Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Samo zbog guzveCentre forward je napisao/la: ↑29 jul 2025, 00:44Zašto je "zlo"Neutral je napisao/la: ↑28 jul 2025, 23:40Jos mjesec dana da ovo zlo od dijaspore ode kuci. Mostar drugi mjesec kolaps dozivljavaja u saobracaju, pogotovo juzni dio gdje zivim.
Bingo, fis, jysk, kebabi, hamburgeri,, kfc, plaza, autokuce, hercegovinapromet, jos samo disneyland nisu napravili na tom mjestu, a usko, katastrofalno odradjeno.
Sjeverni dio, semafori, danas udes, ides 10-15km sat vremena.![]()

Trenutna.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Pa u BiH ne možeš sa puškom tek tako šetati cestom i uć u zgradu 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Loše je samo sto se niko ne procesuira po ovom pitanju. Očigledno je ta koncesija imaginarnoj firmi i data samo da bi se kasnije ugovor prekršio i platila garancija. To je neko morao potpisati i tu štetu napraviti. Onda je očigledno namjerno razvučeno plaćanje da se nakupi duga, i to je morao niti nečiji posao za koji je odgovoran. To je sve dolumentovano, zna se ko je sta potpisao, ne shvatam zašto nisu podignute optužnice.LegendKiller je napisao/la: ↑29 jul 2025, 00:03Da imalo znaš o ovoj temi, ne bi tako govorio. Ovaj iznos za putarine koji je bio na računu Centralne banke je dio rezerve od 0,25 pf koji uplaćujemo od svakog litra goriva za izgradnju autoputeva i puteva (ovo nisu akcize niti putarina za održavanje, to je posebno). Godinama je ovaj dio novca stajao na računu jer nije bilo dogovora o podjeli. Sada je odlukom Šmita FBIH dobila dio novca, a dio koji je pripadao RS je otišao na otplatu duga. Ovim je oštećena samo RS jer je njen novac otišao za isplatu duga. Neću ovdje ulaziti u osnovanost zahtjeva ali ako ga je sud utvrdio, to je to. Meni je ova priča o računu na nekakvim otocima sumnjiva od početka bila, jer je sud potvrdio odluku o isplati, a na ove račune off shore firmi se ne plaća novac preko suda, jer se tom novcu može ući u trag. Jedna od boljih Šmitovih odluka, vidi se da je donio onako razumski bez da je morao nekom pogodovati.JackW je napisao/la: ↑28 jul 2025, 20:13
Nema šta, genijalna odluka, ko bi se ovoga sjetio? On je zapravo naredio da se od novca koji svi mi uplaćujemo, dio plati nekoj imaginarnoj kriminalnoj firmi koja ne postoji a dio da se vrati nama. I niko neće odgovarati što je država kriminalnim radnjama oštećena za 100+miliona. Šmite genijalče, riješio si problem.![]()
Ono što je bitno jeste da će na ovom računu ostati još nekih 70 miliona za raspodjelu oko koje se entiteti moraju dogovoriti (trenutno je 59:39:2, ali FBIH ne pristaje na ovo jer smatra da joj više pripada).
Dobra, tacnije jedina logična stvar je da je oštećena RS a ne država, ali sve je to BiH i kriminal je kriminal. Druga stvar je da je očigledno i taj novac od goriva koji se uzima od gradjana i ustekan da bi se imalo šta ovako opljačkati.
To sto ljudi u RS pristaju da ih se tako pljačka, bez da iko digne glas, i opet navijaju i glasaju za onog ko ih očigledno krade, to je već posebna priča za jednu kvalitetnu psihološku studiju.
