Jos sto je to zadnja utakmica. 95% da ce to biti utakmica ko pobijedi, prolazi.
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Dodatno, i da neko napravi iznenadjenje i pobjedi nekog od ostalih, opet medjusobni na kraju ce odluciti. Tako mozes pobjediti npr. Spaniju ali izgubiti od Gruzije i oprostiti se od takmicenja.
Mes Que Un Club
I mi i Gruzija cemo naprviti neko iznenadjenje sigurno prije zadnjeg kola
Vjerujem da ce Nurkic biti mnogo spremniji ovaj put. I da ce Adis razmisliti o Pjanicu. Mogao bi momak biti od koristi. Ne boji se igre.
Isto tako bi Adis trebao malo racionalnije po pitanju minuta. Tesko je zadnje dvije utakmice ganjati prolaz, a igraci vec satrani. Vidjelo se to protiv Lit i Fra zadnje prvenstvo.
Inace, Grcka i Spanija me uopste ne impresioniraju. Mada su u pitanju velike ekipe sa mnogo iskustva.
A Italija je takva da bi Srbiju u finalu jos jednom otresla.
Isto tako bi Adis trebao malo racionalnije po pitanju minuta. Tesko je zadnje dvije utakmice ganjati prolaz, a igraci vec satrani. Vidjelo se to protiv Lit i Fra zadnje prvenstvo.
Inace, Grcka i Spanija me uopste ne impresioniraju. Mada su u pitanju velike ekipe sa mnogo iskustva.
A Italija je takva da bi Srbiju u finalu jos jednom otresla.
Zadnja izmjena: Drum, dana/u 31 jul 2025, 12:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Mislio sam u kontekstu, da mozda Gruziju procepi do te granice, pa da im duel sa nama kraju na bude nista znacio - sto je teoretski moguce, ali ne vjerujem da ce se desiti...
I ja vjerujem da ce bitna biti utakmica protiv njih na kraju, zato treba malo rasporediti snagu i malo taktizirati i vidjeti kako ce se stvari odvijati kroz grupnu fazu - a sto je vec Adis naglasio da nece raditi, nego da cemo svaku utakmicu na noz da idemo...sto mislim da mozda i nije bas najpametnije...
Po meni, prva dva kola ce nama odrediti pravac u kojem cemo ici u grupi... Ako uspijemo protiv Kipra (a to valjda ce biti dovoljno), da prvu petorku dovoljno zagrijemo i uopce ne preopterecujemo, te ih sacuvamo za potencijalno iznenadjenje protiv Spanije u drugome, a da na to sve Spanci uzmu Gruziju u prvom kolu...mi smo tada vec odradili 50% posla za prolaz...
Ali polagano u svakom slucaju...samo zdravlja i da nema povreda..
-
- Kontakt:
I ti ga pretjera sad. Pa razbili smo ih 30+ razlike, i to bez Nurkica i Castanede
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Jedno je kvalifikacijska utakmica (mada je to za njih bila prijateljska), a drugo veliko takmicenje. Bit ce oni na 200%, ali opet mislim da su smijesni. Laganih 20 razlike minimalno za nas.19vendetta87 je napisao/la: ↑31 jul 2025, 13:51I ti ga pretjera sad. Pa razbili smo ih 30+ razlike, i to bez Nurkica i Castanede
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
malo šale ne skodi19vendetta87 je napisao/la: ↑31 jul 2025, 13:51I ti ga pretjera sad. Pa razbili smo ih 30+ razlike, i to bez Nurkica i Castanede

Italijani koji su na pripremama i još dvojica koje čekaju.
Spissu, Pajola, Thompson(od 7. augusta), Spagnolo
Tonut, Bartolini, Rossato
Fontecchio, Niang, Procida
Gallinari(sezona u Portoriku mu neće završiti prije 9. augusta), Severini, Ricci, Akele
Melli, Diouf, Caruso
Prve utakmice su 2. i 3. augusta, igrati će turnir u Trentu na kojem još nastupaju Island, Poljska i Senegal.
Spissu, Pajola, Thompson(od 7. augusta), Spagnolo
Tonut, Bartolini, Rossato
Fontecchio, Niang, Procida
Gallinari(sezona u Portoriku mu neće završiti prije 9. augusta), Severini, Ricci, Akele
Melli, Diouf, Caruso
Prve utakmice su 2. i 3. augusta, igrati će turnir u Trentu na kojem još nastupaju Island, Poljska i Senegal.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nema se tu sta misliti.Zna se da ce oni izgledati dobro.Imaju dobre igrace i imaju vrhunskog trenera. Ja se i bojim da ne bude ta tekma mi ili oni (99% da ce to i biti), pa da tu odluci znanje/iskustvo trenera.
-
- Kontakt:
Ne znam kakva je sirina klupe kod Gruzijaca, ali nasa startna petorka ce se bas izmoriti do te zadnje utakmice, i upitno je koliko ce tu moci pruziti.
I zadnji EB smo bas bili ispuhali pred utakmicu s Litvanijom, vidan je bio nedostatak energije kod nasih kosarkasa.
I zadnji EB smo bas bili ispuhali pred utakmicu s Litvanijom, vidan je bio nedostatak energije kod nasih kosarkasa.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Slazem se u potpunosti. Narocito sto ove istocnjacke drzave imaju bolju fiziku od nas, latvija, litvanija, itd.19vendetta87 je napisao/la: ↑31 jul 2025, 18:03Ne znam kakva je sirina klupe kod Gruzijaca, ali nasa startna petorka ce se bas izmoriti do te zadnje utakmice, i upitno je koliko ce tu moci pruziti.
Mozda treba prva 3 kola odigrat muski, 4 kolo odmorit glavne igrace, i zadnje kolo dat max. Upravo ce taj duel i odluciti, jer i da dobijemo nekog od favorita, i mi i gruzija, medjusobni duel ce biti prevaga...
Osim u situaciji, da npr.obje reprezentacije dobiju Italiju, pa da na kraju, u zadnje kolu italija dobije kipar i da ima omjer 1-4, a mi i gruzija rasterecno odigramo zadnje kolo, jer ce svakako italija ispasti
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mi ovaj EB definitivno imamo sirinu od 9-10 igraca.To je sasvim dovoljno da ekipa ne bude preumorna.Do Adisa je kako ce to on rotirati....
-
- Kontakt:
Mislim da će Adis to opet skratit na 8 i po ljudi, nikakvih indikacija do sada nije dao da je voljan rotirati više.
Demoliracemo Grke i Talijane 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Eno vijest da Pjanic nece biti u opticaju za EB...
Haman je imao nas pasos na vrijeme (ovo mi nije jasno kako), ali je haman nekad u mladjim kategorijama Njemacke bio na nekom prosirenom spisku, medjutim nikada nije zaigrao... Tako da haman ce morati opet FIB-i na odlucivanje, ali kao ne bi trebalo biti problem i moglo bi se na njega racunati na QWB...
Haman je imao nas pasos na vrijeme (ovo mi nije jasno kako), ali je haman nekad u mladjim kategorijama Njemacke bio na nekom prosirenom spisku, medjutim nikada nije zaigrao... Tako da haman ce morati opet FIB-i na odlucivanje, ali kao ne bi trebalo biti problem i moglo bi se na njega racunati na QWB...
Daj link da vidim tu vijest, ako nije problem. Prosireni spisak ne bi trebao biti prepreka da igra za nas, ako je samo do toga. Sve sto ode na fibu, na dugom je stapu...Vaya je napisao/la: ↑31 jul 2025, 21:32Eno vijest da Pjanic nece biti u opticaju za EB...