KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Ghuraba
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Ghuraba » 29 jul 2025, 11:24

U najmanju ruku, cudan igrac. Energican je i igra specificno za cetvorku. Siri reket, ali ne zbog suta s distance (iako i to moze da pogodi), vec da napadne licem. Mobilnost i ball handling za svoju visinu i gabarite odlicni, a prvi korak tesko uhvatljiv za krilne centre koji ga cuvaju. Vecinom napada na lijevu stranu (ko da mu je Musa kakav rod :mrgreen: ), iako ponekad zna krenuti i desno. Rutinski polaze s obje ruke. Sut za 3 ne forsira, tako da procenti na max 3-4 uzeta suta po mecu i ne mogu biti sjajni, ali je daleko od toga da ga se smije ostaviti samog. Djeluje da na racun toga i navuce protivnicke igrace sto blize sebi, a onda dobrim vodjenjem i prvim korakom lagano probija i ode do obruca.

Problem moze biti sto je vec prebacio 30 godina i sto ga mozda nece biti lahko motivisati da uvijek daje 100%. Tu Damjanovic treba odigrati kljucnu ulogu, a ja ga nikako ne vidim u tome. Ovaj ako nespremno i nezainteresovano udje u sezonu, gotovo je to. Dodatni razlog zasto to mislim je i cinjenica da se nigdje nije zadrzao. Cesto je u jednoj sezoni znao promijeniti po dva kluba. U ovoj zadnjoj, koja mu je i najlosija klupska, igrao je u Koreji i Turskoj, a i sad igra nekakvu ligu u Americi. Igracki kvaliteti za nivo aba lige sigurno nisu upitni, ali karakter igraca mozda i jeste. Nadam se da znaju sta rade...

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 29 jul 2025, 11:29

Ghuraba je napisao/la:
29 jul 2025, 11:24
U najmanju ruku, cudan igrac. Energican je i igra specificno za cetvorku. Siri reket, ali ne zbog suta s distance (iako i to moze da pogodi), vec da napadne licem. Mobilnost i ball handling za svoju visinu i gabarite odlicni, a prvi korak tesko uhvatljiv za krilne centre koji ga cuvaju. Vecinom napada na lijevu stranu (ko da mu je Musa kakav rod :mrgreen: ), iako ponekad zna krenuti i desno. Rutinski polaze s obje ruke. Sut za 3 ne forsira, tako da procenti na max 3-4 uzeta suta po mecu i ne mogu biti sjajni, ali je daleko od toga da ga se smije ostaviti samog. Djeluje da na racun toga i navuce protivnicke igrace sto blize sebi, a onda dobrim vodjenjem i prvim korakom lagano probija i ode do obruca.

Problem moze biti sto je vec prebacio 30 godina i sto ga mozda nece biti lahko motivisati da uvijek daje 100%. Tu Damjanovic treba odigrati kljucnu ulogu, a ja ga nikako ne vidim u tome. Ovaj ako nespremno i nezainteresovano udje u sezonu, gotovo je to. Dodatni razlog zasto to mislim je i cinjenica da se nigdje nije zadrzao. Cesto je u jednoj sezoni znao promijeniti po dva kluba. U ovoj zadnjoj, koja mu je i najlosija klupska, igrao je u Koreji i Turskoj, a i sad igra nekakvu ligu u Americi. Igracki kvaliteti za nivo aba lige sigurno nisu upitni, ali karakter igraca mozda i jeste. Nadam se da znaju sta rade...
I Chase je igrao ovaj Basketball Tournament, odatle skautiramo igrače izgleda :mrgreen:
Ja se samo nadam da nije mijenjao klubove jer je ters ili nešto slično i da će mu odgovarati malo aktivnija uloga od ulaska s klupe kakvu će imati kod nas.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 29 jul 2025, 11:31

Ovoj ekipi bi dobro legao Bečiragić za trenera, ali eto pokusat ce se sa Acom, pa cemo vidjeti kako ce to ici.
Jos centra jednog dovesti i to je to. Uz puno Zetru, 10 hiljada navijaca, moze se daleko dogurati u ABA ligi..Kad je proslogodisnja realno ŽLJ ekipa privukla punu Skenderiju, moze i ova nova ekipa sa silnim pojacanjima bez problema napuniti Zetru na svakoj utakmici..

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 29 jul 2025, 12:56

Gdje je i sta radi Mensur treca cetvrtina Bajramovic :kafa:
Don't believe the hype.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 29 jul 2025, 13:27

Moje zelje do kraja:

- dovesti gabaritnog centra, iako me ni najmanje nece iznenaditi ako zadrze Salica,
- dogovoriti raskid ugovora sa Zubcem, a dovesti Lazica umjesto njega, iako ne ocekujem ni raskid s prvim ni dolazak drugog. :mrgreen:

To bi bio roster po mom ukusu. Medjutim, mislim da su oni ostavili Gutica, Delalica i Zubca + doveli Atica i Halilovica jer u nasoj ligi moras imati 5 domacih igraca. Nisam 100% siguran da je tako, ali mislim da su prosle sezone pred zavrsnicu lige doveli Arslanagica, kako bi zadovoljili dozvoljenu kvotu od 5 domacih i 7 stranih igraca.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 29 jul 2025, 13:36

