FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
95
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 233

feniksptica
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la feniksptica » 31 jul 2025, 22:23

EastMadness je napisao/la:
31 jul 2025, 22:18
Svaka godina ista. Prodas najboljeg igrača,dovedes polovnjake, bez igraca tipa rahmanovic. Ispadnes odmah i nadas se tituli koja je nemoguca od Vice. Stadion sve u gorem stanju. Da smo pare od transfera uložili u 1 tribinu vise bi imali hajra nego ovo veceras
I Rahmanovic je bio polovnjak kad se dovodio. To sto je poslije eksplodiro je druga stvar.

A eto daj ti il bilo ko drugi neki nacin da zadrzis najbolje igrace u klubu i ovoj ligi ??

Bez zajebancije, zar mislis da se moze to :damn:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Haksss
Kontakt:

Post Postao/la Haksss » 31 jul 2025, 22:24

plisek je napisao/la:
31 jul 2025, 22:16
plisek je napisao/la:
31 jul 2025, 22:12
Haksss je napisao/la:
31 jul 2025, 22:00
Evo i Edo sad **** za Zekica
slika
Kakvi smo mi navijaci fujj
licno sam bio prisutan kad je ovaj satro navijac sarajeva mrtav pijan dizao tri prsta onako iz zaebancije. Ovaj smrad od covjeka je neprijatelj kluba i treba mu oduzet obo malo paznje sto dobije. Zivotom se kunem da je covjek najvece zlo, licno sam mu rekao da cu ga prebit ako ga opet sretnem, i nismo vise
da se nadovezem, nakon sto sam mu rekao da ako ga ikad sretnem da ce poginut rekao je sta ces mi ti klosaru pricat ja sam poznata licnost ti si niko. Imamo zajednicko drustvo, nikad vise nije dosao. Ovim putem ako cita da ga pozdravim, znam gdje zivi ne moze se do kraja zivota sakrivati
Ma nek nam se napusi svima u strucnom stabu, a posebno Zoranu Zekicu! Volimo Sarajevo i puna podrska nasem Zeki,a doticni je **** nikakav navijac Sarajeva treba mu zabranit ulazak na Kosevo skroz

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 31 jul 2025, 22:24

Podrška zekicu i ekipi idemo dalje nema stajanja

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 31 jul 2025, 22:25

Guest1945 je napisao/la:
31 jul 2025, 21:58
Kyle88 je napisao/la:
31 jul 2025, 21:49
Guest1945 je napisao/la:
31 jul 2025, 21:42
Ima kvaliteta ali realno Zekić je max za PL ali ne za ovakve utakmice.Prvo poluvrijeme se vidilo da može i da su isti, a ovo je Zekićev poraz.Vidiš da ti ekipa podlježe pritisku poslije gola ti je još razjebaješ preranim izmjenama.
Jedino da Zekic udje i zabije one prilike Mlinarica i Gulija i one iz prve utakmice, mi mašimo nemoguce.
Ne znam samo sta je ovdje Zekic kriv?
Sve je krenulo naopako sa izmjenama i onda mjenajaš rotiraš igrače.Imaš poluvrijeme gdje si bolji drugo poluvrijeme tobejarabi.Primaš gol umjesto da ih guraš naprijed izmene i ništa stao si i gledaš.Pa vidilo se na 1:0 da su isto ukopani.Ovo je njegov poraz poluvrijeme je dokaz.Kaže ovaj sad na MYTV izjavu daje kaže pritisak i publike.Koje publike mogo si 2 komada dati bolji bio pravio šanse, koji stručnjaci.
Prve izmjene su nastale kod 1:0 za njih, Renan ima snage za 50-60 min max poslije toga ne moze hodati, Jatta je imao zuti a imali smo produzetke u dzepu, njihov trener na klupi ima 7 podjednakih igraca moze promijeniti sistem kad hoce, sudija je bio uzasan a Jatta ima 19 god i 4 utk na ovakvom nivou. Stavio je LWB Jovica i tamo dodao Francisa da mu pripomogne jer je Mora napravio belaja Kupresaku. Kod primljenog gola lik ulazi iz drugog plana to se ne brani (isto sto je i Mlinaric trebao zabiti za nas). Kasnije kod 2:0 za njih ides all in, nemas napadaca klasicnog na terenu uvodis Turkesa i Djordjevica da pokusa nesto povezati da Elezijem ljudi su tek dosli ili nakon povreda ili nakon transfera.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 31 jul 2025, 22:26

