svjesno se odlucio jer su to rekli menadzeri njegovi, Choda, koji je vodio u BG-u je ispricao da su im prije streama rekli da ih ne zanimaju ratne teme, politika, navijaci, odnosi izmedju drzava ili bilo sta na taj fazon...a pitao ga je, jer su nasi u komentarima pisali idi u Srebrenicu idi u Srebrenicu, i pitao je "sta je Srebrenica", nije pitao "sta se desilo u Srebrenici", i ovaj je vjerovatno rekao "war" jer je bila zabranjena tema s njihove strane i da se ne prica dalje o tome, da i on sam zna da dalje ne postavlja pitanja o necemu o cemu je sam trazio da se ne prica...Goalgetter je napisao/la: ↑14 jul 2025, 11:02Pa live ima oko 3-4 miliona pregleda, uzivo je gledalo preko 100.000 ljudi, na TikToku i Instagramu se non-stop vrte klipovi posjete, mislim da to nije bezazlena stvar. Pretjeruju i ovi sto kazu da ga je trebalo odvesti u neke muzeje i slicno, njegovom contentu se treba prilagoditi i to upakovati na prikladan nacin. Onaj je bio mrtvo ubijedjen da ga odvede u 5 cevabdzinica, ne znam kako uopste dolazi na tu ideju. Uz to mu je guide lik koji ne zna dvije rijeci na engleskom, i to bas simbolicno. O Sajferu da ne pricamo.
Slag na tortu svega je sto se napravio budala na pitanje o Srebrenici, imas priliku u live-u (ako te je vec upitao) da objasnis sta se desilo, ali se svjesno odlucio da ne zalazi previse u to, svi znamo zasto. Sad naravno slijedi cupanje, ali sad je vec kasno.
covjeka to ne zanima, nudjeni su mu muzeji, nudjeni su mu "zanimljiviji sadrzaji", covjek je odbijao...isto je bilo i u BG-u, ali kod nas ljudi komentarisu ono sto bi oni predstavili, ha to bio ovaj mali ili bio americki Robert Dacesin, ono sto drzavu moze fino predstaviti dijaspori...treba da skontaju svi, da ovog to ne zanima, i da su lokacije na koje se islo lokacije koje je on izabrao, druga je stvar sto se na tim lokacijama nije bolje organizovalo, ali covjek je sam izabrao Smash room umjesto muzeja...Slatinash_7 je napisao/la: ↑14 jul 2025, 11:34Smetnuo sam s uma da bi live pukao u bunkeru i tunelu ali za tunel se makar moralo naći vremena da se obiđe vanjski dio i pokuša sići dole koliko toliko..Za bunker makar da se obiđe ona lažna vikendica i snimi nacrt bunkera a da ovaj naš malo ispriča oko toga, da je jedini takav u svijetu (mislim) otvoren za posjetioce, ostavljen onakav kakav je bio itd itd..moralo se otići na mjesto atentata jer je to svjetski bitan događaj u novijoj istoriji, zemaljski muzej, moralo se dati malo prostora multi etničnosti i vjerske raznolikosti, sve je to bilo tu u 1 kilometar da se prikaže, dvije crkve i džamije..Mislim ja još nisam iz Sarajeva, Boga pitaj šta se tamo sve ima vidjeti a da je stvarno od regionalnog i svjetskog značaja..Olimpijada samo spomenuta a Sarajevo je jedan od max 50 gradova u svijetu koji su bili domaćin bilo kakvih olimpijskih igara..Uredu je da se za kontent razlupa i auto al kakvi konji kakvi bakraći...
Neki spominju Kibeta, Brajlovica i sta znam, pa i tunel spasa, nece covjek da se vozi 40 minuta do lokacija, a u doba u koja je dosao u SA, gdje god krenes ti je 40 minuta...dosao je kad je u gradu najveci kolaps...