović
1
1%
Fedja Dudić
22
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
14
10%
Samo stranac
35
24%

Ukupno glasova: 145

ado-hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ado-hz » 01 avg 2025, 00:18

Kyle88 je napisao/la:
31 jul 2025, 23:49
ado-hz je napisao/la:
31 jul 2025, 23:18
Kyle88 je napisao/la:
31 jul 2025, 22:47

Sve se mogu sloziti do ovog dijela za prodaje i nakon toga.
Ja sam za Beganovica ovdje pisao kako ne bi volio da ode sad kad sam pogledao ove dvije tekme, neka ide. Covjeku je ofanzivni doprinos prelos, centarsut mu zavrsi na istocnoj tribini i sl.
Ekipa se gradi sa kvalitetnim pojedincima koji odskacu i koji suigrace prave boljim (Ristovski npr).
Drugo ovo sto pises za OFK je isto pogresna percepcija jer smo mi u toj ligi Crvena Zvezda a ne OFK. Znaci ljudi mogu posuditi 10 igraca od CZ progurati kojeg svoj i sl, drugo to je zemlja od 8 mil stanovnika (a mi ako imamo 2.5 dobro je) vrte se ogromne pare itd itd imaju xy broj prof igraca vise od nas i sl.
Ukratko ne mozemo se poredit, mi smo ti koji postavljaju red i zakon u BiH.
Da ti odgovorim redom
OFK Beograd od 13 najskupljih igraca u rosteru ima samo 3 posudjena igraca iz CZ, ostalih 10 su momci koji su prosli skolu CZ ili Partizana, nisu tamo uspjeli pa dosli u OFK. Nesto slicno kao sto je kod nas bio Olimpik pa kupio igrace Sarajeva i komsinica.
Drugo nisam ja poredio nas i OFK ni u jednoj recenici nego sam mislio da su ljudi za 3godine od kluba koji je vrijedio 1M€ tacno se sjecam cijene na TM dosli do cijene 14M€. Hocu da kazem da se nekad nesto moze prepisati i nauciti i od mnogo manjih klubova. Ljudi su doveli Huga Albu (19god), napadac bivsi kapiten juniora Barcelone. Nije im tog malog Zvezda dala nego konekcije ljudi po svijetu dovele ih do Barse.
Mi smo od 2014 do danas 2025 u ovih 10-11 godina da smo se na quraaac nasadili morali imati 7-8 titula, jer smo po svemu bili ispred drugih klubova u ligi. Al nasa neozbiljnost u radu kluba nas je dovela da smo se pomakli tacno onoliko koliko nasi dusmani zele.
Sto se tice para, budzet Ludogoreca je izmedju 20-30M maraka, ok duplo ili troduplo vise nego nas al ljudi sa tim parama cine cuda, pametno kupuju, imaju skauting strasan i kod njih skoro pa da nema fule u odabiru igraca. Nama da bas budzet 30M bi mi pola syebali na neke polovnjake.
Za kraj red i zakon postavlja ne onaj tim koji ima najvise pratilava na fb ili inst nego onaj ko ima najvise titula, onaj ko redovno uzima titule, onaj ko gazi sve redom, a mi u 30godina uzeli 5 titula.
Ljudi nece sami sebe da pogledaju u oci i kazu da je od tih 5 titula jedna poklonjena jer se nije igrao play off, a jedna korona titula.
Nikakav mi red moj drug ne zavodimo i daleko smo od toga da zavodimo.
Te dvije pomenute skole nogometa izbace svake godine 10-15 igraca za prvu ligu srbije od toga 1-2 za lige petice. Ljudi imaju logistiku mi nemamo, nasi treneri mogu voditi ekipu u prvoj ligi Maroka, JAR, Alzir i evo Dudic ovaj Radnicki.
Vlasnik nam je naletio prvih godina tu na krive ljude sad dok ne nadje nekog od povjerenja konstantno ce mijenjat, da nam je OP u konstantnom padu, da se patimo zbog nacionalnog kljuca i tog saveza i svega oko toga i da se patimo oko stadiona.

Taj Ludogorec je gradic velicine Maglaja koji ne moze napuniti stadion kad je LP grupni dio, znaci vecinom su to sredine koje nemaju veliku navijacku bazu i sl.