Idemo koncentracija na ligu, jedino tako možemo u grupnu fazu, šteta za ovo večeras, propuštena prilika u prvoj utakmici. Puna podrška Zekicu I igračima
Anfernee "Penny" Hardaway #1

deda
Kontakt:

Post Postao/la deda » 31 jul 2025, 22:27

kraljlavova je napisao/la:
31 jul 2025, 22:24
Podrška zekicu i ekipi idemo dalje nema stajanja
+1
Treba izvuci dobre strane ove 2 utakmice, a to je da nam treba ozbiljna pojcanja za bilo kakav veci iskorak, kako i u ligi tako i u evropi.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 31 jul 2025, 22:27

Haksss je napisao/la:
31 jul 2025, 22:24
plisek je napisao/la:
31 jul 2025, 22:16
plisek je napisao/la:
31 jul 2025, 22:12

licno sam bio prisutan kad je ovaj satro navijac sarajeva mrtav pijan dizao tri prsta onako iz zaebancije. Ovaj smrad od covjeka je neprijatelj kluba i treba mu oduzet obo malo paznje sto dobije. Zivotom se kunem da je covjek najvece zlo, licno sam mu rekao da cu ga prebit ako ga opet sretnem, i nismo vise
da se nadovezem, nakon sto sam mu rekao da ako ga ikad sretnem da ce poginut rekao je sta ces mi ti klosaru pricat ja sam poznata licnost ti si niko. Imamo zajednicko drustvo, nikad vise nije dosao. Ovim putem ako cita da ga pozdravim, znam gdje zivi ne moze se do kraja zivota sakrivati
Ma nek nam se napusi svima u strucnom stabu, a posebno Zoranu Zekicu! Volimo Sarajevo i puna podrska nasem Zeki,a doticni je **** nikakav navijac Sarajeva treba mu zabranit ulazak na Kosevo skroz
smece od frajera, sutra cu mu se opet pojavit da se sjeti ko ga ganja. Ebem li mu sve sto voli u zivotu smrad balijski, prodo se marku i sad nama palamudi
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 31 jul 2025, 22:27

feniksptica je napisao/la:
31 jul 2025, 22:23
EastMadness je napisao/la:
31 jul 2025, 22:18
Svaka godina ista. Prodas najboljeg igrača,dovedes polovnjake, bez igraca tipa rahmanovic. Ispadnes odmah i nadas se tituli koja je nemoguca od Vice. Stadion sve u gorem stanju. Da smo pare od transfera uložili u 1 tribinu vise bi imali hajra nego ovo veceras
I Rahmanovic je bio polovnjak kad se dovodio. To sto je poslije eksplodiro je druga stvar.

A eto daj ti il bilo ko drugi neki nacin da zadrzis najbolje igrace u klubu i ovoj ligi ??

Bez zajebancije, zar mislis da se moze to :damn:
E yebo te i rahmanovic vise

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 31 jul 2025, 22:28

Na kosevu fulis milion prilika i primis gol koji se zabija jednom u zivotu.
Vamo udjes picqasto u mec, fulis 2 100% sanse i tu ti je kraj.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 31 jul 2025, 22:28

Trener Sarajeva Zoran Zekić je na press-konferenciji dao svoj komentar večerašnje utakmice u Craiovi.

