FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

svemalim1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la svemalim1 » 30 jul 2025, 12:28

Levin je napisao/la:
30 jul 2025, 12:12
svemalim1 je napisao/la:
30 jul 2025, 11:42
Levin je napisao/la:
30 jul 2025, 11:37

Svi ozbiljni klubovi imaju igrače na posudbama. Obično je to između 7 i 15 igrača u manjim evropskim ligama poput Hrvatske. Kod nas to i nije bio slučaj do sada i jedino su kone to radile. Lično podržavam ovaj pristup iako finansijski opterečuje klub. Nadam se da su uspješno zatvorili finansijsku konstrukciju za ove igrače.
jeste i ok je to, ali meni nema logike odreci se simonija, ibraheema, garcevica. ok, struka zna bolje od mene i hajde da vjerujemo da je ispravno, ali opet mislim da vrtimo previse.

slati na dvojne i posudbe je ok ako imamo neki plan, ali ne potpisujemo neki aman kvalitet da se ovako mozemo odricati igraca, makar bili igraci rotacije.

volio bi vidjeti ako neko ima evidenciju ko je potpisan, ko je poslan na dvojnu ili posudbu. finansijski je valjda pokriveno, nisam upucen.
Za Ibraheema mi je logično. Jako mali broj utakmica na seniorskom nivou i valjalo bi da odigra jednu polusezonu negdje.

S druge starae, Garčević i Simoni već imaju iskustva u seniorskom fudbalu i tu treba postaviu pitanje zašto su uopšt dovedeni i ko je to "skautirao" pa ne mogu zadovoljiti ni da budu prva zamjena. Isto kao i Rončević. Efendića e želim ni da komentarišem pošto je prethodn sezone dobro igrao u Federalnoj.

Posudbe Babaluka, Zeničanina, Šemdina i Memiševića su mi skroz logične iako čak i Memišević ima seniorskog iskustva.

Ako se ne varam sad već imamo 9 igrača na posudbi :

Rončević
? - Šemdin - ? - Memišević
Simoni - ?
Ibraheem/Efendić - Garčević - Babaluk
Zeničanin

Skoro jednu cijelu postavu igrača. Po meni jedina logika je u tome da stvaraš bazu igrača za sljedeću sezonu ili dvije. Ako uspiju ubosti makar sa dvojicom to je uspjeh i investicija će se vratiti sama od sebe mada i tu treba postaviti limite jer to košta. Po meni, uz još jedno ili dva imena ovo je maksimum.
valjda oni znaju bolje od nas, ali ne znam zasto garcevic kao domaci u21 igrac nije zadrzan. mislim da bi imao mjesta, ako nista zbog tog pravila.

simoni, ubijedjen sam da nije los igrac, a jos moze pokriti dvije pozicije. nikako da dobije priliku. no dobro, mozda treneri vide nesto sto mi ne vidimo. roncevic doveden, pa posudba. sad potpisan jos jedan golman. jaganjac, enigma.

vidjeli smo sta se desi kad ostanemo bez dana i ericka, a trener pocne da izmislja. bice jos takvih utakmica kroz sezonu, desice se karton, povreda, viroza. isto tako, prica se da bi nas mogli napustiti sosic i krpic, a ne prica se da cemo dovoditi nesto.

da se razumijemo, ja sam bio jako zadovoljan ovim prelaznim rokom. mislim da je korektno odradjen i da imamo jacu ekipu nego prosle godine, s tim da bi nam 1-2 provjerena igraca dobro sjela, ali ne bi volio da odemo u smjeru gomilanja nedokazanih igraca i ove posudbe/dvojne mi nisu bas skroz logicne.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 30 jul 2025, 13:15