Pored toga svega mi kasnimo 10 god za evropom i sad bi trebalo uloziti dodatnih 30-40 mil da se napravi jos 5 terena, da se dovedu najbolji strucnjaci, mladi igraci itd itd i da bi onda za 4-5 god ocekivali neki rezultat.

Mi to ne mozemo nego idemo na tri fronta guramo koliko stignemo i onda je ovo realnost.
Nama da se jednu godinu otvori da osvojimo prvenstvo mi bi napravili stepenicu vise u odnosu na ostale sa igrackim kadrom, ali nam ne daju.
Evo slazem se sa svim ovim sto si napisao od a do z.
Prvenstveno mislim da se treba ojacati Akademija sa provjerenim trenerima. Skupa je ovo igracka sa kojom se bakče Mirvic.
Evo primjer, imamo U15, U17, U19 djecu, neka svaka selekcija ima 18 djecaka to je 54 djece.
Svako dijete neka kosta minimum 1000KM mjesecno, hrana, smjestaj, skola to je godisnje 640.000KM. Ovo sam jos konzervativno lupio 1000KM da kosta jedno dijete mjesecno a vjerovatno je i vise.
Pa onda imamo ovaj B tim Sarajeva i tu imamo nekih 20 igraca, to je dodatnih 240.000KM samo hrana i smjestaj.
Onda prvi Tim, njihovi troskovi.
Prevozi, spavanja po hotelima, vitamini itd itd
Pa onda treneri u Akademiji, B-timu i prvom timu, plate njihove i plate igraca, ogromna cifra.
Uposlenici kluba, slauti, ljudi u finansijama, radnici u Fan shopu, mozda sam i zaboravio nekog ko je dio kluba.
Znaci da moramo kako znamo i umijemo da proizvodimo jos boljeg Jattu ili Čelika da bi isli naprijed i jacali klub.

Sad da napisem moje misljenje vezano za klub i gdje se po meni napravila greska.
Povezat cu pricu sa Dinamom. Ma koliko Dinamo bio velik i veci klub od Sarajeva, dolazio iz veceg grada, imamo vise navijaca, dolazio iz financijski bolje drzave, nista oni to ne bi mogli postici da nije bilo drzave i Tudžmana koji je odredio da Dinamo mora biti No.1 u Hrvatskoj. Dao pare, moč, sve u ruke tadasnjem Canjugi kasnije nastavio Mamic i napravili klub koji hara Hrvatskom zadnjih 20god. Ko se danas sjeca i spominje Tudžmana i koga boli qurac za njim...niko.
Nakon rata drzavna elita je morala da odredi Sarajevo kao prioritet No.1 da postane jak Evropski klub. Bilo je para i nakon rata, ne u klubu nego mislim na politiku. Da se tada odtedilo da smo mi ti, da se npr 1996, 97 poceo stvarati tim, dovoditi igraci koji su se tada vrtili oko repke tipa Music, Besirevic, Halilovic klub bi rastao i ljudi diljem Bosne bi se vezivali za te igrace, stvarao bi armiju navijaca sirom BiH. Ko ce da navija za Sarajevo iz Cazina ako u Sarajevu igra neki Mensur Đaviti za kojeg nikao nije cuo, al navijao bi ako igra Besirevic, Sejo Halilovic, Vedin Music, znaci igraci koji bi mozdaaaaa kazem mozda dosli da si im tad ponudio veliku lovu. I taj covjek iz Cazina dajem primjer gledao bi reprezentaciju i polako vremenom zavolio i Sarajevo jer igraju ti reprezentativci u njemu.
Danas bi bili Evropski klub, sa velikom bazom navijaca jer bi ti natjerao i nekog momka sa 7-8god iz Tuzle da navija za Sarajevo koje igra Evropu non stop, za koje igra 5-6 reprezentativaca tvoje drzave poznatih.
Morali smo siriti bazu navijaca, klub je morao od 1997 hodati po cijeloj Bosni druziti se i probati pridobiti sto vise simpatizera i navijaca. Horde su morale isto raditi ma tome da imaju sto vise momaka oz drugih gradova i drugih podgrupa, sve sto to moglo drugacije.
Helem yebaji ga bilo proslo, danas imamo ovo sto imamo, podrska igracima i Zekicu.
Zadnja izmjena: ado-hz, dana/u 01 avg 2025, 00:21, ukupno mijenjano 2 puta.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 01 avg 2025, 00:19

