FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
59
31%
Darko Milanič
32
17%
Miodrag Božović
3
2%
Fedja Dudić
29
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
17
9%
Samo stranac
50
26%

Ukupno glasova: 190

Imamkarbarum
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Imamkarbarum » 31 jul 2025, 23:12

3 poluvremena extra,ali ovo zadnje da Allah sacuva nedopustivo je da primis 4 komada u 45 minuta, nesto duboko ne stima,a ono sto je bas primjetno bilo da se palo sa snagom bas,sramnih 45 minuta.Nisam neprijatelj Zekicu niti zelim njegov odlazak,ali vadis Jattu koji je sve drzao na sredini,mozda ce neko reci imao zuti pa sta,ne znam stvarno ali mi bas ide na k ovo spustanje gaca kao da je Real a ovo se moglo proc.Idalje cu gledati svaki utakmicu kao i zadnjih 20 i nes godina,trubim godinu dana da ovaj sistem koji igramo nike za nas i to je to htjeo neko priznat ili ne bez 4 nazad nema price ovo ostalo je trala lala,ovaj sistem moze igrat Napoli nekad i Atalanta a ovo nije za svakog.

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 31 jul 2025, 23:14

Ljudi su kvalitetnija ekipa, bolja kondicija sve bolje. Zeka fulio sa izmjenama i postavkom u drugom pol, veznog reda nemamo(Jatta ne moze sam drzati), Bralic panj itd...Nije dovoljno samo igracki kadar poboljsati, promjene treba uraditi u dubini kluba.
I kada tesko je...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 31 jul 2025, 23:14

Izgubiti na penale ili 4:0 na kraju dodje isto. To sto Rumuni znaju mi nazalost ne znamo, povedes 2:0 i odes na 4:0, a mi na 2:1.
Fizicki su jaci, igraju jacu ligu i odigrali neke prvenstvene utakmice. U prvoj 60 min. i 45 min u drugoj utakmici su naznake da se
moze dobro igrati u ovoj ligi. Neki igraci su u prvoj utakmici odigrali preko svojih mogucnosti, a u drugoj ni sjena prve. Necu o imenima.
ZZ ce neki zamjeriti sto je poceo sa istom idejom, jer je bilo za ocekivati da ce se njihov trener pripremiti na to. Kao sto i bi.
Medjutim da je ZZ nesto mjenjao i primimo 1-2 gola u 1. poluv., svi bi rekli "sto mjenjas ono sto je bilo dobro".
U sportu, kao i u zivotu ne znas za sta je sta dobro.
Nasi igraci trebaju znati da uspjeh kluba dize njihovu cijenu, a ne na silu pokusati iz nepovoljnije situacije pucati umjesto asistirati.

No bitno je nastaviti kontinuitet sa ZZ, znat ce on poredati sta mu iko mu doprinosi u potpunosti. Po meni u ovih 180 min., samo
Jatta , Guli i Banic (bez obzira na 4 kom.). Svi ostali su solidno dobri za KL i nista vise. Naravno za nasu ligu su dobro dobri.

Celje fasuje 7 kom, a Zelji zabije 3, iako su kone imale vise sansi u prvoj tekmi. Zrinjski fasuje 4, a kao primjer kontinuiteta, a ovi ih izbacuju 3-4 x. Borac se obruka od amatera.

Moje misljenje da imamo kvalitet za titulu, racunajuci i 10 bodova koje ce nam oduzeti ili dati Borcu. Ako budemo mocni 4x pobjediti Zeljeznicar titula je nasa, aBd. :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Herson

Post Postao/la Herson » 31 jul 2025, 23:15

Zekiću zamjeram Slobodu, Posušje, Široki i ostale kikseve na Koševu u prošloj sezoni. Za večeras mu se nema šta prigovoriti. Svoje šanse smo propustili na Koševu i ispali smo apsolutno zasluženo. U Nedelju doći u što većem broju i otvoriti sezonu na pravi način, a Evropu zaboraviti još večeras. Jović i Beganović kriminalno loši, užasni.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 31 jul 2025, 23:18

