Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Nogometni savez BiH
Sjednica Skupštine 26. maja biće održana po važećem Statutu iz 2006. godine, a koji će delegati činiti Skupštinu biće precizno definisano na narednom sastanku Komiteta za normalizaciju.
«Glasaće se kao i do sada, dakle tročetvrtinskom većinom ili precitno od 60 delegata potrebnmo je da «za» bude njih 45. Komitet za normalizaciju će na narednom sastanku razmatrati pitanje kojim delegatima će biti upućeni pozivi za Skupštinu N/FS BiH. Istovremeno će 20. i 21. aprila održati sastanke sa čelnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske, odnosno Nogometnog saveza Federacije BiH i sa njima razgovarati o pripremema za Skupštinu. Predstavnici entitetskih saveza tada će i zvanično biti upoznati o onome što je razgovarano i dogovoreno u Beču», naglasio je Baković.
«Glasaće se kao i do sada, dakle tročetvrtinskom većinom ili precitno od 60 delegata potrebnmo je da «za» bude njih 45. Komitet za normalizaciju će na narednom sastanku razmatrati pitanje kojim delegatima će biti upućeni pozivi za Skupštinu N/FS BiH. Istovremeno će 20. i 21. aprila održati sastanke sa čelnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske, odnosno Nogometnog saveza Federacije BiH i sa njima razgovarati o pripremema za Skupštinu. Predstavnici entitetskih saveza tada će i zvanično biti upoznati o onome što je razgovarano i dogovoreno u Beču», naglasio je Baković.
- zlatan.edvin
- Kontakt:
Iz ovih telefonskih javljanja iz Beča (od novih članova Komiteta) se još ništa konkretno nije saznalo a baška kako to novinari prenose.
Optimista sam bio takav ću i ostati, imam neizmjerno povjerenje u Komitet i naše legende koje će imati vremena da sve "snime" i da do 26. maja sve pripreme za usvajanje novog Statuta.
Nadam se da će uspjeti da ukažu FIFA i UEFA da su neminovne i neke izmjene u načinu glasanja (ko, šta, koliko) za tu skupštinu.
Ima još vremena i mislim da još ništa bitno mi ne znamo, kriju se sigurno neki potezi koji će uslijediti i siguran sam da ćemo se ipak svi radovati na kraju ove priče i sramote koju su proizveli kriminogeni politički motivisani pojedinci.
Optimista sam bio takav ću i ostati, imam neizmjerno povjerenje u Komitet i naše legende koje će imati vremena da sve "snime" i da do 26. maja sve pripreme za usvajanje novog Statuta.
Nadam se da će uspjeti da ukažu FIFA i UEFA da su neminovne i neke izmjene u načinu glasanja (ko, šta, koliko) za tu skupštinu.
Ima još vremena i mislim da još ništa bitno mi ne znamo, kriju se sigurno neki potezi koji će uslijediti i siguran sam da ćemo se ipak svi radovati na kraju ove priče i sramote koju su proizveli kriminogeni politički motivisani pojedinci.
Ovo u vezi Dominkovica.Izgleda ko' maksuz selam za Papca.bordo_Sarajevo je napisao/la:Ivica Osim imenovan je za predsjednika Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, odlučeno je na jučerašnjem prvom sastanku ovog tijela održanom u Beču.
Darko Ljubojević, sportski direktor banjalučkog Borca izabran je za potpredsjednika, a kako je od ranije poznato ovo tijelo još će činiti Dragan Kulina, Ivan Beus, Sead Kajtaz i Elvedin Begić.
"Članovi Skupštine N/FS BiH na Skupštini 26. maja moraju usvojiti novi Statut u skladu sa zahtjevima FIFA i UEFA. To podrazumjeva ukidanje institucije Predsjedništva N/FS BiH i uvođenje jednog predsjednika, kako je to praksa i u svim ostalim savezima članicama FIFA i UEFA. U protivnom o daljnjoj sudbini bh. fudbalskog saveza i bh. fudbal u cijelini odlučivaće članovi Kongresa FIFA, što znači da će N/FS BiH biti suspendovan najmanje još narednih godinu dana", istakao je juče u uvodnom obraćanju prisutnima na sastanku u Beču, Tjeri Ređene, šef FIFA odjela za razvoj i odnose sa nacionalnim asocijacijama.
Članovi Komitet za normalizaciju sinoć su se vratili u Sarajevo, a prvi naredni sastanak imaće 20. aprila u bh. prijestolnici. U Beču je bio i Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.