Keremeh je poslije prvog zutog, imao jedan udarac nogom u glavu protivnika, gdje je hladno mogao dobiti drugi. U nasoj ligi bi ga dobio, sigurno.
Visio je i on sa drugim zutim.
- FKS -

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 01 avg 2025, 00:20

**** sramota

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 01 avg 2025, 00:22

galia95 je napisao/la:
01 avg 2025, 00:01
Ovaj Zekić ispade ko neka sveta krava na ovom forumu, ne smiješ napisati nijednu kritiku, odmah te prozovu da si bot i provokator hahaha. Isto ko što ne smiješ pisati protiv ovih ublehaša iz Trojke na političkim temama. Jarane, ako ti ekipa primi 4 gola za pola sata ili ako jedva hodaju po terenu poslije 50. minute, mora da je nešto i do trenera, majka mu stara. Ista stvar je bila i u prvoj utakmici, poslije 50. minute hvataju zrak i dišu na škrge ko da igraju u Amazonskoj prašumi. 😅 Znači da nemaš plan B ili igrači ne razumiju tvoje taktičke zamisli, da nisi radio s napadačima na završnici jer fulaju gomilu zicera i da nisi radio na fizičkoj kondiciji. Svaka čast za dobre stvari i vidi se da ima napretka, ali po mišljenju pojedinaca ispada da trener ovdje nikad nije kriv nizašta. Ostaje gorak ukus jer smo ih imali na konopcima na Koševu u prvom poluvremenu i trebalo je biti 3:0 umjesto 2:1.
Uzrocno posljedicna veza.
Nisi prvi zbog saveza-
moras prodati igrace da namiris budzet-
ne mozes privuci igrace jer je liga za k-
dolaze ti kasno igraci-
nemas dovoljan broj igraca jer je trener prije tebe nagomilao ih kijamet pa se njih moras kotarisat-
povrijedi ti se koji igrac ili je rovit-
svi ti dobode igrace preko raznoraznih shemi-
navijaci ti pusu za vrat na svakom koraku.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 01 avg 2025, 00:26

ado-hz je napisao/la:
01 avg 2025, 00:18
Kyle88 je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:

Da ti odgovorim redom
OFK Beograd od 13 najskupljih igraca u rosteru ima samo 3 posudjena igraca iz CZ, ostalih 10 su momci koji su prosli skolu CZ ili Partizana, nisu tamo uspjeli pa dosli u OFK. Nesto slicno kao sto je kod nas bio Olimpik pa kupio igrace Sarajeva i komsinica.
Drugo nisam ja poredio nas i OFK ni u jednoj recenici nego sam mislio da su ljudi za 3godine od kluba koji je vrijedio 1M€ tacno se sjecam cijene na TM dosli do cijene 14M€. Hocu da kazem da se nekad nesto moze prepisati i nauciti i od mnogo manjih klubova. Ljudi su doveli Huga Albu (19god), napadac bivsi kapiten juniora Barcelone. Nije im tog malog Zvezda dala nego konekcije ljudi po svijetu dovele ih do Barse.
Mi smo od 2014 do danas 2025 u ovih 10-11 godina da smo se na quraaac nasadili morali imati 7-8 titula, jer smo po svemu bili ispred drugih klubova u ligi. Al nasa neozbiljnost u radu kluba nas je dovela da smo se pomakli tacno onoliko koliko nasi dusmani zele.
Sto se tice para, budzet Ludogoreca je izmedju 20-30M maraka, ok duplo ili troduplo vise nego nas al ljudi sa tim parama cine cuda, pametno kupuju, imaju skauting strasan i kod njih skoro pa da nema fule u odabiru igraca. Nama da bas budzet 30M bi mi pola syebali na neke polovnjake.
Za kraj red i zakon postavlja ne onaj tim koji ima najvise pratilava na fb ili inst nego onaj ko ima najvise titula, onaj ko redovno uzima titule, onaj ko gazi sve redom, a mi u 30godina uzeli 5 titula.
Ljudi nece sami sebe da pogledaju u oci i kazu da je od tih 5 titula jedna poklonjena jer se nije igrao play off, a jedna korona titula.
Te dvije pomenute skole nogometa izbace svake godine 10-15 igraca za prvu ligu srbije od toga 1-2 za lige petice. Ljudi imaju logistiku mi nemamo, nasi treneri mogu voditi ekipu u prvoj ligi Maroka, JAR, Alzir i evo Dudic ovaj Radnicki.
Vlasnik nam je naletio prvih godina tu na krive ljude sad dok ne nadje nekog od povjerenja konstantno ce mijenjat, da nam je OP u konstantnom padu, da se patimo zbog nacionalnog kljuca i tog saveza i svega oko toga i da se patimo oko stadiona.

