FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Jbg momci, repriza od prosle godine, da smo mi njih zavrsili na Kosevu i napunili, veceras bi slavili, ali eto
Generalno zadnjih 10ak godina od onog ljeta 2014-e i poraza od Borussije imamo katastrofalne rezultate u Evropi
Leh - pali bukvalno bez ispaljenog metka
Zaria - Sramotno ispadanje nakon penala
Atalanta - 0-8
Celtic - pali bez ispanjeg metka
BATE Borisov - ista stvar
Dynamo Brest - sudije nas izofirale, ali isto tako sjecam se silnih promasaja u toj utakmici
Milsami- sramota
Torpedo - ofiranje sa Mirzom
Trnava - promasili i moguce i nemoguce na Kosevu, tamo nas ljudi rutinski odradili
Craiova - za 15 minuta smo sve uspjeli da sjebemo
U zadnjih 11 godina prosli smo samo Urartu, Buducnost one levate iz Velsa ja mislim i Aktobe, lose skroz, kad vidis rezultate Borca, Zrinjskog nije to to
Generalno zadnjih 10ak godina od onog ljeta 2014-e i poraza od Borussije imamo katastrofalne rezultate u Evropi
Leh - pali bukvalno bez ispaljenog metka
Zaria - Sramotno ispadanje nakon penala
Atalanta - 0-8
Celtic - pali bez ispanjeg metka
BATE Borisov - ista stvar
Dynamo Brest - sudije nas izofirale, ali isto tako sjecam se silnih promasaja u toj utakmici
Milsami- sramota
Torpedo - ofiranje sa Mirzom
Trnava - promasili i moguce i nemoguce na Kosevu, tamo nas ljudi rutinski odradili
Craiova - za 15 minuta smo sve uspjeli da sjebemo
U zadnjih 11 godina prosli smo samo Urartu, Buducnost one levate iz Velsa ja mislim i Aktobe, lose skroz, kad vidis rezultate Borca, Zrinjskog nije to to
U INAT SVIMA
Nemoj me ti citirati, lijepo te molim.Lucas je napisao/la: ↑31 jul 2025, 23:28Ti ko da ne pratis region, pa manje - vise svugdje je tako. Zvezdu ce recimo protiv Lecha za dvije sedmice gledati 50000 ljudi na Marakani, protiv Surdulice ce doci 5000 plafon.
Može li neko od novih moderatora malo temu da pregleda? Hvala.
Zadnja izmjena: Pendulum, dana/u 31 jul 2025, 23:44, ukupno mijenjano 1 put.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Nesto napisa neko protiv Beganovica. Cisti dokaz da da navijaci nemaju pojma. Po nasoj desnoj strani nista nisu mogli napraviti. Dok su jos Rumuni na kosevu vidjeli da je lijeva mekana. Sve golove smo primili sa strane, upravo tamo gdje su pokrivali kupresak i jovic.
Dalje i najbitnije. Jata, jedan jedini, dobije zuti, dakle gotova utakmica, nema alternative. Mamas nespreman. Bubanja prerano prodat.
Zekic je sve dobro napravio nakon gola. Pojacao bokove se kjeremehom i kupersakom, presao u 5-4-1. Nazalost opet nije bilo dovoljno.
I na kraju nas generalni problem, plan b nikad ne funkcionise. Vise puta sam govorio o tome. Kada ne mozemo da uspostavimo presing, slijedi totalni raspad u igri.
Ispadanje sasvim realno, rezultat i okolnosti najgore moguce.
Dalje i najbitnije. Jata, jedan jedini, dobije zuti, dakle gotova utakmica, nema alternative. Mamas nespreman. Bubanja prerano prodat.
Zekic je sve dobro napravio nakon gola. Pojacao bokove se kjeremehom i kupersakom, presao u 5-4-1. Nazalost opet nije bilo dovoljno.
I na kraju nas generalni problem, plan b nikad ne funkcionise. Vise puta sam govorio o tome. Kada ne mozemo da uspostavimo presing, slijedi totalni raspad u igri.
Ispadanje sasvim realno, rezultat i okolnosti najgore moguce.
Normala sve, ispali zasluzeno, fulili zicere sve itd. Nas JEDINI PRIORITET JE TITULA. Dakle nista drugo nije bitno, jedino preko tirule mozemo evropu ganjat, inace zaboravit. Sa ovim budzetom igracima itd titula mora i MORA BITI JEDINI CILJ. Puna podrska SS i ekipi, svi na Kosevo!!!