«Sjednica Skupštine Saveza biće održana 26. maja u Sarajevu i kako nam je rečeno na sastanku, biće to posljednja stanica za Savez da uhvati voz za Evropu, odnosno da ostane u UEFA takmičenjima. Ukoliko bude usvojen Statut, postojeća suspenzija koja ja stupila na snagu 1. aprila, biće ukinuta na Kongresu FIFA zakazanom za 1. juna. U tom slučaju bi naša reprezentacija imala mogućnost da 3. juna igra utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Rumunije, ali klubovi da se i ove sezone takmiče u evropskim kupovima», rekao je u razgovoru za «Nezavisne novine» iz Beča, Jasmin Baković.
Sjednica Skupštine 26. maja biće održana po važećem Statutu iz 2006. godine, a koji će delegati činiti Skupštinu biće precizno definisano na narednom sastanku Komiteta za normalizaciju.
Rudi Zavrl, počasni predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije imenovan je za specijalnog posmatrača FIFA i UEFA u procesu normalizacije stanja u N/FS BiH.
Ambasadori
Sastanku u Beču prisustvovala su i tri asa bh fudbala. To su Dušan Bajević, Sergej Barbarez i Faruk Hadžibegić. Oni su imenovani za ambasadore N/FS BiH i imaće ulogu da doprinose širenju pozitivne atmosfere. Nisu obavezni prisustvovati svakoj sjednici Komiteta za normalizaciju, ali će po potrebi dolaziti i eventualno savjetima ili na drugi način pomoći pronalaženju riješenja za spas bh. fudbala.
Sastanak s Dominikovićem
Iako je Iljo Dominković, zajedno sa ostala dva člana Predsjedništva BiH Bogdanom Čekom i Sulejmanom Čolakovićem odstranjen iz fudbalske organizacije po svemu sudeći će da dobije "još jednu šansu". Dominković je predsjednik Fudbalskog saveza Federacije BiH i s njim bi Komitet za normalizaciju, 20. ili 21. aprila, trebao da održi sastanak što je pomalo i apsurd poslije svega što se minulih mjeseci dešavalo u fudbalu BiH.
2.5 miliona evra dug je Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH i zbog toga mu prijeti bankrot.
http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/O ... 86680.html

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
Imam povjerenje u Ivicu Osima, mislim da ce dat sve od sebe da ovo zavrsi kako treba,bit ce ba sve u dure
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
jedno je sigurno ako ne bude islo kako treba on ce reci Istinu sto ne ide. i ko kocibordo_Sarajevo je napisao/la:Imam povjerenje u Ivicu Osima, mislim da ce dat sve od sebe da ovo zavrsi kako treba,bit ce ba sve u dure
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
bordo_Sarajevo je napisao/la:Ivica Osim imenovan je za predsjednika Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, odlučeno je na jučerašnjem prvom sastanku ovog tijela održanom u Beču.
Darko Ljubojević, sportski direktor banjalučkog Borca izabran je za potpredsjednika, a kako je od ranije poznato ovo tijelo još će činiti Dragan Kulina, Ivan Beus, Sead Kajtaz i Elvedin Begić.
"Članovi Skupštine N/FS BiH na Skupštini 26. maja moraju usvojiti novi Statut u skladu sa zahtjevima FIFA i UEFA. To podrazumjeva ukidanje institucije Predsjedništva N/FS BiH i uvođenje jednog predsjednika, kako je to praksa i u svim ostalim savezima članicama FIFA i UEFA. U protivnom o daljnjoj sudbini bh. fudbalskog saveza i bh. fudbal u cijelini odlučivaće članovi Kongresa FIFA, što znači da će N/FS BiH biti suspendovan najmanje još narednih godinu dana", istakao je juče u uvodnom obraćanju prisutnima na sastanku u Beču, Tjeri Ređene, šef FIFA odjela za razvoj i odnose sa nacionalnim asocijacijama.
Članovi Komitet za normalizaciju sinoć su se vratili u Sarajevo, a prvi naredni sastanak imaće 20. aprila u bh. prijestolnici. U Beču je bio i Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.
«Sjednica Skupštine Saveza biće održana 26. maja u Sarajevu i kako nam je rečeno na sastanku, biće to posljednja stanica za Savez da uhvati voz za Evropu, odnosno da ostane u UEFA takmičenjima. Ukoliko bude usvojen Statut, postojeća suspenzija koja ja stupila na snagu 1. aprila, biće ukinuta na Kongresu FIFA zakazanom za 1. juna. U tom slučaju bi naša reprezentacija imala mogućnost da 3. juna igra utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Rumunije, ali klubovi da se i ove sezone takmiče u evropskim kupovima», rekao je u razgovoru za «Nezavisne novine» iz Beča, Jasmin Baković.
