FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
99
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 209

WeekendOffender
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la WeekendOffender » 31 jul 2025, 22:25

Lokomotifa je napisao/la:
31 jul 2025, 22:09
Fizička sprema naših klubova u Evropi je smiješna. Svega mi ja ne znam kome oni treniraju. Profesionalni si fudbaler, samo se time baviš, plaćen se i više nego dobro, i nisi u stanju odigrati 90 minuta sedmično visokog tempa. Amar je prije govorio da je to zbog genetike, ali evo u Sarajevu su haman sve stranci, znači nije genetika samo u pitanju, ima i do pristupa i naših trange-frange metoda kao npr. odlaganje utakmica.

Obratite pažnju i Zrinjski i Sarajevo koji su odgodili svoje utakmice u prvenstvu na škrge su disali protiv Slovana i Craiove poslije 60. minute. Craiova je igrala svoju prvenstvenu tekmu u ponedjeljak, Slovan u subotu. Zato kažem da je odgađanje utakmica najveća glupost koja postoji.
Nestrucan kadar u strucnim stabovima + letargicnost klubova koji dopustaju igracima sve i svasta, ozbiljni klubovi lupaju kazne za neprofesionalno ponasanje van terena, kod nas klubovi i kafane vikendom puni fudbalera iz Zelje i Sarajeva. Jedan poznanik koji se bavi fudbalom je imao ugovor sa njemackim klubom koji se takmici u 6 ligi njemacke i takav jedan klub ima pravilnik kojeg se igraci moraju pridrzavati sto se tice izlazaka i nacina zivota. I tako je ova moja budala dobila kaznu zbog duvanja shishe.

Fudbaleri kad dodju u nasu ligu jednostavno ih boli **** za takve stvari i mogu raditi sta hoce
Curva Sud

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 31 jul 2025, 22:30

Evo u Partizana momak 20 godina 3 gola za poluvrijeme, nas Hamza u karijeri nece zabit 3
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 31 jul 2025, 22:32

Imam osjecaj da ce to Starovlah posloziti
Takodjer vjerujem da cemo od Svrake imati dobre rezultate s juniorima i da ce Svraka biti u buducnosti trener Zeljeznicara
To i jeste Zeljeznicar, tako smo pravili rezultate uvijek
Sacekaj jos Posusje, vjerujem da mozemo i njih tamo rutinski uzet

Nadam se samo jos nekom veznom igracu
Daj Boze Pjanica da dovedemo
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 31 jul 2025, 22:37

NoDi80 je napisao/la:
31 jul 2025, 22:32
Takodjer vjerujem da cemo od Svrake imati dobre rezultate s juniorima i da ce Svraka biti u buducnosti trener Zeljeznicara

Koga smo mi to uzeli rutinski ljubi te brat.
Sa ovakvim razmišljanjem ćemo izgubiti 2:0

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 31 jul 2025, 22:48

Koper u dvije utakmice protiv Vikinga primio cak 12 golova...
Mozda je i bolje sto smo ispali, ne bi ni mi nista bolje prosli od njih.
Jos bi dva takva debakla dodatno unijela negativu u klub i na tribine.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 31 jul 2025, 22:50

sassari je napisao/la:
31 jul 2025, 22:37
NoDi80 je napisao/la:

Pa brate prosle godine smo se nosili sa svim ekipama osim sa pitarima i zrinjskim
Ove godine izgledamo jace
Vjerujem da mozemo i da imamo taj kvalitet da se borimo za vrh
Prosle godine smo porazom otvorili sezonu na Grbavici i opet smo se borili za trece mjesto
Mislim da je Radnik bio procijenjen i takticke greska su nas kostale 2 boda
Nadam se da smo izvukli poouku i da cemo kompletni rutinski uzeti Posusje
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 31 jul 2025, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 31 jul 2025, 22:51

Gdje su ovi što svrša*aju na investitora (čitaj Mirvića) svaki put kad kone nekoga pobijede?

Ništa ne može zamijeniti kalitetan i kontinuiran rad pa ni pare. I kad ih imaš mora postojati plan, rad, red i vizija. Sve ostalo je samo zabluda.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 31 jul 2025, 22:53

NoDi80 je napisao/la:
31 jul 2025, 22:50
sassari je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:

Pa brate prosle godine smo se nosili sa svim ekipama osim sa pitarima i zrinjskim
Radnik je bio takticka greska i potcjenjivanje
+ Sloga (1 pobjeda, 1 težak poraz i 1 remi), + Široki (2 pobjede, 3 poraza).