Kyle88 je napisao/la:
31 jul 2025, 22:47
ado-hz je napisao/la:
31 jul 2025, 22:30
Vidite ljudi ovdje ima milion problema koji vuku jedan drugi. Kao sto sam i napisao ovdje je 50% ako ne i vise fizika u pitanju. Da u nasu ligu dovedes Dinamo i da igraju godinu dana nasu ligi postali bi losiji nego sto jesu, tj stagnirali bi jer se u nasoj ligi igra izuzetno spor fudbal.
Sto znaci da nama ovdje ne bi pomoglo ni da imamo 11 igraca kvalitete Guliashvilija jer bi ti igraci stagnirali u nasoj ligi, ili bi dosli do nekog zenita preko kojeg ne mogu prebaciti jer opet kazem igraju amatersku ligu u poredjenju sa drugim ozbiljnijim ligama.
Dalje, ima nesto i do mentaliteta ekipe, mentaliteta igraca, karaktera itd itd
Zatim sta mi moramo da radimo, moramo biti ponizni i raditi i samo raditi na sebi, spustiti glavu i gledati samo sebe, ne bahatiti se kao sto znamo da se bahatimo.
Evo 30 godina od rata i svake godine kazu ucimo neke lekcije i nikako da naucimo, do koga li je?!
Kad budes prvak 5 godina za redom, kad od tih 5godina 2-3 godine udjes u neke grupe onda mozes reci da si nesto uradio i napravio klub.
Bojim se da nakon ovog rezultata ide raspašoi i rasprodaja igraca prvenstveno Guliashvilija, Beganovica, mozda Jatte i tako redom. To nije dobro, jer nismo ni svjesni da mi nemamo adekvatne zamjene za njih. Ko misli da imamo grdno se vara. Ok prodati jednog evo Guliashvilija al ostati samo na toj prodaji, a i njega ces tesko zamijeniti. Nije to ajde dovest ce se napadac i pocet ce zabijati odmah golove. Fudbal i stvaranje tima je proces koji se radi godinama i postepeno al kod nas ta rijec proces ne postoji jos uvijek.
Kako to da OFK Beograd prije 3-4 godine je igrao 3.ligu Srbije ili 2.ligu nebitno a dansas vrijedi 14-15M€, ljudi rade po nekom kakvom takvom urneku smijali se vi tom klubu ili ne.
Podrska treneru i igracima, valjda ce ova sezona iznjedriti na dobro, al ako bude rasprodaja ko na stočnoj pijaci bojim se da ne bude oprostaj od titule vec u novembru.
Jer sve sto smo mi slabiji igracki to te sudije mogu lakse zaklati i izbiti iz trke za titulu.
Sve se mogu sloziti do ovog dijela za prodaje i nakon toga.
Ja sam za Beganovica ovdje pisao kako ne bi volio da ode sad kad sam pogledao ove dvije tekme, neka ide. Covjeku je ofanzivni doprinos prelos, centarsut mu zavrsi na istocnoj tribini i sl.
Ekipa se gradi sa kvalitetnim pojedincima koji odskacu i koji suigrace prave boljim (Ristovski npr).
Drugo ovo sto pises za OFK je isto pogresna percepcija jer smo mi u toj ligi Crvena Zvezda a ne OFK. Znaci ljudi mogu posuditi 10 igraca od CZ progurati kojeg svoj i sl, drugo to je zemlja od 8 mil stanovnika (a mi ako imamo 2.5 dobro je) vrte se ogromne pare itd itd imaju xy broj prof igraca vise od nas i sl.
Ukratko ne mozemo se poredit, mi smo ti koji postavljaju red i zakon u BiH.
Da ti odgovorim redom
OFK Beograd od 13 najskupljih igraca u rosteru ima samo 3 posudjena igraca iz CZ, ostalih 10 su momci koji su prosli skolu CZ ili Partizana, nisu tamo uspjeli pa dosli u OFK. Nesto slicno kao sto je kod nas bio Olimpik pa kupio igrace Sarajeva i komsinica.
Drugo nisam ja poredio nas i OFK ni u jednoj recenici nego sam mislio da su ljudi za 3godine od kluba koji je vrijedio 1M€ tacno se sjecam cijene na TM dosli do cijene 14M€. Hocu da kazem da se nekad nesto moze prepisati i nauciti i od mnogo manjih klubova. Ljudi su doveli Huga Albu (19god), napadac bivsi kapiten juniora Barcelone. Nije im tog malog Zvezda dala nego konekcije ljudi po svijetu dovele ih do Barse.
Mi smo od 2014 do danas 2025 u ovih 10-11 godina da smo se na quraaac nasadili morali imati 7-8 titula, jer smo po svemu bili ispred drugih klubova u ligi. Al nasa neozbiljnost u radu kluba nas je dovela da smo se pomakli tacno onoliko koliko nasi dusmani zele.
Sto se tice para, budzet Ludogoreca je izmedju 20-30M maraka, ok duplo ili troduplo vise nego nas al ljudi sa tim parama cine cuda, pametno kupuju, imaju skauting strasan i kod njih skoro pa da nema fule u odabiru igraca. Nama da bas budzet 30M bi mi pola syebali na neke polovnjake.
Za kraj red i zakon postavlja ne onaj tim koji ima najvise pratilava na fb ili inst nego onaj ko ima najvise titula, onaj ko redovno uzima titule, onaj ko gazi sve redom, a mi u 30godina uzeli 5 titula.
Ljudi nece sami sebe da pogledaju u oci i kazu da je od tih 5 titula jedna poklonjena jer se nije igrao play off, a jedna korona titula.
Nikakav mi red moj drug ne zavodimo i daleko smo od toga da zavodimo.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 31 jul 2025, 23:20