Taj Ludogorec je gradic velicine Maglaja koji ne moze napuniti stadion kad je LP grupni dio, znaci vecinom su to sredine koje nemaju veliku navijacku bazu i sl.

Pored toga svega mi kasnimo 10 god za evropom i sad bi trebalo uloziti dodatnih 30-40 mil da se napravi jos 5 terena, da se dovedu najbolji strucnjaci, mladi igraci itd itd i da bi onda za 4-5 god ocekivali neki rezultat.

Mi to ne mozemo nego idemo na tri fronta guramo koliko stignemo i onda je ovo realnost.
Nama da se jednu godinu otvori da osvojimo prvenstvo mi bi napravili stepenicu vise u odnosu na ostale sa igrackim kadrom, ali nam ne daju.
Prvenstveno mislim da se treba ojacati Akademija sa provjerenim trenerima. Skupa je ovo igracka sa kojom se bakče Mirvic.
Evo primjer, imamo U15, U17, U19 djecu, neka svaka selekcija ima 18 djecaka to je 54 djece.
Svako dijete neka kosta minimum 1000KM mjesecno, hrana, smjestaj, skola to je godisnje 640.000KM. Ovo sam jos konzervativno lupio 1000KM da kosta jedno dijete mjesecno a vjerovatno je i vise.
Pa onda imamo ovaj B tim Sarajeva i tu imamo nekih 20 igraca, to je dodatnih 240.000KM samo hrana i smjestaj.
Pa onda treneri u Akademiji, B-timu i prvom timu, plate njihove i plate igraca, ogromna cifra.
Uposlenici kluba, slauti, ljudi u finansijama, radnici u Fan shopu, mozda sam i zaboravio nekog ko je dio kluba.
Znaci da moramo kako znamo i umijemo da proizvodimo jos boljeg Jattu ili Čelika da bi isli naprijed i jacali klub.

Sad da napisem moje misljenje vezano za klub i gdje se po meni napravila greska.
Povezat cu pricu sa Dinamom. Ma koliko Dinamo bio velik i veci klub od Sarajeva, dolazio iz veceg grada, imamo vise navijaca, dolazio iz financijski bolje drzave, nista oni to ne bi mogli postici da nije bilo drzave i Tudžmana koji je odredio da Dinamo mora biti No.1 u Hrvatskoj. Dao pare, moč, sve u ruke tadasnjem Canjugi kasnije nastavio Mamic i napravili klub koji hara Hrvatskom zadnjih 20god. Ko se danas sjeca i spominje Tudžmana i koga boli qurac za njim...niko.
Nakon rata drzavna elita je morala da odredi Sarajevo kao prioritet No.1 da postane jak Evropski klub. Bilo je para i nakon rata, ne u klubu nego mislim na politiku. Da se tada odtedilo da smo mi ti, da se npr 1996, 97 poceo stvarati tim, dovoditi igraci koji su se tada vrtili oko repke tipa Music, Besirevic, Halilovic klub bi rastao i ljudi diljem Bosne bi se vezivali za te igrace, stvarao bi armiju navijaca sirom BiH. Ko ce da navija za Sarajevo iz Cazina ako u Sarajevu igra neki Mensur Đaviti za kojeg nikao nije cuo, al navijao bi ako igra Besirevic, Sejo Halilovic, Vedin Music, znaci igraci koji bi mozdaaaaa kazem mozda dosli da si im tad ponudio veliku lovu. I taj covjek iz Cazina dajem primjer gledao bi reprezentaciju i polako vremenom zavolio i Sarajevo jer igraju ti reprezentativci u njemu.
Danas bi bili Evropski klub, sa velikom bazom navijaca jer bi ti natjerao i nekog momka sa 7-8god iz Tuzle da navija za Sarajevo koje igra Evropu non stop, za koje igra 5-6 reprezentativaca tvoje drzave poznatih.
Morali smo siriti bazu navijaca, klub je morao od 1997 hodati po cijeloj Bosni druziti se i probati pridobiti sto vise simpatizera i navijaca. Horde su morale isto raditi ma tome da imaju sto vise momaka oz drugih gradova i drugih podgrupa, sve sto to moglo drugacije.
Helem yebaji ga bilo proslo, danas imamo ovo sto imamo, podrska igracima i Zekicu.
Nac neke spance ko Dinamo,Istra u akademiju,od malena da uce djecu kako se igra fudbal,sta ce ih ovi nasi amateri nauciti,od malena se uce pogresno i nema tu hajra to je definitivno.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 01 avg 2025, 00:30

