Moje mišljenje, nemoj da se neko naljuti. O ovom pišem iz iskustva, volim mobitele, i interesujem se za nove tehnologije, ništa ne pišem napamet, nego samo ono sa čim sam imao kontakt.
Honor 400 pro je definitivno midrange klasa, ne vrijedi ovih para, 700KM max, kompromisa je više nego što sam se nadao.
Mi koji volimo mobitele jako dobro osjetimo kvalitet izrade, volimo premium osjećaj, od toga nam sve kreće. Ovdje sam se iznenadio da nisu išli sa metalnim kućištem, jako jeftin osjećaj plastike, čak bih rekao da je plastika i nazad iako reklamiraju staklo. ovo je veliki minus, jer je Samsung još prošle godine sa A55 u ovoj klasi krenuo sa metalnim kućištem, ovo je neoprostivo za mob vrijednosti više od 1000KM. posebno jer je A56 skoro u pola cijene. Ekran je midrange definitivno opet kompromis, kamera je pogotovo čisti midrange sa sharpeningom i slabom ekspozicijom, i slabim detaljima. Primjera radi Magic V3 koji isto nije nekakvo camera čudovište u side by side šije ovog sa duplo boljim slikama.
Daleko, daleko je to od flagship nivoa. Ne sumnjam da je procesor dobar, danas to i nije neka bajka, baterija i brzo punjenje, te Huawei/Honor OS koji je stvarno dobar.
Za ovu cijenu se uzme flagship iz prošle godine, ili čak iz ove godine S25, Pixel 9, uz malu doplatu legitimini flagship iz ove godine Honor Magic 7 pro, S25+, Xiaomi 15s pro itd, itd.
Ne govorim ništa za onog koji ga kupio, on se odlučio na bh telecom i rate sve legitimno, samo pričam konkretno o mob i šta valja, a šta ne za te pare, a ovaj 400 pro je definitivno debelo precijenjen za jedan najobičniji midrange segment, gdje ostali nude slično u pola cijene. Honor inače volim kao i Huawei, vjerovatno su mi omiljeni brend, ali ova 200 300 400 itd serija je debelo precijenjena. za ostale ono što smo i govorili definitivno čekati da cijena padne, a hoće sigurno do kraja godine u pola cijene.