FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
59
32%
Darko Milanič
31
17%
Miodrag Božović
2
1%
Fedja Dudić
27
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
16
9%
Samo stranac
47
26%

Ukupno glasova: 182

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 30 jul 2025, 02:11

laznokrilo je napisao/la:
30 jul 2025, 01:58
https://www.transfermarkt.com/antonio-c ... ler/160668
Sta mislite da li je ovo realno?
Bio bi kapitalac, fino se pokazao u ranijim sredinama, prije svega u Rijeci i Rangersima. Jel se to nesto šuška ?

laznokrilo
Kontakt:

Post Postao/la laznokrilo » 30 jul 2025, 02:26

Lucas je napisao/la:
30 jul 2025, 02:11
Bio bi kapitalac, fino se pokazao u ranijim sredinama, prije svega u Rijeci i Rangersima. Jel se to nesto šuška ?
Nazalost ne,ugledah da je u posljednoj godini ugovora a ne igra nesto pa sam pomislio kako bi nam dobro dosao.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 30 jul 2025, 03:06

Prenese me iza akšama, probudim se sad - utripujem se da sam prespavao utakmicu, znoj me obli :mrgreen:

NeSamSafetee
Kontakt:

Post Postao/la NeSamSafetee » 30 jul 2025, 03:12

luckystrike je napisao/la:
30 jul 2025, 03:06
Prenese me iza akšama, probudim se sad - utripujem se da sam prespavao utakmicu, znoj me obli :mrgreen:
Mentalno i srčano, mislim da bi ti tako bilo i najbolje :urnebes:

MokraKifla
Kontakt:

Post Postao/la MokraKifla » 30 jul 2025, 03:14

30 jul 2025, 03:06
Čaša vode i kocka šećera preporučujem

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 30 jul 2025, 03:15

A šta vas 2 mori? :urnebes:

MokraKifla
Kontakt:

Post Postao/la MokraKifla » 30 jul 2025, 03:17

30 jul 2025, 03:15
A šta vas 2 mori? :urnebes:
Fata euforija za četvrtak :rol: :crazy:

