kod nas pun mup takvihShategabri je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:01Kako je moguće da osoba sa mentalnim problemima ima dozvolu za oružje?
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
it's football day
- Shategabri
- Kontakt:
DodušeBaboon je napisao/la: ↑29 jul 2025, 13:34kod nas pun mup takvihShategabri je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:01Kako je moguće da osoba sa mentalnim problemima ima dozvolu za oružje?

Koševo Zapad
- bavariapivo
- Kontakt:
dje ces krenut u grad bez auta... i da je pola kilometra od tebe, sjedne se u auto i vozi se do tamo...
Imas slicne probleme i po Spaniji, Italiji i Francuskoj. Ljudi se bune kad turisti dodju.Shategabri je napisao/la: ↑29 jul 2025, 12:59Tom logikom problem smo i mi iz Bosne kad krenemo na more, na Bunu ili eto u Mostar.
Dizu se cijene smjestaja(airbnb), hrana itd.
Sto se tice BiH, lokalci to trebaju znati iskorstit. Vise posla ima al i na kraju privatnici iskoristavaju radnike.
Hvala Bogu nisam ovisan o dijaspori iako pola familije živi tamoShategabri je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:20Najjači su mi ovi koji bi zidom ogradili državu i da niko ne ulazi.avenija je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:10Nevjerujem sta pises. Pa ti ljudi drze glavu iznad vode bh ekonomije. Nije da volim izbjeglice i ljude koji napuste domovinu ali činjenice su činjenice i moramo ih postovati. Isto je i u Zenici a tek spica pocinje 1.8 sad za vikend. Dao Bog da svi gradovi ovako zive svih 12 mjeseci.Neutral je napisao/la: ↑28 jul 2025, 23:40Jos mjesec dana da ovo zlo od dijaspore ode kuci. Mostar drugi mjesec kolaps dozivljavaja u saobracaju, pogotovo juzni dio gdje zivim.
Bingo, fis, jysk, kebabi, hamburgeri,, kfc, plaza, autokuce, hercegovinapromet, jos samo disneyland nisu napravili na tom mjestu, a usko, katastrofalno odradjeno.
Sjeverni dio, semafori, danas udes, ides 10-15km sat vremena.![]()
Ono, živjećeš od vode, pasi travu i sve super.

Kad gledam koliko mi od plate ide državi, čovjek se nada minimalcu i koverti. Nažalost je kod mene poslodavac pošten, odnosno naivan

Posebno Španija, tj. Barcelonasoko je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:56Imas slicne probleme i po Spaniji, Italiji i Francuskoj. Ljudi se bune kad turisti dodju.Shategabri je napisao/la: ↑29 jul 2025, 12:59Tom logikom problem smo i mi iz Bosne kad krenemo na more, na Bunu ili eto u Mostar.
Sto se tice BiH, lokalci to trebaju znati iskorstit. Vise posla ima al i na kraju privatnici iskoristavaju radnike.

Mostar cijena kvadrata dostižu i abnormalnih 4000KM po kvadratu i to zbog dijaspore koja kupi jedan ili više stanova. Većina stanova ostane prazna.
Uvesti poreze po hitnoj proceduri svakome ko ne živi tu.
Sa 1500-1800 po kvadratu se udvostručilo zbog njih. I onda se jadni ljudi kod nas zavaljuju u stambene kredite ne bi li došli do stana.
Cijena zemljišta skočila, prije 5+ godina, 22-25KM plaćao, sad sve 2-4x skuplje

Koliko sam samo tu imao sreće, uh, hvala dragom Bogu.
Ko je rekao da ih ne poštujem?avenija je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:10Nevjerujem sta pises. Pa ti ljudi drze glavu iznad vode bh ekonomije. Nije da volim izbjeglice i ljude koji napuste domovinu ali činjenice su činjenice i moramo ih postovati. Isto je i u Zenici a tek spica pocinje 1.8 sad za vikend. Dao Bog da svi gradovi ovako zive svih 12 mjeseci.Neutral je napisao/la: ↑28 jul 2025, 23:40Jos mjesec dana da ovo zlo od dijaspore ode kuci. Mostar drugi mjesec kolaps dozivljavaja u saobracaju, pogotovo juzni dio gdje zivim.
Bingo, fis, jysk, kebabi, hamburgeri,, kfc, plaza, autokuce, hercegovinapromet, jos samo disneyland nisu napravili na tom mjestu, a usko, katastrofalno odradjeno.
Ja sam samo rekao da jedva čekam da odu zbog saobraćajnog kolapsa koji je u Mostaru katastrofalan. Pa pogledaj šta piše klix, Konjica, Jablanica, sve zakrčilo do Mostara. Nemaš dvojni c kupit u Bingu zbog njih kad krenu na more, pokupovaše sve, sudžuka misaona imenica, sve prazno

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Koje banke su ubacile AP od danas? Znam da je Unicredit, iskočio mi sponzorisani članak. Ima li još koja?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
NLB takođerbaboedindzeko09 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 16:36Koje banke su ubacile AP od danas? Znam da je Unicredit, iskočio mi sponzorisani članak. Ima li još koja?
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Znači otprilike sve će ubaciti osim austrijskog kartela u vidu Rajfajzena i Sparkasse. Standardno, najgore banke na planeti.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Pa eto ti biznisa, pravi sudzukNeutral je napisao/la: ↑29 jul 2025, 16:29Ko je rekao da ih ne poštujem?avenija je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:10Nevjerujem sta pises. Pa ti ljudi drze glavu iznad vode bh ekonomije. Nije da volim izbjeglice i ljude koji napuste domovinu ali činjenice su činjenice i moramo ih postovati. Isto je i u Zenici a tek spica pocinje 1.8 sad za vikend. Dao Bog da svi gradovi ovako zive svih 12 mjeseci.Neutral je napisao/la: ↑28 jul 2025, 23:40Jos mjesec dana da ovo zlo od dijaspore ode kuci. Mostar drugi mjesec kolaps dozivljavaja u saobracaju, pogotovo juzni dio gdje zivim.
Ja sam samo rekao da jedva čekam da odu zbog saobraćajnog kolapsa koji je u Mostaru katastrofalan. Pa pogledaj šta piše klix, Konjica, Jablanica, sve zakrčilo do Mostara. Nemaš dvojni c kupit u Bingu zbog njih kad krenu na more, pokupovaše sve, sudžuka misaona imenica, sve prazno![]()