- JayCatwright
- Kontakt:
Prelijepa kiša 

- ArtemisFowl
- Kontakt:
Hoće li ko podijeliti bilten MUP-a NYC-a
- Shategabri
- Kontakt:
Isti je problem i sa novcem od Elektroprenosa.admin je napisao/la: ↑29 jul 2025, 06:38Loše je samo sto se niko ne procesuira po ovom pitanju. Očigledno je ta koncesija imaginarnoj firmi i data samo da bi se kasnije ugovor prekršio i platila garancija. To je neko morao potpisati i tu štetu napraviti. Onda je očigledno namjerno razvučeno plaćanje da se nakupi duga, i to je morao niti nečiji posao za koji je odgovoran. To je sve dolumentovano, zna se ko je sta potpisao, ne shvatam zašto nisu podignute optužnice.LegendKiller je napisao/la: ↑29 jul 2025, 00:03Da imalo znaš o ovoj temi, ne bi tako govorio. Ovaj iznos za putarine koji je bio na računu Centralne banke je dio rezerve od 0,25 pf koji uplaćujemo od svakog litra goriva za izgradnju autoputeva i puteva (ovo nisu akcize niti putarina za održavanje, to je posebno). Godinama je ovaj dio novca stajao na računu jer nije bilo dogovora o podjeli. Sada je odlukom Šmita FBIH dobila dio novca, a dio koji je pripadao RS je otišao na otplatu duga. Ovim je oštećena samo RS jer je njen novac otišao za isplatu duga. Neću ovdje ulaziti u osnovanost zahtjeva ali ako ga je sud utvrdio, to je to. Meni je ova priča o računu na nekakvim otocima sumnjiva od početka bila, jer je sud potvrdio odluku o isplati, a na ove račune off shore firmi se ne plaća novac preko suda, jer se tom novcu može ući u trag. Jedna od boljih Šmitovih odluka, vidi se da je donio onako razumski bez da je morao nekom pogodovati.JackW je napisao/la: ↑28 jul 2025, 20:13
Nema šta, genijalna odluka, ko bi se ovoga sjetio? On je zapravo naredio da se od novca koji svi mi uplaćujemo, dio plati nekoj imaginarnoj kriminalnoj firmi koja ne postoji a dio da se vrati nama. I niko neće odgovarati što je država kriminalnim radnjama oštećena za 100+miliona. Šmite genijalče, riješio si problem.![]()
Ono što je bitno jeste da će na ovom računu ostati još nekih 70 miliona za raspodjelu oko koje se entiteti moraju dogovoriti (trenutno je 59:39:2, ali FBIH ne pristaje na ovo jer smatra da joj više pripada).
Dobra, tacnije jedina logična stvar je da je oštećena RS a ne država, ali sve je to BiH i kriminal je kriminal. Druga stvar je da je očigledno i taj novac od goriva koji se uzima od gradjana i ustekan da bi se imalo šta ovako opljačkati.
To sto ljudi u RS pristaju da ih se tako pljačka, bez da iko digne glas, i opet navijaju i glasaju za onog ko ih očigledno krade, to je već posebna priča za jednu kvalitetnu psihološku studiju.
Mislim da nekih 200 miliona stoji godinama jer se ne mogu dogovoriti.
Što se tiče ovih sredstava, ovo je dobro i radi daljne prakse.
Ako je entitet napravio loš posao, entitet će i snositi posljedice. Hoćeš prava, a nećeš obaveze. E ne može.
Mislim da ima predmet na sudu oko ovog, sad dokle je to i da li će šta biti, ko zna.
Postoje indikacije da je sve paravan i da se zna ko će tačno dobiti taj novac na kraju.
Mislim to je javna tajna, sad ako mi to znamo, znaju vjerovatno i organi koji bi nešto trebali poduzeti po tom pitanju.
Koševo Zapad
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ovo je dobra odluka VP-a po meni..prvo,ne možete se dogovoriti, ja ću raspodijeliti pare, a drugo jer je praktično dug RS-a prema Viaductu isplatio novcem koji je pripadao RS-u.. Drugo je što kod nas sudija ne zna osuditi za privredni kriminal nego samo za sitne krađe ali o tome nekom drugom prilikom..
Problem je što se ne mogu dogovoriti oko novca pribavljenog akcizama, druže dobiješ onoliko koliko uplatiš, svaka benzinska stanica je dužna da bez obzira gdje joj je sjedište dostavi tačno koliko se goriva gdje prodalo, 0,25 kf/l ti je akciza, koliko si uplatio toliko i dobiješ, plus zadužiš da se taj novac u FBiH raspodjeli i po kantonima prema istom principu i to je to..
Problem je što se ne mogu dogovoriti oko novca pribavljenog akcizama, druže dobiješ onoliko koliko uplatiš, svaka benzinska stanica je dužna da bez obzira gdje joj je sjedište dostavi tačno koliko se goriva gdje prodalo, 0,25 kf/l ti je akciza, koliko si uplatio toliko i dobiješ, plus zadužiš da se taj novac u FBiH raspodjeli i po kantonima prema istom principu i to je to..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- Shategabri
- Kontakt:
Kako je moguće da osoba sa mentalnim problemima ima dozvolu za oružje?