Samo da znate za ovaj portal borac i zeljo su se oprostili od Evrope, a Sarajevo se obrukalo u Rumuniji. Andora, Slovenija, Rumunija ehhh retardi.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 31 jul 2025, 23:22

MSOZ101 je napisao/la:
31 jul 2025, 23:20
Samo da znate za ovaj portal borac i zeljo su se oprostili od Evrope, a Sarajevo se obrukalo u Rumuniji. Andora, Slovenija, Rumunija ehhh retardi.
Mogli su i poslati nekoga na utakmicu :mrgreen:

Ah da, Slovenija je bliže

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 31 jul 2025, 23:22

Ja bi ovu sezonu dao sve Zekicu još se pojačati i napasti titulu. Ako osvojimo guraj dalje ,ako ne onda uraditi ko Partizan 3/4 starija i 15 momaka do 20 godina, mladog trenera I udri.

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 31 jul 2025, 23:23

NoProfit je napisao/la:
31 jul 2025, 23:07
Seksi :ljepota:

slika
Jedina svijetla tačka, uz Jattu naravno.
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 31 jul 2025, 23:24

bvsic je napisao/la:
31 jul 2025, 21:32
Koliko ce ovih strucnjaka s komentarima bit za vikend na Kosevu?
Slovom i brojem NULA (0). Budi siguran u to.

Zekiću i igračima puna podrška. Protiv Radnika će doći standardnih 4-5 hiljada i, ako Bog da, slavimo prvu pobjedu 2/36. :salut:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 31 jul 2025, 23:24

Morao sam se istresti napolju malo,sad uletih u kucu da napisem nesto.

Titula braco, samo titula!!!
To je jedini prioritet i jedini cilj, ako u junu ne budemo proslavili titulu opet nas ceka isto u julu, drugo eventualno trece pretkolo konferencije i kapak.

Titula za Sarajevo i za Vedrana!

O utakmici ujutro, mada se sve vidjelo i nema se sta puno diskutovati.

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 31 jul 2025, 23:26

NoProfit je napisao/la:
31 jul 2025, 23:07
Seksi :ljepota:

slika
Jedina pozitivna stvar za veceras,bravo momci za trud i zelju da budete uz klub,ostalo se sve veceras raspalo ko kula od karata. :cry:

Herson

Post Postao/la Herson » 31 jul 2025, 23:27

Stiže li Beganović prvi na treninge? Zna li se šta? Je li Hajduk još uvijek zainteresovan?
Apsolutno nijedan upotrebljiv centaršut za 180 minuta igre. Strašno.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 31 jul 2025, 23:27

ErosViverosViv je napisao/la:
31 jul 2025, 23:24
Morao sam se istresti napolju malo,sad uletih u kucu da napisem nesto.

