FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
99
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 209

StrikeWarzone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la StrikeWarzone » 30 jul 2025, 19:30

1921boy je napisao/la:
30 jul 2025, 17:33
Erick se vraca,nece biti Lagumdzije,Rakic,Pejic i Konings ce bit najvjerovatnije registrovani,predati su papiri.Gojak nece bit registrovan jos neko vrijeme.
Sta je problem s Gojakom ? Kao da je državljanin Senegala...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 30 jul 2025, 19:33

StrikeWarzone je napisao/la:
30 jul 2025, 19:30
1921boy je napisao/la:
30 jul 2025, 17:33
Erick se vraca,nece biti Lagumdzije,Rakic,Pejic i Konings ce bit najvjerovatnije registrovani,predati su papiri.Gojak nece bit registrovan jos neko vrijeme.
Sta je problem s Gojakom ? Kao da je državljanin Senegala...
Nije punoljetan.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 30 jul 2025, 19:35

Sta je ovo na 17:04 lagani samar Boljevicu hahahhaha

iguita

Post Postao/la iguita » 30 jul 2025, 19:48

Daj ba rastjerajte ovu administraciju kluba.Mislim na te neke zaposlene sekretara referente i ostale.Sve je do ne rada istih i kasnjenje sa reg.igraca i ostalo.Uhljebi obicni.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 jul 2025, 20:26

slika
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 30 jul 2025, 21:41

1921boy je napisao/la:
30 jul 2025, 19:07
Kako su jadni i providni ovi pokusaji zadnja dva dana da se uprava ocrni i okarakterise kao glavni krivac za sve.Razumijem da ih krivite zbog Adzema al od prekuce su krivci za sve,za dozvole,administraciju,navijanje,poreznu,za sve su oni krivi.Smijesno.Providno je da napadi dolaze odma nakon podrske pregovorima sa investitorom.

Najbolje vratit Jaska,Dafica,Ilijasa,prikljucit Manuela koji se srdacno grli sa Jaskom na utakmici,ako je moguce gurnut jos kojeg trojkasa,nek nam dovedu Pjanica i Ljaica da imamo ko ga placat u buduce.
Znaci ti zelis da nam sljedecih 10 godina budu kao i prethodnih 10?

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 jul 2025, 22:25

V3rtigo je napisao/la:
30 jul 2025, 21:41
Ovo za Jaska je bilo cinicno.Zasto?Zato sto ovi koji nisu za investitora zele smijenit upravu i vratit Jaska,a pazi sad,Djafic,Jasko,Grabovica isto ne zele investitora.Zele al Mamica,da mogu petljat oko solarni panela,namjestat tendere sa Niksicem,Magodom.Nije slucajno da podrska tom planu dolazi od ekipe koju Jasko redovno casti odmorom,u njegovom hotelu u Konjicu.Nismo budale,dva i dva je vazda bilo cetiri.Mozda ova uprava luta,grijese,al oni moraju ostat jos najmanje mjesec tu,dok se ova saga oko investitora i skupstine ne rijesi.Nije slucajno da sve lose sad ide preko ledja uprave jer su podrzali pregovore i sto zele da raskrinkaju ove sto opstruisu.Cemu toliki problem ako se zagovara za javno glasanje kad dodje ponuda?Valjda i mi navijaci imamo pravo znat ko je kako glaso il se mozda ovi sto imaju namjeru da blokiraju boje reakcije navijaca?Vec se vrte pozivi da se ni slucajno nesmije javno glasat,iskljucivo tajno.Nesmijemo dopustit da interesdzje jos jednu priliku uhalace.Ova nam je poslednja sansa da se gavranisemo i da stanemo na noge.Sve ostalo je tavorenje,zivot izmedju igranja evrope i borbe za ostanak.Sve nesto smisljaju,investitor ne provjeren,nema pare,lazu i petljaju,samo da unose pometnju,nikog nije bilo ranije,nisu pisali prije,prica traje preko 4 mjeseca,sve se drzalo u tajnosti do skoro.Sad kad se proculo krecu ataci,lazi,sirenje nemira,panika.Providno i jeftino ko sto sam reko.Nema para a salje privatni avion po nasu delegaciju da lete za Grcku.Nema para a plati reviziju blizu 150 milja dolara.Dobro,eto nema para,nas je zajebo,kako zajeba sve ove Zeljovce,pametne,iskusne,namazane,pravnik,sto ce radit sa njim ako dodje?Ja smatram neke ljude izuzetno pametnim,ako smo mi pali na pricu da ima,u ovom slucaju kako nas ubjedjuju nema pare,kako padose ovi pametni,kako je njih zajebo?Mislite malo svojom glavom.Lako je zakljucit zasto se sve ovo radi.Mnogim ne stima da Zeljo dobije gazdu,jer ce taj gazda rastjerat ne radnicku bandu,razjebat sve ove sto zive godinama na racun kluba,unistit i otjerat od kluba raznorazne grupice,klanove,koji godinama ordiniraju predstavljajuc se kao Zeljini navijaci,a rade sve da Zeljo ne napravi ni jedan pozitivan korak,ni jedan cm naprijed da se pomjerimo.
mosa lošmi stićko tit-ula!

