Amar Dedić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sindikat12
Kontakt:

Re: Amar Dedić

Post Postao/la Sindikat12 » 31 jul 2025, 22:31

Da ima centarsut kao birvaktile Mujdza bio bi jos opasniji ofanzivno.

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 31 jul 2025, 22:36

Amar je zujalica prava... Osim glupog kartona koji je dobio solidno odigrano poluvrijeme, opasan pravo

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 31 jul 2025, 23:00

Goll 1:0 vodi Benficaaa :bih:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 31 jul 2025, 23:37

88 minuta Dedic izasao
Super u prvoj zvanicnoj utakmici skoro 90 minuta, sto znaci da se ozbiljno racuna na njega
Jos par minuta i x6 🏆 za Dedica
Tek 23 godine i pred njim su trofeji
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 31 jul 2025, 23:47

Doktorska partija.. Navijači ga hvale

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 31 jul 2025, 23:59

Uspjesan debi bio?
mosa lošmi stićko tit-ula!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 01 avg 2025, 00:28

88 🏆 za Benficu i 6 za Dedića

slika

slika
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 01 avg 2025, 01:42

On ima jako dobre fizikalije za beka. Samo da ga zdravlje posluži, bolji klub stvarno nije mogao izabrati. Očigledno je prva violina na desnom beku, na njemu je da taj status zadrži, te da napreduje još više.

Za nadati se da će i u reprezentaciji igrati istu poziciju.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 01 avg 2025, 09:31

Ja sam gledao utakmicu i iskreno ne znam sta ste toliko vidjeli kod njega dobrog? Drago mi je da igra i volio bih da bude redovno standardan u Benfici ali ja iskreno mislim da on neće biti neki stub odbrane. Možda mu samo treba vremena da se adaptira jer dugo nije igrao tu svoju "prirodnu" poziciju ali iskren da budem podsjetio me je na one ofanzivne bekove koji nemaju pojma u odbrani.

Ništa posebno u defenzivnom dijelu nisam vidio od njega. Čak sam imao utisak da je indirektni krivac i za onaj "gol" koji je poništen za Sporting jer je prvo on ispao i onda na kraju nije ni bio na toj svojoj strani s koje je ubačeno i pao je gol.
Istina, poništen je gol zbog ofsajda ali to ne mijenja činjenicu da mu je pozicioniranje bilo loše.

Možda će se na kraju ispostaviti da je kockar i u pravu što ga drži na krilu jer je igrač manje u odbrani protiv jakih reprezentacija.

U svakom slučaju imat će mnogo vremena da se pokaže i mislim da će mu Benfica odlično ležati iz razloga što će oni većinom napadati u svim utakmicama u Portugalu, a drugi će se pretežno braniti tako da će imati mnogo više prilike u napadu da pokaže šta zna uz koji potez i ubacaj.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 avg 2025, 09:44

Momak je igrao ligu prvaka na desnom beku. Pa treneru nije na um padalo da ga stavlja na krilo. Tako da se kockar blamira sa tim potezom jer ga niko osim njega ne gura na krilo.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 avg 2025, 09:53

Gledao sam drugo poluvrijeme i bio je nepostojeći na terenu. Propalih 45 minuta života.
Treba razumjeti da je prva utakmica i da je protivnik prvak i odmah borba za trofej...ali ne mogu razumjeti preseravanja na svakoj temi. To jedva doceka da pohvali neke reprezentativce (i ne mislim ovdje uopce na Dedica) i kada ne zaslužuju to svojom igrom, s dr.strane popljuju reprezentativce koje mrze bez obzira ako dobro odigraju.

Za Dedica je odlično sto je potpisao za Benficu. Šteta što mu nema DiMarije pa makar polusezonu, da nauci sta od njega ofanzivno i igra s klasom u pravom smislu te riječi.

Sto se tice Barbareza, covjek je isprobao ono što je maltene igrao u Marseju i nema tu ništa lose. Štaviše, trener Marseja je izjavio da Dedicu odgovara lijeva strana i ofanzivnija uloga.
Ne mislim da je to bila isključivo odluka Barbareza.
U svakom slučaju, kao što se pisalo prije nego je i zaigrao tu, on je najbolji na poziciji desnog beka i tu sva priča završava. A forumske neznalice ce ostati neznalice.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 avg 2025, 10:03

On nije bio krilo u Marseju.
Toliko mu je odgovarala ta lijeva strana da su ga otjerali nakon 5 utakmica u Marseju. I svima je bilo jasno da ne može igrati nikakvo krilo lik koji karijeru provede kao bek i po potrebi stoper. Svima osim Barbarezu.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 avg 2025, 10:18

Krilni bek u Marseju je u 80% utakmica kao krilo. Još od vremena dok je Kolasinac igrao tamo. Tako je i danas.
Prvi sam pisao da Dedic treba da ostane na poziciji desnog beka i ništa više od toga. Ali sam ubijeđen da je prekomandovan na lijevu ofanzivnu poziciju u reprezentaciji u dogovoru s Dedicem jer nesto slično igra u Marseju i to ce mu dodatno pomoći da se "adaptira" na toj poziciji.

“Dedić radije igra lijevo nego desno. Protiv zatvorene ekipe mi trebaju ​​igrači koji mogu igrati jedan na jedan na krilu prije nego što uđu unutra. Merlin je to učinio na početku sezone. Dedić mi nudi dodatno ofanzivno rješenje. On je mlad igrač, čekam da se adaptira, da osjeti stadion, sredinu, dres, da bude spreman u svakom pogledu prije nego što ga učinim starterom" – rekao je De Zerbi.