Rudi Zavrl, počasni predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije imenovan je za specijalnog posmatrača FIFA i UEFA u procesu normalizacije stanja u N/FS BiH.
Ambasadori
Sastanku u Beču prisustvovala su i tri asa bh fudbala. To su Dušan Bajević, Sergej Barbarez i Faruk Hadžibegić. Oni su imenovani za ambasadore N/FS BiH i imaće ulogu da doprinose širenju pozitivne atmosfere. Nisu obavezni prisustvovati svakoj sjednici Komiteta za normalizaciju, ali će po potrebi dolaziti i eventualno savjetima ili na drugi način pomoći pronalaženju riješenja za spas bh. fudbala.
Sastanak s Dominikovićem
Iako je Iljo Dominković, zajedno sa ostala dva člana Predsjedništva BiH Bogdanom Čekom i Sulejmanom Čolakovićem odstranjen iz fudbalske organizacije po svemu sudeći će da dobije "još jednu šansu". Dominković je predsjednik Fudbalskog saveza Federacije BiH i s njim bi Komitet za normalizaciju, 20. ili 21. aprila, trebao da održi sastanak što je pomalo i apsurd poslije svega što se minulih mjeseci dešavalo u fudbalu BiH.
2.5 miliona evra dug je Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH i zbog toga mu prijeti bankrot.
http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/O ... 86680.html
Ovo je kljucna stvar koja drzi ovaj komitet za normalizaciju za tako reci m.da. Do njih ce biti da izaberu ljude koji ce glasati za statut. U protivnom profuckace kompletan kredibilitet koji imaju u javnosti.
Ukoliko je ova tvrdnja tačna, onda je najzanimljivije pitanje ovdje: Po kojim kriterijima će Komitet za Normalizaciju birati delegate kojima će se uputiti poziv?. Ovo mi djeluje malo čudno jer po nekim pravnim principima bi svaki član trebao imati pravo glasa na Skupštini, što nas opet dovodi na istu polaznu tačku: da oni koji su ranije opstruirali usklađivanje Statuta ponovo trebaju glasati o istom samo sa suprotnim rezultatom (što je utopija). Ne da mi se sad tražiti šta Statut NS BiH kaže o ovom pitanju pa ako neko zna nešto konkretno o tome, molim da napiše. Hvala.bordo_Sarajevo je napisao/la:(...) «Glasaće se kao i do sada, dakle tročetvrtinskom većinom ili precizno od 60 delegata potrebno je da «za» bude njih 45. Komitet za normalizaciju će na narednom sastanku razmatrati pitanje kojim delegatima će biti upućeni pozivi za Skupštinu N/FS BiH.» (...)
EDIT: Nađoh ipak ovo u članu 15:
"Sljedeće osobe se pozivaju da prisustvuju Skupštini:
a) delegati članova NS/FS BIH;
b) članovi Izvršnog odbora NS/FS BIH;
c) počasni predsjednici i počasni članovi NS/FS BIH;
d) predsjednici i potpredsjednici NS FBiH i FS RS;
e) generalni sekretari NS FBiH i FS RS; i
f) drugi pozvani gosti Izvršnog odbora NS/FS BIH.
5 Samo delegati članova NS/FS BIH imaju pravo glasa na Skupštini NS/FS BIH. Ostale osobe koje prisustvuju Skupštini nemaju pravo glasa."
Dakle, ovo pod f) daje Komitetu mandat da pozove koga želi na Skupštinu (npr. bivše i sadašnje reprezentativce), s tim što te osobe nemaju pravo glasa (tačka 5) ali mogu agitovati za određeni rezultat (ukoliko Komitet djeluje u skladu sa Statutom NS BiH!).
Sve u svemu, ovdje ima dosta nejasnoća koje ostavljaju velik prostor za špekulacije ali mislim da se sve treba uzeti s nekom rezervom i ne paliti se na svaki novinarski naslov.
Zadnja izmjena: edina, dana/u 18 apr 2011, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.
Definitions belong to the definers, not the defined
- nostradamus
E ovi novinari su stvarno cudo.Komitet se tek oformio a oni SVE ZNAJU.Ma prava istina je da niko ovdje pojma nema ni o cemu i pise se samo publiciteta radi.Usporedite par clanaka i sve ce vam biti jasno...Koji majmuni ovi novinari majko moja pa ovo je smjesno....