Ghuraba je napisao/la:
29 jul 2025, 13:27
Moje zelje do kraja:

- dovesti gabaritnog centra, iako me ni najmanje nece iznenaditi ako zadrze Salica,
- dogovoriti raskid ugovora sa Zubcem, a dovesti Lazica umjesto njega, iako ne ocekujem ni raskid s prvim ni dolazak drugog. :mrgreen:

To bi bio roster po mom ukusu. Medjutim, mislim da su oni ostavili Gutica, Delalica i Zubca + doveli Atica i Halilovica jer u nasoj ligi moras imati 5 domacih igraca. Nisam 100% siguran da je tako, ali mislim da su prosle sezone pred zavrsnicu lige doveli Arslanagica, kako bi zadovoljili dozvoljenu kvotu od 5 domacih i 7 stranih igraca.
Sejfic i Lazic :mrgreen:

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 29 jul 2025, 13:39

Ghuraba je napisao/la:
Moje zelje do kraja:

Ma ne smije ostati Salic kao rezervni centar, pokusao je on igrati ABA 1 x puta. Sa Zubcem se isto treba dogovoriti ako ikako moze, dok je i njemu lakse naci klub.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 jul 2025, 13:40

JHam je napisao/la:
29 jul 2025, 13:36
Ghuraba je napisao/la:
Moje zelje do kraja:

Sejfic i Lazic :mrgreen:
Sejfic je srecom potpisao negdje u madjarskoj :mrgreen:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 29 jul 2025, 13:46

mene sad cudi ostavljanje Westa xD

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 29 jul 2025, 15:40

JHam je napisao/la:
29 jul 2025, 13:46

More on ruke dati
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 29 jul 2025, 15:45

Rule_hz je napisao/la:
29 jul 2025, 15:40
JHam je napisao/la:
29 jul 2025, 13:46

More on ruke dati
pa moze al me cudi da je ostao da igra dosta manje minute nego prosle godine, s obzirom kakve igrace imas ispred njega sto mogu igrati

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 29 jul 2025, 16:23

Nisam bas upucen pa ako moze ko da mi pomogne ...
Kakvo je ovo Euro takmicenje , valja li sta koji je nivo ?
I kakve su nam sanse protiv ovih Belgijanaca ?

Hvala

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 29 jul 2025, 17:01

Sa ovim igracima, cemo ih u obje dobiti ako Bog da, sto se tice takmicenja, nesto tipa konferencija u evropi, trece ili cetvrto takmicenje po rangu, ima poznatih ekipa ali eto za prvu sezonu ok.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 29 jul 2025, 17:51

4. iza Eurolige, Eurokupa i FIBA lige prvaka.

Izgleda da će Manojlović dobiti neke minute u narednoj sezoni ako ovako bude igrao U18B :mrgreen:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 29 jul 2025, 23:01

Surreal je napisao/la:
28 jul 2025, 17:42
Ghuraba je napisao/la:
28 jul 2025, 17:18
Jesu to i njega zapratili na ig? :mrgreen:
zapratili pa otpratili :damn:
jesu jos koga zapratili? :mrgreen:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 29 jul 2025, 23:06

kovacic je napisao/la:
29 jul 2025, 17:51

Izgleda da će Manojlović dobiti neke minute u narednoj sezoni ako ovako bude igrao U18B :mrgreen:
Ma bolje da dobije minute on nego Šalić.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 30 jul 2025, 10:52

CAZIN je napisao/la:
29 jul 2025, 23:06
kovacic je napisao/la:
29 jul 2025, 17:51

Ma bolje da dobije minute on nego Šalić.
Svakako, ali nije to u Acinom stilu, on bi najradije da su mu svi u prajmu 28-30 godina.

bihfanaticos66788
Kontakt:

Post Postao/la bihfanaticos66788 » 30 jul 2025, 15:41

Ostavljen je i Podojak u ekipi..

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 30 jul 2025, 15:51

First impressions from Mike Young Jr: "Coming to Sarajevo and wearing a Bosna jersey means everything to me.

It’s a fresh start - an opportunity to re-establish myself in the game I love and grew up playing.

I want to show that I still have a lot of great years ahead and that I’m continuing to chase the superstar I work to become every single day.

My expectations for the season? First and foremost - to win a championship.

I also want to connect with the fans, my coaches, and teammates, and hit a few personal goals along the way.

If we do that, I know this season will be a huge success. I’m ready to go!"
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 jul 2025, 16:33

Surreal je napisao/la:
30 jul 2025, 15:51
First impressions from Mike Young Jr: "Coming to Sarajevo and wearing a Bosna jersey means everything to me.

It’s a fresh start - an opportunity to re-establish myself in the game I love and grew up playing.

I want to show that I still have a lot of great years ahead and that I’m continuing to chase the superstar I work to become every single day.

My expectations for the season? First and foremost - to win a championship.

I also want to connect with the fans, my coaches, and teammates, and hit a few personal goals along the way.

If we do that, I know this season will be a huge success. I’m ready to go!"
Ovaj brat dosao statistiku nabijat

Sretoh sad dubravka u scc trebao sam pitat ko ce doc na C :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.