... Ako ćemo pravo.

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 31 jul 2025, 22:54

NoDi80 je napisao/la:
31 jul 2025, 22:50
sassari je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:

Radnik je bio takticka greska i potcjenjivanje
I ja vjerujem, iz godine u godinu, i nadam se da se Radnik neće ponoviti.
Bilo je i prošle godine šok rezultata, kup da ne spominjem.
Daj da se i mi malo radujemo….

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 31 jul 2025, 22:58

Levin je napisao/la:
31 jul 2025, 22:53

+ Sloga (1 pobjeda, 1 težak poraz i 1 remi), + Široki (2 pobjede, 3 poraza).

... Ako ćemo pravo.
Pa jeste brate u pravu si, ali svi imaju kikseve
Zrinjski izgubio 2:0 od Radnika, pitari kuci sa Slobodom, Posusjem x…
Svi imaju kikseve, takav je fudbal
Bitno je da ne padamo i da se dizemo od one bruke pretprosle godine

sassari je napisao/la:
31 jul 2025, 22:54

I ja vjerujem, iz godine u godinu, i nadam se da se Radnik neće ponoviti.
Bilo je i prošle godine šok rezultata, kup da ne spominjem.
Daj da se i mi malo radujemo….

Nadamo se svi brate
Treba biti optimistican i pruziti podrsku
Svi u Posusje i zajedno da slavimo
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 31 jul 2025, 22:59

Levin je napisao/la:
31 jul 2025, 22:51
Gdje su ovi što svrša*aju na investitora (čitaj Mirvića) svaki put kad kone nekoga pobijede?

Ništa ne može zamijeniti kalitetan i kontinuiran rad pa ni pare. I kad ih imaš mora postojati plan, rad, red i vizija. Sve ostalo je samo zabluda.
Evo ja sam tu i dalje sam za investitora jer investitor nema nikakve veze sa pitarima kao sto ti pljujes investitora kada pitari izgube.

Iskljuci sve klubove na svijetu i pogledaj u nasu avliju. NAMA JE INVESTITOR NEOPHODAN ako zelimo ista vise od sredine tabele i borbe za 3. I 4. Mjesto.

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 31 jul 2025, 23:00

Bolje biti četvrti sa našom djecom i ispasti odma u Evropi nego isto to sa plaćenim polovnjacima. Nisam protiv stranaca al ako će zaista donijeti prevagu al ako će biti za gram bolji od našeg onda bolje da bude naš. Bolje i za klub i za reprezentaciju.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 31 jul 2025, 23:02

dubioza144 je napisao/la:
31 jul 2025, 22:22
Ja se samo ospem kad meni ovdje neko dodje sa pricom kako je trojka iznad nas kako su svi svemirski brodovi za nas, a svi u 10 deka samo je pitanje koga ce savez il sudija vise gurnut u medjusobnim utakmicama i koga ce vise favorizirati sto opet nije neko opravdanje da ti dodjes i spustis gace svaki put Zrinjskom u Mostaru Borcu u Banja Luci Sarajevu na Kosevu a kod kuce kao nesto pokusas, isto tako mi smo vec duze vrijeme poceli spustat gace kome god da idemo i u Posusje i u Doboj Slogi i u Bijeljinu Radniku pa ako uzmes bodove tamo slavis 7 dana do nove utakmice, a tu valjda treba da se podrazumijeva da ces ih sve pojest, isto tako kad idemo na pecaru u vrapcice pa samo cekamo da primimo go da nam ladje potonu i onda neko dodje i kaze nemamo pobjednicki mentalitet kako cemo ga i imat kad mi unaprijed pocnemo strahovat od svakog protivnika i onda i ovi jadnici igraci to odu samo da odigraju kao haj i onako niko nista ne ocekuje zadovoljni su svi ako nekako budemo 4 da se vrtimo tu, pa ako kad bas zatreba zagrizu ako ne treba odradis tekmu i to je to
Kad smo zadnji put za prvakom zaostajali manje od 10 bodova (jednocifreni zaostatak)? To ti je odgovor da nismo u 10 deka, nazalost.

Ovo je nasa realnost, ovoliko bodova smo za prvakom zaoatajali zadnjih 5 sezona:

20/21 - 20 bodova
21/22 - 40 bodova
22/23 - 15 bodova
23/24 - 35 bodova
24/25 - 17 bodova
Zadnja izmjena: Argentina, dana/u 31 jul 2025, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 31 jul 2025, 23:02

Levin je napisao/la:

Da li mi imamo kvalitetan i kontinuiran rad zadnjih 10 godina i da li cemo ga imati u iduch 10 godina?