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....
- spielführer_21
- Kontakt:
Ako sam skontao dobro, ne mora značiti da će glasati isti (ili svi) delegati koji su 29. marta glasali, već će komitet uputiti pozive onima kojima hoće
???? Malkice čudno ako je tako, ali neka je..
Eh sad, da je znati bira li komitet od onih 60 dosadašnjih delegata novi saziv skupštine ili mogu grabiti gdje hoće?

Eh sad, da je znati bira li komitet od onih 60 dosadašnjih delegata novi saziv skupštine ili mogu grabiti gdje hoće?

Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
- Rigorozni_Džo
- Kontakt:
Evo Edina
NS/FS BiH se sastoji od 2 asocijacije:
- NSFBiH koji se sastoji od 10 kantonalnih saveza koji daju ukupno 40 delegata. Svaki kanton daje 4 delegata sa pravom glasa i 2 zamjenska, pa tako iz sarajevskog kantona koji ima 3 prvoligasa idu 4 delegata u FS/NS BiH, kao i iz BP kantona (gorazdanskog) koji nema prvoligasa.
Delegate iz kantonalnih saveza biraju clanovi predmetnog saveza. Tako FS KS cine Zeljo, Hrid, sarajevo, Moscanica, olimpik, Pofalicki, Iskra, Butmir...itd, zatim skole fudbala, udruzenja sportskih radnika...itd.
- FSRS koji se sastoji od 7 podrucnih saveza koji daju ukupno 20 delegata
Podrucni fudbalski savezi su teritorijalni savezi za podrucje vise opstina, ili Gradskih – Opstinskih fudbalskih saveza odredjenih odlukom Izvrsnog odbora FS RS. Clanovi podrucnih saveza mogu biti asocijacije klubova, kao i pojedinaca (treneri, sudije i dr.), organizovani u formi komisija, ukoliko ispunjavaju uslove iz statuta.
Ista stvar je i ovdje. Banja Luka i Bijeljina daju isti broj delegata...
Skupstina moze donositi odluke ako je prisutno vise 3/4 delegata, znaci 46 delegata. Ako se ne postigne kvorum u 2 navrata onda IO saziva novu skupstinu i tada je potrebno prisustvo od 50% + 1 delegat, znaci 31 za donosenje odluka.
Skupstinu moze sazvati i 1/4 delegata u pismenoj formi sa unaprijed predlozenim dnevnim redom.
Zakljucak:
Skupstinu nece biti problem sazvati. Sazvat ce je ili ovaj komitet, ili 1/4 delegata, barem oni koji su glasali za novi statut. Problem je sto se "ovi" ili nece odazvati ili ako se odazovu, onda ih treba ubjedjivati da promjene odluku. A tu se najvise bojim za Svabino zdravlje.
I nije tacno da cemo prema danasnjim medijskim informacijama dobiti fiksnu suspenziju do odrzavanja novog kongresa FIFA/UEFA. Ima odbor za hitnost koji je i do sada rijesio par ovakvih situacija prije odrzavanja kongresa. Odluke nikada nisu bile fiksne, nego do daljnjeg...
NS/FS BiH se sastoji od 2 asocijacije:
- NSFBiH koji se sastoji od 10 kantonalnih saveza koji daju ukupno 40 delegata. Svaki kanton daje 4 delegata sa pravom glasa i 2 zamjenska, pa tako iz sarajevskog kantona koji ima 3 prvoligasa idu 4 delegata u FS/NS BiH, kao i iz BP kantona (gorazdanskog) koji nema prvoligasa.
Delegate iz kantonalnih saveza biraju clanovi predmetnog saveza. Tako FS KS cine Zeljo, Hrid, sarajevo, Moscanica, olimpik, Pofalicki, Iskra, Butmir...itd, zatim skole fudbala, udruzenja sportskih radnika...itd.
- FSRS koji se sastoji od 7 podrucnih saveza koji daju ukupno 20 delegata
Podrucni fudbalski savezi su teritorijalni savezi za podrucje vise opstina, ili Gradskih – Opstinskih fudbalskih saveza odredjenih odlukom Izvrsnog odbora FS RS. Clanovi podrucnih saveza mogu biti asocijacije klubova, kao i pojedinaca (treneri, sudije i dr.), organizovani u formi komisija, ukoliko ispunjavaju uslove iz statuta.
