Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

addebisi
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la addebisi » 18 apr 2011, 17:30

Ne, nego ti ne poznajes ;)

Mislis da je jedan predsjednik glavni problem?

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 18 apr 2011, 17:35

al drugacije ce bit sad ljudi,,sad ce se statut osvojit sa prostom vecinom,,nece bit potrebno ko prije dvotrecinska vecina
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 18 apr 2011, 17:37

barca_87 je napisao/la:al drugacije ce bit sad ljudi,,sad ce se statut osvojit sa prostom vecinom,,nece bit potrebno ko prije dvotrecinska vecina
Opet su šanse male. :evil:
Čelik Zenica 1945

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 18 apr 2011, 17:38

ovakav rasplet je ono sto je bilo ocekivano (barem sto se mene tice) i sto su fifa i uefa sa svoje strane kroz zvanicna saopstenja najavljivali... nema novog saveza.. komitet za normalizaciju ce imati ulogu posrednika u omeksavanju stavova postojeceg saziva skupstine nsfbih... jedina promjena je to sto komitet za normalizaciju preuzima duznosti predsjednistva i izvrsnog odbora...

niko ne moze ukinut' nsfbih osim onih koji su ga i osnovali.. a to su kako je poznato entitetski savezi, kantonalni i regionalni savezi... bilo je nerealno za ocekivat' da ce fifa-uefa preuzet' palicu i oformit' 'novi' savez..

neko je ovdje pametno rekao: rok je produzen do 26.maja... s tim da u ulozi 'nagovaraca' imamo nekoliko novih imena... sve ostalo je isto... uslovi.. delegati.. itd... samo nema ilje, sulje i boge ;)...

ne znam samo jel' zvanicno potvrdjeno koliko ce glasova biti potrebno za usvajanje (vise od pola ili dvije trecine)!!!???

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 18 apr 2011, 17:39

Problem i jest sad sto je sve drugacije, zar nije bilo da ce se i skupstina raspustiti i svi koji su imali veze do sada sa savezom, ljudi to je sve namazano a ja znam iz privatnih izvora da bi po novom statutu Bosnjaci mogli izglasati svaku odluku jer bi broj bosnjaka koji bi se ukljucio u rad bio dovoljan da se izglasa bilo koja odluka ;) a izvor mi je vjeruj jaci od bilo kojeg tvog(kralju) prikaza statuta u medijima ;) i raznoraznih prica :)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 apr 2011, 17:40

Monolog je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ako bude tako onda je logično da se suspenduju samo oni koji su protiv statuta. Dobili su drugu šansu, ako je uprskaju... adios, nema evrope
Lijepo zvuči, al' i sam znaš da od toga nema ništa (dakle, sigurno je da se neće suspendovati samo oni koji opstruiraju izglašavanje statuta, već svi).

Iskren da budem, stvarno ne znam šta možemo očekivati od ovoga. Nadam(o) se nečemu, a dobijemo nešto sasvim drugo (to naše prokletstvo), tako da...
Još uvijek je premalo informacija, možemo samo nagađati.
Ali mislim da nisu ovi iz Fifa & Uefa, a ni Osim i kompanija, glupi pa da ne znaju to o čemu govorite.
Čemu onda čitav ovaj cirkus kad će ista skupština opet isto glasati? Šest sati sjede i razgovaraju da bi donijeli odluku da se opet glasa?
Sigurno ima neka caka koja još nije poznata.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 18 apr 2011, 17:42

Pa da i promijene clanove opet bi dolazili iz istih klubova/krugova pa tako po meni i nije ovo neka tragedija...
Bitno je samo izlobirati da se usvoji statut i onda je kraj nasih problema za sva vremena jer vise skupstina i nece imati neku bitnu ulogu,jer ce se raditi po modalitetu koji je nametla UEFA i sto je bitno imati cemo JEDNOG glavnog i on ce sigiurno biti marioneta Platinija sto po nas i nece biti lose zbog posebnosti nase drzave...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 18 apr 2011, 17:43

Ja sam uvjeren da ce se statut usvojit.
Mislim da ce mnogima biti objasnjena ozbiljnost onoga u sta se upustaju. Sad su tu neki velikani, koji ce imati autoriteta da kazu kako dalje, da se krene u rjesavanje problema. Nakon usvojenog statuta, ostace veliki repovi, koji ce nas idalje djeliti od nove suspenzije koja bi ponovo trebala biti u 11 mjesecu.
Mislim da je ovo moguci scenarij.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Sta hoces.ba ?
Kontakt:

Post Postao/la Sta hoces.ba ? » 18 apr 2011, 17:44

a da malo stanemo na loptu i cujemo izjave ljudi koji su bili na sastanku ? Siguran sam da ce biti neko saopstenje za medije pri povratku u BiH. Sastanak je trajao cetri sata i dvadeset minuta. Nemogu da vjerujem da je jedini rezultat tog sastanka uputa za lobiranje delegata.
Sirotinji i pas qrac pokazuje...

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 18 apr 2011, 17:45

Nebitno, nek sam u krivu ;) al sjetit cete me se.. Niko sretniji od mene da se usvoji statut ;)! A vi kao novinari uvijek mozete priupitat za ovo ;), ne morate objavljivat... Ima stavki u statutu koje i nisu bas jasne al otom potom... Da na plasim narod kazem da grijesim :D

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 18 apr 2011, 17:48

mislim da je fifa i uefa samo mazala oci svim nama pricom o promjenama misli da nam izvjesna suspenzija na 1 godinu jer ovaj stari saziv skupstine nece usvojiti statut jer nevjerovatna je stvar da ljudi koji su ukopali BIH nogomet sad ga kao spasavaju

RAZOCRALA ME JE FIFA I UEFA SVE JE TO ISTA BAGRA :twisted:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 apr 2011, 17:49

calcio je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ako bude tako onda je logično da se suspenduju samo oni koji su protiv statuta. Dobili su drugu šansu, ako je uprskaju... adios, nema evrope
Lijepo zvuči, al' i sam znaš da od toga nema ništa (dakle, sigurno je da se neće suspendovati samo oni koji opstruiraju izglašavanje statuta, već svi).