Koševo Zapad
U Njemačkoj se jučer septička jama izlila na prugu, voz proklizao i strašna nesreća, troje poginulih...baboedindzeko09 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 06:37Pa u BiH ne možeš sa puškom tek tako šetati cestom i uć u zgradu![]()
Ne likujem nego samo da se zna da se na zapadu mnogo gore stvari dešavaju i da je Bosna mnogo sigurnija zemlja od tih koje mi gledamo sa strahopoštovanjem.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Nevjerujem sta pises. Pa ti ljudi drze glavu iznad vode bh ekonomije. Nije da volim izbjeglice i ljude koji napuste domovinu ali činjenice su činjenice i moramo ih postovati. Isto je i u Zenici a tek spica pocinje 1.8 sad za vikend. Dao Bog da svi gradovi ovako zive svih 12 mjeseci.Neutral je napisao/la: ↑28 jul 2025, 23:40Jos mjesec dana da ovo zlo od dijaspore ode kuci. Mostar drugi mjesec kolaps dozivljavaja u saobracaju, pogotovo juzni dio gdje zivim.
Bingo, fis, jysk, kebabi, hamburgeri,, kfc, plaza, autokuce, hercegovinapromet, jos samo disneyland nisu napravili na tom mjestu, a usko, katastrofalno odradjeno.
Sjeverni dio, semafori, danas udes, ides 10-15km sat vremena.

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Eki, ne moze dva miliona stanovnika da obuzda i osigura siguran zivot bez svakodnevnog ubojstva prevoznim sredstvom ili sve drugo i kao takva sigurnija od 90 miliona stanovnika njemacke…de baavenija je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:02U Njemačkoj se jučer septička jama izlila na prugu, voz proklizao i strašna nesreća, troje poginulih...baboedindzeko09 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 06:37Pa u BiH ne možeš sa puškom tek tako šetati cestom i uć u zgradu![]()
Ne likujem nego samo da se zna da se na zapadu mnogo gore stvari dešavaju i da je Bosna mnogo sigurnija zemlja od tih koje mi gledamo sa strahopoštovanjem.
....sve drugo će proći!
- Shategabri
- Kontakt:
Najjači su mi ovi koji bi zidom ogradili državu i da niko ne ulazi.avenija je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:10Nevjerujem sta pises. Pa ti ljudi drze glavu iznad vode bh ekonomije. Nije da volim izbjeglice i ljude koji napuste domovinu ali činjenice su činjenice i moramo ih postovati. Isto je i u Zenici a tek spica pocinje 1.8 sad za vikend. Dao Bog da svi gradovi ovako zive svih 12 mjeseci.Neutral je napisao/la: ↑28 jul 2025, 23:40Jos mjesec dana da ovo zlo od dijaspore ode kuci. Mostar drugi mjesec kolaps dozivljavaja u saobracaju, pogotovo juzni dio gdje zivim.
Ono, živjećeš od vode, pasi travu i sve super.
Koševo Zapad
Pričamo o kriminalu zbog kojeg je država oštećena za 100 miliona. Šta je tu dobro? Pa sutra će ti doći drugi spor kojeg će opet država platiti. Pričamo o kriminalu gdje su pojedinici uzeli po par miliona zavalivši državu za stotine miliona. I niko neće odgovarati za to.Shategabri je napisao/la: ↑29 jul 2025, 07:53Isti je problem i sa novcem od Elektroprenosa.admin je napisao/la: ↑29 jul 2025, 06:38Loše je samo sto se niko ne procesuira po ovom pitanju. Očigledno je ta koncesija imaginarnoj firmi i data samo da bi se kasnije ugovor prekršio i platila garancija. To je neko morao potpisati i tu štetu napraviti. Onda je očigledno namjerno razvučeno plaćanje da se nakupi duga, i to je morao niti nečiji posao za koji je odgovoran. To je sve dolumentovano, zna se ko je sta potpisao, ne shvatam zašto nisu podignute optužnice.LegendKiller je napisao/la: ↑29 jul 2025, 00:03
Da imalo znaš o ovoj temi, ne bi tako govorio. Ovaj iznos za putarine koji je bio na računu Centralne banke je dio rezerve od 0,25 pf koji uplaćujemo od svakog litra goriva za izgradnju autoputeva i puteva (ovo nisu akcize niti putarina za održavanje, to je posebno). Godinama je ovaj dio novca stajao na računu jer nije bilo dogovora o podjeli. Sada je odlukom Šmita FBIH dobila dio novca, a dio koji je pripadao RS je otišao na otplatu duga. Ovim je oštećena samo RS jer je njen novac otišao za isplatu duga. Neću ovdje ulaziti u osnovanost zahtjeva ali ako ga je sud utvrdio, to je to. Meni je ova priča o računu na nekakvim otocima sumnjiva od početka bila, jer je sud potvrdio odluku o isplati, a na ove račune off shore firmi se ne plaća novac preko suda, jer se tom novcu može ući u trag. Jedna od boljih Šmitovih odluka, vidi se da je donio onako razumski bez da je morao nekom pogodovati.