Ja pojma nemam al vise ide na k ova bezmudost,pa nisu Barcelona majka mu stara,poluvrijeme horor zivi,onaj Bralic ispado ko iz voza,da Bog sacuva. Beganovic sam apsolutno nabija je nebu pod oblake i sad ga treba zalit ako ode? Sretan ti put majstore,primas dobre pare nista apsolutno osim trke nemas.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 avg 2025, 00:31

Kyle88 je napisao/la:
01 avg 2025, 00:22
galia95 je napisao/la:
Ovaj Zekić ispade ko neka sveta krava na ovom forumu, ne smiješ napisati nijednu kritiku, odmah te prozovu da si bot i provokator hahaha. Isto ko što ne smiješ pisati protiv ovih ublehaša iz Trojke na političkim temama. Jarane, ako ti ekipa primi 4 gola za pola sata ili ako jedva hodaju po terenu poslije 50. minute, mora da je nešto i do trenera, majka mu stara. Ista stvar je bila i u prvoj utakmici, poslije 50. minute hvataju zrak i dišu na škrge ko da igraju u Amazonskoj prašumi. 😅 Znači da nemaš plan B ili igrači ne razumiju tvoje taktičke zamisli, da nisi radio s napadačima na završnici jer fulaju gomilu zicera i da nisi radio na fizičkoj kondiciji. Svaka čast za dobre stvari i vidi se da ima napretka, ali po mišljenju pojedinaca ispada da trener ovdje nikad nije kriv nizašta. Ostaje gorak ukus jer smo ih imali na konopcima na Koševu u prvom poluvremenu i trebalo je biti 3:0 umjesto 2:1.
Nisi prvi zbog saveza-
dolaze ti kasno igraci-
nemas dovoljan broj igraca jer je trener prije tebe nagomilao ih kijamet pa se njih moras kotarisat-
Slažem se. I dalje smatram da je ovo najkvalitetniji roster u ligi, naročito kad se ekipa posloži i da titula ne bi trebala dolaziti u pitanje uprkos Vicinim marifetlucima i sudijskim lakrdijama koje možemo očekivati, ali simptomatično je da se u Evropi uvijek dešavaju pomračenja koja u sekundi unište sve dobro što je napravljeno. Tu se tek vidi koliko smo i dalje daleko od nekog evropskog standarda. Zato i kažem da trener treba da preuzme odgovornost, što on inače i radi, ali pojedinci ga ovdje amnestiraju od bilo kakve odgovornosti i bojim se da je to pogrešan pristup.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 avg 2025, 00:34

Vec POJEDINCI pocinju dizat tenzuje pritisak koji i oni znaju u can vom trenutku moze izazvat nezeljene efekte..

Sa teezama SAMO TITULA BAPADT TITULU, Turda kurcu nevalja, od Bealica was mas 3 akademca koja mogu bolje, zekic ubleha, zrinjski i borac napravili cuda u evropi.. i dodjes andora ti utrpa 4 komada u po bl, prije proske sezone borac nikad nije prosao prvo pred kolo. Takodje borac je prosle godine protiv siptara u prvom predkolu jedva prosao cinimi se da su bili penali..

Zamislite da je FK SARAJEVO bilo poguramo onda kad smo bili na +13 (nije puno trebalo)i da smo bili poguraji ko borac pred proslu godinu i ovu godinu garantujem da bi mi izbacili mnogo jacu ekipu od SLOVANA I KRAJOVE danas.

