valjda oni znaju bolje od nas, ali ne znam zasto garcevic kao domaci u21 igrac nije zadrzan. mislim da bi imao mjesta, ako nista zbog tog pravila.Levin je napisao/la: ↑30 jul 2025, 12:12Za Ibraheema mi je logično. Jako mali broj utakmica na seniorskom nivou i valjalo bi da odigra jednu polusezonu negdje.svemalim1 je napisao/la: ↑30 jul 2025, 11:42jeste i ok je to, ali meni nema logike odreci se simonija, ibraheema, garcevica. ok, struka zna bolje od mene i hajde da vjerujemo da je ispravno, ali opet mislim da vrtimo previse.Levin je napisao/la: ↑30 jul 2025, 11:37
Svi ozbiljni klubovi imaju igrače na posudbama. Obično je to između 7 i 15 igrača u manjim evropskim ligama poput Hrvatske. Kod nas to i nije bio slučaj do sada i jedino su kone to radile. Lično podržavam ovaj pristup iako finansijski opterečuje klub. Nadam se da su uspješno zatvorili finansijsku konstrukciju za ove igrače.
slati na dvojne i posudbe je ok ako imamo neki plan, ali ne potpisujemo neki aman kvalitet da se ovako mozemo odricati igraca, makar bili igraci rotacije.
volio bi vidjeti ako neko ima evidenciju ko je potpisan, ko je poslan na dvojnu ili posudbu. finansijski je valjda pokriveno, nisam upucen.
S druge starae, Garčević i Simoni već imaju iskustva u seniorskom fudbalu i tu treba postaviu pitanje zašto su uopšt dovedeni i ko je to "skautirao" pa ne mogu zadovoljiti ni da budu prva zamjena. Isto kao i Rončević. Efendića e želim ni da komentarišem pošto je prethodn sezone dobro igrao u Federalnoj.
Posudbe Babaluka, Zeničanina, Šemdina i Memiševića su mi skroz logične iako čak i Memišević ima seniorskog iskustva.
Ako se ne varam sad već imamo 9 igrača na posudbi :
Rončević
? - Šemdin - ? - Memišević
Simoni - ?
Ibraheem/Efendić - Garčević - Babaluk
Zeničanin
Skoro jednu cijelu postavu igrača. Po meni jedina logika je u tome da stvaraš bazu igrača za sljedeću sezonu ili dvije. Ako uspiju ubosti makar sa dvojicom to je uspjeh i investicija će se vratiti sama od sebe mada i tu treba postaviti limite jer to košta. Po meni, uz još jedno ili dva imena ovo je maksimum.
simoni, ubijedjen sam da nije los igrac, a jos moze pokriti dvije pozicije. nikako da dobije priliku. no dobro, mozda treneri vide nesto sto mi ne vidimo. roncevic doveden, pa posudba. sad potpisan jos jedan golman. jaganjac, enigma.
vidjeli smo sta se desi kad ostanemo bez dana i ericka, a trener pocne da izmislja. bice jos takvih utakmica kroz sezonu, desice se karton, povreda, viroza. isto tako, prica se da bi nas mogli napustiti sosic i krpic, a ne prica se da cemo dovoditi nesto.
da se razumijemo, ja sam bio jako zadovoljan ovim prelaznim rokom. mislim da je korektno odradjen i da imamo jacu ekipu nego prosle godine, s tim da bi nam 1-2 provjerena igraca dobro sjela, ali ne bi volio da odemo u smjeru gomilanja nedokazanih igraca i ove posudbe/dvojne mi nisu bas skroz logicne.