Nije sala, al sve sto ide moze se pravo dobro iskoristi.
Ne znam kakva je tu situacija sto se tice food trucks. Za vrijeme sezone uzmes food truck, kombi ides gdje rulja. Cak i vodu mozes prodavati za 2-3 marke turistima.
Jedina korist germanskih zemalja je sto uvoze nase smece.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 16:42Znači otprilike sve će ubaciti osim austrijskog kartela u vidu Rajfajzena i Sparkasse. Standardno, najgore banke na planeti.

Cijena stanova je skočila bukvalno u cijelom svijetu. Zašto bi Mostar bio izuzetak ?Neutral je napisao/la: ↑29 jul 2025, 16:27Posebno Španija, tj. Barcelonasoko je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:56Imas slicne probleme i po Spaniji, Italiji i Francuskoj. Ljudi se bune kad turisti dodju.Shategabri je napisao/la: ↑29 jul 2025, 12:59Tom logikom problem smo i mi iz Bosne kad krenemo na more, na Bunu ili eto u Mostar.
Sto se tice BiH, lokalci to trebaju znati iskorstit. Vise posla ima al i na kraju privatnici iskoristavaju radnike.![]()
Mostar cijena kvadrata dostižu i abnormalnih 4000KM po kvadratu i to zbog dijaspore koja kupi jedan ili više stanova. Većina stanova ostane prazna.
Uvesti poreze po hitnoj proceduri svakome ko ne živi tu.
Sa 1500-1800 po kvadratu se udvostručilo zbog njih. I onda se jadni ljudi kod nas zavaljuju u stambene kredite ne bi li došli do stana.
Cijena zemljišta skočila, prije 5+ godina, 22-25KM plaćao, sad sve 2-4x skuplje![]()
Koliko sam samo tu imao sreće, uh, hvala dragom Bogu.
Ova moja banka ne zna ni šta je apple pay
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Sta je s raiffeisen, citam da ce oni pricekati jer su pustili obavijest o apple payu, a nisu smjeli to i sad ih zakocili 

1946-1987
- LegendKiller
- Kontakt:
Addiko bankacoelho41 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 16:40NLB takođerbaboedindzeko09 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 16:36Koje banke su ubacile AP od danas? Znam da je Unicredit, iskočio mi sponzorisani članak. Ima li još koja?
Bio na Sparkasse 7 godina, dvije NLB, preporodio se, najvaznije nema guzve te na mail odg u roku pet min.
Jest da je nekadasnja ljubljanska banka pokrala stedise ali ovo je savremeno doba. Takodjer nikad preko 70k nemojte drzati u jednoj banci u slucaju ww 3.
Jest da je nekadasnja ljubljanska banka pokrala stedise ali ovo je savremeno doba. Takodjer nikad preko 70k nemojte drzati u jednoj banci u slucaju ww 3.
Meho na jugu Mostara to drzi, prije dvadeset godina imao cd shop. Odlicna hrana, niko se nikad nije otrovao. Radi dok ima ljudi.soko je napisao/la: ↑29 jul 2025, 17:03Pa eto ti biznisa, pravi sudzukNeutral je napisao/la: ↑29 jul 2025, 16:29Ko je rekao da ih ne poštujem?avenija je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:10
Nevjerujem sta pises. Pa ti ljudi drze glavu iznad vode bh ekonomije. Nije da volim izbjeglice i ljude koji napuste domovinu ali činjenice su činjenice i moramo ih postovati. Isto je i u Zenici a tek spica pocinje 1.8 sad za vikend. Dao Bog da svi gradovi ovako zive svih 12 mjeseci.![]()
Ja sam samo rekao da jedva čekam da odu zbog saobraćajnog kolapsa koji je u Mostaru katastrofalan. Pa pogledaj šta piše klix, Konjica, Jablanica, sve zakrčilo do Mostara. Nemaš dvojni c kupit u Bingu zbog njih kad krenu na more, pokupovaše sve, sudžuka misaona imenica, sve prazno![]()
![]()
Nije sala, al sve sto ide moze se pravo dobro iskoristi.
Ne znam kakva je tu situacija sto se tice food trucks. Za vrijeme sezone uzmes food truck, kombi ides gdje rulja. Cak i vodu mozes prodavati za 2-3 marke turistima.
Turski sudzuk, hrenovke i kobasice ce nekad doci i harat ce, tu je i pureca salama njihova, perfekcija.
Mostar pretrpan sa fast foodom, od basha, burger kinga, kfc, to basic fast food, kebaba (kod mene tri u krugu 800 metara).
Jos kad lidl otvori...
U nas se odlicno zivi, hvala Bogu imam dodir sa pomozi ba i merhametom, da vidim i drugu stranu, kao opomenu. Ljudi su nazalost supci kod nas u vecini situacija, oholi i bahati.
Otvorio azijski restoran prije par dana, bas Kinezi drze, top je, izbor ogroman. Samo treba para

-
- Kontakt:
Viza za budućnost na FTV

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.