Koliko smo mi trenera otjerali radi sudiski kradja u zadnjih 4 sozone 3 trenera..i sad imamo trenera koji je tu 13 mjeseci, kolko igraca itd itd. Pogledajte sta je sudija uradio DAO JE JATTI ZUTI KOJI APSULUTNO NIJE BIO I REKAO ZEKICU JOS JEDAN FAUL I CRVENI I STA SAD JE ZEKIC TREBAO RECI KO **** SUDIJU..

Mi smo imali 2je 100% sanse u prvom pol mlinaric i GULI, imali smo sansu RENAN kod 1-0 sut glavom kad golman odbrani..BILI SMO NA LOPTI, nisu nas izgrali prvi go mozda i offsid drugi go neigranost igrac sam na 5 metara 3 ci go auto go

Mislim da u ovom rosteru koji imamo trenutno ims kvaliteta i pustit ljude da rade svoj posao a mi nas..

Psovke igracima ss(sa istoka il bilo koje tribine) JE IDIOTLUK

VOLIM TE SARAJEVO

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 01 avg 2025, 00:35

ado-hz je napisao/la:
Kyle88 je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:

Da ti odgovorim redom

Ja sam iz krajine i poceo sam navijati za FKS kad je Said zalomio ove iz Levskog, nakon toga svake godine dolazim i gledam Sarajevo.

OP koje si naveo moraju voditi potentni treneri, moraju imati jake turnire, pun strucni stab strucnjaka, moraju djeca iz izlaznih godista ici u vece uzraste igrati, izlazna godista juniora moraju imati bar 20-30 utk nizih liga BiH a ako je neko ekstra talent sa 16-17 mora poceti igrati BiH PL, turniri se moraju igrati svaka 3-4 mj vani kao sto smo igrali u ceskoj onaj ili gdje vec prije par god.
Prvi tim mora imati filijalu, africko trziste moramo uvezati sto bolje i ove vamo drzave bivseg sssr.
Neke igrace vratit u nasu ligu tipa Buljubasic, Rahmanovic i sl
Kasnije dovesti nekog free igraca koji je u blagom padi karijere i ponudit mi zestoke novce.
Dovest neke igrace pred zalazak karijere tipa Pjanic ili neki lvl ispod.
Uporedo s tim sredit stadion, ili pravit novi ili Kosevo ganjat.
To je za igracki kadar i budzet hajmo reci 40-50 mil KM
U ligi da si svake godine prvi imas skoro pa zagarantovanu KL sa takvom ekipom mozes doci do 1/8 KL hladno ako te sreca proprati, nekad i u LP upasti i ti ces ove pare vratiti ili dici jos na neki vrci lvl budzet.

No treba prvo uloziti i imati sistem.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 01 avg 2025, 00:38

mirzatele je napisao/la:
01 avg 2025, 00:35
GalileoGalilei je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:
31 jul 2025, 23:55
Al Bralic je odigrao kao da ga je GalileoGalilei nahvalio. Ovakvi budu oni što ih on najavi ko pojačanja :mrgreen:
Galileo ti ebe nanu naninu
Šta nam je sa Butićem, tvojim favoritom :rol: :rol:
Lakše malo i jedan i drugi.
I ti bespotrebno lika provociraš, a i ti bespotrebno se pecaš i psuješ ovom.
Ako nastavite, ne garantujem da vas admin neće obojicu banovat.
Tako da, lakše malo.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 01 avg 2025, 00:39

bordobijeli je napisao/la:
31 jul 2025, 23:22
Ja bi ovu sezonu dao sve Zekicu još se pojačati i napasti titulu. Ako osvojimo guraj dalje ,ako ne onda uraditi ko Partizan 3/4 starija i 15 momaka do 20 godina, mladog trenera I udri.
Sve ovo sto su napravili dovodjenjem raspalih srpskih i hrvatskih igraca su mogli i sa mladim nasim igracima. Opasne menadzerske igre su u svemu tome jedino objasnjenje

