FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ljudi ne treba podcjeniti Rumune.Idemo po prolaz ali su favoriti kuci objektivno.Isto tako ne bi se slozio da nemaju prejake pojedince koji bi kod nas momentalno upali u prvi 11 niti da im je Trnava blizu.
Razlika je sto smo Craiovi trebali zabiti 5 a zabili smo 2,Trnavi trebali 5 a zabili 0.
Druga razlika sto nam je odbrana tamo bila katastrofa.Morao spustati Bubanju na stopera,Celik sa tek par dana napunjenih 18 godina i novi Jovic.Uz to Rockov na golu.Mehmedovic u vezi,Durakovic lijevo.Znaci ekipa koje je realno za 4.mjesto u PL je izasla tamo sto sutra nece biti slucaj.
Analizirao sam i prosle godine Trnavu i ove Craiovu,po meni su rumuni dosta bolji tim.Ja sam siguran da su Zekic i njegovi ljudi izvukli svaki detalj do najsitnijeg sta jedu za dorucak i fino predstavili ekipi.Eh sad kako ce to izgledati sutra vidjet cemo.Nije do sefa ako nekome padne koncentracija i primimo gol kao prije 7 dana.
Najgore sto se moze desiti da primimo u uvodu utakmice iz svlacionice.Psiholoska blokada u startu a oni bi se sluzili svim i svacim ciganskim,udarali,pljuvali,psovali i pritisak publike.
Mi ne smijemo pasti nakon jednog primljenog gola i moramo igrati.Ako prvi zabijemo ja sam ubjedjen da je to to ali vidjeli smo da ovi ne odustaju do zadnje sekunde i da su teski nafakasi.
Razlika je sto smo Craiovi trebali zabiti 5 a zabili smo 2,Trnavi trebali 5 a zabili 0.
Druga razlika sto nam je odbrana tamo bila katastrofa.Morao spustati Bubanju na stopera,Celik sa tek par dana napunjenih 18 godina i novi Jovic.Uz to Rockov na golu.Mehmedovic u vezi,Durakovic lijevo.Znaci ekipa koje je realno za 4.mjesto u PL je izasla tamo sto sutra nece biti slucaj.
Analizirao sam i prosle godine Trnavu i ove Craiovu,po meni su rumuni dosta bolji tim.Ja sam siguran da su Zekic i njegovi ljudi izvukli svaki detalj do najsitnijeg sta jedu za dorucak i fino predstavili ekipi.Eh sad kako ce to izgledati sutra vidjet cemo.Nije do sefa ako nekome padne koncentracija i primimo gol kao prije 7 dana.
Najgore sto se moze desiti da primimo u uvodu utakmice iz svlacionice.Psiholoska blokada u startu a oni bi se sluzili svim i svacim ciganskim,udarali,pljuvali,psovali i pritisak publike.
Mi ne smijemo pasti nakon jednog primljenog gola i moramo igrati.Ako prvi zabijemo ja sam ubjedjen da je to to ali vidjeli smo da ovi ne odustaju do zadnje sekunde i da su teski nafakasi.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Polako, oni trenutno imaju puno više problema.. poraz protiv nas vjerovatno znači i otkaz njihovom treneru..
Igrača kojeg treba pratiti i vjerujem da su ga zekic i ekipa dobro analizirali je Assad Al Hamlawi, decko je protiv Cluja sam rjesio utakmicu sto znaci da mu je realizacija na nivou i treba vidjeti i potruditi se da decko ne dobija puno lopti i ako dobije sto agresivniji bit..