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 30 jul 2025, 07:16

PeppermintSA je napisao/la:
29 jul 2025, 20:09
Po meni prošle sezone nismo bili dobri, ekipa je bila nakaradno složena. Ako hoćeš da praviš rezultat - bilo u domaćoj ligi, bilo u Evropi, moraš u zadnjoj liniji biti prekvalitetan, a mi to nismo bili. Već godinama unazad smo bacali pare na polovnjake ala Peneranda, Hasić na posudbu, Lulić i Pavičić na posudbe, Ziljkić itd - sve naoko lijepo, ali zapravo preskupo, često nemotivisano i najčešće sporo. I to ti napuni oči, kontaš uf jbt, dobar tim. A tebi u zadnjoj liniji igraju Soldo, Đuričković, Aničić, Dupovac itd. Užasni štoperi. Ponoviću: U Ž A S N I. Ovo je prvi put da smo se usredsredili na odbranu, ali tako što smo tražili specifične profile igrača. Ristovski je vrhunski igrač. Jbg, prošle sezone bio zamjenik kapitena Dinama, proglašavan za igrača utakmice u Ligi prvaka, defanzivno prekvalitetan, ali već pomalo trom za beka. I naši odluče da ga dovedu kao štopera za sistem s tri štopera - puno manji radijus kretanja, puno više čitanja igre što njemu savršeno odgovora. Lik je ozbiljan evropski defanzivni igrač, nema da ga lopta preleti, da ispadne, da ne zatvori. Ali isto tako, budući da je po primarnoj vokaciji moderni bek, lik loptu iznosi, izbacuje se, ubacuje se u sredinu. Uz njega, iskautiran je Turda oko kojeg sam bio skeptičan, ali sam shvatio da je TAČNO ono što nam treba - vrlo brz za štopera one visine i takođe sklon da loptu iznosi. Dakle, nagazi po sredini i iznese je do centra, podvali je među linije. Kad njih dvojicu upariš s Jovićem koji je, istina, slabije odigrao prvu na Koševu, ali koji je defanzivno pismen, da ne govorim o Gojkoviću kad se on oporavi, to je realno štoperski trio za grupe Europa liga. E sad, uz njih imaš Kuprešaka koji je eksplodirao koncem prošle sezone. Mi smo kao ekipa proigrali kad je on proigrao, jer u sistemu s tri štopera i 3 napadača/krilna napadača, tebi tzv wingbackovi moraju biti dodatni igrači u veznom redu. Moraju dakle biti tehnički vrlo kvalitetni, moraju biti u stanju zalomiti u sredinu, predriblati protivnika, odigrati tačan pas u sredinu itd. Inače ćeđ uvijek izgledati kao da imaš igrača manje. To nam se dešavalo cijelu sezonu do samog kraja, zato nismo mogli posjed imati ni protiv kog. Bekovi poput Durakovića, Kapetanovića, Radovića, pa i dijelom Beganovića ne mogu to odigrati. Duraković je u Istri igrao super, ali kod nije mogao jer prosto nije profil koji nama odgovora i nije dovoljno kvalitetan za vrlo zahtjevan sistem kojeg mi forsiramo. Očigledno je Slovak iskautiran kako bi na isti način otvorili i drugu stranu. Naime, ja sam ga pratio izvjesno vrijeme. On je po primarnoj vokaciji klasični ofanzivni vezni, tačnije desetka. Kad je došao u Como, prebačen je na desnog beka jer ozbiljni klubovi danas zahtijevaju da im bekovi budu de facto dodatni veznjaci u trenucima posjeda lopte. To je bio Dani Alves u Barci, Marcelo u Realu, Kyle Walker u Cityju itd. Kad ti štoperi ne iznose loptu, kad se samo međusobno dodaju i onda duraju loptu na napadače, a bekovi su ti jednodimenzionalni linijaši, vezni red ne može tu ništa. Uvijek djeluje kao da imaš manje igrača u sredini nego što imaš. Uz to, dobili smo PUNO rješavanjem se Bubanje koji je polovan igrač. To sam pisao u više navrata ovdje i mnogi su me isprozivali. Znam da ga raja dižu u nebesa ali on, na poziciji DFM, nema ama baš ništa. Spor je ko žitni vagon, u pasu je vrlo slab, bez ikakve ideje, neokretan, poprilično mlak bez lopte, indolentan kod dugih lopti, nikad ne ide na prvu. Sjetite se trenutka u prvom poluvremenu protiv Krajove kad je Beganović centrirao a Reno glavom pucao na gol, Ristovski se bio ubacio Beganu iza leđa ali loptu nije dobio. Gdje je bio Jatta? Zatvorio je rupu stvorenu odlaskom Ristovskog gore. To je fudbalska abeceda, a to Bubanja nikad nije radio. Sada imaš Jattu koji je - kako sam pisao prije 3 mjeseca - Yaya Toure lično za Bubanju. Imaš zatim dva nova vezna igrača, Elezija i Mamasa, koji obojica igraju u dva pravca što Lulić i Pavičić nisu radili. Kad dakle imaš štopere od prošle sezone i Bubanju ispred njih, nema tog boga da ćeš ti moći graditi igru iz svog polja. Nevjerovatno mi je kako su dobro iskautirali pojačanja. Sve što nam je trebalo, doveli su i to u bobu. Ovim se oslobodio i prostor Keri kojeg više nećemo morati trošiti pokrivajući rupe na terenu - čas krilo, čas bek, čas špic. Kera će igrati neku poludesetku, moći će driblati u obje strane. Biće najbolji igrač lige - citirajte me na kraju sezone. Uz to, visok presing sa Kerom, Gulijem, Renom i Mlinarićem dobiće jednu novu dimenziju, jer će ostatak tima moći da ga isprati, po linijama će se kretati. Ako izbjegnemo povrede i ako se sve to lijepo ukombinuje, biće zemlja vazduh u domaćoj ligi. Doslovno nam neće niko moći parirati, a to pišem kao neko ko nikad ne daje bombastične najave. Ako prođemo Rumune, ućemo u grupe, jer ova ekipa, ako se uklopi sve lijepo i ako budemo imali malo sportske sreće, odnosno ako ne budemo imali nesreće, može igrati i protiv klubova iz liga petice koji su rang konferencijske lige. Samo lakapo, i samo pozitiva.
Brate samo pozitiva ali nikako zanos. Bio sam u četvrtak i fasciniran sam. Ako bi 50% prenijeli u nadu ligu to bi nam bilo dovoljno da uspostavimo dominaciju ali isto tako moramo znati da je naša liga jako specifična i da desetine drugih faktora ovdje imaju uticaj. Da ne idemo dalje od sudija. Ko god kaze da ti sudija ne moze nista vara se. Nije problem penal nepostojeći, nije problem crveni karton jer mi i s 10 igrača ćemo većinu ekipa nadigrati ali kada ti sudija ubije tempo yo je nezgodno. Igrači padnu psihološki, zbog čestih sjeckanja igre ne mogu da postignu "radnu temeraturu" i nema presinga, nema tranzicije, a to je ono sto odlikuje našu igru. Treba evropu odigrati jako, a onda probati u ligi izboriti se s vjetrenjačama. Bice tesko. Ne treba sanjati dominaciju da nakon par kola ne bi culi najgnusnije psovke i tjeranja. ZZ je pokazao da zna i sta god da se desi ja bih ga pustio da radi jer boljeg necemo naći sigurno. Imamo primjer kod kona kako to ide. Podrška šefu, podrška ekipi i nada u najbolje
Mi nikada odustati necemo...