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 01 avg 2025, 00:42

galia95 je napisao/la:
01 avg 2025, 00:31
Kyle88 je napisao/la:
01 avg 2025, 00:22
galia95 je napisao/la:
Nisi prvi zbog saveza-
dolaze ti kasno igraci-
Slažem se. I dalje smatram da je ovo najkvalitetniji roster u ligi, naročito kad se ekipa posloži i da titula ne bi trebala dolaziti u pitanje uprkos Vicinim marifetlucima i sudijskim lakrdijama koje možemo očekivati, ali simptomatično je da se u Evropi uvijek dešavaju pomračenja koja u sekundi unište sve dobro što je napravljeno. Tu se tek vidi koliko smo i dalje daleko od nekog evropskog standarda. Zato i kažem da trener treba da preuzme odgovornost, što on inače i radi, ali pojedinci ga ovdje amnestiraju od bilo kakve odgovornosti i bojim se da je to pogrešan pristup.
Ne znam šta bi narodu rekao ZZ u evropskim utk nam je omogucio da gledamo leprsavo sarajevo u ove dvije domace utk Spartak i Craiova pobrao dosta simpatija svojom pojavom,izrazavanjem i sl. Da je imao 15 igraca koje imaju ritam i koji mogu odigrat 90 min na visokom lvl ja bi mu prigovorio, ovako dosta ljudi koji su moji istomisljenici ga brane jer vide da je imao dobru namjeru, da je 139 min ovog dvomeca to dobro drzao no kasnije su ga igraci izdali, igraci koji opet da naglasim nisu lvl nasih ocekivanja jer nije budala pisala onaj TM…

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 01 avg 2025, 00:45

Uz dužno poštovanje i treneru i igračima u ovim utakmicama nisu trebali biti u rosteru niti Bralić niti Elezi. Vjerujem da su obojica dobri igrači ali ne može igrač koji je 10 dana u klubu biti u rosteru za evropu.
Ne može Bralić prije Mujkića biti a Mujke odigrao fantastičnu polusezonu, prošao ful pripreme i još ima ponude za prodaju i ti ga skloniš.
Ne može Elezi biti prije Krdžalića koji se digao iz povrede pa par zadnjih ligaških utakmica odigrao odlično. Koji je odradio ful pripreme i na svakoj utakmici bio dobar, 2 asistencije u 4 utakmice i dosta dobrih pasova i poteza. U 80% ligaških utakmica ga stavljao na 6. iako je momak najbolji na 8 ili 10. Danas na 6. imaš samo maestranog Jattu, za kojeg znamo da lagan na udaranju i kartonima, a ti Anesa, koji ga realno jedini može zamijeniti koliko toliko, ostaviš u Sarajevu.
Ne možeš se kockati sa pozitivnom rezultatom, sa 22-23.000 ljudi na Koševu, sa 1.000 koji su uzeli dan godišnjeg i možda uskratili djeci 1 dan na moru da bi došli čak u Rumuniju da te podrže.
Ne može to tako….ali evo kod nas može.
Zadnja izmjena: Sazg, dana/u 01 avg 2025, 00:47, ukupno mijenjano 1 put.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 01 avg 2025, 00:47

O kakvom razgovaranju Zekic prica? Spremaj ekipu za Radnik i ne seri.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 01 avg 2025, 00:47

Sazg je napisao/la:
01 avg 2025, 00:45
Uz dužno poštovanje i treneru i igračima u ovim utakmicama nisu trebali biti u rosteru niti Bralić niti Elezi. Vjerujem da su obojica dobri igrači ali ne može igrač koji je 10 dana u klubu biti u rosteru za evropu.
Ne može Bralić prije Mujkića biti a Mujke odigrao fantastičnu polusezonu, prošao ful pripreme i još ima ponude za prodaju i to ga skloniš.
Ne može Elezi biti prije Krdžalića koji se digao iz povrede pa par zadnjih utakmica odigrao super. Koji je odradio ful pripreme i na svakoj utakmici bio dobar, 2 asistencije u 4 utakmice i dosta dobrih pasova i poteza. U 80% ligaških utakmica ga stavljao na 6. iako je momak najbolji na 8 ili 10. Danas na 6. imaš samo maestranog Jattu, za kojeg znamo da lagan na udaranju i kartonima, a ti Anesa, koji ga realno jedini može zamijeniti koliko toliko, ostaviš u Sarajevu.
Ne možeš se kockati sa pozitivnom rezultatom, sa 22-23.000 ljudi na Koševu, sa 1.000 koji su uzeli dan godišnjeg i možda uskratili djeci 1 dan na moru da bi došli čak u Rumuniju da te podrže.
Koliko sam skontao Mujkic ima neku manju povredu.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 01 avg 2025, 00:50