Ono što me nervira a to smo mogli vidjeti bezbroj puta jeste da većinom pred kraj utakmice niko ne ide u blok na 20-30 metara protivničkom igraču.. primili smo bezbroj golova ne samo u ligi vec nas je to kostalo i u Evropi pogotovo protiv Celtica kad se sjetim, ostave covjeka na 30 metara i gledaju ga kako zabija evrogol umjesto da daju sve od sebe da taj sut bude izblokiran ili bar malo da mu otezaju..
Naša šansa su krilni napadači, vjerujem da ćemo i mi u nekom periodu utakmice biti "primorani" da se branimo i tu vidim najviše šansi, jedan brz kontranapad i molit Allaha dragog da ovi nasi zabiju jer nam je zavrsnica u kurcu prosto receno.
Igrača kojeg treba pratiti i vjerujem da su ga zekic i ekipa dobro analizirali je Assad Al Hamlawi, decko je protiv Cluja sam rjesio utakmicu sto znaci da mu je realizacija na nivou i treba vidjeti i potruditi se da decko ne dobija puno lopti i ako dobije sto agresivniji bit..
Ono što me nervira a to smo mogli vidjeti bezbroj puta jeste da većinom pred kraj utakmice niko ne ide u blok na 20-30 metara protivničkom igraču.. primili smo bezbroj golova ne samo u ligi vec nas je to kostalo i u Evropi pogotovo protiv Celtica kad se sjetim, ostave covjeka na 30 metara i gledaju ga kako zabija evrogol umjesto da daju sve od sebe da taj sut bude izblokiran ili bar malo da mu otezaju..
Naša šansa su krilni napadači, vjerujem da ćemo i mi u nekom periodu utakmice biti "primorani" da se branimo i tu vidim najviše šansi, jedan brz kontranapad i molit Allaha dragog da ovi nasi zabiju jer nam je zavrsnica u kurcu prosto receno.
Kad navečer oči sklopim, ja pjevam tebi i u snu
snagu ja ću uvijek skupit' i bodrit te na samom dnu..
Saraj'vo je život nama, ne stanica prolazna,
uz tebe smo uvijek znaj MI NE IDEMO NIKADA!
snagu ja ću uvijek skupit' i bodrit te na samom dnu..
Saraj'vo je život nama, ne stanica prolazna,
uz tebe smo uvijek znaj MI NE IDEMO NIKADA!
-
- Kontakt:
Ko ih je gledao prije dva dana skonta da je to druga ekipa, ili su oni toliko dobri na domacem terenu, ili je ovaj Cluj polovna ekipa. Agresivnije su djelovali dosta i nimalo srljali iako su gubili dosta vremena, u odnosu na Koševo uradili su promjenu 3 igraca sredine terena, i ove w bekove. Sutra im je stadion sigurno pun, imaju finu atmosferu, nadati se da su potrosili ludu srecu golovima u zadnjim minutama za preokret, a i da su se fizicki potrosiliNajvecaRadosti je napisao/la: ↑30 jul 2025, 15:25Ljudi ne treba podcjeniti Rumune.Idemo po prolaz ali su favoriti kuci objektivno.Isto tako ne bi se slozio da nemaju prejake pojedince koji bi kod nas momentalno upali u prvi 11 niti da im je Trnava blizu.