Levin je napisao/la:
svemalim1 je napisao/la:
30 jul 2025, 11:29
previse mi potpisujemo i saljemo na posudbe/dvojne registracije.
Svi ozbiljni klubovi imaju igrače na posudbama. Obično je to između 7 i 15 igrača u manjim evropskim ligama poput Hrvatske. Kod nas to i nije bio slučaj do sada i jedino su kone to radile. Lično podržavam ovaj pristup iako finansijski opterećuje klub. Nadam se da su uspješno zatvorili finansijsku konstrukciju za ove igrače.
Mi nismo ozbiljan klub. Ozbiljni klubovi ciljano salju igrace na posudbu, igrace na koje racunaju iducu sezonu, a ovu za njih nema mjesta pa smo mi tako proslu sezonu trebali pojedine vec poslati i imati ih spremne za ovu, a ne drzati ih na klupi bezveze (Foco, Sabic).
Ove sezone dovodimo Osmanovica kao treceg stopera, a u klubu vec imamo Sukilovica i Simonija. Simoni pokriva dvije pozicije, skroz korektno iskoristi svoje minute, na treningu ozbiljno izgleda, a mi zavaljujemo dvojicu igraca da Osmanovic moze zaigrati. Glupost.
Dovodimo na posudbu nedokazanog napadaca, upitnih kvaliteta. Onda potpisujemo jos jednog takvog, a vec imamo Krpica koji vise ne moze. I sta cemo sad? Poslati Rakica na posudbu?
Sta cemo sa bekovskim pozicijama? Fatihu pred svaku utakmicu da se ne ozlijede i ne dobiju kartone?
Sta cemo sa veznim redom? Osloniti se opet na Radovca, kojeg Ado evidentno ne mirise, zavaliti Seedorfa ili nekom trecem izmisliti poziciju?
Ne pamtim kad smo losije bili selektirani. Gomilamo bespotrebno pa onda moras rasteretiti i poslati nekog pa ce ti poslije zatrebati. 20 dana je proslo, a mi vec kukamo i kukamo sa razlogom. Yebe mi se i za upravu i strucni stab i sve ostale, meni je zao nas.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 jul 2025, 13:27

svemalim1 je napisao/la:
30 jul 2025, 12:28
Levin je napisao/la:
30 jul 2025, 12:12
svemalim1 je napisao/la:
30 jul 2025, 11:42

jeste i ok je to, ali meni nema logike odreci se simonija, ibraheema, garcevica. ok, struka zna bolje od mene i hajde da vjerujemo da je ispravno, ali opet mislim da vrtimo previse.

slati na dvojne i posudbe je ok ako imamo neki plan, ali ne potpisujemo neki aman kvalitet da se ovako mozemo odricati igraca, makar bili igraci rotacije.

volio bi vidjeti ako neko ima evidenciju ko je potpisan, ko je poslan na dvojnu ili posudbu. finansijski je valjda pokriveno, nisam upucen.
Za Ibraheema mi je logično. Jako mali broj utakmica na seniorskom nivou i valjalo bi da odigra jednu polusezonu negdje.

S druge starae, Garčević i Simoni već imaju iskustva u seniorskom fudbalu i tu treba postaviu pitanje zašto su uopšt dovedeni i ko je to "skautirao" pa ne mogu zadovoljiti ni da budu prva zamjena. Isto kao i Rončević. Efendića e želim ni da komentarišem pošto je prethodn sezone dobro igrao u Federalnoj.

Posudbe Babaluka, Zeničanina, Šemdina i Memiševića su mi skroz logične iako čak i Memišević ima seniorskog iskustva.

Ako se ne varam sad već imamo 9 igrača na posudbi :

Rončević
? - Šemdin - ? - Memišević
Simoni - ?
Ibraheem/Efendić - Garčević - Babaluk
Zeničanin

Skoro jednu cijelu postavu igrača. Po meni jedina logika je u tome da stvaraš bazu igrača za sljedeću sezonu ili dvije. Ako uspiju ubosti makar sa dvojicom to je uspjeh i investicija će se vratiti sama od sebe mada i tu treba postaviti limite jer to košta. Po meni, uz još jedno ili dva imena ovo je maksimum.
valjda oni znaju bolje od nas, ali ne znam zasto garcevic kao domaci u21 igrac nije zadrzan. mislim da bi imao mjesta, ako nista zbog tog pravila.

simoni, ubijedjen sam da nije los igrac, a jos moze pokriti dvije pozicije. nikako da dobije priliku. no dobro, mozda treneri vide nesto sto mi ne vidimo. roncevic doveden, pa posudba. sad potpisan jos jedan golman. jaganjac, enigma.

vidjeli smo sta se desi kad ostanemo bez dana i ericka, a trener pocne da izmislja. bice jos takvih utakmica kroz sezonu, desice se karton, povreda, viroza. isto tako, prica se da bi nas mogli napustiti sosic i krpic, a ne prica se da cemo dovoditi nesto.

da se razumijemo, ja sam bio jako zadovoljan ovim prelaznim rokom. mislim da je korektno odradjen i da imamo jacu ekipu nego prosle godine, s tim da bi nam 1-2 provjerena igraca dobro sjela, ali ne bi volio da odemo u smjeru gomilanja nedokazanih igraca i ove posudbe/dvojne mi nisu bas skroz logicne.
Da budem iskren, dovođenje Garčevića mi nije bio najjasniji potez ali hajde, mlad je i ima dosta nastupa u seniorskoj karijeri. Vidjet ćemo hoće li se nametnuti.

