Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

disara
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la disara » 31 jul 2025, 11:01

Marsal je napisao/la:
31 jul 2025, 10:50
emir18 je napisao/la:
31 jul 2025, 08:09
Drago mi je, da ti je lego.
Bio je moja opcija da mi nije izletio Xiaomi 15.
Kakve su kamere i baterija možeš li 2 dana izvući.
Može baterija, pogotovo kad sam na poslu.
A kamera strahota, jedino sam bolju na Iphoneu vidio.
Gdje si kupio i koliko kesha ako nije tajna?
Inace moj Xiaomi Note 10 lite poslije 5 godina me polako izdaje, ono sto mi se desava u zadnje vrijeme da me konstatno izbacuje iz aplikacije npr. instagram, whatsapp, mejlove mece da mi ocita, konstanto trazi ponovno prijavljivanje, da li sam negdje pokupio neki virus ili je do telefona? Isto mi je se i desavalo sa mejlom, da je stalno trazio verifikacije i ostalo. Jel imao ko kakvog iskustva?

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 31 jul 2025, 11:35

disara je napisao/la:
31 jul 2025, 11:01
Marsal je napisao/la:
31 jul 2025, 10:50
emir18 je napisao/la:
Drago mi je, da ti je lego.
Može baterija, pogotovo kad sam na poslu.
A kamera strahota, jedino sam bolju na Iphoneu vidio.
Gdje si kupio i koliko kesha ako nije tajna?
Inace moj Xiaomi Note 10 lite poslije 5 godina me polako izdaje, ono sto mi se desava u zadnje vrijeme da me konstatno izbacuje iz aplikacije npr. instagram, whatsapp, mejlove mece da mi ocita, konstanto trazi ponovno prijavljivanje, da li sam negdje pokupio neki virus ili je do telefona? Isto mi je se i desavalo sa mejlom, da je stalno trazio verifikacije i ostalo. Jel imao ko kakvog iskustva?
Ja sam imao Poco X3 Pro i ušao sam u šestu godinu korištenja mobitela, ekran mi se bukvalno odlijepio i držao se za jednu nit ali mobitel i dalje radio :rol:

Rekoh vrijeme je mijenjat.

Kupio sam u Telekomu na 12 rata (100 maraka mjesečno) plus pdv 200 ali sam dobio poklon earbuds honor 7, brzi 100w punjač i bežični punjač.

Inače ima na Univerzalno telefon za 1200, kod ostalih je dosta skuplje tako da univerzalno je najjeftiniji za 1200 pa Telekom za 1200 i 200 pdv pa tek onda ostali.

Plus garancija 2 godine plus jednu extra ako kupiš u Telekomu dok traje ova akcija da ide poklon sa njim.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 31 jul 2025, 13:52

enobarca je napisao/la:
31 jul 2025, 10:56
emir18 je napisao/la:
Kakva je 15ka, kontam sa pixela preci na njega tj vratiti se na xiaomi.
Odlična, fluidna iako hyper OS treba još dorade.
Kamere vrhunske dosta bolje od S25, Leica zna posao.

Baterija može kad radim 2 dana izgurati, ekran prelijep na suncu se odlično vidi sve.

Jedina zamjerka, što ćeš primjetiti kad ga uzmeš na početku dok se telefon navikne na sistem će se malo pregrijavati, nakon 2 sedmice se ustabilio sad nema problema, ali to je mana svih telefona sa SD elite chipom.

Ne znam jel' ti dosadio pixel, ako možeš sačekaj 16 tu će biti nadogradnji, još bolje kamere i jača baterija.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 31 jul 2025, 18:12

Moje mišljenje, nemoj da se neko naljuti. O ovom pišem iz iskustva, volim mobitele, i interesujem se za nove tehnologije, ništa ne pišem napamet, nego samo ono sa čim sam imao kontakt.

