Ostalo je onda sto nisu prikazali detaljno, ali nije bilo potrebe jer je cartel dosao po pare i rokno ovog u procesu. Lahko povezati
Legit

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Dodao bih jos Black Bag i ConclaveFuerza je napisao/la: ↑29 jul 2025, 00:28Hvala broJayCatwright je napisao/la: ↑28 jul 2025, 23:28Nisam ni ja puno novije gledao ali od ovog sto jesam izdvojio bih kao zabavne, ali ne i masterpiece filmove :Fuerza je napisao/la: ↑28 jul 2025, 19:00Baš vezano za ovu temu. Ima li neko neku preporuku za filmove iz 2024. i 2025. ali filmove koje stvarno vrijedi pogledati. Veliki sam filmofil , ali su me obaveze i neke životne promjene odvojile od toga i bukvalno sad gledam, ja nisam pogledao nijedan film a da je izašao u prethodne dvije godine. Malo sam se sad vratio u kolosjek pa da mi je da preletim tu najnoviju kinematografiju ali da bar počnem sa nečim što valja da imam volje nastaviti dalje. Pa da sad ne lutam i gledam ove Oskarovce, znači nebitan je žanr, gledam sve.
Rebel Ridge, Caddo Lake, Smile 2, Juror #2, Companion, Sinners, A Real Pain, Deep Cover i Bring Her Back
Sto ne bih preporucio, a novije : F1, The Amateur, Until Dawn, Carry On, Heretic (zadnja trecina mi je pokvarila citav film), Land of Bad.
Od svih tih filmova rekao bih da me Caddo Lake najvise iznenadio obzirom na budzet filma, glumu, scenario i moja ocekivanja i jedini je sa liste koji bih ponovno odgledao
Javljam utiske.
Ne baš, ali ne krivim te ako si gledao film jednom kad je tek izašao.
ukusi su različiti. ono što je meni najbolje ne mora da bude i tebi. i obrnuto.
Jes al kad su oni bili u svom prajmu, nisi imao toliko izbora sta gledat. Filmove gledas koji dodju u kino, koje nabavis na VHSu, ili sto ti se daje na TVu na ona 3-4 kanala. Pa su svi forsirali Ramba ili Terminatora jer su bili megapopularni. Danas imas 15 platformi gdje ti je bilo koji film na 2 klika, plus 300 kanala, videoteke, i na kraju piraterija. Ja i dan danas volim izvuc neki evropski ili azijski film iz 80tih ili 90tih, ili cak neki americki film B produkcije koji je prekvalitetan al nije mogao prije doc do izrazaja.Chip je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:48ukusi su različiti. ono što je meni najbolje ne mora da bude i tebi. i obrnuto.
ali ako pričamo o nekoj globalnoj popularnosti ja se vrlo dobro sećam koliko su arni i sly bili popularni u svom peaku jer sam živeo to vreme. ni jedan drugi a pogotovo ne stethem nije im ni blizu.
Jeste, jesteJabroni je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:16Ne baš, ali ne krivim te ako si gledao film jednom kad je tek izašao.
Film je dosta suptilan, i nema stvari "na prvu" kao tipičan američki film. (što se i očekuje jer su braća Cohen)
Definitivno je film koji se mora pogledati više puta da se svaki detalj uhvati. (što neko voli, neko ne)
Svakako, ja i pisem meni. Dok dosta ljudi pise najbolje, sranje itd.Chip je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:48ukusi su različiti. ono što je meni najbolje ne mora da bude i tebi. i obrnuto.
ali ako pričamo o nekoj globalnoj popularnosti ja se vrlo dobro sećam koliko su arni i sly bili popularni u svom peaku jer sam živeo to vreme. ni jedan drugi a pogotovo ne stethem nije im ni blizu.
Jak film. Trebam ga i ja opet pogledat.alemsa je napisao/la: ↑29 jul 2025, 13:50Jeste, jesteJabroni je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:16Ne baš, ali ne krivim te ako si gledao film jednom kad je tek izašao.
Film je dosta suptilan, i nema stvari "na prvu" kao tipičan američki film. (što se i očekuje jer su braća Cohen)
Definitivno je film koji se mora pogledati više puta da se svaki detalj uhvati. (što neko voli, neko ne)
Ja cu ga veceras upaliti ako stignem, samo sam zaboravio hrpu detalja/scena, sjecam se toga s majicom i parama u motelu. Ma film je remek djelo, cisti klasik.
I ona scena kad murijasa zadavi sto ga privede u stanicu, isto brutalna, film bukvalno prepun brilijantnih scena
Nisam gledao Fargo show, jesam gledao film (onaj sto je izasao 90ih). Ali eto imam sta pocet gledati, dok zavrsim Squid game. Ova im treca sezona nije losa (ostale mi jos 2 epizode), druga sezona mi je bila smor. Najbolji show je mozda Breaking bad, u smislu da je svaka sezona bolja od bolje. Dexter je bio jak isto. A ja volim shows sto Danny McBride radi (glumi i pise), lik je ono obnoxious a ne mora ni pokusavati.soko je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:46Jak film. Trebam ga i ja opet pogledat.alemsa je napisao/la: ↑29 jul 2025, 13:50Jeste, jesteJabroni je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:16
Ne baš, ali ne krivim te ako si gledao film jednom kad je tek izašao.
Ja cu ga veceras upaliti ako stignem, samo sam zaboravio hrpu detalja/scena, sjecam se toga s majicom i parama u motelu. Ma film je remek djelo, cisti klasik.
I ona scena kad murijasa zadavi sto ga privede u stanicu, isto brutalna, film bukvalno prepun brilijantnih scena
Imaju neki fimovi sto su slicni
Sicario i hell or high water su meni jako dobri.
Jes gledao Fargo show? True detective, prva sezona? Meni mozda i najbolji show sto sam ikad gledao
Ne znam drug, nemogu se sloziti.
https://www.imdb.com/title/tt3697626/?ref_=ext_shr
Tebi se ovo svidjelo jer je film sniman u onim strmim uličicama kao što su na Vratniku
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.