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Prvu smo tekmu propustili priliku da ih zavrsimo. Prvo poluvrijeme dobro, u drugom zekicevo samoubistvo. Vadi jedinog igraca koji je sam drzao sredinu, ubacuje sljivotresa stopera na zadnjeg veznog, koji nije uopste igrao do sada. Jbt te ekipa kojoj fudbalski maksum drzi komplet sredinu
Druga greska vadi oba lijeva beka i po ko zna koji put zavaljuje keru da igra sada lijevog beka.
Jbg zekicu ovo je do tebe veceras i do prokleto tanke klupe, bez ijednog **** zadnjeg veznog.
Vidimo se u nedjelju na istoku, vracamo se u svakodnevnicu
Druga greska vadi oba lijeva beka i po ko zna koji put zavaljuje keru da igra sada lijevog beka.
Jbg zekicu ovo je do tebe veceras i do prokleto tanke klupe, bez ijednog **** zadnjeg veznog.
Zadnja izmjena: boki86, dana/u 31 jul 2025, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
On je bas klasican ublehas i staromodni bosanski bek,nista konkrentno od njeg nikad i za najmanje pare ga dat samo nek ide...
pricas gluposti, svaka tvoja izjava je debilna. Nista ovdje nije zekicevo niti je je do njegovih izmjenaboki86 je napisao/la: ↑31 jul 2025, 23:46Prvu smo tekmu propustili priliku da ih zavrsimo. Prvo poluvrijeme dobro, u drugom zekicevo samoubistvo. Vadi jedinog igraca koji je sam drzao sredinu, ubacuje sljivotresa stopera na zadnjeg veznog, koji nije uopste igrao do sada. Jbt te ekipa kojoj fudbalski maksum drzi komplet sredinu
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Te dvije pomenute skole nogometa izbace svake godine 10-15 igraca za prvu ligu srbije od toga 1-2 za lige petice. Ljudi imaju logistiku mi nemamo, nasi treneri mogu voditi ekipu u prvoj ligi Maroka, JAR, Alzir i evo Dudic ovaj Radnicki.ado-hz je napisao/la: ↑31 jul 2025, 23:18Da ti odgovorim redomKyle88 je napisao/la: ↑31 jul 2025, 22:47Sve se mogu sloziti do ovog dijela za prodaje i nakon toga.ado-hz je napisao/la: ↑31 jul 2025, 22:30Vidite ljudi ovdje ima milion problema koji vuku jedan drugi. Kao sto sam i napisao ovdje je 50% ako ne i vise fizika u pitanju. Da u nasu ligu dovedes Dinamo i da igraju godinu dana nasu ligi postali bi losiji nego sto jesu, tj stagnirali bi jer se u nasoj ligi igra izuzetno spor fudbal.
Sto znaci da nama ovdje ne bi pomoglo ni da imamo 11 igraca kvalitete Guliashvilija jer bi ti igraci stagnirali u nasoj ligi, ili bi dosli do nekog zenita preko kojeg ne mogu prebaciti jer opet kazem igraju amatersku ligu u poredjenju sa drugim ozbiljnijim ligama.
Dalje, ima nesto i do mentaliteta ekipe, mentaliteta igraca, karaktera itd itd
Zatim sta mi moramo da radimo, moramo biti ponizni i raditi i samo raditi na sebi, spustiti glavu i gledati samo sebe, ne bahatiti se kao sto znamo da se bahatimo.
Evo 30 godina od rata i svake godine kazu ucimo neke lekcije i nikako da naucimo, do koga li je?!
Kad budes prvak 5 godina za redom, kad od tih 5godina 2-3 godine udjes u neke grupe onda mozes reci da si nesto uradio i napravio klub.
Bojim se da nakon ovog rezultata ide raspašoi i rasprodaja igraca prvenstveno Guliashvilija, Beganovica, mozda Jatte i tako redom. To nije dobro, jer nismo ni svjesni da mi nemamo adekvatne zamjene za njih. Ko misli da imamo grdno se vara. Ok prodati jednog evo Guliashvilija al ostati samo na toj prodaji, a i njega ces tesko zamijeniti. Nije to ajde dovest ce se napadac i pocet ce zabijati odmah golove. Fudbal i stvaranje tima je proces koji se radi godinama i postepeno al kod nas ta rijec proces ne postoji jos uvijek.