Honor 400 pro je definitivno midrange klasa, ne vrijedi ovih para, 700KM max, kompromisa je više nego što sam se nadao.
Mi koji volimo mobitele jako dobro osjetimo kvalitet izrade, volimo premium osjećaj, od toga nam sve kreće. Ovdje sam se iznenadio da nisu išli sa metalnim kućištem, jako jeftin osjećaj plastike, čak bih rekao da je plastika i nazad iako reklamiraju staklo. ovo je veliki minus, jer je Samsung još prošle godine sa A55 u ovoj klasi krenuo sa metalnim kućištem, ovo je neoprostivo za mob vrijednosti više od 1000KM. posebno jer je A56 skoro u pola cijene. Ekran je midrange definitivno opet kompromis, kamera je pogotovo čisti midrange sa sharpeningom i slabom ekspozicijom, i slabim detaljima. Primjera radi Magic V3 koji isto nije nekakvo camera čudovište u side by side šije ovog sa duplo boljim slikama.
Daleko, daleko je to od flagship nivoa. Ne sumnjam da je procesor dobar, danas to i nije neka bajka, baterija i brzo punjenje, te Huawei/Honor OS koji je stvarno dobar.
Za ovu cijenu se uzme flagship iz prošle godine, ili čak iz ove godine S25, Pixel 9, uz malu doplatu legitimini flagship iz ove godine Honor Magic 7 pro, S25+, Xiaomi 15s pro itd, itd.
Ne govorim ništa za onog koji ga kupio, on se odlučio na bh telecom i rate sve legitimno, samo pričam konkretno o mob i šta valja, a šta ne za te pare, a ovaj 400 pro je definitivno debelo precijenjen za jedan najobičniji midrange segment, gdje ostali nude slično u pola cijene. Honor inače volim kao i Huawei, vjerovatno su mi omiljeni brend, ali ova 200 300 400 itd serija je debelo precijenjena. za ostale ono što smo i govorili definitivno čekati da cijena padne, a hoće sigurno do kraja godine u pola cijene.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 31 jul 2025, 20:33

emir18 je napisao/la:
31 jul 2025, 13:52
enobarca je napisao/la:
31 jul 2025, 10:56
emir18 je napisao/la:
Kakva je 15ka, kontam sa pixela preci na njega tj vratiti se na xiaomi.
Odlična, fluidna iako hyper OS treba još dorade.
Kamere vrhunske dosta bolje od S25, Leica zna posao.

Baterija može kad radim 2 dana izgurati, ekran prelijep na suncu se odlično vidi sve.

Jedina zamjerka, što ćeš primjetiti kad ga uzmeš na početku dok se telefon navikne na sistem će se malo pregrijavati, nakon 2 sedmice se ustabilio sad nema problema, ali to je mana svih telefona sa SD elite chipom.

Ne znam jel' ti dosadio pixel, ako možeš sačekaj 16 tu će biti nadogradnji, još bolje kamere i jača baterija.
Ma nije dosadio nego nisam bas ocaran, kamere nista posebno, bice da se mora uzeti pro verzija ako zelis vidjeti sve cari kamere koju hvale. Otisak prsta mi bolje radio na Pocu, nekih sitnih bagova primjetim, doduse sad sam na beta verziji androida 16 ali i prije je toga bilo. Ali evo prestale su notifikacije aplikacija kasniti, baterija je takodjer dobra.
Prije ovoga bio na xiaomiju pet godina, mozda je stvar navike, ostacu na pixelu vjerovatno do 16ke pa onda vidjeti sta dalje iako me 15ka bas privlaci ali hajd strpicu se nekako.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 31 jul 2025, 22:37

Pixelov Android je miljama ispred Xiaomijevog hyper OSa koji je vjerovatno i najgori OS danas. Ovo koliko fora ima Pixel to niko nema danas, ja ne koristim ni pola, nekada sam jahao po sistemu od a do ž, danas mi se ne da.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 31 jul 2025, 23:25

Koristio oba i ne vidim tu razliku u miljama, kad kod pixela spustim kontrolni centar i vidim da nisu razdvojena polja za wifi i mobilne podatke dodje mi da ga razbijem :mrgreen:
Takodjer ogroman plus kod xiaomija mi bio zakljucavanje aplikacija koje pixel nema, bar mislim da nema, kao i sakriveni prostor. Jedino ako ima sve to a ja nisam jos skontao :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], BaiMai i 8 gostiju.