Mislim da je bolje da je poslan na posudbu nego da bude četvrta opcija jer na krilima imaš Boljevića, Cvetanovskog, Pejića i Vinija. Uz njih n krilo i mogu uletiti i Šošić ili Šabić.

Kao U21 imaš Šabića, Foču, Rakića i Jaganjca pa je pitanje koliko bi mu dobro došlo to pravilo.

Što se tiče Simonija to mi je enigma jer igra na pozicijama koje su nam evidentno deficitarne a ima 23 godine. Ne vidim svrhu posudbe. O njegovim kvalitetima ne bih govorio jer ih realno nismo mnogo vidjeli zbog male minutaže. Više sam od njega očekivao negobod Vinija ali izgleda da ne može da se nametne. Ne znam koji je razlog.

Po meni, ovom prelaznom roku fali još jedan kvalitetan vezni igrač i ukoliko ode Šošić zamjena za njega jer Šabiću treba još dosta utakmica sa kupe u kontinuitetu. Jedini upitnik kojeg imam je Jaganjac jer sad kad smo doveli Rakića mislim da je višak on ili Krpić mada je uvijek dobro imati jednog iskusnog napadača.

Gledajući trenutni sastav ti imaš dosta dobrih prvih jedanaest koji bi trebalo da se mogu nositi kvalitetno sa vodećom trojkom :

Muftić
Troupee - Seedorf - Karamarko - Alić
Lagumdžija- Erick
Cvetanovski - Šošić - Boljević
Rakić (U21)

Sviđa mi se što se U21 prebacuje ka napadačkim pozicijama umjesto odbrane. Realno to rade sve tri ekipe ispred nas.

U drugoj liniji imaš :

Abdulahović
Odinaka - Šukilović - Osmanović - Obradov
? - Radovac
Vini - Šabić (U21) - Pejić
Krpić

Ovdje je jasno vidljivo da nemaš zamjenu za Lagumdziju. Može se tu i dalje kombinovati i rotirati pozicije ali vidjeli smo kako to izgleda prošlu utakmicu. Lično mislim da se trebalo probati sa Simonijem ali ne znam šta je razlog pa ne zadovoljava.

Pored ovih imaš Foču (U21) koji će, vjerovatno, dosta nastupati za juniore i Jaganjca (U21) koji je , po meni, sad višak.

Sad koliko je ta druga postava kvalitetna dalo bi se diskutovati ali ne plaćaš igrača neku ozbiljnu lovu da ti sjedi na klupi. Potencijalno su svi dobri ali vidjet ćemo hoće li i koliko moći zamijeniti ove iz prvog tima.

Do kraja prelaznog sigurno očekujem veznog i moža još jednog štopera.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 30 jul 2025, 13:36

irfo je napisao/la:
30 jul 2025, 10:33
svrakino1921 je napisao/la:
30 jul 2025, 10:05
Dolazak Ćosića na Grbavicu odmah pokreće pitanje o budućnosti Vedada Muftića. Iako zvanične potvrde nije bilo, još od kraja prošle sezone kruže priče o velikom interesovanju inostranih klubova za jednog od najistaknutijih igrača Željezničara. Njegovi impresivni nastupi učinili su ga ključnim igračem tima, donijevši mu čak i poziv u A selekciju pod vodstvom Sergeja Barbareza.

Dolazak još jednog talentovanog golmana, uz već prisutnog Tarika Abdulahovića (27), sugeriše da bi se konkurencija među stativama mogla pojačati, ili pak najavljuje skori izlazni transfer.
Muftic se nazalost be moze prodati ni za 200k eura, sve je pokusano ovog ljeta

Golman Željezničara Vedad Muftić bi mogao napustiti Grbavicu.

Kako saznajemo, Muftić ima dvije inostrane ponude za odlazak iz naše zemlje.