Universitatea je savladala bordo tim sa 4:0, a Zekić je bio razočaran, preuzeo je odgovornost i rekao da je spreman na svaku vrstu razgovora - šta god to značilo:

- Vrlo jednostavno. Imamo u kadru što imamo. Izvadio sam Jattu jer sam dobio upozorenje od suca da će prvi sljedeći start biti crveni karton. Prešli smo na dvije šestice, nismo se snašli, pogubili smo apsolutno sve lopte, nismo se kretali. Sve zamjene koje sam napravio nisu donijele ništa. Ne prozivam igrače, to je moj osjećaj. Znaju igrati nogomet, rašire te, koriste odlično međuprostore. To izgleda da je problem s kondicijom. I upravu ste, neki igrači imaju problem s kondicijom. Nakon šest tjedana nisam ni očekivao da ćemo biti bajni, ali ni da ćemo se raspasti poslije gola. Imali smo neke svoje šanse, ali izgubili smo totalnu disciplinu i bilo je ružno. Hvala navijačima koji su došli na ovako dugačak put. Ne znam da li osjećam veću ljutnju ili razočarenje. Apsolutno punu odgovornost preuzimam. Spreman sam na svaku vrstu razgovora jer je drugo poluvrijeme bilo nedopustivo i s moje strane i sa strane igrača.

Iznenađenja nije bilo.

- Dok je Jatta bio u igri, kontrolisali smo sve. Drugo poluvrijeme me jako smeta, ispali smo pravi Balkanci da smo apsolutno potonuli poslije prvog primljenog gola. Te situacije trenera čine iznimno ljutim, ali sam više žalostan. To se ne smije dešavati FK Sarajevo. Nema puno vremena, u nedjelju ide prvenstvo, naveo je Zekić.

Sarajevo ima probleme sa realizacijom, no dolazak novog napadača, prema njegovim riječima, nije u planu.

- Hajmo pričati realno, trebali smo pobijedti tri razlike na Koševu, kao i Spartak. Zašto je to tako, treba to analizirati. Tražiti alibije možemo tri dana. Ja ne tražim nikakav alibi. Ne znam jesam li više ljut, razočaran ili me više sramota zbog nekih stvari na današnjoj utakmici. Nije isto kada imaš jedan gol prednosti. Puno se analizira oko igrača, vidite da imamo puno promjena. Trenutno imamo puno napadača, ne znam koga bih više stavio, izjavio je trener bordo tima.

Ekipi sa Koševa opet nedostaje kontinuiteta. Veliki broj igrača je napustio bh. klub, skoro cijeli vezni red je nov.

- Moj karakter ne dozvoljava da pričam o tim stvarima. Šta god kažem, bilo bi da tražim izliku. Nijednom treneru nije ugodno kada se desi toliko promjena u kratko vrijeme, posebno u odbrani. Ja sam tu godinu dana, imao sam dovoljan broj igrača koji su sa mnom duži period, oni bi trebali znati način na koji Sarajevo mora igrati. Uzrok svega su naše promašene šanse. Za Sarajevo se ne smije dešavati ovo što se dešavalo u zadnjih 20 minuta. Moraš odigrati na pametniji način i poštivati osnovne zakonitosti nogometa. Sarajevo mora imati kontinuitet. Ne možeš nakon jedne utakmice biti zvijezda niti pomisliti da je to kraj. Ovo je težak trenutak, za mene najteži u karijeri. Ljudi u klubu moraju biti svjesni da je ovo početak, a da sad ide ono što je bitno, a to je prvenstvo. Strategija se radi i kada je dobro i kada nije. Mogu reći da sam duboko ljut, prvenstveno na sebe. Teško je biti trener Sarajeva i preživjeti 4:0.
Zadnja izmjena: sonpenn, dana/u 31 jul 2025, 22:28, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo ljubavi moja.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 31 jul 2025, 22:28

perun je napisao/la:
31 jul 2025, 22:23
fks74 je napisao/la:
31 jul 2025, 22:11
perun je napisao/la:
31 jul 2025, 21:53

