FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
I još jednom: MOMODOU JATTA

Vjerujem ja da je to instinkt, ali i on zna prevatiti. A i uvijek ima neko namazanijiadoado je napisao/la: ↑26 jul 2025, 05:06Kažem ti evo kao neko ko je prošao omladinske kategorije klubova kod nas i branio veći broj tekmi na omladinskom nivou, jednostavno mi golmani imamo neki osjećaj koji ne bih povezivao s refleksima, a to je onaj sto se kaze da zažmiriš i zamisliš gdje će lopta, mnogo penala, šuteva i svega sam tako "žmireći" vadio iz mreže, izlijetio tako pa sklopis oči pomoliš se Bogu a opet vjeruješ u svoje vještine. Da budeš golman moraš biti veliki egoista i moraš misliti za sebe da si najbolji od svih 22 igrača na terenu i to te vuče dalje kroz utakmicu, pomaže ti jednostavno, zavoliš taj pritisak. Golmanski treninzi su inače bar meni bili bezpotrebni, nikad nećeš doći u slične situacije koje te uči na treningu sve dok se ne lopta zarola na meču.mnon46 je napisao/la: ↑25 jul 2025, 17:32Ne znam je li neko primijetio, ali njihov golman dosta stvari radi napamet, kad se treba uputiit centaršut, on napravi korak-dva ka petercu da mu bude lakše i tako ostavi prazan gol. Ok, u dosta situacija to ne bi rezultiralo golom što zbog daljine što iz razloga jer to treba pogoditi. Ali mislim da je bilo prostora za takvo nešto u drugom poluvremenu, da je Beganović vidio, mislim da je mogao zabiti.
U spoiler ću staviti sličnu situaciju
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Turda kao centralni stoper je izlazio na DM kad god bi Jatta ostao visoko u našem presingu, skoro sve njihove dubinske lopte je presjekao što mu je i bio zadatak. Jović je bio najgori naš igrač, sve što su nam napravili bilo je na njegovoj strani, počevši od one amaterske greške sa početka utakmice i još najmanje pet situacija gdje je ispadao kao da je junior. Uostslom, Zekićeve realcije na stadionu u toku utakmice su najbolje govorile ko je kako igrao/odigrao.Pantelija je napisao/la: ↑26 jul 2025, 07:02Strasnih prvih 50-60 min. Logican pad, em zbog propustenih prilika em je prva takmičarska utakmica.
Njima je ovo treća, i to je bilo vidljivo.
Jatta daleko, ali daleko najbolji ukupno gledano, keremeh odmah iza. Mislim da je zekic trebao vaditi Gulia umjesto Oliveire. Guli nakon 50-60 min vise nije mogao skoro nista.
Mlinaric je igrac koji je falio prosle godine, ima osjecaj za fudbal, loptu, meni jako slicanntip igraca nekako bilbije... Sve ce pokriti i špica i veznog i zabiti i dodati i kreirati.
Ristovski klasa i to se vidi iz aviona. Postavljanje, kontrola, pravovremena reakcija.
E sad, vidim mnogi hvale Turda, meni je bio daleko najlosiji u ekipi (jovic nije bio daleko jer je mislim izgubio skoro 80% duela).
A zasto (moje misljenje). Turda je sinoc imao par jako losih intervencija, sam gol je pao nakon njegovog loswg izbacivanja lopte u aut (malo poslije) gdje je imao golmana i dva igraca nasa i samo jednog njihovog igraca na ledjima, imao je dvije opcije, golmanu i bila je poprilicno lagana i da je zapuca na vrh istoka ako nije siguran (a stoper njegovih godina i iskustva je to morao lagano rijeesiti) a on je samo gurne malo preko linije i tu pravi čist zuti karton koji nije dobio i stvara paniku.
Imao je jos nekoliko situacija gdje je nabijao loptu po meni bespotrebno, u dva tri navrata bolje pozicioniran je gubio skok itd. Svako ima pravo na svoje misljenje ali ja iskreno u njemu ne vidim neki ekstra kvalitet, i mislim da je zato i doveden jos jedan stoper do povratka onog najboljeg od povrede.
Pohvalio bih igru nogom golmana, jako dobre duge lopte uvijek na mjesto (sem jednog ispucavanja). .
U revansu mislim da ce nama biti lakse, jer cemo moci igrati na kontre, a tu smo najjaci (samo da realizacija bude ok).
Svidio mi se s klupe elezi, jako "živ" igrac, trazi prostor, zna lopte. I da, Olivera se bas fino vratio u zivot. Iznenadjen sam, koliko je samo spustio lopti, otvorio prostor ostalim igracima, strasno.