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 30 jul 2025, 22:32

1921boy je napisao/la:
30 jul 2025, 22:25
V3rtigo je napisao/la:
30 jul 2025, 21:41
Ovo za Jaska je bilo cinicno.Zasto?Zato sto ovi koji nisu za investitora zele smijenit upravu i vratit Jaska,a pazi sad,Djafic,Jasko,Grabovica isto ne zele investitora.Zele al Mamica,da mogu petljat oko solarni panela,namjestat tendere sa Niksicem,Magodom.Nije slucajno da podrska tom planu dolazi od ekipe koju Jasko redovno casti odmorom,u njegovom hotelu u Konjicu.Nismo budale,dva i dva je vazda bilo cetiri.Mozda ova uprava luta,grijese,al oni moraju ostat jos najmanje mjesec tu,dok se ova saga oko investitora i skupstine ne rijesi.Nije slucajno da sve lose sad ide preko ledja uprave jer su podrzali pregovore i sto zele da raskrinkaju ove sto opstruisu.Cemu toliki problem ako se zagovara za javno glasanje kad dodje ponuda?Valjda i mi navijaci imamo pravo znat ko je kako glaso il se mozda ovi sto imaju namjeru da blokiraju boje reakcije navijaca?Vec se vrte pozivi da se ni slucajno nesmije javno glasat,iskljucivo tajno.Nesmijemo dopustit da interesdzje jos jednu priliku uhalace.Ova nam je poslednja sansa da se gavranisemo i da stanemo na noge.Sve ostalo je tavorenje,zivot izmedju igranja evrope i borbe za ostanak.Sve nesto smisljaju,investitor ne provjeren,nema pare,lazu i petljaju,samo da unose pometnju,nikog nije bilo ranije,nisu pisali prije,prica traje preko 4 mjeseca,sve se drzalo u tajnosti do skoro.Sad kad se proculo krecu ataci,lazi,sirenje nemira,panika.Providno i jeftino ko sto sam reko.Nema para a salje privatni avion po nasu delegaciju da lete za Grcku.Nema para a plati reviziju blizu 150 milja dolara.Dobro,eto nema para,nas je zajebo,kako zajeba sve ove Zeljovce,pametne,iskusne,namazane,pravnik,sto ce radit sa njim ako dodje?Ja smatram neke ljude izuzetno pametnim,ako smo mi pali na pricu da ima,u ovom slucaju kako nas ubjedjuju nema pare,kako padose ovi pametni,kako je njih zajebo?Mislite malo svojom glavom.Lako je zakljucit zasto se sve ovo radi.Mnogim ne stima da Zeljo dobije gazdu,jer ce taj gazda rastjerat ne radnicku bandu,razjebat sve ove sto zive godinama na racun kluba,unistit i otjerat od kluba raznorazne grupice,klanove,koji godinama ordiniraju predstavljajuc se kao Zeljini navijaci,a rade sve da Zeljo ne napravi ni jedan pozitivan korak,ni jedan cm naprijed da se pomjerimo.
Halali pogresno sam te shvatio. Badzaka treba sto dalje od kluba drzati, kad god je bio u klubu ostavio je klub u dubiozi iz koje smo se jedva vadili.
Zadnja izmjena: V3rtigo, dana/u 30 jul 2025, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 30 jul 2025, 22:35

Zna li neko do kad se mogu kipiti sezonske ulaznice?

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 30 jul 2025, 22:53

Kakav crni investitor, Zeljo je i dalje sasvim lijepa krava muzara. Od ovog kluba sasvim pristojno živi veliki broj ****, od tih u skupštini do onih na tribinama, pa ko je lud da se tako lagano i preko noći odrekne svega

Aquamaris
Kontakt:

Post Postao/la Aquamaris » 30 jul 2025, 23:14

Zemlja je najveci razlog zasto nemamo investitora. Prica za masu je da trazimo, a realnost je drugacija. Pomocni teren je jeftin, a veci problemi doprinosi padu cijene. Dzaba ne može otići zbog vise faktora, ali za sicu moze. Kad se proda teren ili mozda izvrsi prenamjena u gredjevinsko zemljiste da cijena bude ludjacka vjerovatno ce se i lesinari skloniti.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 30 jul 2025, 23:41

Da budem iskren nesto nisam primjetio da se tjera uprava koliko se tjera Adzem. Da se razumijemo, prvi kritikujem i nista mi nije jasno sta je Adzem htio uraditi ali isto tako mi nisu jasni ljudi koji odmah tjeraju. Covjek se treba smiriti sa svojim ispadima i naravno dobiti veci broj utakmixa nakon kojeg se moze napraviti procjena u kojem smjeru idemo.