Kako to da OFK Beograd prije 3-4 godine je igrao 3.ligu Srbije ili 2.ligu nebitno a dansas vrijedi 14-15M€, ljudi rade po nekom kakvom takvom urneku smijali se vi tom klubu ili ne.
Podrska treneru i igracima, valjda ce ova sezona iznjedriti na dobro, al ako bude rasprodaja ko na stočnoj pijaci bojim se da ne bude oprostaj od titule vec u novembru.
Jer sve sto smo mi slabiji igracki to te sudije mogu lakse zaklati i izbiti iz trke za titulu.
Ja sam za Beganovica ovdje pisao kako ne bi volio da ode sad kad sam pogledao ove dvije tekme, neka ide. Covjeku je ofanzivni doprinos prelos, centarsut mu zavrsi na istocnoj tribini i sl.
Ekipa se gradi sa kvalitetnim pojedincima koji odskacu i koji suigrace prave boljim (Ristovski npr).
Drugo ovo sto pises za OFK je isto pogresna percepcija jer smo mi u toj ligi Crvena Zvezda a ne OFK. Znaci ljudi mogu posuditi 10 igraca od CZ progurati kojeg svoj i sl, drugo to je zemlja od 8 mil stanovnika (a mi ako imamo 2.5 dobro je) vrte se ogromne pare itd itd imaju xy broj prof igraca vise od nas i sl.
Ukratko ne mozemo se poredit, mi smo ti koji postavljaju red i zakon u BiH.
OFK Beograd od 13 najskupljih igraca u rosteru ima samo 3 posudjena igraca iz CZ, ostalih 10 su momci koji su prosli skolu CZ ili Partizana, nisu tamo uspjeli pa dosli u OFK. Nesto slicno kao sto je kod nas bio Olimpik pa kupio igrace Sarajeva i komsinica.
Drugo nisam ja poredio nas i OFK ni u jednoj recenici nego sam mislio da su ljudi za 3godine od kluba koji je vrijedio 1M€ tacno se sjecam cijene na TM dosli do cijene 14M€. Hocu da kazem da se nekad nesto moze prepisati i nauciti i od mnogo manjih klubova. Ljudi su doveli Huga Albu (19god), napadac bivsi kapiten juniora Barcelone. Nije im tog malog Zvezda dala nego konekcije ljudi po svijetu dovele ih do Barse.
Mi smo od 2014 do danas 2025 u ovih 10-11 godina da smo se na quraaac nasadili morali imati 7-8 titula, jer smo po svemu bili ispred drugih klubova u ligi. Al nasa neozbiljnost u radu kluba nas je dovela da smo se pomakli tacno onoliko koliko nasi dusmani zele.
Sto se tice para, budzet Ludogoreca je izmedju 20-30M maraka, ok duplo ili troduplo vise nego nas al ljudi sa tim parama cine cuda, pametno kupuju, imaju skauting strasan i kod njih skoro pa da nema fule u odabiru igraca. Nama da bas budzet 30M bi mi pola syebali na neke polovnjake.
Za kraj red i zakon postavlja ne onaj tim koji ima najvise pratilava na fb ili inst nego onaj ko ima najvise titula, onaj ko redovno uzima titule, onaj ko gazi sve redom, a mi u 30godina uzeli 5 titula.
Ljudi nece sami sebe da pogledaju u oci i kazu da je od tih 5 titula jedna poklonjena jer se nije igrao play off, a jedna korona titula.
Nikakav mi red moj drug ne zavodimo i daleko smo od toga da zavodimo.
Vlasnik nam je naletio prvih godina tu na krive ljude sad dok ne nadje nekog od povjerenja konstantno ce mijenjat, da nam je OP u konstantnom padu, da se patimo zbog nacionalnog kljuca i tog saveza i svega oko toga i da se patimo oko stadiona.
Taj Ludogorec je gradic velicine Maglaja koji ne moze napuniti stadion kad je LP grupni dio, znaci vecinom su to sredine koje nemaju veliku navijacku bazu i sl.
Pored toga svega mi kasnimo 10 god za evropom i sad bi trebalo uloziti dodatnih 30-40 mil da se napravi jos 5 terena, da se dovedu najbolji strucnjaci, mladi igraci itd itd i da bi onda za 4-5 god ocekivali neki rezultat.