Bralić je tu umjesto Jovića a ne Turde i to nadam se već u Rumuniji.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Ma njeg je prpa odma uhvatila prije utakmice i yebe ga sto ga zapadne uvijek neka gazela. Prosle godine onaj iz Aktobea Dumbija sad BajramAVNOJ je napisao/la: ↑26 jul 2025, 08:57Turda kao centralni stoper je izlazio na DM kad god bi Jatta ostao visoko u našem presingu, skoro sve njihove dubinske lopte je presjekao što mu je i bio zadatak. Jović je bio najgori naš igrač, sve što su nam napravili bilo je na njegovoj strani, počevši od one amaterske greške sa početka utakmice i još najmanje pet situacija gdje je ispadao kao da je junior. Uostslom, Zekićeve realcije na stadionu u toku utakmice su najbolje govorile ko je kako igrao/odigrao.Pantelija je napisao/la: ↑26 jul 2025, 07:02Strasnih prvih 50-60 min. Logican pad, em zbog propustenih prilika em je prva takmičarska utakmica.
Jatta daleko, ali daleko najbolji ukupno gledano, keremeh odmah iza. Mislim da je zekic trebao vaditi Gulia umjesto Oliveire. Guli nakon 50-60 min vise nije mogao skoro nista.
Mlinaric je igrac koji je falio prosle godine, ima osjecaj za fudbal, loptu, meni jako slicanntip igraca nekako bilbije... Sve ce pokriti i špica i veznog i zabiti i dodati i kreirati.
Ristovski klasa i to se vidi iz aviona. Postavljanje, kontrola, pravovremena reakcija.
E sad, vidim mnogi hvale Turda, meni je bio daleko najlosiji u ekipi (jovic nije bio daleko jer je mislim izgubio skoro 80% duela).
A zasto (moje misljenje). Turda je sinoc imao par jako losih intervencija, sam gol je pao nakon njegovog loswg izbacivanja lopte u aut (malo poslije) gdje je imao golmana i dva igraca nasa i samo jednog njihovog igraca na ledjima, imao je dvije opcije, golmanu i bila je poprilicno lagana i da je zapuca na vrh istoka ako nije siguran (a stoper njegovih godina i iskustva je to morao lagano rijeesiti) a on je samo gurne malo preko linije i tu pravi čist zuti karton koji nije dobio i stvara paniku.
Imao je jos nekoliko situacija gdje je nabijao loptu po meni bespotrebno, u dva tri navrata bolje pozicioniran je gubio skok itd. Svako ima pravo na svoje misljenje ali ja iskreno u njemu ne vidim neki ekstra kvalitet, i mislim da je zato i doveden jos jedan stoper do povratka onog najboljeg od povrede.
Pohvalio bih igru nogom golmana, jako dobre duge lopte uvijek na mjesto (sem jednog ispucavanja). .
U revansu mislim da ce nama biti lakse, jer cemo moci igrati na kontre, a tu smo najjaci (samo da realizacija bude ok).
Svidio mi se s klupe elezi, jako "živ" igrac, trazi prostor, zna lopte. I da, Olivera se bas fino vratio u zivot. Iznenadjen sam, koliko je samo spustio lopti, otvorio prostor ostalim igracima, strasno.
Prebrzi igraci za njeg a Kupresak je vise ofanzivno i ostaje na njemu da nekako skoro pa sam ga rijesi. Kad gledas ovako Jovic najlosiji a opet kako reci da je los kad se Bajram nije vidio
Isto i sa Turdom, igrac kojeg su platili MILION eura nije postojao na terenu
- relativizam
- Kontakt:
Previše mi njih uzdizemo, da nam se neće obiti o glavu
Treba sacekati revans.
Jedan gol domaćina i ovaj duel je ponovo na početku
Treba sacekati revans.
Jedan gol domaćina i ovaj duel je ponovo na početku
Vidio si par losih ispucavanja lopte a nisi vidio milion rijesenih situacija, prilika, poluprilika za protivnika, dobrih postavljanja, branjenja prekida itd itd. Turda odigrao vrhunsku partiju, al zaboga nije trebao onako izbiti loptu i napraviti prekrsaj 
Jovic je jedini imao nadam se los dan, ne mozes se onako uvlaciti u 16 čekajući da Guli koji pretrci 98km stigne onog stopera.. Amaterske poteze je pravio i to je bilo ocito. Ako se vec trazi neko sa losim danom..
Jovic je jedini imao nadam se los dan, ne mozes se onako uvlaciti u 16 čekajući da Guli koji pretrci 98km stigne onog stopera.. Amaterske poteze je pravio i to je bilo ocito. Ako se vec trazi neko sa losim danom..
Nije Bralić doveden umjesto Jovića, uigravaš ovakav sistem gdje ti lijevi štoper ima karakteristike beka, desni stoper takodjer karakteristike beka, a u centru sporiji, viši, klasični štoper. Dok se ne vrati Gojković, odbrana je Jović-Turda-Ristovski, zamjene su im Mujkić-Bralić-Paskalev. Znači ako Jović ne bude igrao, igrat će Mujkić, itd, itd...AVNOJ je napisao/la: ↑26 jul 2025, 08:57Turda kao centralni stoper je izlazio na DM kad god bi Jatta ostao visoko u našem presingu, skoro sve njihove dubinske lopte je presjekao što mu je i bio zadatak. Jović je bio najgori naš igrač, sve što su nam napravili bilo je na njegovoj strani, počevši od one amaterske greške sa početka utakmice i još najmanje pet situacija gdje je ispadao kao da je junior. Uostslom, Zekićeve realcije na stadionu u toku utakmice su najbolje govorile ko je kako igrao/odigrao.Pantelija je napisao/la: ↑26 jul 2025, 07:02Strasnih prvih 50-60 min. Logican pad, em zbog propustenih prilika em je prva takmičarska utakmica.