Treba naglasiti da najbolji golman Wwin lige BiH važećim ugovorom vezan za Plave, pa je za eventualni odlazak potrebno i da se klubovi međusobno dogovore.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 jul 2025, 13:40

MrkiMedo je napisao/la:
30 jul 2025, 13:15
Mi nismo ozbiljan klub. Ozbiljni klubovi ciljano salju igrace na posudbu, igrace na koje racunaju iducu sezonu, a ovu za njih nema mjesta pa smo mi tako proslu sezonu trebali pojedine vec poslati i imati ih spremne za ovu, a ne drzati ih na klupi bezveze (Foco, Sabic).
Ove sezone dovodimo Osmanovica kao treceg stopera, a u klubu vec imamo Sukilovica i Simonija. Simoni pokriva dvije pozicije, skroz korektno iskoristi svoje minute, na treningu ozbiljno izgleda, a mi zavaljujemo dvojicu igraca da Osmanovic moze zaigrati. Glupost.
Dovodimo na posudbu nedokazanog napadaca, upitnih kvaliteta. Onda potpisujemo jos jednog takvog, a vec imamo Krpica koji vise ne moze. I sta cemo sad? Poslati Rakica na posudbu?
Sta cemo sa bekovskim pozicijama? Fatihu pred svaku utakmicu da se ne ozlijede i ne dobiju kartone?
Sta cemo sa veznim redom? Osloniti se opet na Radovca, kojeg Ado evidentno ne mirise, zavaliti Seedorfa ili nekom trecem izmisliti poziciju?
Ne pamtim kad smo losije bili selektirani. Gomilamo bespotrebno pa onda moras rasteretiti i poslati nekog pa ce ti poslije zatrebati. 20 dana je proslo, a mi vec kukamo i kukamo sa razlogom. Yebe mi se i za upravu i strucni stab i sve ostale, meni je zao nas.
Nije niko ni rekao da se na njih ne računa ozbiljno u sljedećoj sezoni ili onoj poslije i ne bih rekao da se nisu doveli ciljano. Ti ćeš sad imati jedan cijeli tim na posudbi. Jedini problem će biti ako se budu dovodili igrači u narednim sezonama na pozicije na koje ti već nekoga kao pripremaš.

Za Simonija se potpuno slažem a što se tiče Foče i Šabića oni su ti prošle sezone igrali i za juniore tako da ta posudba i nije baš bila logična jer su ti trebali.

Za Osmanovića ne mislim da je doveden da bude treći stoper već zamjena za Karamarka a za Rakića mislim da će biti prva opcija u napadu.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 30 jul 2025, 14:02

Izostavljanje Simonija iz svih ozbiljnih kombinacija mi je totalna enigma. Imao sam priliku momka gledati na dvije prijateljske i na jednoj službenoj utakmici, i svaki put je pokazao kvalitet u kontroli lopte, postavljanju, preciznim pasovima, i duge i kratke lopte. Pored svega sada ima i EU papire pa ga ne možemo više tretirati strancem.

Ne znam, nisam pametan, možda ja nemam pojma o fudbalu, reklo bi se da stručni štab zna šta radi, ali nakon postavke igre i izbora prvih 11 protiv Radnika nisam baš siguran.

Prije godinu i po je neki stručni štab rekao i da Al Jaber nema kvalitet.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 30 jul 2025, 14:08

Lokomotifa je napisao/la:
30 jul 2025, 14:02
Izostavljanje Simonija iz svih ozbiljnih kombinacija mi je totalna enigma. Imao sam priliku momka gledati na dvije prijateljske i na jednoj službenoj utakmici, i svaki put je pokazao kvalitet u kontroli lopte, postavljanju, preciznim pasovima, i duge i kratke lopte. Pored svega sada ima i EU papire pa ga ne možemo više tretirati strancem.

Ne znam, nisam pametan, možda ja nemam pojma o fudbalu, reklo bi se da stručni štab zna šta radi, ali nakon postavke igre i izbora prvih 11 protiv Radnika nisam baš siguran.

Brate njegova trka je problem. Nit ima brzinu nit se krece dovoljno koliko bi vezni morao. Mislim da je na svim mjerenjima medju 3 najslabija sto se trke tice
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Amelitos
Kontakt:

Post Postao/la Amelitos » 30 jul 2025, 14:17

Znal se jesul regirtrovani novi igraci? Hocel biti do Posusja?

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 jul 2025, 14:28

Strasno koliko je raja kivna na Adzema i njegova preseravanja :hmmmmm: lik je haman ispucao sve kredite vec nakon tri utakmice. Onaj luksemburski kloc Osmanovic i Krpic koje forsira ce ga kostati posla.