Iskren da budem, stvarno ne znam šta možemo očekivati od ovoga. Nadam(o) se nečemu, a dobijemo nešto sasvim drugo (to naše prokletstvo), tako da...
Još uvijek je premalo informacija, možemo samo nagađati.
Ali mislim da nisu ovi iz Fifa & Uefa, a ni Osim i kompanija, glupi pa da ne znaju to o čemu govorite.
Čemu onda čitav ovaj cirkus kad će ista skupština opet isto glasati? Šest sati sjede i razgovaraju da bi donijeli odluku da se opet glasa?
Sigurno ima neka caka koja još nije poznata.
Tako nekako.
Na pressu neke bitne stvari nisu razjašnjenje, a novinari ih tumače svaki na svoj način. Pa imamo potpuno oprečne izvještaje npr Sinanovića i Sax-a. A prema onome što čuh na FTV-u, Osim nije bio tako jasan o delegatima kako se ovdje piše, a nisu, što ej mnogo bitnije, ni razjašnjene promjene Statuta koje su danas dogovorene...
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 18 apr 2011, 17:49

Evo ga,Dole i Cova dobijaju sansu za konacno sahranjivanje fudala u BiH!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 18 apr 2011, 17:54

mdss je napisao/la:mislim da je fifa i uefa samo mazala oci svim nama pricom o promjenama misli da nam izvjesna suspenzija na 1 godinu jer ovaj stari saziv skupstine nece usvojiti statut jer nevjerovatna je stvar da ljudi koji su ukopali BIH nogomet sad ga kao spasavaju

RAZOCRALA ME JE FIFA I UEFA SVE JE TO ISTA BAGRA :twisted:
to je to, u pravu si..fol komitet za normalizaciju, kad opet ista bagra odlucuje, gotovo je.. nas fudbal je sahranjen..Adio evropa, Adio svijet **** im mater :evil: :evil:
15.10 - 15.06 ...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 apr 2011, 17:56

Pa cekaj, jesu li doveli Osima i ostale ?
Oni da su htjeli da nas suspenduju, imenovali bi svoje neke clanove, poput Zavrla, Benza i ostalih, koji ne poznaju situaciju u nasoj zemlji. Sacekajte malo ljudi moji, obavljen prvi sastanak, svi vec kukaju.

domineysn
Kontakt:

Post Postao/la domineysn » 18 apr 2011, 17:57

Monolog je napisao/la:

Caka je u tome da nam FIFA/UEFA mogu pomoći donekle, ali ne mogu se tek tako miješati u politiku i raspustiti sve delegate Skupštine N/FSBiH. Kao što reče @aleksandar_veliki: kad se poLJitičari dogovore i daju podršku za usvajanje Statuta - isti će biti usvojen bez ikakvih problema. Do tada krovne kuće fudbala mogu pomoći do neke mjere, ali iskorjeniti sve ne mogu same. ;)
Still learning...

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 18 apr 2011, 17:59

Razočarani mogu biti samo oni koji vjeruju senzacionalističkim tekstovima BH novinara. Ko je slušao trenersku i ljudsku gromadu Ivicu Osima nije razočaran jer čovjek nije ništa ni najavljivao. Tako da mislim da bi za BH fudbal najbolje bilo da do skupštine niko iz komiteta nedaje nikakve informacije.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 18 apr 2011, 18:04

koja je ovdje funkcija Osima, Zavtla, Benza, Ljubojevica da uticu na ovu krmad da usvoje novi statut, dajte sta vam je.. i ako usvoje novi statut ponovo ce Suljo krmak biti glavni sa svojim pajdasima, zato oni nisu dali otkaz, fol automatsko su raspusteni, od koga mi zavisimo, totalno sam razocaran
Zadnja izmjena: skyisthelimit, dana/u 18 apr 2011, 18:04, ukupno mijenjano 1 put.
15.10 - 15.06 ...

husein veličanstveni
Kontakt:

Post Postao/la husein veličanstveni » 18 apr 2011, 18:04

Maločas je Darko Ljubojević telefonom se javljao u jednoj emisiji na BHT i po onome što on izjavljuje ja sam veliki optimista. Sam je reako da nijednom novom članu ovog novog saziva nije sporan 1 predsjednik i što se njih tiče statut bi bio sad usvojen,te da taj izabrani predsjednik neće ni imati neka velika ovlaštenja, sve odluke će donositi izvršni odbor (predsjednik bi samo obilazio raznorazne fešte). Također rekao je da je na njima (ovaj novi saziv) da u narednim danima obave razgovore sa entitetskim savezima i da im da se do znanja da nema sa FIFOM cile mile, odnosno da se mora usvojiti taj statut.
Čovjek je najsavršenije biće na svijetu, kojega svaka budala može napraviti!
Vlatko Glavaš "Lako je biti navijač i aplaudirati kada se dobro igra, ali treba biti navijač i kada ne ide"

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 apr 2011, 18:05

Sta se cudite? Pa vec se danima zna da ce tako bit, tako je pisalo na sajtu FIFA-e, generalna skupstina ostaje ista. Tako da ne znam u cemu je problem. Zna se gdje se mora lobirat, odma u akciju. Ima mjesec dana do tada. Meni se cini da su ovi iz Borca barem dosli pameti, ne znam za ostale.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Proximic, Sheyi i 11 gostiju.