Muumii je napisao/la: ↑10 jul 2025, 13:06
admin je napisao/la: ↑10 jul 2025, 12:23
Ako nemaš djecu, onda je svaki razlog dovoljno dobar. I bolje da se razvedeš odmah nego da odgajaš djecu u potencijalno nesretnoj porodici.
Ako imaš djecu, onda je pravo pitanje koji razlog je dovoljno dobar da svojoj djeci napraviš najgori horor koji oni mogu zamisliti, napraviš im sranje koje će ih pratiti cijeli život i možda negativno uticati na njihovo sazrijevanje. Meni licno neka hemija ili bilo kakav egoistični razlog ne bi bili dovoljni. Ako je do hemije stvarno nadji ljubavnicu pa hemijaj, a nemoj vlastitu djecu maltretirati jer tebi eto nešto fali.
Zbog takvih stavova kao tvoj se i desavaju ovi femicidi i zlostavljanja u porodici, to kakav si otac i kakav suprug nema veze jedno sa drugim, ljubav prema vlastitom djetetu se ne može porediti ni sa čim. A sigurno će manje uticati razvod na dijete nego stalne svadje il ne daj boze tuče, jer koliko god otrcano zvučalo svi smo mi kopije svojih roditelja,rijetko ko uspije napraviti nešto drugačije,nego je gledao čitav život. Al opet mislim da je bolje normalan razvod,nego los brak.
Svako je krojač svoje sreće, ako ti se ne svadjaju savjeti koji se ne uklapaju u tvoje stavove nisi ih trebao tražiti.
Ne znam kako dodjosmo do price o tuči, zlostavljanju i ubistvu. Ako su ti to bile varijante o kojim si razmišljao, onda imaš sasvim dovoljan razlog za razvod, dobro si uradio 100%.
Ja u svojoj okolini vidim sve vise ljudi koji se razvode jer su sebični, gledaju kako je samo njima, ‘ne daju na sebe’, nisu spremni da se prilagode i ne shvataju da u svakom odnosu moraš štošta izgubiti da bi ga održao i misle da mogu biti dobri roditelji bez da se malo žrtvuju da osiguraju djetetu ono najbitnije - stabilnu i cijelu porodicu. Generalno se ne slažem sa to kakav si otac i kakav si suprug nije povezano. Možeš li imati jako dobrog prijatelja koji se užasno ponaša prema tvojoj majci? Pa teško, zar ne?
Nemam pojma koji je tvoj slučaj. Ali svako bi trebao prvo razmisliti s kim pravi djecu pa ih onda donijeti na ovaj svijet. Nije pošteno prema njima da naknadno se predomisliti i možda je korektnije kada svu štetu za vlastite pogrešne odluke svako nosi sam a ne da to prebaciš nekom drugom.
Naravno, možda ja griješim, to je samo moj stav.