-
- Kontakt:
Oni su svoju nafaku ispucali
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Utakmica prije dva dana je pokazala kako trebamo igrati. U prvom poluvremenu je Cluj, koji pri tom nije uopste odigrao nešto naročito dobro, izašao relativno visoko - svoju zadnju liniju je pomjerio na 25-30 metara od svog gola. Krajova ima jako lošu zadnju liniju - sporu, bezidejnu, u pasu slabu - koja se zbog te činjenice ne dize visoko. Kad joj izadjes u visok presing koji pri tom ne mora biti visokog intenziteta, oni ne znaju šta će s loptom. Imali su nominalno preko 60% posjeda, ali je gotovo sav taj posjed bio dodavanje u zadnjoj liniji i onda slanje dugih lopti prema naprijed. Kad tvoja zadnja linija izadje, te lopte postanu beskorisne. U takvoj konstelaciji, postoji mnogo prostora medju linijama Krajove. Oni u prvom poluvremenu nisu pogledali prema golu, dok je Cluj, igrajući s poprilicno niskim intenzitetom 4 ili 5 puta se po bokovima ušetao u njihov šesnaesterac. Desni bek Krajove je užasan u jedan na jedan situacijama, dok se lijevi bek vrlo često ubacuje u sredinu i ostavlja rupu po boku koju niko ne zatvara. Prvo poluvrijeme je potvrdilo apsolutno sve manjkavosti Krajove. Spora, tromajku, bezidejna ekipa.propoklopac je napisao/la: ↑30 jul 2025, 16:01Ko ih je gledao prije dva dana skonta da je to druga ekipa, ili su oni toliko dobri na domacem terenu, ili je ovaj Cluj polovna ekipa. Agresivnije su djelovali dosta i nimalo srljali iako su gubili dosta vremena, u odnosu na Koševo uradili su promjenu 3 igraca sredine terena, i ove w bekove. Sutra im je stadion sigurno pun, imaju finu atmosferu, nadati se da su potrosili ludu srecu golovima u zadnjim minutama za preokret, a i da su se fizicki potrosiliNajvecaRadosti je napisao/la: ↑30 jul 2025, 15:25Ljudi ne treba podcjeniti Rumune.Idemo po prolaz ali su favoriti kuci objektivno.Isto tako ne bi se slozio da nemaju prejake pojedince koji bi kod nas momentalno upali u prvi 11 niti da im je Trnava blizu.
Mi ne smijemo pasti nakon jednog primljenog gola i moramo igrati.Ako prvi zabijemo ja sam ubjedjen da je to to ali vidjeli smo da ovi ne odustaju do zadnje sekunde i da su teski nafakasi.![]()
U drugom poluvremenu je Cluj postupno promijenio pristup i stajanje na terenu. Trener je napravio 4 izmjene vrlo rano. Izvukao je Jovu Lukića koji je vezaoi Krajovine štopere onako kako ne Reno to učinio na Kosevu. S Lukićem na terenu, stoperi nisu izlazi iz svog polja. Gradnja igre iz posljednje linije je bila nepostojeća. Kada je Cluj promijenio postavke na terenu i počeo se uvlačiti sebi u krilo od 62. minute, kada je trener napravio tri izmjene, Krajova je počela ne baš prijetiti ali približavati se Clujovom golu. Riječ je o ekipi koja nema puno individualne kreacije. Najopasnija je kad joj protivnik dozvoli da se približi na 25-30 metara od gola, i onda krene nasumično pokušavati ubacivati lopte u 16 i gurati lopte u rupe na mahom malom prostoru. Većinom će završiti u bunaru, ali neka može proći. Pogledao sam meč i protiv Cluja, ali i onu jednu ligašku pobjedu (3:1). Sve golove su dali iz frljoka kada je protivnik stao onako kako im odgovora.
Prvo poluvrijeme juce i prvih 55 min meča na Kosevu su ti putokaz. Ne smiješ se povlačiti. Trebaš izlaskom svoje zadnje linije ih udaljiti od tvog gola, a prednjom linijom moraš izaći visoko na njihovu zadnju.
Ne treba od njih stvarati famu. Moramo pametno odigrati - a pod tim mislim onako kako njima nipošto ne odgovora. Ako krenemo kalkulisati u fazonu “imamo 2:1, hajmo stati u dupli blok pred svoj gol i čekati kontru”, ne piše nam se dobro. Trebamo ih naprosto napasti. Sve drugo bi bilo suicid.
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...
Idemo po u21 igrača 

Jesi li se i ovdje preselio

RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
-
- Kontakt:
Bit ce bas nezgodno ,mene vec hvata neka nervoza .
Hajdeee Sarajevoooo
.
Hajdeee Sarajevoooo

-
- Kontakt:
Krenulo me evo ovaj prošao ljekarske pa reko da nastavim niz
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
-
- Kontakt:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- Varijantas8
- Kontakt:
Najbitnije je da mi prođemo sutra, odavno nismo imali ovakvu utakmicu ono da čovjek kaže da je prekretnica na bolje

Haj sta znas, možda fakat neki pozitivan niz uhvatiš

Vamos Rajvosa!
Kad bi ovaj Slovak trebao potpisati.
Trenutno korisnika/ca: atomskaNavika, Bejker, bhfanatic14, casual033, Direktorcic, goGlobal, Hamagara, mosarajvosa83, napoleon72, Pena, riki46, SAMO BORDO, Suki46, Tatamata1946 i 174 gosta.