Ako je entitet napravio loš posao, entitet će i snositi posljedice. Hoćeš prava, a nećeš obaveze. E ne može.
Mislim da ima predmet na sudu oko ovog, sad dokle je to i da li će šta biti, ko zna.
Postoje indikacije da je sve paravan i da se zna ko će tačno dobiti taj novac na kraju.
Mislim to je javna tajna, sad ako mi to znamo, znaju vjerovatno i organi koji bi nešto trebali poduzeti po tom pitanju.

- Shategabri
- Kontakt:
Računalo se na to da će biti država oštećena, ali na kraju nije ispalo tako.JackW je napisao/la: ↑29 jul 2025, 10:24Pričamo o kriminalu zbog kojeg je država oštećena za 100 miliona. Šta je tu dobro? Pa sutra će ti doći drugi spor kojeg će opet država platiti. Pričamo o kriminalu gdje su pojedinici uzeli po par miliona zavalivši državu za stotine miliona. I niko neće odgovarati za to.Shategabri je napisao/la: ↑29 jul 2025, 07:53Isti je problem i sa novcem od Elektroprenosa.admin je napisao/la: ↑29 jul 2025, 06:38
Loše je samo sto se niko ne procesuira po ovom pitanju. Očigledno je ta koncesija imaginarnoj firmi i data samo da bi se kasnije ugovor prekršio i platila garancija. To je neko morao potpisati i tu štetu napraviti. Onda je očigledno namjerno razvučeno plaćanje da se nakupi duga, i to je morao niti nečiji posao za koji je odgovoran. To je sve dolumentovano, zna se ko je sta potpisao, ne shvatam zašto nisu podignute optužnice.
Mislim to je javna tajna, sad ako mi to znamo, znaju vjerovatno i organi koji bi nešto trebali poduzeti po tom pitanju.![]()
Oštećen je entitet. Građani entiteta bi trebali pozvati na odgovornost ove koji su na vlasti.
Pa nije to nikakva novost, u ovoj državi imaju imunitet oni koji su milijarde ukrali.
Koševo Zapad
- Centre forward
- Kontakt:
Pa gužva je i bez njih .Zahvale idu onima koji vedre i oblače poslije Dejtona i kojima ni na kraj pameti nije putna infrastruktura. Naši putevi su bili OK sedamdesetih i na tu količinu vozila. Na ovaj konzumerizam danas, ne.Neutral je napisao/la: ↑29 jul 2025, 01:56Samo zbog guzveCentre forward je napisao/la: ↑29 jul 2025, 00:44Zašto je "zlo"Neutral je napisao/la: ↑28 jul 2025, 23:40Jos mjesec dana da ovo zlo od dijaspore ode kuci. Mostar drugi mjesec kolaps dozivljavaja u saobracaju, pogotovo juzni dio gdje zivim.
![]()
Na stranu, što naša dijaspora hrani državu i da bi naša "privreda" legla za heftu bez deviznih doznaka.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Obrati pažnju na prvi, pa onda na drugi dio posta.Centre forward je napisao/la: ↑29 jul 2025, 11:13Pa gužva je i bez njih .Zahvale idu onima koji vedre i oblače poslije Dejtona i kojima ni na kraj pameti nije putna infrastruktura. Naši putevi su bili OK sedamdesetih i na tu količinu vozila. Na ovaj konzumerizam danas, ne.
Na stranu, što naša dijaspora hrani državu i da bi naša "privreda" legla za heftu bez deviznih doznaka.
Garant mu dijaspora hrli u Jysk, KFC, na donere i auto kuće.
- Shategabri
- Kontakt:
Tom logikom problem smo i mi iz Bosne kad krenemo na more, na Bunu ili eto u Mostar.
Koševo Zapad
meni nije jasno sto u Mostaru svi sa autom idu kad god sam u Mo sve puno .. jel lokalci isto idu ili je to iz okruzenja sto dolaze pa onda ima smisla
realno Mostar 20 min pjeske max sve mozes potreba za autom min. …

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.