Kako je krenulo, nece docekati 4 kolo na klupi Zelje.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 jul 2025, 14:39

maldini3 je napisao/la:
30 jul 2025, 14:08
Lokomotifa je napisao/la:
30 jul 2025, 14:02

Brate njegova trka je problem. Nit ima brzinu nit se krece dovoljno koliko bi vezni morao. Mislim da je na svim mjerenjima medju 3 najslabija sto se trke tice
Ko su druga dva najslabija? Radovac i Krpić? :kafa:

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 30 jul 2025, 14:49

MrkiMedo je napisao/la:
30 jul 2025, 13:15
Levin je napisao/la:
svemalim1 je napisao/la:
30 jul 2025, 11:29
previse mi potpisujemo i saljemo na posudbe/dvojne registracije.
Svi ozbiljni klubovi imaju igrače na posudbama. Obično je to između 7 i 15 igrača u manjim evropskim ligama poput Hrvatske. Kod nas to i nije bio slučaj do sada i jedino su kone to radile. Lično podržavam ovaj pristup iako finansijski opterećuje klub. Nadam se da su uspješno zatvorili finansijsku konstrukciju za ove igrače.
Samo smo gore bili selektirani kod Krcmarevica kad smo imali 3 desetke i jedno krilo ukupno...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 30 jul 2025, 15:00

let3 je napisao/la:
30 jul 2025, 14:28
Strasno koliko je raja kivna na Adzema i njegova preseravanja :hmmmmm: lik je haman ispucao sve kredite vec nakon tri utakmice. Onaj luksemburski kloc Osmanovic i Krpic koje forsira ce ga kostati posla.

kako mozemo zakljuciti da je osmanovic los? svo vrijeme se uigrava stoperski par karamarko-seedorf, adzem stavi dva ljevaka na stopere koji nikad nisu zajedno igrali, a seedorfa u vezu. jos izvadi osmanovica i dodatno ga dotuce nakon kiksa, kao da ona greska nije sama po sebi bila dovoljna da ga poljulja. ja bi sacekao sa kritikovanjem tog momka, a glupo ga je vrijedjati zvati klocem.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 jul 2025, 15:04

svemalim1 je napisao/la:
30 jul 2025, 15:00
let3 je napisao/la:

kako mozemo zakljuciti da je osmanovic los? svo vrijeme se uigrava stoperski par karamarko-seedorf, adzem stavi dva ljevaka na stopere koji nikad nisu zajedno igrali, a seedorfa u vezu. jos izvadi osmanovica i dodatno ga dotuce nakon kiksa, kao da ona greska nije sama po sebi bila dovoljna da ga poljulja. ja bi sacekao sa kritikovanjem tog momka, a glupo ga je vrijedjati zvati klocem.
Pogledaj na snimku onu reakciju iz 3 minute, kad im pokloni gol. Amaterizam teski :oops: nenormalan potez koji okrece utakmicu u kontra smjeru, plus unosi nervozu u citav tim.
Ali ne krivim njega, vec 1. onoga koji ga je doveo u klub, 2. onoga koji ga stavlja u pocetni sastav i 3. onoga koji ga vadi iz igre vec nakon 45 minuta.
To samo pokazuje koliko je Adzem kao trener nesiguran u sebe, prevrtljiv.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 30 jul 2025, 15:08

let3 je napisao/la:
30 jul 2025, 15:04
svemalim1 je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Pogledaj na snimku onu reakciju iz 3 minute, kad im pokloni gol. Amaterizam teski :oops:
Ali ne krivim njega, vec 1. onoga koji ga je doveo u klub, 2. onoga koji ga stavlja u pocetni sastav i 3. onoga koji ga vadi iz igre vec nakon 45 minuta.
To samo pokazuje koliko je Adzem kao trener nesiguran u sebe, prevrtljiv.
mi ne znamo kakav je osmanovic i ne mozemo to zakljuciti nakon jedne utakmice i to utakmice gdje momak debituje pred punom grbavicom u takvim okolnostima gdje trener izmislja nesto sto nije uigravano nikako. jos kaze na pressu da je seedorf pola karijere igrao u vezi, a nije skoro nikad.

mozda je osmanovic katastrofa igrac, ali ne znamo to jednostavno.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 30 jul 2025, 15:13

svemalim1 je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Ma nije kloc, samo je visok presing bio, napali ga Barcola, Dembele i Doue, nije on kriv.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 jul 2025, 15:16

Adžemu bi trebao neko skrenuti pažnju da postoji TM koji je dosta vjerodostojan izvor podataka i da danas navijači volje pogledati statistiku igrača kad potpiše za klub.