Dok su Jatta i Oliveira bili na terenu i rumuni su igrali sa više opreza.
Izbaciti najboljeg igrača koji bez problema može odigrati 120 minuta i opasnog napadača na početku poluvremena je krajnje amaterski a Zeka nije amater.
Dobio žuti pa šta, neka se čuva i ne ulazi u duele.
Poslije žutog Jata je 2 puta dobio opomenu od suca i vjv bi dobio crveni karton.
Bez obzira, nekad sa 10 igrača odigraš bolje jer svi znaju da moraju trčati više.
Doduše i sudije su profesionalno šiljile rumunima.
Ja sam znao da teško možemo proći, rumuni su mnogo bolji od nas. Nismo iskoristili faktor iznenađenja na Hasetu i tjt.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 31 jul 2025, 22:28

Haksss je napisao/la:
slika
Nadam se da ovom klosaru nakon ovog niko u klubu nece omogucit neku “ekskluzivu” radi njegove samopromocije i gledaju onog smet podcasta.

SAMO BORDO
Kontakt:

Post Postao/la SAMO BORDO » 31 jul 2025, 22:28

Podrska i idemo dalje 👍
Sabur i ljubav prema Bordo boji❤️

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 31 jul 2025, 22:30

Vidite ljudi ovdje ima milion problema koji vuku jedan drugi. Kao sto sam i napisao ovdje je 50% ako ne i vise fizika u pitanju. Da u nasu ligu dovedes Dinamo i da igraju godinu dana nasu ligi postali bi losiji nego sto jesu, tj stagnirali bi jer se u nasoj ligi igra izuzetno spor fudbal.
Sto znaci da nama ovdje ne bi pomoglo ni da imamo 11 igraca kvalitete Guliashvilija jer bi ti igraci stagnirali u nasoj ligi, ili bi dosli do nekog zenita preko kojeg ne mogu prebaciti jer opet kazem igraju amatersku ligu u poredjenju sa drugim ozbiljnijim ligama.
Dalje, ima nesto i do mentaliteta ekipe, mentaliteta igraca, karaktera itd itd
Zatim sta mi moramo da radimo, moramo biti ponizni i raditi i samo raditi na sebi, spustiti glavu i gledati samo sebe, ne bahatiti se kao sto znamo da se bahatimo.
Evo 30 godina od rata i svake godine kazu ucimo neke lekcije i nikako da naucimo, do koga li je?!
Kad budes prvak 5 godina za redom, kad od tih 5godina 2-3 godine udjes u neke grupe onda mozes reci da si nesto uradio i napravio klub.
Bojim se da nakon ovog rezultata ide raspašoi i rasprodaja igraca prvenstveno Guliashvilija, Beganovica, mozda Jatte i tako redom. To nije dobro, jer nismo ni svjesni da mi nemamo adekvatne zamjene za njih. Ko misli da imamo grdno se vara. Ok prodati jednog evo Guliashvilija al ostati samo na toj prodaji, a i njega ces tesko zamijeniti. Nije to ajde dovest ce se napadac i pocet ce zabijati odmah golove. Fudbal i stvaranje tima je proces koji se radi godinama i postepeno al kod nas ta rijec proces ne postoji jos uvijek.
Kako to da OFK Beograd prije 3-4 godine je igrao 3.ligu Srbije ili 2.ligu nebitno a dansas vrijedi 14-15M€, ljudi rade po nekom kakvom takvom urneku smijali se vi tom klubu ili ne.
Podrska treneru i igracima, valjda ce ova sezona iznjedriti na dobro, al ako bude rasprodaja ko na stočnoj pijaci bojim se da ne bude oprostaj od titule vec u novembru.
Jer sve sto smo mi slabiji igracki to te sudije mogu lakse zaklati i izbiti iz trke za titulu.
Zadnja izmjena: ado-hz, dana/u 31 jul 2025, 22:32, ukupno mijenjano 1 put.