Titula braco, samo titula!!!
To je jedini prioritet i jedini cilj, ako u junu ne budemo proslavili titulu opet nas ceka isto u julu, drugo eventualno trece pretkolo konferencije i kapak.

Titula za Sarajevo i za Vedrana!

O utakmici ujutro, mada se sve vidjelo i nema se sta puno diskutovati.

Znas znanje Ahbabu :salut:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 31 jul 2025, 23:28

Pendulum je napisao/la:
31 jul 2025, 23:24
bvsic je napisao/la:
31 jul 2025, 21:32
Koliko ce ovih strucnjaka s komentarima bit za vikend na Kosevu?
Slovom i brojem NULA (0). Budi siguran u to.

Zekiću i igračima puna podrška. Protiv Radnika će doći standardnih 4-5 hiljada i, ako Bog da, slavimo prvu pobjedu 2/36. :salut:
Ti ko da ne pratis region, pa manje - vise svugdje je tako. Zvezdu ce recimo protiv Lecha za dvije sedmice gledati 50000 ljudi na Marakani, protiv Surdulice ce doci 5000 plafon.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 31 jul 2025, 23:35

MSOZ101 je napisao/la:
31 jul 2025, 23:20
[/quot

Primijetio sam to.

misstianopenaldo
Kontakt:

Post Postao/la misstianopenaldo » 31 jul 2025, 23:37

Da je Jata dobio crveni bilo bi sto ga nije ranije zamjenio.
Da je Mlinaric zabio ono skroz drugacija bi bila utakmica.
Jovic, Oliveira, Keremeh ovu losi bas, a nemas bas neke zamjene. Puno je 4 gola kako god. Nije bila tolika razlika na terenu. Sad momci pamet u glavu, zainatite se pa po titulu jbg.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 31 jul 2025, 23:38

slika

slika

slika
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 31 jul 2025, 23:39

tenpenny je napisao/la:
31 jul 2025, 23:06
mirzatele je napisao/la:
31 jul 2025, 22:53
Kažem opet, za plate Turde, Pejovica i Bralica se trebao i morao dovesti jedan kvalitetan stoper. Ovako imamo 3 beskorisna parmaka, zbog dvojice smo večeras ispali a treći nije kvalitet ni za Sarajevo B.
Ko dovodi ove tarabe svake godine.Ovo sto ove tarabe odigraju svaki junior nas moze isto tako ako ne i bolje.Sto Mujkić nije igrao.U ovoj selekciji taraba najbolji stoper.
Jedino pravo pojačanje je Ristovski, ovim ostalim ćemo po običaju biti vrhunac karijere.

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 31 jul 2025, 23:41

Jednostavno nije islo, nismo bili bolji, nismo bili ni sjenka onih od prije sedam dana i treba reci da je Craiova zasluzeno prosla. Sad uvijek mozemo diskutovati jesmo li trebali zabiti jos gol ili dva na Kosevu, od toga se ne zivi. Fizicki dominantniji dosta, brzi, imaju sistem. Nisu oni kreirali nesto previse samo pospremili ono sto smo im mi dali, tj. ostavljen prostor, amaterske greske i sporost u reakcijama.

U Evropi ne smijes praviti ovakve amaterske greske. Od igraca, Beganovic je bio uzasan, Kovacik ce njega lagano istisnuti vremenom. Kyeremeh ocajan, mrtva nekonstanta kod njega vlada. Jedini dobar mi je bio Mlinaric.Nama je igralo i ulogu sto je vecina novih nespremna, pa Zekic nije ni mogao nekog drugog staviti u veznom redu.

Nemam nikom nista zamjeriti, puna podrska vec od nedjelje i Radnika. Znao sam da ce ovako biti, Zekic prije sedam dana babuka, danas obicni amater itd. Ne budite jadni, znam da su pojedini klosari ovdje jedva poletili. Moderacija mora rascistiti vanago kao sto je eastmadness i drugi.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”