Kyle88 je napisao/la:
01 avg 2025, 00:47
Sazg je napisao/la:
01 avg 2025, 00:45
Ne može Bralić prije Mujkića biti a Mujke odigrao fantastičnu polusezonu, prošao ful pripreme i još ima ponude za prodaju i to ga skloniš.
Ne može Elezi biti prije Krdžalića koji se digao iz povrede pa par zadnjih utakmica odigrao super. Koji je odradio ful pripreme i na svakoj utakmici bio dobar, 2 asistencije u 4 utakmice i dosta dobrih pasova i poteza. U 80% ligaških utakmica ga stavljao na 6. iako je momak najbolji na 8 ili 10. Danas na 6. imaš samo maestranog Jattu, za kojeg znamo da lagan na udaranju i kartonima, a ti Anesa, koji ga realno jedini može zamijeniti koliko toliko, ostaviš u Sarajevu.
Koliko sam skontao Mujkic ima neku manju povredu.
Može biti, ako je manja znači da blokada rješava. Bubanja igrao sa slomljenim rukama, Butića stavljao sa rupturom mišića.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 01 avg 2025, 00:50

@Kyle88

Eto vidis sta znaci jedan igrac da zavolis klub kao sto je Said, a sad zamisli da si od 1997 konstantno imao 5-6 Saida u ekipi koliko bi navijaca i simoatizera imao sirom BiH.
Da se ne naljuti niko iz Tuzle, ili bilo kojeg drugog grada al da si pravio od te 1997 vrhunsku ekipu koja uzimala titule, gazio lijepo Evropom taj neki decko iz Tuzle bi zavolio Sarajevo gledajuci ga preko TV jer njegova Sloboda je godinama losa i to bi bila neminovnost.
Isto kao sto ja simpatisem Milan zbog Geogra Weah koji je igrao tamo nekad cini mi se 1995/96.
Sto ljudi vole Lejkerse jer je igrao Kobi i Shaq, sto vole Boston jer je igrao Lary Bird, ljudi se vezu za dobre igrace.
Ljudi ovdje spominju Pejovica ili Turdu kao u smisli ko ih je doveo. Ja iz nekih prijateljskih kontakata sa fudbalskim menadzerima znam da postoje takve opcije da npr neki menadzer kaze evo dacu ti Ristovakog al moraas uzeti i ovog Pejovica.
Ne kazem da je kod nas to slucaj al ne smijem se zakleti ni da nije neka trampa menadzerska.

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 01 avg 2025, 00:59

Izgubiti je ok, ali mene brine netransparentnost naseg kluba. Kakve su nam ovo zamjene veceras, sta nam se desava u ekipi? Ulazi Bralic da ko bekan ispada na svaku a tek dosao, pa Paskalev je za njega Ramos. U sredini promaha a Krdzalic nije otputovao s ekipom, jos medju boljim bio na pripremama? Mamas je hajde eto povrijedjen. Jovic jedini koji je skripao u prvoj utakmici a danas nemamo Mujkica na klupi koji je iznio to prosle godine, ocito zbog u21 pravila? Durakovica smo otjerali koji je to mogao iznijeti a ostavili Kapetanovica? Turkes izblajhao kosu i misli da je Guti, sta je s Buticem i Risticem, bar mogu potrcat? Drago mi je sto Unusica nije bilo ali sta se desava?

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 01 avg 2025, 01:02

Cudimo se sto niko normalan nece u ovu ligu,cudimo se sto igraci jedva cekaju da idu i sto odu za male pare,ja mislim ove godine San Marino jedini ima losije rezultate u evropi,svi mogu parirati jacim od CG,Mkd,Kosovo,Farani,andorci osim nas,nema izgovora nismo sa Barsom igrali,debakl i igraca koji su bili kao razb8jena ceta do trenera, jadan menatalitet generalno drzave,grada,sporta i to tako treba prihvatiti da smo u rangu San Marina,to je jedina realnost.

Neza
Kontakt:

Post Postao/la Neza » 01 avg 2025, 01:07

Da li može neko da mi objasni šta to Zekić donosi da bi i dalje ostao trener? Imao je više prelaznih rokova, i mi i dalje izgledamo preloše. Ljudi jel vi shvatate da mi kroz pas ne možemo iznijeti loptu i da ne znamo držati posjed?

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Haksss, InatSilniBosanski, keli, Proximic, riki46 i 89 gostiju.