Dakle, nije Barbarez ništa izmislio, nego pokušao nesto slično što je zamislio i trener Marseja, kao i sam Dedic u datom trenutku.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 01 avg 2025, 10:20

ono sto se moze vidjeti kod Dedica je nesto slabija odbrana, bolja ofanziva. Sinoc stvarno nista specijalno.
Njemu najbolje odgovara 352 gdje ga neko pokriva nazad dok on visi naprijed. Nije on bio toliko los ni lijevo u marseju, a bolji bi bio desno svakako.
Dosta stvari se poklopilo na neuspjeh u francuskoj.

neka igra, prva je tekma, doci ce to na svoje, siuran sam. Ipak su dosta mijenjali, uz to igrali protiv ekipe koja je bolja od njih zadnjih godina.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 01 avg 2025, 10:22

@hurem...nije ga ucinio starterom, sutnuo ga. Tu se sva prica zavrsava:-)
znam ja da ti to pises samo radi pravdanja barbareza, ali nema potrebe:-)
Dedic ne smije da igra ono sto je igrao u zadnjim tekmama repke!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 avg 2025, 10:27

hurem je napisao/la:
01 avg 2025, 10:18
Krilni bek u Marseju je u 80% utakmica kao krilo. Još od vremena dok je Kolasinac igrao tamo. Tako je i danas.
Prvi sam pisao da Dedic treba da ostane na poziciji desnog beka i ništa više od toga. Ali sam ubijeđen da je prekomandovan na lijevu ofanzivnu poziciju u reprezentaciji u dogovoru s Dedicem jer nesto slično igra u Marseju i to ce mu dodatno pomoći da se "adaptira" na toj poziciji.

“Dedić radije igra lijevo nego desno. Protiv zatvorene ekipe mi trebaju ​​igrači koji mogu igrati jedan na jedan na krilu prije nego što uđu unutra. Merlin je to učinio na početku sezone. Dedić mi nudi dodatno ofanzivno rješenje. On je mlad igrač, čekam da se adaptira, da osjeti stadion, sredinu, dres, da bude spreman u svakom pogledu prije nego što ga učinim starterom" – rekao je De Zerbi.

Dakle, nije Barbarez ništa izmislio, nego pokušao nesto slično što je zamislio i trener Marseja, kao i sam Dedic u datom trenutku.
Samo sto krilni bek i krilo nije isto niti će ikada biti isto. I nikada ga nije učinio starterom, bas zato jer nema šta da ponudi na poziciji lijevog krilnog beka, a pogotovo ne na poziciji lijevog krila gdje ga forsira Barbarez.
Ali to nije zaustavilo našeg selektor, da ga i nakon sto je klupiran u Marseju jer ne može to da igra, nastavi forsirati na lijevom krilu.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 01 avg 2025, 10:38

Ok tekma sinoc. Dugo je bio van forme i na drugim pozicijama trebat ce mu vremena. Top je sto trenutno nema konkurencije i sto ce igrat.

Mora poboljsat defanzivni dio.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 avg 2025, 10:42

babino je napisao/la:
01 avg 2025, 10:22
@hurem...nije ga ucinio starterom, sutnuo ga. Tu se sva prica zavrsava:-)
znam ja da ti to pises samo radi pravdanja barbareza, ali nema potrebe:-)
Dedic ne smije da igra ono sto je igrao u zadnjim tekmama repke!
Naravno da ne smije. Pisao sam to prije nego je i zaigrao na toj poziciji.
Ali evo ti si bar donekle i razumio poentu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 avg 2025, 10:54

Nisam gledao sinoc, ali i da je los bio, nadoci ce sigurno. Bitno da se ustali u prvih 11 nakon fijaska u Francuskoj.

Ove gluposti da je Barbarez shvatio da je bolji na krilu ne bi komentarisao.

Neznalica teska koju je pros.ralo par utakmica. Vidjet cemo sada na kljucnim mecevima njegovo znanje. Toliko je dobar da bukvalno svaku utakmicu mora mijenjati postavku igre jer prvobitna postavka bude promasaj. To se u svakoj utakmici dosad vidjelo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 avg 2025, 11:01

Sve dok bude radio prave i produktivne stvari prema naprijed nedostaci u odbrani ce biti najmanji problem.
Zato se takticki uigra pomjeranje odbrane u suprotnog beka u sredinu da se pokrije drugi bek kad krene naprijed ili ne stigne se vratiti u odbranu. Zato postoji i defanzivni vezni/destruktivac koji ce se izvlaciti na stranu i pokrivati bekovsku poziciju ili udvajati protivnika po potrebi. Sve su to takticke zamisli i uigranost ekipe.

Jedan Theo Hernandez kad je dosao u Milan nije znao sta znaci odbrana, ispadao k'o iz voza, ali je tako dobro igrao prema naprijed da je bio medju najboljim strijelcima/asistentima ekipe pa mu odbranu nisi mogao uzimati za zlo te je u tom momentu bio medju najboljim bekovima u svijetu. A za 2 sezone je dosta unaprijedio udbranu i takticki sazrio.

To ocekujem i od Dedica, da dosta radi u fazi napada gdje je i najbolji, s u odbrani da daje svoj maksimum i kroz sezonu/dvije da koliko-toliko unaprijedi udbranu i takticki sazrije kao igrac.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, jasmin10, ZmajOdBosne33 i 35 gostiju.