Mi to ne mozemo nego idemo na tri fronta guramo koliko stignemo i onda je ovo realnost.
Nama da se jednu godinu otvori da osvojimo prvenstvo mi bi napravili stepenicu vise u odnosu na ostale sa igrackim kadrom, ali nam ne daju.
Preorat koševo i posadit kanabis
Shkendija koja vrijedi 5miliona se potuce i izbaci najveci rumunski klub FCSB kojem je vrijednost preko 50miliona
Ne moze me niko ubijedit da oni imaju bolje uvjete od nas
Ne moze me niko ubijedit da oni imaju bolje uvjete od nas
Bog Bosna i Bošnjaci
Al Bralic je odigrao kao da ga je GalileoGalilei nahvalio. Ovakvi budu oni što ih on najavi ko pojačanja 

Od 60 parova negdje mora biti iznenadjenje, da je bar bio TM kad smo izbacili Levski pa da to mozemo uporedit
Jel Velez izbacio AEK pa su iduce kolo vraceni na fabricke a u ligi kiksali na tri utk.
Vidim mnogo novih "usera" kvazi navijača FK Sarajevo. Uglavnom naslađujte se znam da mnogo ljudi u glavnom gradu a i šire slavi poraz FKS više nego pobjede njihovog kluba.
A sad ovo je nekako i realno stanje 4-0 je jedino što je pretjerano. Ali 2-0 je realno i prolaz Rumuna, toliko su danas bolji od nas bili. Na nama je da se okrenemo prvenstvu i damo sve od sebe da uzmemo titulu iako će biti teško radi lopovluka Vice i kompanije. Ali to je jedini način da se dođe do grupa.
Podrška Zekiću i igračima. Koliko smo se radovali pobjedi na Koševu toliko je bolan ovaj poraz. Ali koliko god da smo dobri prvu bili toliko smo sad loši bili drugu.
Sve u svemu, do zadnjeg dana života mog!
A sad ovo je nekako i realno stanje 4-0 je jedino što je pretjerano. Ali 2-0 je realno i prolaz Rumuna, toliko su danas bolji od nas bili. Na nama je da se okrenemo prvenstvu i damo sve od sebe da uzmemo titulu iako će biti teško radi lopovluka Vice i kompanije. Ali to je jedini način da se dođe do grupa.
Podrška Zekiću i igračima. Koliko smo se radovali pobjedi na Koševu toliko je bolan ovaj poraz. Ali koliko god da smo dobri prvu bili toliko smo sad loši bili drugu.
Sve u svemu, do zadnjeg dana života mog!
A papak s juga uvijek plakat' će jer je bordo Saraj'vo!
Zekic kaze da mu je sudac rekao da ce za svaki sljedeci start Jatta dobiti crveni.
Ja se ne sjecam da je Jatta napravio i jedan faul poslije onog zutog, a Kyeremeh je napravio zuti karton i poslije toga udario igraca u glavu gdje je mogao dobiti crveni karton.
Mislim da je to bila opomena za Kyeremeha, ali da ih je sudac pomijesao.
Bas kad sam ocekivao da ce zamjeniti Francisa, zamjenio je Jattu sto me je iznenadilo.
Ja se ne sjecam da je Jatta napravio i jedan faul poslije onog zutog, a Kyeremeh je napravio zuti karton i poslije toga udario igraca u glavu gdje je mogao dobiti crveni karton.
Bas kad sam ocekivao da ce zamjeniti Francisa, zamjenio je Jattu sto me je iznenadilo.
Ovaj Zekić ispade ko neka sveta krava na ovom forumu, ne smiješ napisati nijednu kritiku, odmah te prozovu da si bot i provokator hahaha. Isto ko što ne smiješ pisati protiv ovih ublehaša iz Trojke na političkim temama. Jarane, ako ti ekipa primi 4 gola za pola sata ili ako jedva hodaju po terenu poslije 50. minute, mora da je nešto i do trenera, majka mu stara. Ista stvar je bila i u prvoj utakmici, poslije 50. minute hvataju zrak i dišu na škrge ko da igraju u Amazonskoj prašumi.