Ista stvar je i ovdje. Banja Luka i Bijeljina daju isti broj delegata...
Skupstina moze donositi odluke ako je prisutno vise 3/4 delegata, znaci 46 delegata. Ako se ne postigne kvorum u 2 navrata onda IO saziva novu skupstinu i tada je potrebno prisustvo od 50% + 1 delegat, znaci 31 za donosenje odluka.
Skupstinu moze sazvati i 1/4 delegata u pismenoj formi sa unaprijed predlozenim dnevnim redom.
Zakljucak:
Skupstinu nece biti problem sazvati. Sazvat ce je ili ovaj komitet, ili 1/4 delegata, barem oni koji su glasali za novi statut. Problem je sto se "ovi" ili nece odazvati ili ako se odazovu, onda ih treba ubjedjivati da promjene odluku. A tu se najvise bojim za Svabino zdravlje.
I nije tacno da cemo prema danasnjim medijskim informacijama dobiti fiksnu suspenziju do odrzavanja novog kongresa FIFA/UEFA. Ima odbor za hitnost koji je i do sada rijesio par ovakvih situacija prije odrzavanja kongresa. Odluke nikada nisu bile fiksne, nego do daljnjeg...
Zadnja izmjena: Rigorozni_Džo, dana/u 18 apr 2011, 22:34, ukupno mijenjano 2 puta.
Joint Union
To bi dosad i Sasa Matic vidio.nick je napisao/la:jedno je sigurno ako ne bude islo kako treba on ce reci Istinu sto ne ide. i ko kocibordo_Sarajevo je napisao/la:Imam povjerenje u Ivicu Osima, mislim da ce dat sve od sebe da ovo zavrsi kako treba,bit ce ba sve u dure
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Svabo na celu komiteta ... sta je posao ovog komiteta ??
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
da bira komitetforza je napisao/la:Svabo na celu komiteta ... sta je posao ovog komiteta ??

Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Lukav je Iljo, čini mi se da je bio suzdržan na glasanju o statutu. Možda tako spasi makar jednu od svih tih stolica na kojima sjediharishp je napisao/la:Ovo u vezi Dominkovica.Izgleda ko' maksuz selam za Papca.

Eh, da je drug branko mikulić živ, sve bi bilo drugačije, satut bi se usvojio 1000%, inače zna se šta bi delegate čekalo...
- nostradamus
Evo i Beus koji je upravo stigao iz Beca na BHRT kaze da stari saziv skupstine glase o statutu.Nazalost tako je i to trebamo svatiti .Pustite price neko ce ih suspendovati ....
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....
ljudi ja nisam optimista u vezi starog saziva skupstine i usvajanja statuta jer dok je politike od toga nema nista jer ce se i sam OSIM uvjeriti u to dok bude isao lobirati da je u svemu politika i bojim se da ce on to sve od...ebati i zatim na slijedi 1 godisnja suspenzija 

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ovaj post ću posvetiti drugu mikuliću koji kaže: "skupštini FSBiH i njenim delegatima, je naređeno od strane CKSKBiH, da pod hitno usvoje statut koji nameću vodeće svjetske fudbalske asocijacije, u suprotnim isti će biti izbačeni po automatizmu iz svih društveno-političkoh asocijacija u BiH i iz partije. Ova odluka po automatizmu stupa odmah na snagu"
dr. Branko Mikulić
dr. Branko Mikulić
- Goalgetter
- Kontakt:
Jednogodisnja suspenzija bi znacila kraj BH Fudbala. Ne trebam vam ni pricati o posljedicama.
Osim i ostali sigurno znaju da je ovo kraj ako nas suspenduju, zato nadam se da ce ovo izaci na dobro.
Osim i ostali sigurno znaju da je ovo kraj ako nas suspenduju, zato nadam se da ce ovo izaci na dobro.
Bas nam treba tip poput Mikulic. Ko da savez nema dovoljno duga.AlemC85 je napisao/la:Ovaj post ću posvetiti drugu mikuliću koji kaže: "skupštini FSBiH i njenim delegatima, je naređeno od strane CKSKBiH, da pod hitno usvoje statut koji nameću vodeće svjetske fudbalske asocijacije, u suprotnim isti će biti izbačeni po automatizmu iz svih društveno-političkoh asocijacija u BiH i iz partije. Ova odluka po automatizmu stupa odmah na snagu"
dr. Branko Mikulić
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Hansestadt, Micron, Proximic i 24 gosta.