Collin Seedorf
slika

Složio bih se da Seedorf ima neke karakteristike da bi mogao odigrati DMF ali bilo je isuviše vidljivo na utakmici mu je ta pozicija vrlo strana i da to ne liči ni na šta.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 30 jul 2025, 15:19

Levin je napisao/la:
30 jul 2025, 15:16
Adžemu bi trebao neko skrenuti pažnju da postoji TM koji je dosta vjerodostojan izvor podataka i da danas navijači volje pogledati statistiku igrača kad potpiše za klub.

Collin Seedorf
slika

Složio bih se da Seedorf ima neke karakteristike da bi mogao odigrati DMF ali bilo je isuviše vidljivo na utakmici mu je ta pozicija vrlo strana i da to ne liči ni na šta.
e pa to je to. znaci seedorf moze eventualno po desnoj strani nekad uskociti, a adzem rece pola utakmica odigrao na zadnjem veznom da opravda tu suludu odluku. znaci po tm jednu utakmicu u zivotu odigrao na dm. ali eto kriv je ovaj od 22 godine kloc sto debituje na i za njega neprirodnoj poziciji, odnosno u postavci neprirodnoj.

sve sto je trebao uraditi je ostaviti par seedorf-karamarko i pored radovca staviti jos jednog veznjaka i dobili bi ih. kako kod nas treneri uvijek nesto izmisljaju, zar nije najlakse poredati ljude gdje igraju citavu karijeru.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 jul 2025, 15:28

svemalim1 je napisao/la:
30 jul 2025, 15:19
Levin je napisao/la:

Collin Seedorf
slika

e pa to je to. znaci seedorf moze eventualno po desnoj strani nekad uskociti, a adzem rece pola utakmica odigrao na zadnjem veznom da opravda tu suludu odluku. znaci po tm jednu utakmicu u zivotu odigrao na dm. ali eto kriv je ovaj od 22 godine kloc sto debituje na i za njega neprirodnoj poziciji, odnosno u postavci neprirodnoj.
Ma vidjelo se iz aviona da se pogubio. 99% lopti je vratio nazad. Jednostavno momak to nije igrao a i ova jedna što je registrovana na DMF je protiv Radnika.

Ne znam zašto je Adžemu problem reći pogriješio sam i izvinite. Mislim da bi bilo mnogo manje buke. Prije utakmice sam pisao da se ne smije eksperimentisari u prvoj utakmici ali naši treneri to izgleda pravo vole. Od Šabića na lijevom beku do Seedorfa na DMF-u. O nekim prijašnjim sezonama ne treba ni govoriti. Samo se treba sjetiti šta je sve Ćosić igrao kod Bašića.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 30 jul 2025, 15:32

Levin je napisao/la:

Collin Seedorf
slika

Ovo je odličan podatak, vrlo ilustrativan, dovoljan pokazatelj koliko je loša bila priprema utakmice protiv Radnika.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 30 jul 2025, 15:35

Levin je napisao/la:
30 jul 2025, 15:28
svemalim1 je napisao/la:
30 jul 2025, 15:19
Levin je napisao/la:

Collin Seedorf
slika

Ma vidjelo se iz aviona da se pogubio. 99% lopti je vratio nazad. Jednostavno momak to nije igrao a i ova jedna što je registrovana na DMF je protiv Radnika.

Ne znam zašto je Adžemu problem reći pogriješio sam i izvinite. Mislim da bi bilo mnogo manje buke. Prije utakmice sam pisao da se ne smije eksperimentisari u prvoj utakmici ali naši treneri to izgleda pravo vole. Od Šabića na lijevom beku do Seedorfa na DMF-u. O nekim prijašnjim sezonama ne treba ni govoriti. Samo se treba sjetiti šta je sve Ćosić igrao kod Bašića.
sad sam bas pogledao video sa konferencije da provjerim da nisam ja nesto pobrkao.

kaze adzem: "seedorf je doveden da igra na dvije pozicije. od svojih 250 utakmica, vise od pola je odigrao na zadnjem veznom."

nevjerovatno.

eto jednu je odigrao, protiv radnika, prvi put u zivotu, a ima 30 godina. nadam se samo da ovo sto kaze da je doveden da igra na dvije pozicije ne znaci da ce ga opet tu koristiti.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, dark44, Hrammm1921, Laudrup, WeekendOffender i 39 gostiju.