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 31 jul 2025, 23:04

Orvel je napisao/la:
31 jul 2025, 22:59
Levin je napisao/la:

Evo ja sam tu i dalje sam za investitora jer investitor nema nikakve veze sa pitarima kao sto ti pljujes investitora kada pitari izgube.

Iskljuci sve klubove na svijetu i pogledaj u nasu avliju. NAMA JE INVESTITOR NEOPHODAN ako zelimo ista vise od sredine tabele i borbe za 3. I 4. Mjesto.
Nisam ja protiv investitora. Ne valja nam sistem i sve je poprilično truhlo iznutra. Mene je samo strah ljudi koji će istog savjetovati. Obzirom da će, evidentno nama investitor biti čovjek koji je karijeru izgradio u mesnoj industriji i koji nema ama baš nikakve poveznice sa fudbalom isto ćemo mi ovako kao i kone. Borba za 3 ili 4 mjesto sa njima zajedno.

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 31 jul 2025, 23:08

istokzeljo je napisao/la:
31 jul 2025, 23:00
Bolje biti četvrti sa našom djecom i ispasti odma u Evropi nego isto to sa plaćenim polovnjacima. Nisam protiv stranaca al ako će zaista donijeti prevagu al ako će biti za gram bolji od našeg onda bolje da bude naš. Bolje i za klub i za reprezentaciju.

Realno je da ne možemo biti četvrti sa našom djecom. Ja ne znam o kakvoj djeci mi pričamo, pa u jednom Bayernu ja ne znam da li ima 3-4 igrača iz njihove škole, evo Njemaca, ne mora biti iz akademije. Fudbal je postao biznis, i mi ovako ne možemo na duge staze, ugušit će nas stari sistem poslovanja.
Moramo ići naprijed!

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 31 jul 2025, 23:08

Levin je napisao/la:
31 jul 2025, 23:04
Orvel je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Nisam ja protiv investitora. Ne valja nam sistem i sve je poprilično truhlo iznutra. Mene je samo strah ljudi koji će istog savjetovati. Obzirom da će, evidentno nama investitor biti čovjek koji je karijeru izgradio u mesnoj industriji i koji nema ama baš nikakve poveznice sa fudbalom isto ćemo mi ovako kao i kone. Borba za 3 ili 4 mjesto sa njima zajedno.
Sreca pa sad imamo fudbalske strucnjake u organizacionim struktutama kluba.. previse mi idealiziramo sebe a od kluba nam svi bjeze u sprintu.

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 31 jul 2025, 23:13

sassari je napisao/la:
31 jul 2025, 23:08
istokzeljo je napisao/la:
31 jul 2025, 23:00

Realno je da ne možemo biti četvrti sa našom djecom. Ja ne znam o kakvoj djeci mi pričamo, pa u jednom Bayernu ja ne znam da li ima 3-4 igrača iz njihove škole, evo Njemaca, ne mora biti iz akademije. Fudbal je postao biznis, i mi ovako ne možemo na duge staze, ugušit će nas stari sistem poslovanja.
Moramo ići naprijed!
Slažem se da ne možemo ove sezone i one tamo jer smo uništili OP al trebamo se truditi da u ekipi bude uvijek barem 5-6 onih koji Želju vole od malih nogu. Ni ova nas politika ne vodi boljotku zar ne?

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 31 jul 2025, 23:33

Orvel je napisao/la:
31 jul 2025, 23:08
Levin je napisao/la:
31 jul 2025, 23:04
Orvel je napisao/la:

Sreca pa sad imamo fudbalske strucnjake u organizacionim struktutama kluba.. previse mi idealiziramo sebe a od kluba nam svi bjeze u sprintu.
Ja se samo nadam da će dotični biti pametniji od buraza mu i posvetiti se izgradnji sistema, OP i okružiti se ljudima koji znaju šta rade. U suprotnom... džaba si krečio.

Edit: Jedino što valja kod kona je kamp u Butmiru (tj. Akademija) a to kontroliše Tan koji itekako zna šta radi. Odnosno ima kvalitetne savjetnike.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 31 jul 2025, 23:40

:bih:
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 31 jul 2025, 23:54, ukupno mijenjano 2 puta.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 22 gosta.