Harunga
Kontakt:

Post Postao/la Harunga » 30 jul 2025, 07:33

Pitam ja prije 10 dana ko nas moze zapast u play off-u ? Ovo je ekipa za velike domete ? Koliko je realno očekivat, mislim da nas neće moč ni zaklat toliko na terenu. Kontam ako ovoliko ulažemo, da ima nesto i da je Mirvic skontao da zastiti ekipu... Mastam da bude regularno prvenstvo...

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 30 jul 2025, 07:52

Nekako opet gomilamo igrace i ova imena koja se spominju, meni se cini da je to sve uvjetovano prolaskom u sljedece kolo, realno sta ce nam toliki igraci za ligu, u kojoj svakako nam be daju da budemo sampioni. Osim naravno ako mirvic nije nesto odradio u savezu a da se ne zna

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 30 jul 2025, 07:55

boki86 je napisao/la:
30 jul 2025, 07:52
Nekako opet gomilamo igrace i ova imena koja se spominju, meni se cini da je to sve uvjetovano prolaskom u sljedece kolo, realno sta ce nam toliki igraci za ligu, u kojoj svakako nam be daju da budemo sampioni. Osim naravno ako mirvic nije nesto odradio u savezu a da se ne zna
Kvalitet kad dovodis nikad nije gomilanje.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 30 jul 2025, 08:02

boki86 je napisao/la:
Kakvo gomilanje?
Beganović trenutno nema zamjene pa dolazak Kovačika nije nikakvo gomilanje, a Topić ili ovaj portugalac su zamjene za Gulija, ako dodju i jedan i drugi očekujem i da Turkeš ode.
Ekipa je trenutno pokrivena sa po 2 odlična igrača na svakoj poziciji, nije to gomilanje nikakvo.
Topić ima dvojno i on je moj favorit kao zamjena za Gulija ako se vodi kao u21 još ove godine, ne znam je l se broji on sa dvojnim kao domaći igrač

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 30 jul 2025, 08:09

pitara je napisao/la:
30 jul 2025, 08:02
boki86 je napisao/la:
Kakvo gomilanje?
Beganović trenutno nema zamjene pa dolazak Kovačika nije nikakvo gomilanje, a Topić ili ovaj portugalac su zamjene za Gulija, ako dodju i jedan i drugi očekujem i da Turkeš ode.
Ekipa je trenutno pokrivena sa po 2 odlična igrača na svakoj poziciji, nije to gomilanje nikakvo.
Topić ima dvojno i on je moj favorit kao zamjena za Gulija ako se vodi kao u21 još ove godine, ne znam je l se broji on sa dvojnim kao domaći igrač
Bio je U21 zrinjskom broji se

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 30 jul 2025, 08:30

Lucas je napisao/la:
30 jul 2025, 02:11
Ma mene samo strah da Jatta ne pocne uzvratnu..