Ja sam totalno za investitora jer ako zelimo ista vise (pa i u ligi, ne samo europa), vidimo da smo previse nestabilni da izguramo takve price. Sprega nas navijaca i tog nekog kapitala od investitora bi uz ocuvanje dobre atmosfere mogla od nas napraviti pristojan klub.

Ali kao sto neko gore vec rece, previse ljudi zivi na ustrb kluba pa je ocekivati i da se desi taj ulazak investitora da necemo imati tu spregu i atmosferu kao do sad.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 30 jul 2025, 23:58

Orvel je napisao/la:
30 jul 2025, 23:41
Da budem iskren nesto nisam primjetio da se tjera uprava koliko se tjera Adzem. Da se razumijemo, prvi kritikujem i nista mi nije jasno sta je Adzem htio uraditi ali isto tako mi nisu jasni ljudi koji odmah tjeraju. Covjek se treba smiriti sa svojim ispadima i naravno dobiti veci broj utakmixa nakon kojeg se moze napraviti procjena u kojem smjeru idemo.

Ja sam totalno za investitora jer ako zelimo ista vise (pa i u ligi, ne samo europa), vidimo da smo previse nestabilni da izguramo takve price. Sprega nas navijaca i tog nekog kapitala od investitora bi uz ocuvanje dobre atmosfere mogla od nas napraviti pristojan klub.

Ali kao sto neko gore vec rece, previse ljudi zivi na ustrb kluba pa je ocekivati i da se desi taj ulazak investitora da necemo imati tu spregu i atmosferu kao do sad.

Upravo tako, Adžem sam radi protiv sebe najviše

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 31 jul 2025, 01:03

Levin je napisao/la:
30 jul 2025, 20:26
slika
Svi! :salut:
Fk Željezničar.

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 31 jul 2025, 01:06

svemalim1 je napisao/la:
30 jul 2025, 18:21
Hrasno15 je napisao/la:
30 jul 2025, 17:25
Zna li neko šta je problem sa registracijom igrača?
Jeli problem sa poreskom ?
nije, nema veze s poreskom. za gojaka cekaju da napuni 18, sto je za par sedmica, ostali bi trebali bez problema biti registrovani koliko ja znam. mislim da je do radnih dozvola ili tako nesto.
E cuj bez problema :tokralju: Pejic 13.06. potpisao, i ako ga registruju do 03.08. to je bez problema :rol:

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 31 jul 2025, 07:44

Zvornicka je napisao/la:
31 jul 2025, 01:06
svemalim1 je napisao/la:
Hrasno15 je napisao/la:
30 jul 2025, 17:25
Zna li neko šta je problem sa registracijom igrača?
Jeli problem sa poreskom ?
nije, nema veze s poreskom. za gojaka cekaju da napuni 18, sto je za par sedmica, ostali bi trebali bez problema biti registrovani koliko ja znam. mislim da je do radnih dozvola ili tako nesto.
E cuj bez problema :tokralju: Pejic 13.06. potpisao, i ako ga registruju do 03.08. to je bez problema :rol:
Za radnu dozvolu se moraju imati čisti papiri od porezne, da se rodovno uplaćuju obaveze, mora se imati odobren privremeni boravak strancima, nadam se da će završiti u ova dva dana.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 31 jul 2025, 08:30

Bas mucna sedmica za citati forum, ne smijem ni pomislit sta bi bilo posle kiksa u Posušju.
A sezona ce nam bit jos mucnija ako ne dovedemo veznjaka koji moze 2 dana nakon potpisa odigrat utakmicu u visokom ritmu i aktivno ucestvovat u dobrim stvarima nase igre. Kako smo mlako odradili ovaj prelazni rok to je za ne povjerovat.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 31 jul 2025, 09:35

Naumpade mi onaj brat što je palio cigare kad je Željo igrao, pa kad god zapali mi zabijemo go. Ima li ga? Možda nam donese sreću, možda radi u periodu kad igramo s Posušjem.
Zadnja izmjena: mamonelafo, dana/u 31 jul 2025, 10:06, ukupno mijenjano 1 put.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 31 jul 2025, 09:42

Hrasno15 je napisao/la:
31 jul 2025, 07:44
Zvornicka je napisao/la:
31 jul 2025, 01:06
svemalim1 je napisao/la:

Za radnu dozvolu se moraju imati čisti papiri od porezne, da se rodovno uplaćuju obaveze, mora se imati odobren privremeni boravak strancima, nadam se da će završiti u ova dva dana.
Vjerujem da je bez problema, s obzirom da smo registrovali Troupea, Seedorfa, Ibaheema, Alića (koji je naš ali je tek došao) i ostale. Vjerovatno postoji određeni problem, volio bih i ja znati koji.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 31 jul 2025, 10:10

Registrovani su svi sem Gojaka,i da su prije Radnika registrovani, kakve vajde kad ih fizički moraš spremiti,sem Pejića.
Veći je problem bio izostanak Lagumdžije i Ericka.
Brohra ribo se...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.