Znači da nemaš plan B ili igrači ne razumiju tvoje taktičke zamisli, da nisi radio s napadačima na završnici jer fulaju gomilu zicera i da nisi radio na fizičkoj kondiciji. Svaka čast za dobre stvari i vidi se da ima napretka, ali po mišljenju pojedinaca ispada da trener ovdje nikad nije kriv nizašta. Ostaje gorak ukus jer smo ih imali na konopcima na Koševu u prvom poluvremenu i trebalo je biti 3:0 umjesto 2:1.
ne sheri svihu ti eto. bolje da nista nisi pisao, svaka ti je glupa do bogagalia95 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 00:01Ovaj Zekić ispade ko neka sveta krava na ovom forumu, ne smiješ napisati nijednu kritiku, odmah te prozovu da si bot i provokator hahaha. Isto ko što ne smiješ pisati protiv ovih ublehaša iz Trojke na političkim temama. Jarane, ako ti ekipa primi 4 gola za pola sata ili ako jedva hodaju po terenu poslije 50. minute, mora da je nešto i do trenera, majka mu stara. Ista stvar je bila i u prvoj utakmici, poslije 50. minute hvataju zrak i dišu na škrge ko da igraju u Amazonskoj prašumi.Znači da nemaš plan B ili igrači ne razumiju tvoje taktičke zamisli, da nisi radio s napadačima na završnici jer fulaju gomilu zicera i da nisi radio na fizičkoj kondiciji. Svaka čast za dobre stvari i vidi se da ima napretka, ali po mišljenju pojedinaca ispada da trener ovdje nikad nije kriv nizašta. Ostaje gorak ukus jer smo ih imali na konopcima na Koševu u orvom poluvremenu i trebalo je biti 3:0 umjesto 2:1.
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Kakav plan B u situaciji kad imaš jednog veznog igrača na raspolaganju, a igraš dvomeč protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika. Pri tome, i njega si bio primoran zamijeniti na poluvremenu. Ostale opcije su ti Đorđević koji se vraća nakon godinu dana pauze i Elezi koji nije spreman za više od 20 minuta fudbala. O kakvom planu pričaš? Na to dodaj indisponirane Jovića i Beganovića... Ne može se puno toga zamjeriti Zekiću. Na Koševu smo odigrali perfektnu utakmicu, jednu od boljih evropskih u zadnjih petnestak godina, ali dobru igru nismo krunisali dovoljnim brojem golova. Večeras je to sve naplaćeno sa kamatom i to je to.galia95 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 00:01Ovaj Zekić ispade ko neka sveta krava na ovom forumu, ne smiješ napisati nijednu kritiku, odmah te prozovu da si bot i provokator hahaha. Isto ko što ne smiješ pisati protiv ovih ublehaša iz Trojke na političkim temama. Jarane, ako ti ekipa primi 4 gola za pola sata ili ako jedva hodaju po terenu poslije 50. minute, mora da je nešto i do trenera, majka mu stara. Ista stvar je bila i u prvoj utakmici, poslije 50. minute hvataju zrak i dišu na škrge ko da igraju u Amazonskoj prašumi.Znači da nemaš plan B ili igrači ne razumiju tvoje taktičke zamisli, da nisi radio s napadačima na završnici jer fulaju gomilu zicera i da nisi radio na fizičkoj kondiciji. Svaka čast za dobre stvari i vidi se da ima napretka, ali po mišljenju pojedinaca ispada da trener ovdje nikad nije kriv nizašta.
-
- Kontakt:
Kyeremeh je u drugom dobio žuti nije mogao to sudija reci na poluvremenu.Pena je napisao/la: ↑31 jul 2025, 23:59Zekic kaze da mu je sudac rekao da ce za svaki sljedeci start Jatta dobiti crveni.
Ne moze se Zekicu zamjeriti puno, ali ovi sto pricaju da ne moze aposlutno nista su cirkus isti ko i ovi sto im sada ne valja nista.
Ma svakako je cudno, Jatta poslije zutog nije napravio ni jedan faul.bordobijeli je napisao/la: ↑01 avg 2025, 00:12Kyeremeh je u drugom dobio žuti nije mogao to sudija reci na poluvremenu.Pena je napisao/la: ↑31 jul 2025, 23:59Zekic kaze da mu je sudac rekao da ce za svaki sljedeci start Jatta dobiti crveni.
Nigdje ne pise da mu je upozorenje dao na poluvremenu.
Po meni je Francis bio za upozorenje, ondje da je bio VAR pocrvenio bi.