Are you not entertained ?!
Je li neko imao priliku gledati B ekipu? Zna li se nešto više o Ukrajincu iz Dinama? Gerdelesko, lijevo krilo, 18 godina.
-
johntravolta123
- Kontakt:
Turda sasvim OK odigrao
Jovic je bio van utakmice i mislio sam da ce vec na poluvremenu Mujkic uci
Ali sve u svemu odlicna utakmica i zasluzili smo prolaz
Jovic je bio van utakmice i mislio sam da ce vec na poluvremenu Mujkic uci
Ali sve u svemu odlicna utakmica i zasluzili smo prolaz
Zadnja izmjena: johntravolta123, dana/u 26 jul 2025, 10:49, ukupno mijenjano 1 put.
-
Uvijeknapravojstrani
- Kontakt:
Ja se divim ljudima koji uspijevaju pronaci nesto lose nasoj ekipi nakon ovakve maestralne partije. To je talenat koji rijetko postoji.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Moze igrati na obje strane podjednako dobro,izuzetno skolovan igrac.Hvalili su ga iz Zagreba
Ja bi istakao Jacka Sangu belgijanca i napadaca grka Nikolaos Dimitriadis.Njih dvojica bi mogli kroz godinu dana i u prvom timu zavrsiti
Bilo bi dobro da klub organizuje prijenos utakmica kada krene liga na yt kanalu kao za omladinske selekcije.Da svi imamo bolji uvid i sliku
P.S ovi sto su igrali jucer iz prvog tima bili su slabiji nego momci iz B tima pa eto nek se malo zapitaju.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Ko je igrao iz prvog tima Rockov i ?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑26 jul 2025, 10:57Moze igrati na obje strane podjednako dobro,izuzetno skolovan igrac.Hvalili su ga iz Zagreba
Ja bi istakao Jacka Sangu belgijanca i napadaca grka Nikolaos Dimitriadis.Njih dvojica bi mogli kroz godinu dana i u prvom timu zavrsiti
Bilo bi dobro da klub organizuje prijenos utakmica kada krene liga na yt kanalu kao za omladinske selekcije.Da svi imamo bolji uvid i sliku
P.S ovi sto su igrali jucer iz prvog tima bili su slabiji nego momci iz B tima pa eto nek se malo zapitaju.
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Ma to su posebne vrste.. Kaze Turda okej i solidan, a momcina odigrala savrsenu utakmicu.Uvijeknapravojstrani je napisao/la: ↑26 jul 2025, 10:38Ja se divim ljudima koji uspijevaju pronaci nesto lose nasoj ekipi nakon ovakve maestralne partije. To je talenat koji rijetko postoji.
Dobro je i ovo sreca pa nije rekao i da je Jatta bio los, kao sto je govorio da je smijesan igrac
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
Kapetanović, Nurković, Krdžalić, Hamzić. Vrban.nedimmmm1337 je napisao/la: ↑26 jul 2025, 11:09Ko je igrao iz prvog tima Rockov i ?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑26 jul 2025, 10:57Moze igrati na obje strane podjednako dobro,izuzetno skolovan igrac.Hvalili su ga iz Zagreba
Evo ovako od mene komentar hladne glave, nismo nikad poslije rata odigrali evropsku utakmici gdje smo bili ovoliko dominantni, ljudi se nisu mogli sastavit sa loptom 90% utakmice. Vidjelo se koliko znaci I fer sudjenje jer bi nam u nasoj ligi svirali 20 faulova za cisto oduzimanje lopte. Jedino sto nas kosta je slaba realizacija I to nije samo od ove generacije. Traje to od 2012 I Zete, pa nekoliko derbija gdje smo trebali zabit bar 3/4 gola, pa finale kupa u SB 2017 I Zenica 2022, pa Breat pa Zaria, Milsami, Spartak...ovako na prvi bar 15-20 vaznih utakmica gdje poderemo na terenu a rezultat bude 0-0 ili minimalna pobjeda ili cak I poraz. Kao da fali samopouzdanja ili taj fantomski pritisak sveze noge ...Imam osjecaj da ce Zekic biti ta prevaga da se takve stvari vise ne ponavljaju...
Evo me presretan 2 Dana samo pjevam "stanica sva je u bordo bijelom..."
Evo me presretan 2 Dana samo pjevam "stanica sva je u bordo bijelom..."
.. jer Stari je volio Sarajevo...
nasi gore ipak idu avionom
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
-
johntravolta123
- Kontakt:
- Varijantas8
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.