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 31 jul 2025, 22:30

Ništa nije Zekić kriv što donošenje odluka igrača da budu sebični ili njihova nesposobnost da ošutaju prema golu par cenata više desno ili lijevo nije na nivou.

Ne znam šta se tolika negativa prema njemu baca kada u obje utakmice je taktički pojeo protivnika, do trenutka kad su ostali bez snage. Ovo je problem osobe zadužene za kondicionu pripremu ili tajming dolaska igrača. Mi duže vrijeme nemamo snage da igramo jak ritam duže od poluvremena i po.

Nije to samo kod Zekića da kažeš on je kriv. Pušili su mu i hejteri prošlu tekmu.
“Teško je biti ikad sretan na klupi Sarajeva. Kad pobijediš, ne osjetiš preveliko olakšanje nego iščekuješ sljedeće dvoboje.” ZZ

SAMO BORDO
Kontakt:

Post Postao/la SAMO BORDO » 31 jul 2025, 22:30

Kyle88 je napisao/la:
31 jul 2025, 22:28
Haksss je napisao/la:
slika
Nadam se da ovom klosaru nakon ovog niko u klubu nece omogucit neku “ekskluzivu” radi njegove samopromocije i gledaju onog smet podcasta.
Kao da gledam, balija ce reci hakiran mu profil😂
Strpljenje i podrska i kada tesko je!
Ekipa se stvara godinama a za sekundu razj...
Zadnja izmjena: SAMO BORDO, dana/u 31 jul 2025, 22:33, ukupno mijenjano 1 put.

Haksss
Kontakt:

Post Postao/la Haksss » 31 jul 2025, 22:32

Kyle88 je napisao/la:
Haksss je napisao/la:
slika
Trebamo svi lijepo na Instagram Mirvicu poslat ovu sliku i slike iz komentara i nek mu zabrane bilo kakav prilaz i informaciju iz kluba jer po live sere kako on ima informacije i dobru poziciju u klubu za konekcije supak

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 31 jul 2025, 22:37

I zekic je rekao da je krivica u kondiciji igraca. Nadam se da ce naci nekog kako treba da dovedu

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 31 jul 2025, 22:38

Treba se pitat ko je doveo elezija nespremnog, koji nema snage za 20minuta fudbala? Takodjer bralic nespreman mozda ima snage za 30 minuta? To se nesmije desavat, i da cijela ekipa nakon 60minuta izdise. Plus slabi smo pred golom treba nam puno prilika to ne prolazi u evropi. Guli puno nervira dosta sebican u ove dvije utakmice. Kupresak,jovic,beganovic,renan nisu igraci evropske klase sa kojima mozes ciljat grupne faze nazalost. Valjda uskoro Kovacik dolazi ,steta za Bubanju sigurno bi valjo ove dvije utakmice. Sta je tu je gotovo je, sada se okrenut prvenstvu punim snagama. Titula treba da bude cilj akobogda. Puna podrska Zekicu i igracima ! Eto sad ce nedjelja odma prilika za popravni. 🇱🇻
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

Najprvi
Kontakt:

Post Postao/la Najprvi » 31 jul 2025, 22:40

Haksss je napisao/la:
31 jul 2025, 22:32
Kyle88 je napisao/la:
Haksss je napisao/la:
slika
Trebamo svi lijepo na Instagram Mirvicu poslat ovu sliku i slike iz komentara i nek mu zabrane bilo kakav prilaz i informaciju iz kluba jer po live sere kako on ima informacije i dobru poziciju u klubu za konekcije supak
Nemam pojma ko je ovaj ali mozda mu je samo zadnja recenica bezpotrebna. Sve ostalo je tacno.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”