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 30 jul 2025, 08:36

Imamo ljude u klubu koji znaju sta rade, koji imaju viziju i cilj. Konacno smo docekali da ekipa bude kompaktna, dovoljno jaka na svim pozicijama na celu sa trenerom koji sada mnogo bolje zna nasu ligu i sta mu treba za trofeje. Dovedena su ciljana i provjerena pojacanja po prvi put, i uz maksimalno zalaganje na terenu rezultat ne moze izostati. Potrebna je i velika podrska navijaca, bez toga je sve puno teze.
U Rumuniju otici i odigrati muski, pa sta bude...
Naprijed jako Sarajvo!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 30 jul 2025, 08:44

Ja nekako ne bi volio da bude neko razočarenje. Lijepo je sve to izgledalo u četvrtak, ali realno, jedna utakmica i to evropa pred 20k ne može biti mjerilo i dovoljan uzorak čime raspolažemo. Kad sastavimo 10 onakvih utakmica u nizu, pa rutiniramo Radnika, Posušja i Veleža u gostima, sa Borcem i Zrinjskim barem egal za početak, ja ću reći ovo je ekipa koja može donijeti vrhunski rezultat.

Za navijače ovalika euforija nije dobra, treba samo uživati u dobrim partijama i biti vjetar u leđa.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 30 jul 2025, 08:50

Harunga je napisao/la:
30 jul 2025, 07:33
Pitam ja prije 10 dana ko nas moze zapast u play off-u ? Ovo je ekipa za velike domete ? Koliko je realno očekivat, mislim da nas neće moč ni zaklat toliko na terenu. Kontam ako ovoliko ulažemo, da ima nesto i da je Mirvic skontao da zastiti ekipu... Mastam da bude regularno prvenstvo...
Realno, ne mozes imati slabijeg protivnika od ovog sad u Evropi ako zelimo igrati grupe.
Ovo je pristojan protivnik da se prodje, kao i Trnava.

Ja mislim da ne mozemo proci samo ekipe koje dolaze iz liga petice, da nas zapadne npr. A ovo ostalo, to moras dobiti.

Gledam eno klubovi iz andore dobro napate svoje protivnike, sto bi rekli... danas svi igraju fidbal, pa vakat je i da mi to uradimo

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 30 jul 2025, 09:09

Iskopa maloprije, da ce nam koeficijent sljedece sezone, uoci evropskih kvalifikacija biti minimalno 5,000, a s tim koeficijentom je recimo Noah bila nositelj u prvom pretkolu Lige prvaka ovog ljeta.Ako bi izbacili Krajovu, znali se koliko bi nam se koeficijent popravio ?

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 30 jul 2025, 09:14

Kako lako poletimo nevjerovatno. Ono nase, ili nista ne valja ili prvaci svemira.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 30 jul 2025, 09:17

pitara je napisao/la:
30 jul 2025, 08:02
boki86 je napisao/la:
Kakvo gomilanje?
Je li unusic jos u klubu? Moze i ristovski pokrivati desno. Sto se tice gulija, ima mlinaric, a svakako je guzva u napadu. Turkes, mlinaric, butic, kyeremeh, renan sve napadaci, guli ide svakako, eto njega ne racunam. Ako, ne dao Bog, ne prodjemo rumune, puno je to igraca imati samo za ligu. Ako ce nas opet krasti po selendrama, meni je to bacanje para, ali eto valjda uprava zna bolje

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bejker, Bing [Bot], boki86, casual033, Dadox, deda, fera, HyperOS, Lecler, mnon46, nedimmmm1337, r3m1, sekac, siroliver69, StarmoCity i 147 gostiju.